Page 430 of 487 FirstFirst ... 330380420426427428429430431432433434440480 ... LastLast
Results 10,726 to 10,750 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    66
    Thanks Thanks Received 
    47
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Što se tiče MHE postoji jedna stavka u mislim svakom ugovoru... obaveza poribljavanja autohtonom vrstom ribe, odnosno potočnom pastrmkom. Taj uslov ne mogu da ispune jer ne postoji mrijestilište potočne pastrmke u ovom dijelu Evrope.

To bi mogao biti osnov za raskidanje ugovora, a siguran sam da ima još stavki koje nijesu ispoštovane...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Mislim da postoji mrestiliste u Pljevljima na rijeci Breznici.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by dobrocanin View Post
    Mislim da postoji mrestiliste u Pljevljima na rijeci Breznici.
    Nije uspjelo.
    Užasno je teško potočnu pastrmku mrijesiti skoro nemoguće.
    Da ne pričamo da ih mi u maloj CG imamo iz 2 sliva.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    66
    Thanks Thanks Received 
    47
    Thanked in
    24 Posts

Znajuci potencijale SFRJ djeluje mi nevjerovatno da nijedna republika
    cije rijeke pripadaju Crnomorskom slivu nije razvila mrestiliste
    autohtonih vrsta. Odakle inace uvozimo riblju mladj? Neka to neko stavi na
    listu prioriteta buduceg ministra poljoprivrede.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by dobrocanin View Post
    Znajuci potencijale SFRJ djeluje mi nevjerovatno da nijedna republika
    cije rijeke pripadaju Crnomorskom slivu nije razvila mrestiliste
    autohtonih vrsta. Odakle inace uvozimo riblju mladj? Neka to neko stavi na
    listu prioriteta buduceg ministra poljoprivrede.
    Ne uvozimo potočne pastrmke.
    Užasno je teško da se primi u zatočeništvu.

Ovo sve je kalifornijska pastrmka itd koja je sterilna ne mrijesti se u slobodi
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by nescafe10 View Post
    Da tebe pitamo vječno bi vladao Savez komunista. I ti onda nešto pričaš o promjenama i demokratiji.
    Kad sam vidio đe i čemu vodi kapitalizam i demokratija ne krijem da sam socijalistički nastrojen. Ja pričam o promjenama u pravcu socijalizma i na tome ću istrajati. Nemoj zaboraviti da je najveći socijalista Isus Hrist.
    Kad pominješ komuniste, znaj da su državu sa velikim D stvorili, prije nje su bile kolonije i poslije nje kao što vidiš i sam opet kolonije.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Kad sam vidio đe i čemu vodi kapitalizam i demokratija ne krijem da sam socijalistički nastrojen. Ja pričam o promjenama u pravcu socijalizma i na tome ću istrajati. Nemoj zaboraviti da je najveći socijalista Isus Hrist.
    Kad pominješ komuniste, znaj da su državu sa velikim D stvorili, prije nje su bile kolonije i poslije nje kao što vidiš i sam opet kolonije.

Kakvog tačno socijalizma? Onog koji stvara uhljebe i partijske vojnike kojima se mora obezbijediti plata, a oni da šetaju sa posla i ne rade ništa? A drugi rade za njih.
    DPS nije ništa uradio što nije započeo Savez komunista. DPS je samo to nastavio. Partijski kadrovi, agitovanje, zapošljavanje zaslužnih, doniranje plata...
    Komunisti su za sebe stvorili državu a ne za narod. Samo su se oni pitali u toj državi i niko nije imao pravo glasa.

Sav taj socijalizam o kome govoriš se rešava socijalnom pomoći. I gotova priča!!
    Evo ti da jedeš i ništa više.
    Oćeš u novcu ili hrani? Biraj.

A ne da mi Komunistička partija i DPS pod krinkom socijalizma doniraju za relativno visoke plate zaslužnim članovima partije.
    Last edited by nescafe10; 15-09-20 at 12:35.

7. The Following User Says Thank You to nescafe10 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Kakvog tačno socijalizma? Onog koji stvara uhljebe i partijske vojnike kojima se mora obezbijediti plata, a oni da šetaju sa posla i ne rade ništa? A drugi rade za njih.
    DPS nije ništa uradio što nije započeo Savez komunista. DPS je samo to nastavio. Partijski kadrovi, agitovanje, zapošljavanje zaslužnih, doniranje plata...
    Komunisti su za sebe stvorili državu a ne za narod. Samo su se oni pitali u toj državi i niko nije imao pravo glasa.

Sav taj socijalizam o kome govoriš se rešava socijalnom pomoći. I gotova priča!!
    Evo ti da jedeš i ništa više.
    Oćeš u novcu ili hrani? Biraj.

A ne da mi Komunistička partija i DPS pod krinkom socijalizma doniraju za relativno visoke plate zaslužnim članovima partije.
    Da, potpuno si u pravu sve su nagrdili komunisti, još vi jedete ljeba sa Titove guzice samo nastavite sa jačanjem demokratije i nemojte crkvu zapostaviti morate joj dati uvaženo mjesto u društvu

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Default Parlamentarni izbori 2020

tačno tako, baš su mi mnogi pričali kako se loše živjelo u Jugoslaviji pod tim ozoglašenim komunistima. svanulo je narodu kad dodje ekipa koja je sa bina grinjala memorandume SANUa ili je pravila državu na periferiji Zagreba Balkan prosto cveta od 1988. na ovamo

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

10. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    25 Posts

Da, potpuno si u pravu sve su nagrdili komunisti, još vi jedete ljeba sa Titove guzice samo nastavite sa jačanjem demokratije i nemojte crkvu zapostaviti morate joj dati uvaženo mjesto u društvu

Možda ti jedeš hleba sa Titove guzice, kao što danas zaslužni jedu sa Milove guzice.

Outline@ Kad spominješ SANU moram te informirati da su članovi tog tijela bili sve ekstremni komunisti na čelu sa Dobricom Ćosićem.
    Oni su i izazvali rat, u saradnji sa hrvatskim komunistima. Tudjman je bio general JNA.
    O pravljenju države na periferiji Zagreba imaš kontra argument o hrvatskoj državi Herceg-Bosni za šta je Tudjman osuđen u Hagu .

Oni su bili srpski i hrvatski nacionalisti isto kao što je Djukanović crnogorski nacionalista. Sve po potrebi. Partija i vlast su im glavni, pa nema veze u kojoj ćemo državi živjeti.
    Last edited by nescafe10; 15-09-20 at 12:51.

12. The Following 2 Users Say Thank You to nescafe10 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Istina je neđe između. Tačno je da je Crna Gora poslije drugog svjetskog rata od jedne nerazvijene zemlje postala lijepo mjesto za život ali je potpuno nescafe u pravu oko zapošljavanja, a posebno nerada. Skoro smo sjedjeli u društvu sa jednim likom, e što nam čovjek napriča samo za zapošljene koji su na teritoriji cetinjske opštine... Jednostavno smo okruženi ljudima koji ne žele da rade, samo bi da primaju plate i prdnjave po kafanama i kladionicama. Svuđe toga ima, kome može biti. Mada sistem smjenjivosti je fakat mnogo zdraviji, nego da se zanavijek pita grupa povlašćenih.

14. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

opmne,
    pogledaj sve najrazvijenije zapadne zemlje.
    Njima nije trebao socijalizam i komunizam da budu razvijene i jake. A opet imaju jaku socijalnu politiku.
    Pogledajmo recimo partiju koja je na čelu Njemačke, Hrišćansko-demokratska unija (CDU). To je partija desnog centra.
    Mislim da im naziv sve govori.

16. The Following 2 Users Say Thank You to autodijagnostika For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    25 Posts

Od socijalne politike i socijalizma ne treba praviti neku filozofiju. Ko nema da jede dati mu besplatnu hranu i gotova priča. Ne elitnu hranu ali solidnu.
    To su nezaposleni i neke druge kategorija stanovništva.

Za Crnu Goru bi to bilo najviše 200 miliona godišnje. Mala cifra s obzirom koliko bi dobili otpuštanjem hiljada uhljeba koji zarađuju mnogo više od hrane. Samo za MA je dato stoine milione. A đe su ostala preduzeća, lokalne uprave, ministarstva, bespotrebne ambasade, debilne agencije..

Biće hrane za svakoga. Ali samo hrane. Ostalo mora da se zaradi na zdravim osnovama.

18. The Following 2 Users Say Thank You to nescafe10 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    66
    Thanked in
    38 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...javnom-sektoru

ZAPOŠLJENO 788 OSOBA

Pred izbore zapošljavali i nezakonito u javnom sektoru

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

Od socijalne politike i socijalizma ne treba praviti neku filozofiju. Ko nema da jede dati mu besplatnu hranu i gotova priča. Ne elitnu hranu ali solidnu.
    To su nezaposleni i neke druge kategorija stanovništva.

Za Crnu Goru bi to bilo najviše 200 miliona godišnje. Mala cifra s obzirom koliko bi dobili otpuštanjem hiljada uhljeba koji zarađuju mnogo više od hrane. Samo za MA je dato stoine milione. A đe su ostala preduzeća, lokalne uprave, ministarstva, bespotrebne ambasade, debilne agencije..

Biće hrane za svakoga. Ali samo hrane. Ostalo mora da se zaradi na zdravim osnovama.
    Daj coeku obrok, nahranio si ga za dan. Nauci ga da peca, nahranio si ga za cio zivot.

Drzava mora da radi subvencije za privredu, umjesto desetomilionskih iznosa za socijalu.

Kad radis subvencije za zaposljavanje, kreiras radna mjesta. A benefiti su visestruko bolji po pojedinca i drustvo, umjesto mizerne socijale.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

21. The Following 4 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Nescsfe 10 ja sam sam demonstrativno napustio društvenu firmu sa sve nemilim scenama upravo zbog tih o kojima pričaš, da sam htio da ćutim i da se slažem mnogo bi mi bilo lakše, opet da dođem u sličnu situaciju postupio bih isto bez razlike. Zato sam danas relaksiran od partija i gluposti, Bogu hvala ne zavisim od njih, znam da su tu da mi otežaju koliko mogu i umiju, tako sam vaspitan da je skromnost najveća vrlina i da je bogat onaj kome malo treba, tako da uvijek imam viška. Nadam se da će tako i ostati

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Istina je neđe između. Tačno je da je Crna Gora poslije drugog svjetskog rata od jedne nerazvijene zemlje postala lijepo mjesto za život ali je potpuno nescafe u pravu oko zapošljavanja, a posebno nerada. Skoro smo sjedjeli u društvu sa jednim likom, e što nam čovjek napriča samo za zapošljene koji su na teritoriji cetinjske opštine... Jednostavno smo okruženi ljudima koji ne žele da rade, samo bi da primaju plate i prdnjave po kafanama i kladionicama. Svuđe toga ima, kome može biti. Mada sistem smjenjivosti je fakat mnogo zdraviji, nego da se zanavijek pita grupa povlašćenih.
    Direktore, upravo ti što su htjeli da ne rade su nas i doveli đe smo sad. Da smo umjeli da čuvamo što smo imali danas bi pitali koliko košta EU, no mi ka' mi sad ispunjavamo njihove uslove.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Daj coeku obrok, nahranio si ga za dan. Nauci ga da peca, nahranio si ga za cio zivot.

Drzava mora da radi subvencije za privredu, umjesto desetomilionskih iznosa za socijalu.

Kad radis subvencije za zaposljavanje, kreiras radna mjesta. A benefiti su visestruko bolji po pojedinca i drustvo, umjesto mizerne socijale.

Bolje je puno da imaš socijalu, jer samo ekonomski nezavisan čovjek je zaista nezavisan, a takvi glasaju kako im je volja. Odje glasaju za dps i crkvu, zavisi dje se hrane.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

Podržavam. Ali to o čemu govoriš je drugi level. Tome treba težiti.
    U Crnoj Gori ima gladnih i onih koji jedu jedan obrok dnevno i mora se odmah reagovati. Prvo hrana pa tek onda programi za samozapošljavanje.

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    66
    Thanked in
    38 Posts

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    66
    Thanked in
    38 Posts

Prvo kod ustaše u emisiju a onda direktno u studio RTCG-a , jedva čekam čistku u RTCG :wink:

28. The Following User Says Thank You to George Jung For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by George Jung View Post
    Prvo kod ustaše u emisiju a onda direktno u studio RTCG-a , jedva čekam čistku u RTCG :wink:

Izraz veli crnogorskog inata.... E ako su mi jasni ovi ljudi ali stvarno.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    opmne,
    pogledaj sve najrazvijenije zapadne zemlje.
    Njima nije trebao socijalizam i komunizam da budu razvijene i jake. A opet imaju jaku socijalnu politiku.
    Pogledajmo recimo partiju koja je na čelu Njemačke, Hrišćansko-demokratska unija (CDU). To je partija desnog centra.
    Mislim da im naziv sve govori.
    A bogomi si i tamo imao jaku socijalu i drzavu blagostanja jedino pred direktnom opasnoscu od sopstvenog socijalizma, pa i komunizma kome je odmah uz bok bio veliki SSSR sa ogromnom vojnom masinom rasporedjenoj u DDRu. Do devedesetih, pojedinacno najjace politicke organizacije u Italiji, Francuskoj, Portugalu pa i Spaniji, Grckoj bile su tamosnje Komunisticke partije. Raspadom SSSR i slabljenjem Kompartija i u Zapadnoj Evropi imas postepeno ukidanje dostignuca socijalne drzave, autsorsovanje poslova, rasprodaje nacionalnih resursa.
    Pri tome, svi ti desnicari kada naprave stetu, pronevjere i gubitke traze da se trosak socijalizuje na narod. Matematicki je proracunato u SAD da je pokrivanje stete desnicarskih biznismena odnijelo neuporedivo vise para poreskih obveznika od socijale i slicnih troskova.

31. The Following User Says Thank You to kljift For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Možda ti jedeš hleba sa Titove guzice, kao što danas zaslužni jedu sa Milove guzice.

Outline@ Kad spominješ SANU moram te informirati da su članovi tog tijela bili sve ekstremni komunisti na čelu sa Dobricom Ćosićem.
    Oni su i izazvali rat, u saradnji sa hrvatskim komunistima. Tudjman je bio general JNA.
    O pravljenju države na periferiji Zagreba imaš kontra argument o hrvatskoj državi Herceg-Bosni za šta je Tudjman osuđen u Hagu .

Oni su bili srpski i hrvatski nacionalisti isto kao što je Djukanović crnogorski nacionalista. Sve po potrebi. Partija i vlast su im glavni, pa nema veze u kojoj ćemo državi živjeti.
    Pazi to sto su bili komunisti ne znaci da su ostali komunisti. I u samoj KPJ imas smjenu komunista iz tridesetih sa komunistima novijih generacija. Bojim se da je upravo to napustanja komunizma i prelazak na nacio - kapitalisticku stranu presudio SFRJ pa i normalnom zivotu na ovim prostorima. Kasnijoj partijskoj eliti je bilo lakse da ljudima da nekakav nacio - kapitalizam bez obaveza za razliku od komunizma koji se obavezao na izgradnju skolstva, zdravstva, industrije, vojske pa i cuvanju mira na ovim prostorima.
    Cak su u tom komunizmu imao vecu drustvenu prohodnost nego danas, koliko je samo sportista iliti ljudi uopste uspjelo da napravi nekakave karijere iako su bili sirotinja iz pasivnih krajeva. Danas jedino ako imas podeblji budjelar.
    Cak i biranje clanstva KPJota odnosno izbor delegata je bio demokratskiji od ovoga sada.

33. The Following User Says Thank You to kljift For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by George Jung View Post
    Ova emisija je suvo zlato.

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by kljift View Post
    Pazi to sto su bili komunisti ne znaci da su ostali komunisti. I u samoj KPJ imas smjenu komunista iz tridesetih sa komunistima novijih generacija. Bojim se da je upravo to napustanja komunizma i prelazak na nacio - kapitalisticku stranu presudio SFRJ pa i normalnom zivotu na ovim prostorima. Kasnijoj partijskoj eliti je bilo lakse da ljudima da nekakav nacio - kapitalizam bez obaveza za razliku od komunizma koji se obavezao na izgradnju skolstva, zdravstva, industrije, vojske pa i cuvanju mira na ovim prostorima.
    Cak su u tom komunizmu imao vecu drustvenu prohodnost nego danas, koliko je samo sportista iliti ljudi uopste uspjelo da napravi nekakave karijere iako su bili sirotinja iz pasivnih krajeva. Danas jedino ako imas podeblji budjelar.
    Cak i biranje clanstva KPJota odnosno izbor delegata je bio demokratskiji od ovoga sada.

Kompletan sport je kontrolisala KP. Od direktora klubova, sekretara, trenera, selektora. Partija je postavljala trenere kao Zivadinovica, Djorica, Cira Blazevica, Miljana,Zeravicu i da ne nabrajam sad. Sve po goloj partijskoj liniji.

SFRJ nije bila narodna država nego država u vlasništvu Komunističke partije na čelu sa Titom. Narod nije imao nikakva prava osim dijelom radničkih ako te maknu sa posla pa kao vrate te. Ali i to članovima partije.

Komunisti nikome nisu polagali račune i ponašali su se kao gospodari života i smrti. Kako oni odluče tako je. DPS je reformisani savez komunista i rade sve isto što i SK.
    Ne mislim ja da je DPS lopovska partija, Milo da je lopov i da su sve pokrali. Ta priča je predimenzionirana. To je klijentelističko-totalitarna družina koja želi imati vlast i privilegije po uzoru na Savez Komunista.

Ni Milu Djukanoviću nije bilo lako obezbijediti plate za njegove poklonike. Da je krao kako bi im onda davao plate? Djukanović je teški dužnik njegovih robova kojima mora dati plate inače ga neće glasati.
    Sada ga mnogi nisu glasali jer im 15 godina nije povećavao plate.
    Last edited by nescafe10; 15-09-20 at 15:26.

Page 430 of 487 FirstFirst ... 330380420426427428429430431432433434440480 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)