View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Page 14 of 331 FirstFirst ... 41011121314151617182464114 ... LastLast
Results 326 to 350 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Juče.

Thanks Thanks Given 
    348
    Thanks Thanks Received 
    90
    Thanked in
    65 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    Školska 2020 godina umjesto 1-og Septembra počinje 1-og Oktobra saopšteno iz NKT
    Neko se opasno igra sa nama. Kakvo odlaganje školske godine. Držim se odluka NKT ali stvarno ovo nema nikakvog smisla. Neka nađu rješenje za ovo i neka počnu kako treba. Sada će da daju smjernice, sram ih bilo, neka odmah daju smjernice.
    Znali su situaciju od ranije, šta su radili do sad. Jel iko u taj NKT išta ozbiljno radi osim što izigravaju strašni sud i sprdaju se sa cijelom Crnom Gorom sa sve đecom.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to NokiaPg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,562
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,812 Posts

Da se produži sezona malo reklo bi se.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

5. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,013
    Thanks Thanks Received 
    6,234
    Thanked in
    2,903 Posts

Ovo je (ispada) gore od rata, hiperinflacije, sankcija,... jer tada se početak školske godine nije odlagao.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Nesto mi govori da nema bojlera za toplu vodu i sapuna. Pa moraju da se spreme a kasno su razmisllili o tome

Thanks Thanks Given 
    4,208
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by NokiaPg View Post
    Neko se opasno igra sa nama. Kakvo odlaganje školske godine. Držim se odluka NKT ali stvarno ovo nema nikakvog smisla. Neka nađu rješenje za ovo i neka počnu kako treba. Sada će da daju smjernice, sram ih bilo, neka odmah daju smjernice.
    Znali su situaciju od ranije, šta su radili do sad. Jel iko u taj NKT išta ozbiljno radi osim što izigravaju strašni sud i sprdaju se sa cijelom Crnom Gorom sa sve đecom.

I po ovom pitanju osluskuju se drugi... Kako su neki u okruzenju uradili - odjeljenje se dijeli u 2 grupe, cas se malo skracuje i drzi se 2x. E sad, ja se pitam da li prebukirane skole (koje nekad rade i u 4, 5 smjena mogu to da iznesu)... To je sto se tice metodickog dijela... E sad, drugi par cipela je dio koji se odnosi na preventivne mjere koje podrazumijevaju dezinfekciju i zastitu...
    Da li se moze stici sad odreagovati na smjernice. 250+ je skola u CG, zamislite da NKT sad nesto definise. Kako nabaviti sve sto bude trebalo za sve skole za ovako kratko vrijeme, cak i uzimajuci u obzir odlaganje... Mislim da se jako malo vremena posvetilo u julu promisljanju scenarija... Ja malo blebecem...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    976
    Thanked in
    526 Posts

Neka su odlozili sad da se fokusiraju na izbore, namaju kad misliti i o skoli i velikom broji gradjana i djece.
    Nosenje maski u skolama je tek smijurija, ako tako odluce. Najbolje ce djeca od 5, 7 ili 11 godina nositi maske ispravno i cijelo vrijeme...a cim se ne nosi ispravno onda i gubi smisao.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

10. The Following 4 Users Say Thank You to bojankov For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Neka su odlozili sad da se fokusiraju na izbore, namaju kad misliti i o skoli i velikom broji gradjana i djece.
    Nosenje maski u skolama je tek smijurija, ako tako odluce. Najbolje ce djeca od 5, 7 ili 11 godina nositi maske ispravno i cijelo vrijeme...a cim se ne nosi ispravno onda i gubi smisao.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
    Tako je, prvo izbori pa ce se poslije sve stic natenane. No mislim da ce oni skolu onda za novembar pomjerit, pa decembar...

Veli Mugosa gradjani pridrzavajte se mjera, a 80% policije po ulica ne nosi maske. Da ne pricamo o politicarima. Oni koji treba primjer da daju to ne rade. Ovo je sve postalo tragicno, a ceh placaju gradjani svojim zivotima i ekonomskim propadanjem.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

12. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

@Mojsije

Vjeruj mi ovo sto ja gledam svaki dan a cesto sam po putu i kroz gradove niko ne nosi masku niđe, jednostavno niko ne nosi masku.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Evo me u NK danas, bukvalno jednu osobu nisam na ulici sreo da nosi masku.

Thanks Thanks Given 
    1,450
    Thanks Thanks Received 
    1,185
    Thanked in
    582 Posts

Ljudi, mislite li vi da nas ceka scenario Srbije posle izbora. Da ce tek tada da bukne sve i da ovi nesrecnici samo ovo spustaju sada da bi opravdali izbore?
    Sate sate sate

16. The Following User Says Thank You to nimfa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,424
    Thanks Thanks Received 
    404
    Thanked in
    247 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Vidim ovi političari što sad agituju pred izbore, znači apsolutno svih stranaka, ne nose maske najčešće na skupovima.

Stoka i političari i narod.

Thanks Thanks Given 
    12,517
    Thanks Thanks Received 
    2,359
    Thanked in
    1,205 Posts

Ja ne znam kad ce ljudi da shvate da maske ne treba da nose zato sto će ih neko kaznit ako ih ne nose! Maskom stiti sebe i onoga oko tebe...Niko u Crnoj Gori kad kine neće podmetnuti svoju ruku..ne nego se obično nedje u stranu okrenu pa ako nekoga ošine onim mlazom virusa koje posije ako ima koronu (a svjedoci smo da ima i onih koji bez ikakvih simptoma nose virus) i još smješnije juče vidjeh, nosi masku pa mu dodje da kihne, on je poizmače, u ariju se iskija i vrati masku na lice....500 eura bih ga kaznila!

Što je problem malo se poizmaći od ljudi, staviti masku kad si medju narod, maknuti je kad nijesi i to je to...
    Što se škole tiče, ja sam sasvim saglasna da ove godine barem do neke vakcine ili sl treba organizovati on line nastavu....mislim da je moguće napraviti varijantu da se časovi drze preko tv-a pa onda se organizovati dva puta u tooku semestra da se dodje u skolu da se odrade testovi...u jednom danu, od 7 ujutro do 7 uvece sa moze svake dva sata organizovati po jedno odjeljenje (tipa 5 ucenika u ucionici je bezbijedno) pa 5 ucionica za jedno odjeljenje, 10 za dva i tako se moze danas cijeli prvi razred u toku dana bezbjedno drzati u skoli, nakon skolskog sata i testa koji odrade prvo i drugo odjeljenje prvog razreda ima sat vremena da se alkoholom sve prebrise za narednu grupu i uglavnom, to je 9 dana u oktobru, 9 u decembru da se obave testovi za sve razrede na kraju tromjesecja i na kraju polugodista....u medjuvremenu on line, malo je to nastavnicima nezgodno, roditeljima jos nezgodnije ali sta da se radi, bitnije je zdravlje djeteta!
    Ne bih ja djecu pustila u gomilu jer oni niti mogu da kontrolisu situaciju niti je razumiju.
    Last edited by zvoncica; 18-08-20 at 21:30.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    8,692
    Thanks Thanks Received 
    3,844
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Ljudi, mislite li vi da nas ceka scenario Srbije posle izbora. Da ce tek tada da bukne sve i da ovi nesrecnici samo ovo spustaju sada da bi opravdali izbore?
    Dobro pitanje,na koje cemo odgovore znati tek za otprilike mjesec dana,do tada mozemo samo nagadjati.
    Shto se tiche odlaganja nastave,koliko ispratih nigdje u regionu nije odlozeno sem kod nas,mpzda grijeshim,i mislim da ce prije osnovci ukapirat zashto treba da shtite sebe i ostale,nego veliki procenat nashih punoljetnih,najinteligentnijih,najpametnijih,najlj epshih i najjachih sugradjana!
    ...

20. The Following 2 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Ja ne znam kad ce ljudi da shvate da maske ne treba da nose zato sto će ih neko kaznit ako ih ne nose! Maskom stiti sebe i onoga oko tebe...Niko u Crnoj Gori kad kine neće podmetnuti svoju ruku..ne nego se obično nedje u stranu okrenu pa ako nekoga ošine onim mlazom virusa koje posije ako ima koronu (a svjedoci smo da ima i onih koji bez ikakvih simptoma nose virus) i još smješnije juče vidjeh, nosi masku pa mu dodje da kihne, on je poizmače, u ariju se iskija i vrati masku na lice....500 eura bih ga kaznila!

Što je problem malo se poizmaći od ljudi, staviti masku kad si medju narod, maknuti je kad nijesi i to je to...
    Što se škole tiče, ja sam sasvim saglasna da ove godine barem do neke vakcine ili sl treba organizovati on line nastavu....mislim da je moguće napraviti varijantu da se časovi drze preko tv-a pa onda se organizovati dva puta u tooku semestra da se dodje u skolu da se odrade testovi...u jednom danu, od 7 ujutro do 7 uvece sa moze svake dva sata organizovati po jedno odjeljenje (tipa 5 ucenika u ucionici je bezbijedno) pa 5 ucionica za jedno odjeljenje, 10 za dva i tako se moze danas cijeli prvi razred u toku dana bezbjedno drzati u skoli, nakon skolskog sata i testa koji odrade prvo i drugo odjeljenje prvog razreda ima sat vremena da se alkoholom sve prebrise za narednu grupu i uglavnom, to je 9 dana u oktobru, 9 u decembru da se obave testovi za sve razrede na kraju tromjesecja i na kraju polugodista....u medjuvremenu on line, malo je to nastavnicima nezgodno, roditeljima jos nezgodnije ali sta da se radi, bitnije je zdravlje djeteta!
    Ne bih ja djecu pustila u gomilu jer oni niti mogu da kontrolisu situaciju niti je razumiju.
    Sto cemo sa djecom koja nemaju kompjuter i internet? Sigurno ih ima nekoliko desetina hiljada. Znaci bas mnogo...

Vidjeh danas kako u neku africku zemlju djeca uce preko tranzistora...

Ne znam zasto mi pretpostavljamo da 100% djece ima racunar i internet.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Srbija je prije izbora prijavljivala ispod 100 oboljelih dnevno, a poslije izbora po 300-400. Oni su žestoko lagali prije izbora. kod nas se i dalje prijavljuje po 60-70 oboljelih dnevno, a imamo skoro 10 puta manje stanovnika od Srbije. Ne očekujem da će kod nas odjednom da bude po 4-5 puta više oboljelih dnevno nego što se to sad prijavljuje. Istina, ima još vremena do izbora tako da uvijek postoji šansa da odjednom "padnemo" na desetak slučajeva dnevno do izbora.

Thanks Thanks Given 
    4,208
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Ne uzima se kao pretpostavka sa svi imaju uredjaj i pristup internetu, to je vise puta podvlaceno. Pokusava se ponuditi najracionalnije rjesenje...
    Svi su svjesni koristi od kontakta uzivo sa uciteljicom/nastavnikom, zato se i pokusava iznaci rjesenje. Bar tako ja ovo vidim. Online opcija je nuzno zlo i najgori scenario... Svakako da je zdravlje na prvom mjestu ali i mwntalbo zdravlje se ugrozava cisto online pristupom...
    Nije poenta idenja u skolu testiranje, pa da se ono radi uzivo, mada mislim sa shvatam zasto zvoncica predlaze to tako...
    Nadam se da u zelji da se djeca ipak fizicki nadju u skoli nece doci do nekog hibrida koji je kontraproduktivan...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    461
    Thanks Thanks Received 
    228
    Thanked in
    128 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Ja se jos vise sokirah kad vidjeh kako su stolovi u kaficima zbijeni, ono je uzasno i bez korone. Bukvalno 40cm nema izmedju stolova. Ja nesto nisam primijetila u PG da je idje tako.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

meni su neki drugovi koji zbog posla često moraju ići na sjever ili jug rekli da se mjere najviše poštuju u PG. pogotovo za maske. gledaju ih kao sa druge planete kad nose maske

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Srbija je prije izbora prijavljivala ispod 100 oboljelih dnevno, a poslije izbora po 300-400. Oni su žestoko lagali prije izbora. kod nas se i dalje prijavljuje po 60-70 oboljelih dnevno, a imamo skoro 10 puta manje stanovnika od Srbije. Ne očekujem da će kod nas odjednom da bude po 4-5 puta više oboljelih dnevno nego što se to sad prijavljuje. Istina, ima još vremena do izbora tako da uvijek postoji šansa da odjednom "padnemo" na desetak slučajeva dnevno do izbora.
    Nije problem samo u broju prijavljenih već i u broju testiranih.
    Nakon izbora su ubrzano povećali kapacitete za testiranje pcr metodom na 9-10k, i onda se videlo koliko u stvari ima virusa.

Tako i cg, polako su krenuli da pripremaju teren nedavno kada su nakon testova u Nemačkoj rekli da će testirati manje.
    Pošto kažeš da je cg manja skoro 10 puta ali i testira duplo manje, broj sam možeš izračunati.
    Nadam se samo da se kod svih sredi pre sezone gripa i zime kada su svi u zatvorenom prostoru.

Sent from my DUB-LX1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    348
    Thanks Thanks Received 
    90
    Thanked in
    65 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    I po ovom pitanju osluskuju se drugi... Kako su neki u okruzenju uradili - odjeljenje se dijeli u 2 grupe, cas se malo skracuje i drzi se 2x. E sad, ja se pitam da li prebukirane skole (koje nekad rade i u 4, 5 smjena mogu to da iznesu)... To je sto se tice metodickog dijela... E sad, drugi par cipela je dio koji se odnosi na preventivne mjere koje podrazumijevaju dezinfekciju i zastitu...
    Da li se moze stici sad odreagovati na smjernice. 250+ je skola u CG, zamislite da NKT sad nesto definise. Kako nabaviti sve sto bude trebalo za sve skole za ovako kratko vrijeme, cak i uzimajuci u obzir odlaganje... Mislim da se jako malo vremena posvetilo u julu promisljanju scenarija... Ja malo blebecem...
    Ben kao i uvijek si jasan i sistematičan.
    Ne bavim se rješenjima jer svako ima po neku manu. OnLine slažem se nužno zlo a i gore od toga, jer naša nastava ne može da se uklopi u taj format.
    Vratiću se na NKT, morali su ranije dati upute za školu, dva scenarija, tri, a ne sačekati 10 dana pred početak. Ovo nije ni iznenadni snijeg u januaru, nego su znali da škole moraju početi 1 septembra.
    Ljut sam. Mjesec dana kašnjenja minimum. Neko je kriv za ovo. Znaju li ljudi u NKT koliko smo im povjerenja dali, svaki dan ih gledali kao spasioce.
    Ako nijesu oni krivi neka izađu i kažu ko je kriv za ovoliko kašnjenje.
    Da imam ikakvih moći, neko bi odgovarao za ovo. Izginusmo da funkcionišemo kako tako, a oni će sad tek da daju upute školama.
    Neka ih je sramota.

Thanks Thanks Given 
    1,264
    Thanks Thanks Received 
    2,968
    Thanked in
    1,569 Posts

Načekaćeš se da se neko zastidi ili odgovara za javašluk i preda ostavku.
    Čini mi se da je samo Begić smanjio nastupe, razlozi jasni, mada ja ne pratim tv, pa moguće da griješim.
    "I shut my mouth and hold the light"

29. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Kako ono bjese, racionalno postupamo s testovima, cuvaju se za samo one koji ispoljavaju simptome, i cekaju se rezultati po nekoliko dana...

Info iz prve ruke, znam i ime i prezime osobe. Htjela je da proseta do dubrovnika turisticki, pa je uvatila vezu u institut, i besplatno su joj uradili test, isti dan bio gotov. Ako ona mene laze, lazem i ja vas. Ovo se odigralo prije 4-5 dana, sad odmara u jednom hotelu u dbv...

Totalni raspad sistema.

31. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,264
    Thanks Thanks Received 
    2,968
    Thanked in
    1,569 Posts

Džabe (je očigledan raspad sistema), kad neki imaju snove s Milom i to im grije srce....
    "I shut my mouth and hold the light"

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    meni su neki drugovi koji zbog posla često moraju ići na sjever ili jug rekli da se mjere najviše poštuju u PG. pogotovo za maske. gledaju ih kao sa druge planete kad nose maske

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Prije 2 nedelje u Pg je skoro svako nosio masku. Juce i danas kad prodjoh ne vidjeh ni 10% ljudi s maskom, drasticna promjena.

34. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Page 14 of 331 FirstFirst ... 41011121314151617182464114 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)