Quote Originally Posted by Djalac View Post
Vidji znam ja i bio sam na dosta njh.Cak mislim i da je najveci koji je uplovio u nase vode TankerPacifik zaboravih mu ime,mozda blacksea i na njega sam bio. Ali nikad nisam plovio.Nego idem logikom sa nekim si 5-6-12mj na brodu pa se zapitas "dje ga Mirko (npr) citav dan"
Premalo u sustini informacija da bi pravili teorije.
Ispituje li se odma posada ? Veze li se brod ? Ili kratko i idemo dalje ?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Kad kordinacioni centar odredi da je besmisleno trazit vise brod nastavlja prema luci odredista. Po dolasku u luku odredista kad se brod veze radi se istraga. To nekad moze bit poslje dan poslje dva nekad i poslje 10 ili 20 dana. E sad da se vratimo na ono besmisleno gore. Najveci protivnik davljenika u moru je hipotermija. To je sposobnost ljudskog organizma da prezivi u morskoj vodi razlicite temperature. Trenutno u engleskom kanalu temperatura mora je oko 14-16 stepeni, sto ti daje ne vise od 2-3 sata da mozes izdrzati. Zimi je temperatura 6-8 stepeni sto ti daje 45minuta do 1 sata. Tako da cemo se slozit da je besmisleno nekog trazit 10 dana, posto su sanse za prezivljavanje nikolike. E sad sobzirom da je plovni put i veliki broj brodova prolazi, kordinacioni centar izdaje upozorenje svim brodovima da dobro paze u slucaju da spaze davljenika. Osim hipotermije tu su jos i morske zivotinje, morske struje i valovi koje davljenika mogu da odnesu mnogo dalje od mjesta na koje je pao u vodu.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk