Ja ću danas kao Rama, bele tikepa i šulja
Ja ću danas kao Rama, bele tikepa i šulja
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Pustaju li u sorts? Stvarno ne mogu farmerice nosit po ovome paklu.
Taj pravilnik je u skladu sa članom 69a Zakona o izboru odbornika i poslanika:
Član 69a
Glasanje je tajno.
Ukoliko birački odbor ne uredi biračko mjesto na način kojim se obezbjeđuje tajnost glasanja (paravan kabina), birački odbor se raspušta, a glasanje se na tom biračkom mjestu ponavlja.
Birač popunjava glasački listić isključivo u prostoru koji je za to namijenjen (paravan, kabina), tako da niko ne može vidjeti kako je glasao.
Ukoliko birač povrijedi tajnost glasanja na način što glasa javno izvan prostora određenog za glasanje ili, ako nakon glasanja u prostoru koji je za to namijenjen, javno pokaže glasački listić biračkom odboru tako da se vidi za koga je glasao, predsjednik biračkog odbora na osnovu prethodne odluke biračkog odbora, dužan je da u prisustvu biračkog odbora, nakon odvajanja kontrolnog kupona, takav glasački listić učini nevažećim na način što će ga precrtati, spakovati ga u poseban koverat i ubaciti ga u glasačku kutiju umjesto birača.
Način glasanja iz stava 4 ovog člana predsjednik biračkog odbora unosi u zapisnik.
Bliža uputstva o mjerama kojima se obezbjeđuje tajnost glasanja utvrđuje Državna izborna komisija.
Čuo sam da je Amfilohije pokazao listić kad je glasao. Ne znam da li je to tačno i ako jeste ne znam da i su ga učinili nevažećim.
procitah i zakon i ovaj pravilnik. i nidje se to ne spominje.
stoji "zabranjena je upotreba elektronskih uredjaja" ne i sta se desava ukoliko ga upotrebis. a vise se odnosi na generalno koriscenje, tj da ne smijes da snimas ko je izasao i slicno. vjerovatno se odnosi i na slikanje listica, ali bas nigdje ne pise da je listic nevazeci.
isto kao i da se ne smije javno pokazati listic da se vidi za koga si glasao, ne i ako kazes za koga si glasao a to se jasno ne vidi.
vezano za pisaniju po listicu
ima li idje ijedan zakon da ga mi postujemo. ajde sto se dik ne pridrzava istih, nije cudno od partijskog tijela, ali kad cujem ove puste zastitnike prava iz CDT koji se prodqju kao progresivni, a selektivnost u primjeni istih im je jos gora nego DPSNa izborima za Predsjednika Crne Gore nevažećim se smatra glasački listić:
- koji je nepopunjen;
- koji je popunjen tako da se sa sigurnošću ne može utvrditi za kojeg kandidata je birač glasao;
- na kome je birač glasao za dva ili više kandidata;
- na kojem je dopisano ime lica koje nije kandidat.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Last edited by Hell Raiser; 30-08-20 at 10:11.
Rekao sam sebi da neću da se nadam, a vidi šta mi Forum radi evo već danima. E pa ljudi moji... Da se završi ova kafa, pa polako da naguramo Dritka na minimum 20%.
#ZaFerIzbore2020
#IZLAZNOST do 11 časova glasalo je ukupno 35,4 % birača
#RegionPodgorica 35,8 %
#Sjever 31.7 %
#Jug 37.1 %
Cemi
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
35.4% do 11h!
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Prdnjava ljudska
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Половина од 2016 већ изашла.
Masu je ljudi jutros izaslo... Kljuc je da ne opadne puno izlaznost od 12 do 5... Ako do 5 izadje makar 55% to bi bilo top, i jos 15% do 8...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Не надајте се да су то само опозиционари изашли више.
Већ су почели да зову из штабова да подсјећају да се гласа, и то да се гласа што прије.
Боље је не одлагат превише гласања, ко зна шта се може десит кад овако траже да њихови сигурни гласови заврше што прије.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
tri lk
Izadjoh i ja da dam glas za gradjansku CG. Sad je potrebno glasati isto kao i 2016. kad smo se glasovima izborili za NATO. Nece jos padat, lijepo vrijeme nas ocekuje i dalje![]()
Jel vazeci listic zaokruzen broj i dva strika pored broja???zena mi je za medalju
brao ruzo moja ponisten listic i glas si dala milu
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks