Originally Posted by
SKOJ
Od dosta ljudi koji rade u inostranstvu ili imaju uspjesne karijere van administracije sam cuo da bi pristali da zrtvuju par godina karijere (velike prihode da ne pominjem) da se vrate i pomognu Crnoj Gori.
Izgleda da kod nas ljude koji iskreno vole ovu zemlju najprije mozes naci medju "izdajnicima drzave".
Meni iskreno ta konstatacija zvuči malo patetično - 'da žrtvuju par godina karijere zbog Crne Gore'. Ako njihov povratak u Crnu Goru treba da se smatra žrtvom, onda neka ne dolaze. Što, mi koji smo odlučili da se vratimo da živimo u Crnoj Gori nismo žrtve, nego samo oni koji su ostali vani i napravili karijere koje ovdje nisu mogli? Ne ide to tako.
Da se razumijemo, podržavam i cijenim sve koji žele da se vrate u Crnu Goru i pomognu joj da se oporavi, i mislim da bi to bila sjajna stvar. Ali ne možemo govoriti ni o kakvoj žrtvi, već isključivo o životnoj odluci da urade nešto što će ih nematerijalno ispuniti - u zahvalnost zemlji u kojoj su se rodili i podigli.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Bookmarks