Originally Posted by
LostInHollywood
Prognoziram da će najvjerovatnije pobijediti DPS sa satelitima, ali mislim da će ovo biti najneizvjesniji izbori u skorije vrijeme, i da opozicija možda ipak ima šansu. Ne bih se usudio da pokušam neku konkretniju prognozu sa procentima i mandatima. Najkonkretnije što mogu je - mislim da SDP neće preći cenzus i da će Demokrate ovaj put uzeti više od DF-a.
Što se tiče toga za koga glasam, više puta sam na drugim temama rekao moje mišljenje ali evo da ponovim i ovdje - glasaću za ono što ja smatram građanskim blokom u opoziciji, dakle ili URA ili Demokrate, i "vagaću" do same glasačke kabine. Trenutno dosta više naginjem URA-i jer bih volio da budu velika snaga u parlamentu, ali s druge strane smatram i da je od velike važnosti da Demokrate prestignu DF, i otuda moje vaganje.
Mada, uvijek glasam opoziciju, tako da njima ni iz džepa ni u džep. Možda bi bilo zanimljivije čuti ako postoje ljudi koji će promijeniti mišljenje i preći iz jedne krajnosti u drugu. Iz apstinencije u glasanje i obrnuto, ili iz opozicije u vlast i obrnuto.
Bookmarks