Da se okrenuo Rusiji vladao bi koliko Momir Bulatović, koji je nesretnik bio ubjedljivo dobio izbore a Zapad rekao da pobijedio Djukanović. Ili onaj Poplašen koji je ubjedljivo dobio Dodika a Zapad postavio Dodika za predsjednika.
Pa i taj Vučić je cijeli život bio opozicija dok nije ponizno pao na koljena pred Zapadom koji ga je doveo na vlast.
Jedini problem je što tim radnicima koje angažuje Zapad istekne rok trajanja, odnosno završe posao za koji su angažovani, a to im sve masno i i uredno plaćeno kroz milijardske donacije, a onda Zapad angažuje druge radnike za drugu vrstu posla.
Last edited by nescafe10; 14-09-20 at 20:26.
Ne znam da li je izvodljivo da se donese zakon da svako ko je dobio stan od države po cijeni koja je manja od 50% od tržišne je dužan da plati porez u visini od 40% tržišne vrijednosti stana. Ne mora jednokratno, može na 10 godina i da se stavi hipoteka
E sad, mislim da je pravno problematično jer retroaktivnost ne bi smjela da stavlja nekog u lošiji položaj, ali treba vidjet prvo te odluke o dodjeli mogu li se kako obaliti i proglasiti nezakonitim odnosno neustavnim zbog povlašćenog položaja itd. pa onda ganjati ekstra porez.
Ođe ne mislim na sportiste i slično, samo na javne funkcionere.
Ne znam daj je bila Slo ili Ger, dje je neki visoki funkcioner podnio ostavku jer je dobio kamatu od banke nešto nižu od ostalih građana. A kod nas dijelili stanove uz 80% subvencije od države. Sprdačina.
Naravno da je ovo sitno, ali treba i to nekako kazniti, jer je van svih demokratskih standarda.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 14-09-20 at 20:57.
bice ovoga jos
Predsjednik njemačke je morao da da ostavku jer se saznalo da je iskoristio lična poznanstva da bi digao kredit za kupovinu kuće po povoljnijim uslovima nego što to ostali građani mogu (u pitanju je Kristijan Vulf, pa koga interesuje može da izgugla detalje, možda sam i ja pogrešio).
Sent from my Motorola 8400
Lazar je nazalost zivi primjer da se pod drpsom lopovluk isplatio . Fol zatvor u kom je doktorirao i dijete dobio . A sad krcka pare . Evo danas recimo nije mu dovoljno dobra Budva gdje zizi za suncanje nego ode u Hrvatsku . E vi koji ih glasate koliko vas moze podji ljetos tamo .
Odličan Dritanov intervju na N1..:encouragement:
Mislim da je lakse da podijelite stanove svim gradjanima kojima su stanovi prijeko potrebni (civilizovani uslovi), onima koji su odrani cijenama, kreditima, da bi se 'zasluznim' dalo gratis ili uz nevidjene pogodnosti... po istim uslovima kao svim 'zasluznim' gradjanima, pa i sportistima (nevidjeno u svijetu), pa kad rijesite sta cete sa tim koji vec koriste ta lagodna prava, niko nece imati protiv da pristupi istim pravilima - koje utvrdite za x godina... Da se ne bi folirali na racun ostalih "nezasluznih" - chush pojam...
Fer.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 14-09-20 at 21:43.
Branicete Medojevica kao i ostale ili cete podrzati "javni linch" kao za ostale u CG?
Cush u Cg da podrze sprdanje s necijom glavom.. Otkud ... To samo iz licemjernih pobuda se reaguje... ili ne, hmm.. nije tako..Ili? Boo...
/seen Etika
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 14-09-20 at 21:52.
On to prica decenijama, a sto se tice sujete, Diogen bi imao posla po CG iha i sa led lampom (nema sanse jednu osobu da bi nasao bez Ega i Sujete).. Sve cija je sujeta veca, ili bolje glumom suzbijena.. a rezultat isti - Crnogorizam..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 14-09-20 at 22:03.
Slažem sezato sam prije neki dan pričao da i URA ne smije previše da uzleti i da se ne smiju zaboraviti i podcijeniti mandati Medove koalicije( pa što god ko mislio o njemu) Da ne bude zatezanja sa bilo koje strane. Nadam se da su se dogovorili i da su sve antagonizme ostavili po strani :wink:
Ma ja zbog ljudske strane i razumjevanja, a politicke - ko kako hoce. Znaju politicari svoje kalkulacije odlicno.
Sloboda govora i postovanje razlicitosti se odnose i na njega/sve.
Nisu ovo lagana vremena za politicare/ljude.. Ni malo.
Hvala Lepo
Zapad unaprijed čestitao promjenu vlasti i demokratski iskorak društva, a vlada još nije ni formirana. Tako su nekad i Milu unaprijed čestitali kontra Momira.
Kad unaprijed? Prije nego sto je Dik potvrdila rezultate ili?
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 14-09-20 at 22:21.
Samo jedno pitanje, onaj decko Knezevic je iz koje partije(ne koalicije)?
Koliko je ljudi glasalo zbog njegove majke i loseg tretiranja gospodje, nevjerovatno.. Mnogi koji nikad ne bi izasli na glasanje - koliko shvatam.
Empatija - vrijednost.
Hvala Lepo
Jedan sam od tih što nisam zaboravio maltretiranje majke Milana Kneževića,ne da nisam zaboravio nego sam sa apetitom zaokružio opoziciju na dan izbora, ono je uz bacanje suzavca na momke iz Zete koji su crtali trobojku bila kap koja je prelila čašu koja je pokrenula narod da digne glas posle 30 godina, a onda je došla situacija iz Budve i opet suzavci i prebijanje građana.. Baš je vlast bila osilila i vratilo im se kao bumerang.
https://en.wikipedia.org/wiki/Democr...y_(Montenegro)
Ovo je partija Kneževića.. njegov trademark pred svaki govor u skupštini je SLOBODNA CRNA GORO I VI U ZIKSU... ;-)
Last edited by George Jung; 14-09-20 at 22:52.
Hvala
Nisam imala pojma da je to ogranak SNP-a.. U stvari sve je to u CG manje vise iz istog proisteklo..
Sumnjam da su i ovi sto su glasali znali, niti ih je interesovalo.. Ali znaju sta je neprihvatljivo ponasanje u CG - definitivno.
Neprihvatljivo i neprirodno.
Hvala Lepo
Jedna od prvih, jedna od kljucnih stvari nove Vlade..da zaustavi ovu nepravdu i ovu bruku.
Jednostavno je. Država može da raskine ugovor. Sporazumno ili jednostrano. Sporazumno je da se vlasnicima koncesija isplati novac koji se dogovori i eto zone korupcije. Jednostrano je da se ništa ne isplati već da novac dobiju na sudu što je realno.
U tom pravcu je ideja URE da se odštete isplate iz imovine zaplijenjene zbog korupcije. Ima samo jedna "sitnica" da bi se imovina odatle isplatila treba ti pravosnažna presuda za korupciju, pa onda pravosnažna presuda za prodaju.... I pitanje je koliko ćeš naplatiti. To zna trajati godinama. Sigurno više od optimističkog trajanja mandata vlade od 4 godine.
A predusa za naknadu štete bude za godinu-dvije. Pa se naplati iz budžeta. A budžet i državne finansije inače u problemu... Pa fino ajde da poguramo finansijski tajkune da uzmu izgubljenu dobit i gubitke a da kramp ne zabodu. Ovdje je isto bilo i sa limenkom.
Eto tako... Fino iskucaš ovo treba odma... Pomjeriš jednu stvar, a ono iza se pomjeri nekoliko...
Ovo je samo jedan detalj, a biće ovakvih situacija bezbroj.
Zbog toga, mislim da će veliki problem CG sa novom vlasti biti to što će se godinama nakon što zasjedne ponašati kao opozicija. Vadiće razne slučajeve korupcije davati ih medijima sablažnjavati se nad počinjenim nepočinstvima, koje će se tradicionalno zaboravljati dok dođe njihova pravosnažnost.
To će izgledati kao vječna priča majstora kad mu dovezeš auto "ccccc ko ti je ovo radio". Majstoru je to predigra za veću cijenu i to je OK. Ali nije OK ako dođeš posle nedelju dana za auto i on opet reče "cccc... ko ti je ovo radio". Bojim se da ne uletimo u takvu situaciju neke vrste dana mrmota. Između ostalog i što niko iz opozicije nije bio vlast ranije i nije se ponašao po modu vlasti.
A i to je najjeftinije i jedino moguće za održanje nove vlasti, jer neki boljitak sa epidemijom, privredom i finansijama ne mere.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks