Page 358 of 487 FirstFirst ... 258308348354355356357358359360361362368408458 ... LastLast
Results 8,926 to 8,950 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Znash i sam da nam se o mnogo stvari poklapaju mishljenja,ali ovo bodlovano,uhhh brate koliko smo daleko,ihaaaa...
    Ekologija i ono što je na papiru da se sprovede u praksi (od poljoprivrede do sortiranja otpada). Pravna i ekonomska sigurnost. Za ovo treba dvije do tri godine. Zbog prostora (kojega nemamo puno i treba ga čuvati) umjesto tzv. Greenfield investicija forsirati tzv. Brownfield (možda porezima destimulisati nerezidente da posjeduju stambeni prostor čime bi se olakšalo). Uraditi opštu decentralizaciju (obrazovanja, zdravstva, planiranja prostora,...) čime se brže ide u razvoj (lokalna zajednica će uvjek bolje znati šta je potrebno prije tamo neki centralni administrativni centar). Turizam... ma, ima dosta toga, ali za sedam godina uz sve to možemo biti u EU i daleko od Hrvatske (nju stižemo u jednom mandatu), a puno bliže Sloveniji.
    Da, možemo skrenuti u tipične homobalkanus priče (korupcija, pa tek onda nacionalizam iako mnogi tvrde da je obrnuto, a nije) i to je realni izazov.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Ova bina je tako pravi podsjetnik da je pad ove nesrećne vlasti bio najbolja stvar koja je mogla zadesit Crnu Goru.
    Zacementirali su riječ "selektivno" u svaku stvar u društvu.
    Jedni mogu, drugi ne mogu. I dalje, nikako to da izađe iz njih.
    Istrpljeće CG i ovu binu, i još jednu ako treba, ali dosta je.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

3. The Following 2 Users Say Thank You to Petronas For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Премијер вели Рања... Ту сам престао да читам.

5. The Following 3 Users Say Thank You to GRUNA'STAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Sloveniju sustic necemo nikad... Ali je dobro tezit tome svakako.

-Do 2030te odradit optimizaciju javne uprave i digitalizovati je. Time bi oslobodili makar 30 000 radnih mjesta sa budzeta.

-Spustiti spoljni dug na 50% BDPa.

-BDP da se makar duplira

-Kreirati 50-70000 radnih mjesta u privatnom sektoru

- pokrivenost uvoza izvozom dovesti na 100%

-garantovati poljoprivrednicima 15-20 godina otkup svega sto proizvedu po konkurentnim cijenama

-kreirati socijalne kartone za sve porodice i uvesti djecji dodatak

-zdravstvo i prosvjetu dovesti na nivo normalnog svijeta

-subvencionirane cijene stanova za mlade ljude i bracne parove

Itd, itd...

Posljedicno ovome:

Prosjecna plata da bude 1000e
    Penzija da bude makar 600e
    Splasnuo nacionalizam.

Ako ovo bude za 10 godina, ja se mogu kopat u CG.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Nakacicu se na ovaj post.

Da mi sa foruma odje vodimo Crnu Goru, cak i sa ove 4milijarde duga, garantujem da bi za 3 godine sve islo daleko bolje nego danas. Samo jedan uslov..

Da se radi posteno i time se korupcija svede na makar 10m godisnje. Posto je ona danas na nevjerovatnih 150+miliona.

Jos ako prodje Dritanova namjera da se CG proglasi Ekolo.drzavom i da to postane...

Da zanemarim dolazak ozbiljnih firmi, koje nisu htjele da imaju veze sa nama prije. Upravo zbog korupcije.
    Da zanemarim pomoc EU koja ce SIGURNO podrzati novu vladu.

Samo od turizma(godisnje) Crna Gora moze da uzima preko 2milijarde eura. Sto je nekih 35% bdp sadasnjeg.
    Uslov za to je razvoj sjevera drzave! Turizam na sjeveru moze da radi tokom citave godine. Danas je luksuz biti offline i svoj odmor provoditi u prirodi.

Ekoloska drzava + more - planina za sat i po..dva iz Boke + vladavina zakona + korupcija svedena na minimum. Garantujem svojim zivotom da bi ovdje sve isko u +...

Mi smo jedan manji gradic. Zivimo u jednoj od najljepsih zemalja na svijetu, bez pretjerivanja. Zemlji sa toliko bogatstva i potencijala. Nijedna zemlja regiona nije blizu Crnoj Gori po potencijalu.
    Tuzno je da ovdje narod mora da ide u narodne kuhinje crkve..i da nezaposlenost bude ovolika.

Zato je bilo bitno da se sklone lopovi i mafija

7. The Following 10 Users Say Thank You to samson For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Сумњам да ће заживјет закон у лустрацији баш ме занима како планирају то да спроведу у дјело а рекоше неће бит реваншизма

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Ljudi ladno organizuju miting sa sve binom u vrijeme epidemije i uvedenih mjera!? Hajde ako sam mislio neko trubljenje i mahanje zastavama i eto da se i to potrosi i prodje ali oni izgleda hoce da bas homogenizuju energiju zastitnika CG oko DPS. Mislim da pokusaju. Uglavnom, ostajte doma i prst u usi i svako pamet u glavu a od ponedjeljka da se donese mjera vadjenja svecica i sirena iz automobila jer cujem li jos jedno trubljenje ulicama u lude cu poci...

10. The Following User Says Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Najjace bi bilo da im uleti ova "srpska" policija i isprebija ih pred kamerama, da ispadnu zrtve velikosrpskog cunamija, koji prijeti da satre sve crnogorsko.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ajde kad već licitirate sa vladom političara (par nestranackih), evo kako bi moja vlada pomirenja i prosperiteta (PiP) izgledala + predsjesnik :

Predsjednik : Dritan

Premijer : Ranja (oprostite, morao sam) ili Vanja Ć.

Predsjednik skupštine : Zdravko Krivokapić

Ministarstvo pravde - A. Damjanović
    Ministarstvo UP - Raško
    Ministarstvo odbrane - B. Grahovac
    Ministarstvo finansija - A. Bečić
    Ministarstvo vanjskih poslova - M. Lekić
    Ministarstvo javne uprave - Draginja V.
    Ministarstvo prosvjete - Božena Jelušić
    Ministarstvo zdravlja - dr. Srđan Pavićević
    Ministarstvo saobraćaja i pomorstva - Rakčević / Krapović
    Ministarstvo ekonomije - Miloš Konatar + mzoda jos neki kandidat ?
    Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - zaista ne znam
    Ministarstvo održivog razvoja i turizma - Filip Adžić / Gandush
    Ministarstvo nauke - Branko Radulović najpametniji po nekim kembridžkim...
    Ministarstvo kulture - ko god
    Ministarstvo rada i socijalnog staranja - Simonida Kordić
    Ministarstvo za ljudska i manjinska prava - Hazbija Kalač
    Ministarstvo sporta i mladih - V. Joković
    Ministar bez portfelja - Pipun
    .....
    Uprava policije, ANB - ne bih licitirao a imam imena

Organe uprave stvarno nijesam mogao da razrađujem.

Gledajte ovo gore kao na zabavu i osvježenje za temu, ne skačite odma.

Sent from my Telefunken
    Da se osvježimo taman što veliš i hvala na predlogu - odbijam

Ono što MORA da se uradi je da se optimizuje rad i da se ministarstva organizuju na drugačiji način a evo i kako:
    MORT mora da se podijeli na 3 resora :
    Ministarstvo turizma
    Ministarstvo urbanizma
    Ministarstvo održivog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine (da tu bude i agencija za zaštitu životne sredine )
    Ministarstvo sporta i mladih pripojiti min. Prosvjete i dati im po državnog sekretara
    Ministarstvo nauke pripojiti min. Kulture i dati državnog sekretara
    Min. Manjina pripojiti min pravde i dati im drž. Sekretara za manjine

I formiranje posebnog ministarstva to ne znam kako bi se zvalo tipa ministarstvo za EU integracije i lustraciju gdje bi se osnovalo 5-6 task force-a da se istražuje korupcija
    One Ring to Rule them all...

13. The Following User Says Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Maja Kostić Mandić... srpkinja sa liste Crno na Bijelo...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Otkad je Maja srpkinja?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Vanja Ćalović

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Dolazi li Bane unuk narodnog heroja na moleban sjutra?
    Još reglažu na traktor da odradi i stiže.

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    A ovo....meni je najsmijesnije kad procitam da ce povecanjem prosjecne plate ili suzbijanjem kriminala agresivni oblici nacionalizma u CG prestat da postoje.
    Redovno se citiraju one rijeci Ramba Pusica....do ovoliko eura ovo, do onoliko ono...

Jel zaista vjerujete u to? Ja mislim da je to prica neozbilja i naivna. Alo balkan.

MNije do para nego do kucnog vaspitanja, sistema obrazovanja i drugih stvarih
    Dodao bih jos i pricu o ekoloskoj drzavi, pa ima onaj snimak sa Sinjajevine na nadmorskoj visini od preko 2000m dje ima smeca koliko pozelis.
    Izgleda da je dosta ljudi izgubilo pojam sa kim zivi
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

Nemojte odmaj da skacete politicki mislim sve najgore ali vucic je poprilicno stabilizovao finansije . Po zapadnim medijim pad bdp u ovoj godini ce biti medju najmanjim u evropi . Koliko je ispatio pomoci do sada znamo . Odnos dug bdp je 50 posto . Kod nas do kraja godine bice sto ako i ne vise . Dostigli su nas po prosjecnoj plati uz jeftinije cijene . Dosta fabrika stranih se napravilo . Itd itd . Znaci moze se kad se hoce .
    Bio bih zadovoljan da stane korupcija i propadanje a u skedecih nekoj vladi da krenemo da dostizemo . Uz stednju drzave i pametne poteze za desetak godina mogli bi stici hrvatski . Sloveniji tesko da mozemo ikada , oni su u u sfrj imali duplo bolji standard od ostatka zemlje .
    Znaco rad , stednja , nulta tolerancija na korupciju .

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by brodomaketar View Post
    Nemojte odmaj da skacete politicki mislim sve najgore ali vucic je poprilicno stabilizovao finansije . Po zapadnim medijim pad bdp u ovoj godini ce biti medju najmanjim u evropi . Koliko je ispatio pomoci do sada znamo . Odnos dug bdp je 50 posto . Kod nas do kraja godine bice sto ako i ne vise . Dostigli su nas po prosjecnoj plati uz jeftinije cijene . Dosta fabrika stranih se napravilo . Itd itd . Znaci moze se kad se hoce .
    Bio bih zadovoljan da stane korupcija i propadanje a u skedecih nekoj vladi da krenemo da dostizemo . Uz stednju drzave i pametne poteze za desetak godina mogli bi stici hrvatski . Sloveniji tesko da mozemo ikada , oni su u u sfrj imali duplo bolji standard od ostatka zemlje .
    Znaco rad , stednja , nulta tolerancija na korupciju .
    Fabrike su se napravile, obično najjedostavniji rad se traži, motanje kablova etc i plata 250 EUR. Uz to i subvencioniše.
    Kod nas dolazi 30.000 sa strane da radi za veće plate od toga, pa nisam siguran da bi zaživio takav industrijski koncept. Jedostavno, mislim da je problem negdje drugo. Svi smo vrištali da Splendid gdje se Radulović žalio što domaći neće da rade za kikiriki. Pa u motaonicama kablova još se slabije plaća.
    Fakat, sredio je javne finansije. Skratio je plate u javnom sektoru 15-20 i penzije za 10% i voila... Bio je pri tome neselktivan, svima dolje - i profesori i medicinari... Nije imao štrajkove jer je prethodno uspostavio kontrolu nad svim medijima i tajnom službom i imao aspolutnu vlast. Nije imao ni jedan štrajk. Kako bi to izvela koalcija 20-ak partija vidjeli bi...
    Možemo, preciznije, moraćemo i mi tako, pa zaboravite 50%+ medicinarima i prosvjeti, nego će ići na minus 20% jer jednostavno neće biti para. Pa kad krenu štrajkovi. Usput, zaboravite one bajke da se vrate naknade majkama od 30 M godišnje i još sličnih predizbornih fairy tales.
    Last edited by Gagarin; 06-09-20 at 06:38.

