Ja ne znam kad ce ljudi da shvate da maske ne treba da nose zato sto će ih neko kaznit ako ih ne nose! Maskom stiti sebe i onoga oko tebe...Niko u Crnoj Gori kad kine neće podmetnuti svoju ruku..ne nego se obično nedje u stranu okrenu pa ako nekoga ošine onim mlazom virusa koje posije ako ima koronu (a svjedoci smo da ima i onih koji bez ikakvih simptoma nose virus) i još smješnije juče vidjeh, nosi masku pa mu dodje da kihne, on je poizmače, u ariju se iskija i vrati masku na lice....500 eura bih ga kaznila!
Što je problem malo se poizmaći od ljudi, staviti masku kad si medju narod, maknuti je kad nijesi i to je to...
Što se škole tiče, ja sam sasvim saglasna da ove godine barem do neke vakcine ili sl treba organizovati on line nastavu....mislim da je moguće napraviti varijantu da se časovi drze preko tv-a pa onda se organizovati dva puta u tooku semestra da se dodje u skolu da se odrade testovi...u jednom danu, od 7 ujutro do 7 uvece sa moze svake dva sata organizovati po jedno odjeljenje (tipa 5 ucenika u ucionici je bezbijedno) pa 5 ucionica za jedno odjeljenje, 10 za dva i tako se moze danas cijeli prvi razred u toku dana bezbjedno drzati u skoli, nakon skolskog sata i testa koji odrade prvo i drugo odjeljenje prvog razreda ima sat vremena da se alkoholom sve prebrise za narednu grupu i uglavnom, to je 9 dana u oktobru, 9 u decembru da se obave testovi za sve razrede na kraju tromjesecja i na kraju polugodista....u medjuvremenu on line, malo je to nastavnicima nezgodno, roditeljima jos nezgodnije ali sta da se radi, bitnije je zdravlje djeteta!
Ne bih ja djecu pustila u gomilu jer oni niti mogu da kontrolisu situaciju niti je razumiju.
Last edited by zvoncica; 18-08-20 at 21:30.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks