Page 30 of 131 FirstFirst ... 202627282930313233344080130 ... LastLast
Results 726 to 750 of 3267

Thread: Uređenje enterijera - pitanja i savjeti

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Nije nikakva zetagradnja i ostali graditelji na koje mislite. Firma iz Novoga i sve je sa primorja
    Jbg jedno wc mora nedje uz nesto biti, svakako bih od tog pomocnog napravio kao ostavu za masine, bojler, i neki orman.
    Hvala Vam na sugestijama i pomoci

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Inace su terase 1.3m-1.4m širine

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Odje mi se ne svidja sto je kuhinja mala, mozda nekih 2.3m i nije moguce napraviti je u G jer to onda gura trpezarijski stol na kauc
    Opcija da se izbaci manje wc i kuhinja stavi do kraja tog zida, to je super ideja ali je onda malo glavno i jedino kupatilo u koje se sve mora staviti (masina, bojler, umivaonik, wc solja, tus kabina) malo je tu prostora za sve i bilo bi prenatrpano.

Minimum za kuhinju je 240, jer sudopera 60, šporet 60, frižider 60 i sudomašina 60. Tu bi radna ploča bila samo na mašini ovaj dio 60cm. A može li se kuhinja na G produžiti na ovaj drugi kraj dje je ulaz u dnevnu, da taj zid produžiš za 60cm bar za frižider bočno da ide?

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

U tom slucaju ne bih znao koju stranu frizidera okrenuti na prolaz i kuhinju, a da se opet to G smanjuje zbog nekog zida, onda se gubi i ta poslednja stavka koja bi bila u ćošak.
    Jedino da se makne skroz dodatno wc ili da se smanji za ovih 46cm, da ostane u njemu prostora za mašinu i nesto sitno.

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,042 Posts

Ako što znači, možeš uraditi "stub" i u njega da ti ide frižider(ako je manji) i sudomašina. Može rerna mjesto jednog, ali ne znam koliko to znači obzirom da svakako moraš imati mjesto za ploču.
    Ili izbaci frižider u hodnik.
    Ove skice su prelijepe dok ne kreneš u prostor. Kod jednog sam radio na stanu skoro sve pa mu je recimo u sobi skica predlagala raspored po kojem krevet gleda na balkon. Jedini je problem bio što bi krevet morao imati 190cm i ne bi se mogla otvarati vrata balkona.
    Last edited by Dutch; 22-08-20 at 08:50.

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Upravu si, sve je to slatko ovako na skici, kad uzmes metar u ruke i vidis u stvarnosti koliko je sto onda se malo i zapitas a tek kad bi usao u gotov prostor.
    Zao mi je sto je ovo sve ovako nekako natrpano i nabijeno, a ulazio sam u stanove od 49m2 sa dvije sobe i uopste nije konfuzno, dimenzije svega su bile super i naravno 50m2 jednosoban.
    Elem ova dva stana gledaju na more, zato se i opterecujem oko istih, dok druga dva su okej jer mi nisu toliko bitna.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Kakva su vam iskustva sa rasvjetom u kuhinji? Treba mi nešto jače, za plafonsko svijetlo, a za kuhinju sam do sada ispod gornjih elemenata koristio neonsko i odlično je zbog dugotrajnosti i fino osvjetljava radnu ploču. Gledao sam da sada stavljaju led trake ispod kao rasvjetu ali ne znam kakva su iskustva? Ima li što od plafonjerki da ste nailazili zanimljivo?

Pitanje za @Dutch , dopala mi se ideja za ovakav šank sa ovim debljim drvenim spoljnim radnim pločama pa me zanima ima li đe ovako nešto da se nađe kod nas za izradu?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    450
    Thanked in
    303 Posts

da se nadovezem na ovaj post gore,da li je ovo radna ploca ili ima neka druga iverica ili medijapan ove debljine

Thanks Thanks Given 
    1,363
    Thanks Thanks Received 
    3,085
    Thanked in
    1,647 Posts

Moje iskustvo sa led trakom je super - 4 god za sada i još nije crkavala, a nije da očekujem. Vizuelno je bolja jer ne štrči, kao one što možeš kupiti na različite dimenzije sa prekidačem na njima i perspojiti ih sa elek. kablom iz zida (ali i one su dugovječne i rade posao). Topla žuta svjetlost je, bijelu ne volim viđet u kući.

Što se šanka tiče, ja sam odradila slično za šank u boji hrasta od materijala za radne površine bukvalno. Ispadne skuplje ali na oko ljepše i kvalitetnije, od drveta je još skuplje vjerovatno a i sve zavisi od kombinacije materijala i same dimenzije šanka.
    Ovo na fotki djeluje da je naslonjeno na šank koji je odrađen od ne zna se kog materijala - mozda je beton, možda siporeks, mozda gips, možda medijapan...
    Last edited by tigrovo_oko; 26-08-20 at 21:20.
    Dim sum.

10. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Imate tih ploča i debljina, nije nikakav problem, izbora koliko hoćeš...
    @Director Led trake su dosta jake, preko njih ti ništa više ne treba, i naravno, dugotrajne su i jeftine. A ako baš tražiš plafonjerku što se tiče rasvjete, takođe imaš LED varijanti, možeš i smart neku da uzmeš tipa xiaomi, oko 80-100€ su, svjetlosti koliko hoćeš a pritom imaš potenciometar i mijenjaš temperaturu boje, odlična stvar...

12. The Following User Says Thank You to ^^0LIvEr_QuEeN^^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,423
    Thanks Thanks Received 
    5,659
    Thanked in
    2,663 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post

Pitanje za @Dutch , dopala mi se ideja za ovakav šank sa ovim debljim drvenim spoljnim radnim pločama pa me zanima ima li đe ovako nešto da se nađe kod nas za izradu?

Slična toj debljini je ova Egger ploča, meni je stigla iz SRB

https://www.egger.com/shop/sr_ME/int...ORKTOPMOD100FW

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,042 Posts

Kakva su vam iskustva sa rasvjetom u kuhinji? Treba mi nešto jače, za plafonsko svijetlo, a za kuhinju sam do sada ispod gornjih elemenata koristio neonsko i odlično je zbog dugotrajnosti i fino osvjetljava radnu ploču. Gledao sam da sada stavljaju led trake ispod kao rasvjetu ali ne znam kakva su iskustva? Ima li što od plafonjerki da ste nailazili zanimljivo?

36mm je najveća debljina. Toliko može kanterica da uhvati i okantuje. Druge varijante jedino sa nekim maskama da se rade podebljanja isl. Ove deblje varijante su obično drvo, mada, nije isključeno da po inostranstvu ima i mašina i programa za veće opsege.

edit: Malo se zainteresovah po guglu, pa nađoh da neke firme u Srbiji rade i od 5cm. Pitaću ti ovih dana da vidim da Lamex nema gore takav program, ođe nemaju sigurno
    Last edited by Dutch; 26-08-20 at 21:21.

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

To vam može biti ovo, mogu da se kantuju i veće debljine

https://www.egger.com/shop/en_GB/int...EUROLIGHTDECOR

Thanks Thanks Given 
    1,423
    Thanks Thanks Received 
    5,659
    Thanked in
    2,663 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Moje iskustvo sa led trakom je super - 4 god za sada i još nije crkavala, a nije da očekujem. Vizuelno je bolja jer ne štrči, kao one što možeš kupiti na različite dimenzije sa prekidačem na njima i perspojiti ih sa elek. kablom iz zida (ali i one su dugovječne i rade posao). Topla žuta svjetlost je, bijelu ne volim viđet u kući.
    Gdje je dobra ponuda za LED trake?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    36mm je najveća debljina. Toliko može kanterica da uhvati i okantuje. Druge varijante jedino sa nekim maskama da se rade podebljanja isl. Ove deblje varijante su obično drvo, mada, nije isključeno da po inostranstvu ima i mašina i programa za veće opsege.

edit: Malo se zainteresovah po guglu, pa nađoh da neke firme u Srbiji rade i od 5cm. Pitaću ti ovih dana da vidim da Lamex nema gore takav program, ođe nemaju sigurno
    Hvala, prilagodiću se dostupnim debljinama, ne bih se kutarao sa uvozima oko toga, a evo je neko i dao odgovor da postoje imitacije drveta radnih ploča. Nisam baš odavno išao da gledam kakva je sada ponuda.

Uđem ja u Monte eladu, kad čujev lavež psa, čujem trči put mene al ga ne vidim od namještaja, presmijah se, valjda je kuče vlasnice.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

LED imaš i u okov, vjerovatno i u kips, nemam ti što aliexpress u ovoj situaciji preporučivati, nisu skupe, ali gledaj da uzmeš RGBW a ne RGB, čisto da imaš i bijelu boju kao izbor, ne mari

19. The Following 2 Users Say Thank You to ^^0LIvEr_QuEeN^^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    LED imaš i u okov, vjerovatno i u kips, nemam ti što aliexpress u ovoj situaciji preporučivati, nisu skupe, ali gledaj da uzmeš RGBW a ne RGB, čisto da imaš i bijelu boju kao izbor, ne mari
    Lično ne preferiram bijelu boju osim u rasvjeti ispod elemenata tako da je dobra preporuka. Uveče jedino lampa u toplijoj boji što mogu da "trpim" jer volim prigušenije ali za kuhinju plafonsku moram naći nešto jače da pokrije i sto i kuhinju dodatno...

