Results 1 to 25 of 3710

Thread: Popis 2023

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,426
    Thanked in
    2,085 Posts

Borba, 23. januar 2020.
    Vučić o popisu u Crnoj Gori: Srpski narod da se izjasni bez pritisaka kao i njihovi očevi i djedovi!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za njega od ključnog značaja popis stanovništva u Crnoj Gori 2021. godine, jer bi, ističe, bila katastrofa da se pokaže ono sto neki misle – da Srbi u Crnoj Gori nestaju.
    – Ja ne mislim da je to istina i da je to tačno. Mi ćemo dati sve od sebe da ohrabrimo srpski narod da se izjasni kako su se njihovi očevi i djedovi izjašnjavali – naglasio je Vučić.

On je napomenuo i da ga brine popis stanovništva u Crnoj Gori, jer bi, ocenjuje, bila katastrofa ako bi se pokazalo da Srbi u toj zemlji nestaju.
    Dodao je da u Crnoj Gori živi 28,73 odsto Srba, te da je njegova obaveza i pravo da brine o sunarodnicimna i o srpskoj crkvi, o sve četiri eparhije koje pokrivaju tertoriju Crne Gore
    Slobodna Evropa, 16. maj 2020.
    Vučić: Zabrinut sam zbog situacije u Crnoj Gori
    "Čini mi se da mnogi zaboravljaju šta je pred nama, ne zaboravite da je 2021. popis u Crnoj Gori, u izbore se ne mešamo, ne mešamo se ni u popis, ali važno nam je da ne iščili i ne nestane srpski narod", istakao je Vučić.
    Upitan o mogućem razgovoru sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem, Vučić je odgovorio da "može da sedne za sto sa svakim".
    "Ali plašim se da bismo drugačije razumeli poziciju on (Đukanović) i države Crne Gore i ljudi koje predstavlja, i ja poziciju srpskog naroda za koju sam izuzetno zainteresovan i teško da bismo razumeli pozicije i stavove jedan drugog".

Al Jazeera, 31. avgust 2020.
    Vučić o izborima u Crnoj Gori

"Drugi u regionu govore kako sam ja protiv i kako ja to organizujem. Ko god hoće da postigne nešto u regionu napada mene. Meni je važno što se podigao srpski narod u Crnoj Gori da štiti svoja identitetska prava i to je ono što smo kao država pomogli, sa najvećom sumom novca srpskim organizacijama", rekoa je Vučić.

Vučić je dodao i da je za Srbiju najvažniji popis koji će se obaviti naredne godine, odnosno da se ne smanji broj Srba u Crnoj Gori.

"Tada možemo da kažemo da smo mirmim delovanjem uspeli da pomogonemo svom narodu", poručio je.

Last edited by ASC; 12-10-20 at 20:59.

2. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)