Gledam sad sa rođakom jednim prilog na RTCG1 kako je otvorena fabrika (pojma čega, nisam pažljivi gledalac dotične televizije) i uglavnom dolazi Milo i pritiska dugme i sve počinje sa radom. Uglavnom, komentar mog rođaka je bio: ''i ja sam bio kad su '74 kombinovanu valjaonicu (željezara) otvarali, isto na dugme, sve je isto, ništa se promijenilo nije''..
Mislim meni je glupo da ja ispravljam čovjeka od 60 i kusur godina ali me jes naćeralo na razmišljanje.. Jel moguće da ljudi danas mozak ne koriste, makar za sjećanja ako ne ništa drugo? Pošto je jedino mozak ostao čitav a herojska m*da su nam davno skrajnuli u kakvu teglu i gurlnuli u frižider.. Ne znam rođaci, baš ne znam..
Poredeći nas i Lukašenka, za kojeg opet ne mogu da vjerujem da je tako popustio pred demonstrantima praktično preko noći, pa opet mi je nerealno.. Jes' da idem u širinu ali praštajte, eto Bjelorusima je dogorelo više iako su ekonomski mnogo bolji od nas (o ostalim slobodama je upitno), međutim i njima je dojadila korupcija koja je kod nas čak i gora..
Uvatio sam par reklama i jedni se uvatili korone, tanjira, kolača, drugi se uvatili mira četnika baba Jagi i ostalog, treći prepoznaju strateške grane države - kultura, zdravstvo itd, četvrti se igraju riječima kao nikad u zadnje 29 godina.. Sve u svemu jako retardirane reklame i po stepenu su prilagođeni za tačno onog ko treba da ih čuje i vidi.. Samo niko konkretno da odgovori kako da nas mrdne iz mrtve tačke i ove žabokrečine..
Lako je zamijeniti sve njih, samo što svi misle da će ih dočekati normalan sistem koji se može iskontrolisati koliko toliko da se izađe na neki normalan put.. Sve je lako bez to a niko da konkretno ponudi rješenje..
Ide opet standardna floskula bolje mi nego on, koja će tačno da potraje dok se ne podijele stolice u raspalu skupštinu i dok se opet ne krene sa ''ja sam bolji opozicionar nego oni''..
Kukala nam majka.. Morala je korona da se desi da bi naš narod ''progledao''.. Uh. Praštajte za crnjačenje na ovako vedru temu..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Bookmarks