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Previse smo mi emotivno, prijateljski i rodbinski vezani za nultu toleranciju korupcije.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

21. The Following 5 Users Say Thank You to Markys For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,007
    Thanks Thanks Received 
    9,040
    Thanked in
    4,359 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Како је ова жена згодна била прије 10 так година. Мислим и сад је ал је тада била бомба

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    je li? odma je stavit za odnose s javnoscu.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Kada dumamo o raznim momentima tipa porijeklo imovine i lustracija, ajde samo da budemo malo oprezni.
    Koliko bi to moglo da nas košta u budućnosti. Finansijski prije svega.
    Lustracija means da ako si pokrivao neku dužnost u vlasti - aj sad mrš. Zabranjeno. I što se dešava kada tako nešto dođe do međunarodnih sudova?
    Porijeklo imovine - bilo ga po komšiluku, proguglajte malo kakav je bio rezultat.
    Kapiarm, euforija, posle 30 godina, ali možda da budemo malo odrasli?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Otkad je Maja srpkinja?
    Dunno, kontao sam da ćerka Branka Kostića mora bit srpkinja... Možda griješim, a i nebitno je kako se nacionalno izjašnjava.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Da umijem misli artikulisat i stavit na papir ovako nekako bi to izgledalo

https://www.vijesti.me/kolumne/46618...ima-montenegro
    Ova što je ovo pisala prikriveni DPS bot
    Miliji su mi 5x oni direktni što se ne kriju

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Ova što je ovo pisala prikriveni DPS bot
    Miliji su mi 5x oni direktni što se ne kriju
    Da si pratio njene kolumne, ne bi tako pisao. Jedna od vođa #Oduprise

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by samson View Post
    Nakacicu se na ovaj post.

Da mi sa foruma odje vodimo Crnu Goru, cak i sa ove 4milijarde duga, garantujem da bi za 3 godine sve islo daleko bolje nego danas. Samo jedan uslov..

Da se radi posteno i time se korupcija svede na makar 10m godisnje. Posto je ona danas na nevjerovatnih 150+miliona.

Jos ako prodje Dritanova namjera da se CG proglasi Ekolo.drzavom i da to postane...

Da zanemarim dolazak ozbiljnih firmi, koje nisu htjele da imaju veze sa nama prije. Upravo zbog korupcije.
    Da zanemarim pomoc EU koja ce SIGURNO podrzati novu vladu.

Samo od turizma(godisnje) Crna Gora moze da uzima preko 2milijarde eura. Sto je nekih 35% bdp sadasnjeg.
    Uslov za to je razvoj sjevera drzave! Turizam na sjeveru moze da radi tokom citave godine. Danas je luksuz biti offline i svoj odmor provoditi u prirodi.

Ekoloska drzava + more - planina za sat i po..dva iz Boke + vladavina zakona + korupcija svedena na minimum. Garantujem svojim zivotom da bi ovdje sve isko u +...

Mi smo jedan manji gradic. Zivimo u jednoj od najljepsih zemalja na svijetu, bez pretjerivanja. Zemlji sa toliko bogatstva i potencijala. Nijedna zemlja regiona nije blizu Crnoj Gori po potencijalu.
    Tuzno je da ovdje narod mora da ide u narodne kuhinje crkve..i da nezaposlenost bude ovolika.

Zato je bilo bitno da se sklone lopovi i mafija
    Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Da se osvježimo taman što veliš i hvala na predlogu - odbijam

Ono što MORA da se uradi je da se optimizuje rad i da se ministarstva organizuju na drugačiji način a evo i kako:
    MORT mora da se podijeli na 3 resora :
    Ministarstvo turizma
    Ministarstvo urbanizma
    Ministarstvo održivog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine (da tu bude i agencija za zaštitu životne sredine )
    Ministarstvo sporta i mladih pripojiti min. Prosvjete i dati im po državnog sekretara
    Ministarstvo nauke pripojiti min. Kulture i dati državnog sekretara
    Min. Manjina pripojiti min pravde i dati im drž. Sekretara za manjine

I formiranje posebnog ministarstva to ne znam kako bi se zvalo tipa ministarstvo za EU integracije i lustraciju gdje bi se osnovalo 5-6 task force-a da se istražuje korupcija
    Ajde mojih pet centi....

Mi smo do sada u nekoj mjeri koristili IPARD i IPA fondove, a ostale skoro da nijesmo ni takli.

EU pristupni fondovi su toliko puni para da je to strašno. Do sada su ovi na vlasti bili nesposobni i/ili nezainteresovani da iste približe širokim narodnim masama. I to što je dijeljeno je predstavljano ko da DPS dijeli, plus u dobroj mjeri je sigurisano njihovima što da rade.

Moraju se formirati timovi za pisanje projekata i traženje novih sredstava od EU...

Dalje, moraju se formirati timovi koji će obilaziti prije svega naše poljoprivrednike i učiti ih, a ako treba pomagati im i pisati im sve kako bi se komplikovane EU procedure ispoštovale i kako bi ta sredstva bila dostupna, ajde da ne budem grub i kažem nepismenom i polupismenom, slabije edukovanom dijelu stanovništva.

Nijesu sredstva samo za poljoprivredu... ima tu dosta toga za ruralni turizam, ekologiju, ribarstvo, proizvodnju......

Slovenija je odmakla jer su iskoristili blizu 90% pristupnih sredstava, a mi smo do sad bili toliko aljkavi i nesposobni u tom dijelu da je to zastiđe. Dakle timovi i da se radi, ozbiljne su pare na raspolaganju.

@Gandalf_White očekujem da kumuješ stvaranju državne firme koja će se baviti stočarstvom na Sinjajevini, otkupom i plasiranjem u inostranstvo.

Last edited by kimmi; 06-09-20 at 07:19.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

mislim da je izbor ljudi iz BS malo problematican, jer su se dokazali sa kadriranjem kroz partiju, plus njihovi funkcioneri su stvarno imali iritirajuca objasnjenja za privilegije.
    licno bih pitao Samira Kadribasica iz PV. nije vise na celu IZ pljevlja, tako da "ima vremena" da se pozabavi ovim. u to ministarstvo treba dovesti pravnike koji su se bavili zastitom ljudskih prava, nikako "ugrozenim" srbima/bosnjacima/albancima/crnogorcima. dovesti ljude koji su pomagali raznim skupinama koje su bile ugrozene od strane vlasti ili ostatka gradjana CG

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Last edited by Hell Raiser; 06-09-20 at 07:48.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    mislim da je izbor ljudi iz BS malo problematican, jer su se dokazali sa kadriranjem kroz partiju, plus njihovi funkcioneri su stvarno imali iritirajuca objasnjenja za privilegije.
    licno bih pitao Samira Kadribasica iz PV. nije vise na celu IZ pljevlja, tako da "ima vremena" da se pozabavi ovim. u to ministarstvo treba dovesti pravnike koji su se bavili zastitom ljudskih prava, nikako "ugrozenim" srbima/bosnjacima/albancima/crnogorcima. dovesti ljude koji su pomagali raznim skupinama koje su bile ugrozene od strane vlasti ili ostatka gradjana CG

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Tea Gorjanc
    Vanja Ćalović
    Stevo Muk
    Itd
    I njihove NVO

Imamo ljudi pitanje je hoće li biti političke volje

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Prof Milan Popović za ministra pravde. Eventualno Dragan Šoć.

TT

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Prof Milan Popović za ministra pravde. Eventualno Dragan Šoć.

TT
    Ovaj prvi je bolji, beskrupulozniji, veći idealista.

Ovaj drugi je bio ministar u vladi DPS NS SDP i pitanje je koliko je imun na pritiske, obzirom da je sa dosta njih sjedio u vladi.

Last edited by kimmi; 06-09-20 at 08:04.

Page 358 of 487 FirstFirst ... 258308348354355356357358359360361362368408458 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)