Thanks Thanks Given 
    1,363
    Thanks Thanks Received 
    3,085
    Thanked in
    1,647 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Gdje je dobra ponuda za LED trake?

Tad uzimah svu rasvjetu u Eglo jer mi je bilo isplativije zbog količine rasvjete da uzmem na jednom mjestu i uzmem fin popust.
    Sad se baš dosta radnji za rasvjetu otvorilo - Elko tim ima, Eglo, Temas, Semung lightening, North light...
    Dim sum.

22. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Slična toj debljini je ova Egger ploča, meni je stigla iz SRB

https://www.egger.com/shop/sr_ME/int...ORKTOPMOD100FW

Hvala, dobro izgleda.

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,042 Posts

Hvala, prilagodiću se dostupnim debljinama, ne bih se kutarao sa uvozima oko toga, a evo je neko i dao odgovor da postoje imitacije drveta radnih ploča. Nisam baš odavno išao da gledam kakva je sada ponuda.

Uđem ja u Monte eladu, kad čujev lavež psa, čujem trči put mene al ga ne vidim od namještaja, presmijah se, valjda je kuče vlasnice.

Nema uvoza klasičnog. Meni je danas materijal stigao pripremljen u Novom Sadu. Cijena ista kao i da sam ga ođe uzeo, ide preko naše firme. Sve što ima u egger katalogu(preko 170 dekora i 70+ radnih ploča) može da se poruči i u roku od nedelju dana je kod nas. Ako ti zatreba, mogu ti neđe dodati katalog da pogledaš.

Quote Originally Posted by remark View Post
    To vam može biti ovo, mogu da se kantuju i veće debljine

https://www.egger.com/shop/en_GB/int...EUROLIGHTDECOR
    Može da se kantuje do 40mm tačno ali ne možeš dobiti tu debljinu (42mm je traka al treba nož da skine po 1mm sa obije strane zbog obrade). Imaš univer od 18 i 10(ponekad i 16 i 25mm) i kombinuješ ploče da dobiješ debljinu. Ovo Eurolight je nešto kao krila od vrata, ne znam kako se to ponaša, nemam iskustva.

25. The Following User Says Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Lično ne preferiram bijelu boju osim u rasvjeti ispod elemenata tako da je dobra preporuka. Uveče jedino lampa u toplijoj boji što mogu da "trpim" jer volim prigušenije ali za kuhinju plafonsku moram naći nešto jače da pokrije i sto i kuhinju dodatno...
    Ovo bi ti bila moja preporuka, jačina ne da je dovoljno, nego i previše, nego ne znam sad kakvo je stanje sa naručivanjem, shippingom itd. Ali čini mi se da se i u Multicom može ovo uzeti, provjeri

https://www.aliexpress.com/item/4000...%2315392%23828

27. The Following User Says Thank You to ^^0LIvEr_QuEeN^^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Nema uvoza klasičnog. Meni je danas materijal stigao pripremljen u Novom Sadu. Cijena ista kao i da sam ga ođe uzeo, ide preko naše firme. Sve što ima u egger katalogu(preko 170 dekora i 70+ radnih ploča) može da se poruči i u roku od nedelju dana je kod nas. Ako ti zatreba, mogu ti neđe dodati katalog da pogledaš.

Može da se kantuje do 40mm tačno ali ne možeš dobiti tu debljinu (42mm je traka al treba nož da skine po 1mm sa obije strane zbog obrade). Imaš univer od 18 i 10(ponekad i 16 i 25mm) i kombinuješ ploče da dobiješ debljinu. Ovo Eurolight je nešto kao krila od vrata, ne znam kako se to ponaša, nemam iskustva.
    Može i 54mm, Lamex iz Srbije ti ima puno iskustva sa eurolightom.

Thanks Thanks Given 
    1,423
    Thanks Thanks Received 
    5,659
    Thanked in
    2,663 Posts

Hvala, dobro izgleda.
    Plus, osjetiš teksturu drveta pod prstima. Fora izgleda, na prvu ne provaljuješ da je vještački materijal

30. The Following User Says Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,042 Posts

Pa to je to, Lamex je i meni ovo isporučivao. Kod nas se to nije radilo ali preko njih može. Zato i napisah gore da sam vidio kako neke firme u Srbiji to rade al dok ne provjerim što i kako, ne mogu reći. Meni su te olakšane varijante nekako varljive, ne znam koja je debljina ovog zida itd

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,042 Posts

Plus, osjetiš teksturu drveta pod prstima. Fora izgleda, na prvu ne provaljuješ da je vještački materijal

Iha, to ima godinama već . Mada, sa ovim novim dekorima je Egger otišao korak naprijed stvarno. Ima baš dobrih od imitacija kamena i metala pa do klasičnih drvenih.

Page 30 of 131 FirstFirst ... 202627282930313233344080130 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)