Slicno razmisljamo, nece ih biti
Neće biti nikakvih značajnih korekcija cijena kod iole ozbiljnijih investitora i to je potpuno normalno i očekivano. Kao što sam i govorio.
Slicno razmisljamo, nece ih biti
Evo Bože zdravlja pisaćemo se za koju godinu pa ćete viđet cijene kakve će biti.
Kakav je baca, nema smanjivanja, pa nek ti stoje stanovi prazni a bemax ce sve prodati
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
E moj strause, ne sjekiram se ja za Baću.
Nije normalno da ne padaju cijene kad standard pada. To je osnovna ekonomska logina.
To sto je nase trziste nekretnina bolesno, oslikavaju i trenutne cijene, ali i to ce na dolje krenuti od jeseni. Strmoglavice se kao i standard gradjana.
Pogledaj americku berzu. Ne da stagnira, nego jaca, a ekonomija pada kao nikad prije. To je nenormalno stanje berze.
No svaki balon izdusi, kad nema vazduha.
Sto se mene, bilo bi dobro da cijene rastu, jer bi to znacilo da nam standard ide gore. Ali s obzirom da standard ide dolje, tako ce ga pratiti i cijene.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ja sam govorio da neće biti promjena cijena kod poznatih investitora. Ako ih bude, te korekcije neće biti značajne. Mislim da je to sasvim razumljivo od strane privatnika. Tokom korone i krize, imali smo rast brojke potrošačke korpe jer su i Laković i Voli i drugi digli cijene, sa nekretninama jeste drugačije ali i dalje imate banke koje će podržati kreditiranje.
Ne znam odakle informacija da cijene ne padaju. Nekoliko stanova u
profesorskoj zgradi koji su ljetos oglaseni po pocetnoj cijeni 1050 eura
za m2 nijesu prodati. Ponovo su oglaseni, za slucaj da nekoga interesuje.
Stanovi i izgradnji neće popuštati sa cijenama. Brzina prodaje zavisi i od lokacije i izvođača, investitora. Profesorska zgrada ako se misli na onu u DUP univerzitetski centar kod masterove, važi za ne baš kvalitetnu zgradu po onom što sam čuo od ljudi koji tamo su imali stanove.
pa baca uveliko kasni sa zgradama, ostale u central pointu nece ni graditi, sto sam ti napisao jos prije 4 ili 5 mjeseci. na taj navin pokusava da sacuva cijene. koliko ce to biti pametno vidjecemo u narednom periodu. sto rekose svi, kad se ima viska kesa sve je ok, ali kad ti moras da dobar dio da uzmes na kredit, da bi ga kasnije izdavao to ce odmah da stane.
banke poostravaju uslove cak i za novogradnju, sto znaci da ni one ne vjeruju u bacinu pricu da je nekretnina dovoljna da samu sebe pokrije.
ako je pala cijena izdavanja 30% a i sa takvim cijenama se slabo izdaje, znas li kada ce neko ko ima rijeseno stambeno pitanje kupiti drugu nekretninu za izdavanje. pa moze baca da se hrabri koliko hoce i prijeti drzavi da ako ne bude kako je on zamislio, nece ucestvovati.
i to dosta govori o tome da na silu gura nesto sto nema veze sa trzistem.
ako mu preplave mali investitori ovaj program 1000+ pitacu te koliko ce biti zadovoljan ishodom
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Nemojte racunat stanove u izgradnji lopova ovih bemax, baca, celebic itd. Oni mogu da trpe 10 godina da ne prodaju stan. Drzava im maksimalno pomaze jer nece da oporezuje neprodate prazne stanove sto postoji u cijeloj evropi i sto bi doveli do stvarne cijene kvadrata koja presla ne bi u ovaj supak od svijeta 850e
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Pa logično da je izdavanje stanova zakočilo usljed ograničenog funkcionisanja škola i fakulteta i usporavanja normalnog funkcionisanja usljed koronavirusa. Ljudi su kupovali stanove po bloku po znatno većim cijenama od zetagradnje. Mislim da se ovom pitanju ne pristupa racionalno ako se očekuje da investitor, privatnik, zadrhti usljed slabe prodaje i skine gaće da bi samo prodao... Ne ide to tako. Slušao sam jednog lika iz USA koji je pričao upravo o tome da mu je najveća životna greška bila strah 2009 godine koji ga je natjerao da rasproda nekretnine. Da ih je zadržao, nekoliko godina nakon krize bi bio u debelom plusu.
p.s evo gledam snimak od danas, južna kapija se privodi kraju. Cijena je bila 1000 eura za kvadrat novogradnje. Ispala je ljepše nego mnoooge zgrade koje su rađene zadnjih godina. Tako da nije baš sve tako skupo bilo.
Last edited by Director; 26-08-20 at 13:57.
Ti si moj directore platio stan dobro i onda ne prihvatas realno situaciju. Nerealno je da je ova cijena stana. To je sustina price
Nisam ja kupovao brate po jakoj cijeni, ja sam uzimao po tada realno tržišnoj i nisam pogriješio jer mi je donijela dobit. Pa evo primjera, pisali smo o tome. Ljudi su prije 10 godina kupovali stanove 1050, 1100, 1150 eura na nekim lokacijama, a kasnije ih prodavali 1400, 1450, 1500 eura za kvadratni metar. Ito će ti biti za koju godinu. Što je danas 1200-1400, biće ti 1500-1700 za koju godinu.
Ne slazem se. Pomoraca novih nemamo a ovi stari su se skucili. Bankari i fensi onladina je shvatila da se posao u toj oblasti lako gubi. U godinama koje dolaze u prici sa strucnjacima jedina realnost jeste da stanovi padnu i to dobrano. To ti je samo logika. Znas zasto je npr u hag kvadrat 2500 i renta 1300e, zato sto nema gradnje jedna zgrada je dozvoljena a ti stanovi po 2500 kvadrat su zgradice iz 1908-1960. Nema pet zgradica nakon 2000 e tako se stiti cijena i povecava renta. Za dvije godine je skocila makar 375e
Kucaj funda.nl pa malo baci pogled ima svega i od 5m a baci pogled i na rente
Ok. Nemam namjeru da se oko toga ubjeđujem. Naslušao sam se evo 10 godina priča da će kvadrat biti 700 eura... Ne znam brate što da vam kažem već srećno dok čekate taj momenat, to kažem prijateljski, da ne misliš da sam ciničan. Ja nemam dva života, već ovaj jedan i odluke donosim kako mislim da je najbolje za dati momenat. Kada bi mislio da će sve crno biti uvijek, vjerovatno bi osijedio do sad.
zadnjih 20 godina cijene samo rastu , sad da li ce doci trenutak da stanu, ili padnu ili ce opet da rastu vidjecemo. Istina jeste da je kriza zbog trenutne situacije ali i 2010 je bila kriza pa posle godinu dvije je opet sve pocelo da ide u nebo.
znam samo da imam neke vece ustedjene pare , ulozio bi ih u nekretninu jer mislim da je jedino to nesto sto je sigurno ... radije bih kupio dva stana nego iste te pare drzao na banku.
da ne pominjem sto kako se grad siri cijene idu sve gore i gore , nekad si mogao u donju goricu kupiti plac za 5e kvadrat sad ga nema ispod 50e samo vise . Moj stric je kupio prije 7-8godina po 1e u drezgu 10.000m2 , sad njegov komsija prodaje po 6e ... u cijelo pipere ga nema ispod 5e (pricam za pocetak pipera)
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Prednisti i mane kupovine stana preko
firme?
Na zabjelo ispod ljubovica prodata dva jednosobna stana danas po 900e kvadrat i to u zavrsenoj zgradi novi,zgrada useljiva sve zavrseno a u izgradnji bili 1150e do 1200e toliko da nece pasti cijene i da jos nece padati
Sent from my iPad using Tapatalk
Oce oce kako nece
pa volvox je izgubio i zgradu u centru koja je prodata Monstatu, a izgubili su i zgradu u budvi Old Bakery iako pricaju da su ivestitori.
tako da nije bas da je sve bajno i sjajno kako vole da prikazu.
meni je vise bacina prica zvucala kao ohrabrivanje samog sebe i trzista, ali kada manji pocnu da obaraju cijene, nece moci ni veci dugo da istrpe.
nije isto 1000 eura prije 10 godina i danas.
to sto su nama plate skoro iste, ne znaci da inflacija za 10 godina nije uradila svoje
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks