Quote Originally Posted by kimmi View Post
Baš ne znam... meni je jasno da smo svi na ovim prostorima jedan narod, Južni Sloveni.
Od tog naroda pod uticajem religija i istorijskih okolnosti, od kojih najviše značaja ima postojanje države, nastale su posebne nacije.
Ko što ranije rekoh, ako Austrijanci mogu biti nacija, što ima neko protiv postojanja Crnogoraca.

Sa jedne strane razumijem otpor prema ovom ludilu koje se forsiralo iz krugova bliskih CPC, i ostalih gadosti u liku CKMa, pravljenje od zastave kraljevine CG nekakve neprijateljske zastave i sličnih gluposti.

Ali opet meni ne ide u glavu da neko ko je rodom iz Crne Gore prihvata da je Crnogorac isto što i Mačvanin ili Sremac, jer tako nas iz Srbije doživljavaju uglavnom. Meni je to nipodaštavanje naše istorije.

Možda ne bi bilo loše omogućiti i podvrste nacija. Pa ako neko smatra sebe nacionalnim Crnogorcem srpskog porijekla ili nacionalnim Srbinom crnogorskog porijekla neka to i napiše. Može i za Bošnjake tako.

Zašto se ne bi nacionalno izjasniti kao Crnogorci i oni koji smatraju da imaju i neko drugo porijeklo?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Ja baš ne znam ni jednog Srbina iz Crne Gore koji prihvata da je isto što i Mačvanin itd. To što oni misle baš me zabolje.
Trebalo bi na popisu staviti i Crnogorac srpskog porijekla i Srbin crnogorskog porijekla. Samo što se procrnogorci neće složiti sa tim. Jer znaju kakva bi rezultat popisa bio u tom slučaju. Najbolje bi bilo da ga nema uopšte. Ali daleko smo mi od toga.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk