Pa daaako se nakane do izbora da ozvanice prebjeg.![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Ja mislim da se ovi izbori neće završiti 30og naveče.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Cetinjani ne jedu svinjetinu!
Postoje samo dvije znacajne skupine koje to rade a to su Romi iz Italije i Bosnjaci iz Luxemburga/Svajcarske/Njemacke i ja mislim (ne znam) da obije to rade u skladu sa interesima svojih familija, rodjaka, itd. Zasto opozicija nije sjela nekad da razgovara sa tim drustvima iz dijaspore? Mnogo ih je razocaranih u lokalnu vlast. Pa oni najbolje vide koliko se i kako radi kod njih i kod nas. I kakav je sistem.
Crnogorci su isli u Ameriku pocetkom 20og vijeka i dolazili da brane drzavu. Premali smo mi da bismo se ikoga odricali.
To je moj utisak iz razgovora sa opozicionim biracima. I to ne ekstremistima, vec mirnim ljudima koji su 2016 odustali od izlaska popodne kad su culi za "drzavni udar".
Ubijedjeni su da ovaj put DPS sigurno pada. Ako ne padne, za njih je to samo dokaz da je brutalno pokrao ove izbore i da se demokratijom i glasanjem ne moze vise nista uraditi.
Sve u svemu, pristup koji gotovo da garantuje nemire.
Ima dijaspore koliko hoces koja bi glasala protiv ove vlasti, ali nije svakom dato da se nalazi u birackom spisku. Ovi koji dolaze da glasaju za vlast, 99% njih po zakonu ne bi imali pravo glasa, ali kad si uhvatio Boga za muda, radis sto ti je volja. Druga stvar su silna sredstva koja treba utrositi na avionske karte (plus sto vlast sipa i za "dnevnice"), a to moze samo ona struja koja ima poluge vlasti i novac od nas ovaca, poreskih obveznika, kao i od svakakvih Knezevica, Sarica i ostalih tajkuna i kriminalaca. Angazovanje dijaspore nije jeftino.
Ima jedna kineska kletva ”dabogda zivio/la u interesantnim vremenima”
γνῶθι σαὐτόν
Gando oli mu reci "You shall not pass!"?
Nego si ti pobjega' :-)
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Last edited by ASC; 23-08-20 at 14:10.
Znači zamisli moje muke... Posle svih ovih godina ja neću biti u CG kada smeće bude padalo...
Što je najjače neću biti kada se bude marširalo i išlo po slobodu.
Već sad sagoreh a mogu misliti kako ce mi biti to do 10-15 septembra dok se ne riješi ...
Nista opozicija, vidi se da je narod ovaj put ogorčen svime.
Propast sezone, loša ekonomska situacija, afere, beznađe... Milo mi je što ce se slomiti na DPS
Radujte se
One Ring to Rule them all...
Borio si se kad se niko nije borio za rijeke, red bi bio da budes sa svojim narodom u borbi za slobodu (ovo je malo ulja na vatru).
:-) :-) :-)
Ja nesto imam osjecaj da Knezevic nece slagati nego ce izbaciti nesto veliko(mozda ne plavu torbu) pa bi moglo da bude svasta i par dana prije izbora.
Svakako najzategnutije stanje pred izbore do sada. Samo da ne bude da svi proglase pobjedu pa da bude onda povuci potegni, a to je vrlo lako da se ocekuje ako dps izgubi obzirom da ih onda cekaju teza vremena.
Mada ja mislim da ce Milo i bliski mu dati sve sto treba za pobjedu.
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Znači kad mi je dosadno odem na stranicu dps i čitam komentare![]()
Kuku![]()
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Rijetko ces dje nac vece patriote od dijaspore i korisniji dio naseg drustva sobzirom da salju i trose ogroman novac, pomazu prijatelje i rodjake, kupuju stanove i prave kuce, promovisu nasu drzavu, itd. Svudje na svijet drzava njeguje svoju dijasporu. Pa evo cijeli Balkan ne moze da zivi 30g od ugrozenog srpstva u dijaspori.
Bas ce Becic nekome da oduzme pravo glasa jer je ovaj posao da se snalazi i salje pare svojima a on nema dana radnog staza i zoblje drzavne pare cijeli zivot.
Neka ide on malo da radi po Zapadu pa neka dodje da nam ta iskustva prenese. A ne znanje iz SNP-a pustog i kako da uzalud pika loptu po travi.
A mislim da bi se mnogi i vratili da se pojave neki novi AustroUgari. Nije zivot na zapad med i mlijeko nego rad i borba svaki dan.
većina ljudi u CG i dalje ne kapira da ekonomska kriza tek dolazi. i da će dosta naroda ostati bez posla, samim tim procenat siromašnih i gladnih će porasti. a glad ne može utolit nijedna zastava, busanje u prsa ili nešto drugo
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
To je upitna kategorija. Vecina drustva je odlozilo krizu za jednu godinu kroz aranzmane s bankama i trenutno imaju manje opterecenje nego sto su imali inace.
Cinjenica bice manja primanja ali i drasticno manje obaveze i to moze da ispadne izvodljivo do Maja sledece godine za vecinu bez vecih turbulencija.
U neku ruku ova situacija je i relaksirajuca jer nema socijalnog pritiska i troskova. Jos izbori da prodju pa da se pocine kolektivno. Mislim ovi sto ne budu isli na ulicu da brane izbornu volju.
Last edited by koronas; 23-08-20 at 15:54.
Није проблем да се његује дијаспора него неспровођење закона и брисање тих људи из бирачког списка.
Па ако баш хоће да дијаспора гласа нек се уреди закон као код хрвата гдје дијаспора има своју изборну јединицу и добија три посланика.
Дотад гласање људи који су дуже од двије године ван цг, је противзаконито.
Али један закон мање или више....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Pa Hrvatska ima ozbiljnu dijasporu i naravno ozbiljna je drzava pa samim tim je to pitanje adekvatno i uredila. Mnogo bolje nego ovako u svakom slucaju.
Kuku![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks