Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
Naravno da su neizvjesni izbori, neizvjesniji nego prosli. Dps uzima manje glasova nego ikada, ali ce pokusati da to nadoknade satelitima. Ako im bude falio SDP za vlast ne sumnjam da ce dobiti ponudu koja se ne odbija.

Ja cu ko sto rekoh prije glasat Demokrate, DF mnogo radikalan za moj ukus a i vodje su mi antipaticne.
Dritan mi je uvjek bio simpatican ali nista mu nije trebalo da ide kod Markovica na pregovore/dogovore stagod, i ona zajebancija oko zajednicke liste koja je napravila stetu citavoj opoziciji.

Mislim da ce Demokrate uzeti dosta vise nego prije, ali potpuno mi je nebitno ko ce u opoziciji imati par procenata vise ili manje bitno je da svi zajedno prebacimo 50%. U kakvom god sastavu da bude ta nova vlast, par stvari je sigurno - ici cemo brze u Eu, ostacemo nezavisna drzava, sredicemo biracke spiskove, ocistiti najgoru bandu iz mupa i raznih sluzbi, i nakon toga Dps ide u istoriju.
I onda 2024 glasamo ko ljudi, bez ovog kriminala

Sent from my phone
Nema šanse da ćemo uć u EU prije bez DPS-a na vlast. Ako oni izgube vlast slijedi nam dugogodišnja politička nestabilnost, a tako ćemo samo da nazadujemo i životnim standardom i u pregovorima sa EU. Samo zamislite Vladu dje će pola kadrova činjet ljudi iz DF-a. Kad se budu poklali izmedju sebe ko će vodit prosvjetu, ko MUP itd. itd. poslije jedno deceniju ili dvije kukaćemo za Milom Djukanovićem i DPS-om i zlatnim godinama.

Je li Bog da' da smo od ovih umakli 2006-e godine. Vidjite kolkim je IQ-om Bog ove "častio":