Što ćemo sa ovim nacionalističkim manjinskim partijama? Oćemo li i njih onda da gasimo ili će one da jašu u svaku vladu? Evo odgledaj emisiju Načisto koja je bila sinoć kod Petra Komnenića pa će ti biti sve jasnije. Kad je Petar izdimio od priče Sulja Mustafića. I onda se neko čudi što sam glasao ZBCG...zbog Milana Kneževića i rečenice : Slobodna Crna Goro i vi u ZIKSU... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Milačić: Podržavamo sporazum, prioritet demontaža partitokratskog sistema
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...atskog-sistema
Prava Crna Gora, poručuje Milačić, ni za pedalj ne odstupa od svojih uvjerenja, stavova i programa.
"Naš put je put istine, naša htjenja su sažeta u riječi "pravda". Podržavamo Sporazum, ne zbog toga što je Sporazum "najmanji zajednički sadržalac" svih nas, već zato što je on najmanji zajednički korak koji moramo napraviti da bi zarobljeno društvo oslobodili od okova diktature kleptokratijata. Sada se snažno moramo okupiti oko onih pitanja koja nas povezuju, ako želimo da istinski dekriminalizujemo društvo i oslobodimo državu", kazao je Milačić.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Mijo Martinović umjereni Srbin... Uh...
No dobro. Mislim da je jasno i da sam dovoljno ovdje pročitao kakvo je "demokratsko" razmišljanje ljudi. Ja ću uvijek biti protivnik takvih nastojanja. Tu smo, pa ćemo polemisati. Bio sam protivnik Mila, biću do groba protivnik mržnje , posebno ove podmukle "demokratske" đe se opet ide u etiketiranja Srbin i to...A Crnogorac može biti samo neko ko će da zalijepoli šlajmericu Srbinu. Kaaako da ne
]Manjinske nacionalisticke stranke su obicni foteljasi, kao DPS. Zabolje njih dupe za narod, no samo svoje guzice da udome, a narod im ode po americi i evropi.
Da ih je stvarno briga za svoj narod ne bi im 90% ljudi bilo van drzave.
Nadam se da ce manjinski narodi u neko doba izabrati bolje lidere nego sto ih sad imaju.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Last edited by Mojsije; 11-09-20 at 13:50.
Slažem se. Sporazum je potpisan i ekipa oko DF treba da se primiri a najmanje što treba je da izlaze u novine i daju hranu režimskim medijima. Isto tako očekujem kao što je koalicija oko Zdravka Profesora potpisala sporazum i ispoštovala URU koja je trpjela veliki pritisak sa svih strana, da i URA ne zateže puno sa ekspertskom vladom i da će se formirat vlast što prije.
https://i.postimg.cc/fyM46zsb/o.jpg
Last edited by George Jung; 11-09-20 at 13:59.
Демократе гласају припадници свих народа у ЦГ.
По томе видиш како им (демократама и ури) се идеолошки ставови поклапају.
Масу људи је клацкало између бечића и абазовића.
Када се коалиција збб распадне а можда и дф исто видјећемо право стање ствари, као и колико екстремне српске подршке постоји у црној гори.
Понављам екстремне, јер се свим србима спочитавало да су четници, и то доста успјешно, а пошто главни идеолог тог наратива више није на власти, надам се да ће се схватити да је то била пропаганда исто као и ношење црне горе за србију.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Čitam sve što pišete i shvatam koliko me baš ne zanima politika i koliko je zapravo ne razumijem....Ali vidim da se stalno proteže kroz postove vas koji ste glasali URU posebno, mada i ostalih opozicionara doskorašnjih, očekivanje da će DPS da se skoro pa ugasi...Jel' vi stvarno mislite da će za četiri godine da padne u odnosi na sadasnji nivo trostruko ili više? Čime potkrijepljujete svoju tvrdnju? Računam da nećete da ih potrujetei je li moguće da mislite da su skoro pa svi glasači DPS-a isključivo iz koristi sa DPS-om?
Ja se samo bojim da ćete se grdno prevarit da će, pogotovo nakon svih ovih dešavanja oko ispada pojedinih DF trudbenika (Koje takođe smatram prilično stabilnim dijelom od nekih petnaestak posto, koji će biti tu zavazda, a ovaj br preko je na krilima sna koji im se ostvario priskočio toj opciji iako nijesu tvrda opcija) , DPS kao Feniks da se iz pepela uspne...živi bili pa vidjeli! Još ako se dese neke promjene tipa da se procesuiraju pojedini kanceri DPS-a oni najgori, zbog kojih je i pao u ovom krugu, onda moze svašta biti...jedino što bi moglo da mu pomrsi konce je neki LS koji bi imao lidera a-la Slavko Perović i kojega bi Slavko podržao i bio uz njega kao moralna podrška, ne kao vodja....
Ovo je jedno laičko misljenje, gledajući ovaj naš ostrašćeni narod....kod nas imaš ili dza, ili bu, nemaš dza/bu
Nema šanse da se prihvati da Dritan vodi priču skroz sa 5 %...mislim budite realni! Što se mene tiče, meni je to jedina opcija (mene kao gradjanina) ali ovi se slomiše godinama za neke druge ideale i sad su im uzeti....ne moze se očekivati da kazu "e super"....već je opozicija probala da se ujedini da se diktator makne i nije se uspjelo upravo zbog razlika...
Ja bih najviše voljela da se formira vlada ovako kako su zacrtali, eksperti, neopterećeni politikom, nego ljudi koji rade za dobrobit države i struke, a u skupštini ovakvi kakvi smo, svako ko je izborio parlament sa svojom bulumentom pa kad se nesto izglasava na skupštini svako za sebe pa kom opanci, kom obojci! Jer po meni, idealan je saziv, bez istaknute većine! Najveći apsurd je bilo onomad kad glasase poslanici z prijedlog a onda im sugerisa Brajovic da ga je opozicija podnijela i momentalno proomijenise glasanje! E to nas nagrdi!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ja kazem da nas narod glasa po nacionalnoj osnovi, nazalost jos uvijek. Cast izuzecima.
Kao sto rekoh, nadam se da cemo sazrijevati u buducnosti i postajati gradjansko drustvo i samim tim birati predstavnike po njihovim programima, a ne nacionalnoj osnovi.
Sad smo hiljadama svjetlosnih godina daleko od gradjanskog drustva. Napravili smo veliki korak tako smo smo zbacili DPS, to je korak u pravom smjeru sazrijevanja.
Df tvrdi pazar. Opusteno..
Da su bitange, jesu. Ali treba i njih razumjet. 30godina su na margini.
Meni kod njih smeta ta povezanost sa Vucicem. I malo je nevjerovatno da su prepustili Krivokapicu to mjesto prvog na listi. Ako znamo da je profa Amfilohijev covjek. I ako znamo da jeAmfilohije u losim odnosima sa vlascu u Srbiji.
Nije se lako iscupati iz ralja Balkanske politike i mentaliteta. Ali mi razgovor sa Aleksom kojeg poznajem dobro..uliva neko povjerenje da ce sve biti kako treba.
Moram da kažem da je Ranko Krivokapić pored svega ispao jako pošten političar.
Sviđao vam se ili ne sviđao...
Hvala lijepo
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Love, peace and respect.
DPS je u sustini veoma slican Milosevicevom SPS-u Srbiji (a SD ondasnjem JUL-u). Sudbine takvih permanentno vladajucih partija ce najvjerovatnije biti slicne. Otpasce nekih 50-70% biraca, ostatak ce se redefinisati, ostati van vlasti par ciklusa dok se bruka ne zaboravi, a onda ucestvovati ravnopravno.
Za dobro svih nas, nadam se da DPS nece nikad vise doc na vlast.
Makar 50 000 su ih glasali iz straha zbog posla i drugih interesa. Bilo da je asfaltiranje puta, vodvod i takve stvari...
Dostina njih jer nisu imali drugu 'crnogorsku' opciju, i jer su nam donijeli nezavisnost(na papiru, treci zbog kulta vodje...
Ja se iskreno nadam da ce trend pada DPSa bit nastavljen gubljenjem ostalih lokalnih izbora, medjusobnim koskanjem i procesuiranjem korupcije...
Pa do 2024te da budu ugaseni ili na manje od 20%... Zivi bili pa vidjeli
Sudbina DPS-a na sledecim izborima je direktno uslovljena brojem hapsenja iz njihovih redova.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Moje misljenje, a napisah i na drugoj temi - je da raspianje DPS-a ide u korist samo DF-u i SDP-u i da ce, makar kad je u pitanju SDP njihov broj rasti.
SDP ce zivjeti na glasovima radikalnih Crnograca, poput onog unuka narodnog heroja Baneta, glasovima mladje populacije koja zeli da dokaze da su Crnogorci. S druge strane DF-u ce pristupati najvise radikalni Srbi.
Prije nego sto neko krene u napad, nidje nisam napisao da ce pristupiti iskljucivo radikalne osobe, ali (moje misljenje) je da ce ta populaciji ciniti oredjeni % glasaca koji ce ove dvije partije odrzati u zivotu.
Jedino sto mi se cini da ce na iducim izborima Proklet za promjene biti van DF-a, bar na to sluti sva Medova prica.
Zato i rekoh, cini mi se da ce URA najmanje glasova pokupiti rasipanjem DPS-a, ali ocekujem da ce sadasnji apstinenti podrzati ovu partiju.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Last edited by George Jung; 11-09-20 at 14:08.
Prosto ne mogu da vjerujem da se Marko Milacic pokazao kao najmudriji iz ZBCG, lise Zdravka. Gledam i ne vjerujem kako se pametno pozicionirao ovim saopstenjem. Svaka mu cast...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks