Quote Originally Posted by Antares View Post
Preuzeh Cool Water, narucen sa ebaya, 125ml = 26.40 (ukupna cijena sa postarinom), iz Madjarske, vrhunski zapakovan, potpuno nov i original. Putovala je nesto malo vise od mjesec dana, u postarinu je ukljucen i tracking broj. Vise nego povoljna porudzba kome se svidja ovaj miris (opmne, nemas dje jeftinije )
https://www.ebay.com/itm/Davidoff-Co...W/324223479101

Nego, ono sto je bitnije je da je posiljka zaglavila na carini i da je stigao papiric da se posalju dokumenta (obje strane licne ili prva strana pasosa), izvod i print screen porudzbe. Ovog puta email nije yahoo kao sto je stizao forumasima vec sluzbeni, postin.
Nakon sto sam poslao izvod iz banke (CKB Go sliku) i sliku porudzbe, dokumenta nisam vec sam ih predao na salteru. Nakon obrade, i pred preuzimanje stigao mi je papir da potpisem PDV i jos neke troskove (~7.5€ - od toga PDV 5 eura, ostatak nisam ni gledao).

Rekoh zbog cega PDV - pitajte carinika. Dobar dan, zbog cega PDV na ovaj parfem. Kaze coek, tako je po zakonu. Rekoh nije tako i pokazujem PDF dokument (clan 23) zakona "Uredba o uslovima i postupku za ostvarivanje prava na oslobodjenje od placanja carine" (2018.)
http://www.upravacarina.gov.me/biblioteka/uredbe
Clan 23 kaze:

Oslobođenje od plaćanja carine iz člana 22 stav 1 ove uredbe količinski se ograničava za:
1) duvanske proizvode:
- 50 cigareta,
- 25 cigarilosa (cigare težine do 3 grama po komadu),
- 10 cigara,
- 50 grama duvana za pušenje, ili srazmjerna kombinacija količina duvanskih proizvoda iz al. 1, 2 i 3 ove
tačke.
2) alkohole i alkoholna pića:
- 1 litar destilovanog pića i alkohola sa zapreminskim udjelom alkohola većim od 22 % vol.odnosno
nedenaturisani etil alkohol sa zapreminskim udjelom alkohola od 80 % vol. ili većim,
- 1 litar destilovanog pića i alkohola i aperitivi s vinskom ili alkoholnom bazom, tafija, sake ili slična pića
sa zapreminskim udjelom alkohola od najviše 22 %; pjenušava vina, likerna vina;
- 1 litar ili srazmjerna kombinacija količine pića iz al. 1 i 2 ove tačke; i
- 2 litra nepjenušavog vina;
3) parfeme od 50 grama ili toaletne vode od 0,25 litara.

Sto znaci da je moj EDT od 125 ml manji od dozvoljene granice i samim tim oslobodjen od carine. Pozdravismo se i prreuzeh posiljku bez doadtnih dazbina
Skroz ista prica par puta, pisao sam odje.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk