![]()
Jel treba Maja da odradi cost benefit analysis za sva ministarstva i da serviram vise od ovog sto pisem ovdje?
Nije mi to problem odraditi top to bottom, ali ko pita Maju..
Hvala Lepo
Sta sam rekao...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Dragi ste mi svi u CG
... Vi kao da su svi dosadasnji ministri bili experti za ono sto su radili a kamoli skakutali tam vam sa "rezultatima" gdje ste sad...
Ocigledno je da neko brka sta znaci pozicija Ministra.. Trebalo bi da nova koalicija zaista objasnjava i da uci gradjane sta znace te funkcije.
Imaju vremena - rekose 3 nedelje su uzeli za neke dogovore, pa to mogu dati PR da polako odradjuje posao sa javnoscu..
Hvala Lepo
Kako nece imati kad ga je britanski tuzilac Rupert Vining napisao jos 2010 specijalno za CG, pa je predlog odbijen od strane vlade:
http://www.skupstina.me/images/dokum...en/2015/17.PDF
Bez zelje da neko misli da sam ironican, realno bi bilo osnivanje ministarstva vjera i da taj resor bude prvo ponudjen Gojku Perovicu, nebitno dal se ja slazem sa tim ili ne...SPC ce to progurati.
Većina je dogovorena, no zbog mogućih (sigurnih) pritisaka neće se ništa objaviti prije verifikacije mandata (rok je 15 dana od zvaničnih rezultata koje objavi DIK, a to se još nije desilo).
Lustracija podrazumjeva zabranu javnih poslova svim licima koja su učestvovala u prehodnom režimu (odredi se datum, recimo prije 30.8.2020) bez obzira hoće li se povesti postupak prema njima ili ne. Postoji nekoliko stepena lustracije (to treba da se dogovori, do kojeg nivoa će se ići), ali koji god da se usvoji Lekić (bio je ministar), Danilović (ministar), Krivokapić (predsjednik skupštine), Gvozdenović (ministar), Medojević (agencija za prestruktuiranje privrede i strana ulaganja), Jovićević (ministar),... ne mogu.
Sent from my Motorola 8400
A ovo....meni je najsmijesnije kad procitam da ce povecanjem prosjecne plate ili suzbijanjem kriminala agresivni oblici nacionalizma u CG prestat da postoje.
Redovno se citiraju one rijeci Ramba Pusica....do ovoliko eura ovo, do onoliko ono...
Jel zaista vjerujete u to? Ja mislim da je to prica neozbilja i naivna. Alo balkan.
MNije do para nego do kucnog vaspitanja, sistema obrazovanja i drugih stvarih
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
@wulfy
Ne bih da kvarim i mračim, ali sam siguran da to neće biti moguće dogovoriti ni izglasati. Mada, da budem jasan, koliko god to stvara vakuum i opasnost, mislim da je potreban rizik i podržavam.
Covjek kaze da su vecinu dogovorili a ako su se dogovorili onda znaci da ce to i izglasati - vecina.. Sta mi ima da budemo sigurni ili ne u to.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 05-09-20 at 22:56.
Pričam o lustraciji. Što se tiče toga da je većina dogovorena, jako mi je drago da čujem da se ekspresno radi.
Meni je krivo sto u domenu lustracije ne mogu biti nezavisne institucije, citaj: Katnic, Stankovic.. Time bi se prokopala precica, odnosno zaobilaznica za onih 3/5 i 2/3 parlamenta.![]()
Postoji nešto što se zove ,,crvena linija", a ukoliko se ona prekorači nikakav problem, postoji još 77 mandata za međusobnu kombinatoriku. Tačno, postoji sada euforija kod mnogih, ali biće dosta ,,hladnih tuševa". Sada imamo priliku da u kratkom roku sustignemo Sloveniju, ako je propustimo... Neka zadnji ugasi svjetlo.
Mogu, samo zavisi koji se stepen lustracije dogovori kada bude izglasavanje zakona (samo vlada, da se doda sudstvo, sekretarijati,... predsjednici opština, funkcije u upravnim odborima državnih preduzeća,...), što se ono kaže, idemo li na prvi ešalon, ili i na drugi, treći, četvrti,... Sve je stvar dogovora.
Hmm.. Pa eto nacina, covjece! Da se ne zavisi od manjina, jer ce svakako i njihovi funkcioneri biti meta Zakona o porijeklu imovine. Zato ce biti vraski tesko izglasati takvu vecinu za smjene u pravosudju. Znam da DPS ne bi oklijevao da upotrijebi takav neki mehanizam, iako nije pohvalno sluziti se njihovim metodama, ali teska vremena - teske odluke.
edit: Ali ce svakako trebati vecina da se izaberu novi, prastajte.. Ja samo razmisljam kako skinuti ove![]()
Last edited by ovizionizi; 05-09-20 at 23:15.
Sloveniju sustic necemo nikad... Ali je dobro tezit tome svakako.
-Do 2030te odradit optimizaciju javne uprave i digitalizovati je. Time bi oslobodili makar 30 000 radnih mjesta sa budzeta.
-Spustiti spoljni dug na 50% BDPa.
-BDP da se makar duplira
-Kreirati 50-70000 radnih mjesta u privatnom sektoru
- pokrivenost uvoza izvozom dovesti na 100%
-garantovati poljoprivrednicima 15-20 godina otkup svega sto proizvedu po konkurentnim cijenama
-kreirati socijalne kartone za sve porodice i uvesti djecji dodatak
-zdravstvo i prosvjetu dovesti na nivo normalnog svijeta
-subvencionirane cijene stanova za mlade ljude i bracne parove
Itd, itd...
Posljedicno ovome:
Prosjecna plata da bude 1000e
Penzija da bude makar 600e
Splasnuo nacionalizam.
Ako ovo bude za 10 godina, ja se mogu kopat u CG.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ako se ispostavi, kao što izgleda jeste da Mandić i Knežević nijesu umiješani u aferu "državni udar", za koji su osuđeni po 5 godina zatvora, onda zaista neko deebeelo mora da odgovara! Nije mala stvar nekoga nedužnog osuditi na toliku robiju! A da li mi je Mandić simpatičan tip!? Ni najmanje! Ali dokle smo kao društvo "dogurali" da se radujemo i sladimo nečijoj sudbini, ili šta više priželjkujemo zlo, samo zato što nam neko eto nije simpatičan!
Lično, ovaj dvojac, kao i Medojević i Radulović, ali i Slaven Radunović zaista zaslužuju visoka mjesta u rukovodstvu države.
Ali tu sad dobar dio kolača mora pripasti i mladoj ekipi. Dritanu Abazoviću i Aleksi Bečiću, ali Boga mi i njihovim najužim saradnicima. Pkazali su se kao vispreni u predizbornoj kampanji.
Ja lično vidim Dritana kao predsjednika parlamenta. Aleksu Bečića kao premijera. Profesora Zdravka Krivokapića kao predsjednika države. Za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Medojevića. Za ministra prosvjete Knežević Pipuna. (književnik je)![]()
Zasto ljudi izbjegavaju ljudsku profesionalnost i efikasnost podredjujuci je stranim codiranim "soft"war"e-ima i to u malechkoj slatkoj CG.. . Kompletno na izvolte stranim faktorima i kreatorima AI. Nikad mi to nece biti jasno... Kao Nezavisni itd.. Uh.. Sve "imamo" nase genijalne programe pa..
No, kasno je, laku noc.
Volite se:*
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 05-09-20 at 23:22.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks