Page 192 of 213 FirstFirst ... 92142182188189190191192193194195196202 ... LastLast
Results 4,776 to 4,800 of 5314

Thread: [DILEMA] Starogradnja / novogradnja

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by baketa View Post
    U Master vise nije 8k, skocila je na 10k
    To sam i ja čuo

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Za city kvart je pakao ko nema garazu. Skoro je bila na prodaju jedna u mom ulazu, cini mi se 8.000 je bila, do Luk Oil pumpe.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,477
    Thanked in
    2,633 Posts

Svaki dan da daš na taksi 2e do automobila i nazad (a da automobil parkiraš neđe đe je besplatan parking). To je 15 godina dok isplatiš garažu. I ti svaki dan, a neki dan ćeš naći parking, a neko dan ćeš prošetati.
    Malo mnogo para za isplatu uloženog sredstva (par linija betona).

Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Dodjes sa posla umoran, kruzis pola sata oko zgrade, nidje parkinga, onda se odvezes par km dok ne nadjes slobodno mjesto, pozoves taksi ali nemaju slobodnih vozila, pa onda picis pjeske do stana. Po meni je ipak isplativije uzet 3-4 kvadrata manji stan i pridat jos par hiljada za tu garazu.
    Tom logikom vecina ljudi ne bi uopste trebalo da kupuju auto, te dok se otplati, gume, servisi, registracije... racionalnije je vozit se taksijem i auto tabanovicem

5. The Following 4 Users Say Thank You to Totalno Lagan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Totalno Lagan View Post
    Dodjes sa posla umoran, kruzis pola sata oko zgrade, nidje parkinga, onda se odvezes par km dok ne nadjes slobodno mjesto, pozoves taksi ali nemaju slobodnih vozila, pa onda picis pjeske do stana. Po meni je ipak isplativije uzet 3-4 kvadrata manji stan i pridat jos par hiljada za tu garazu.
    Tom logikom vecina ljudi ne bi uopste trebalo da kupuju auto, te dok se otplati, gume, servisi, registracije... racionalnije je vozit se taksijem i auto tabanovicem
    Vala ga izdrami za desetku. Za 10k bi radije uzeo auto nego parking. Ništa neće izgoret za 5,10 ili 15 minuta da se sačeka parking.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Daj ljudi nećemo se zajebavat sad, garaža je vrhunska stvar i luksuz samo takav... Svako zna kakva je situacija sa parkingom u PG, tako da ne vidim višak drame uopšte...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    22 Posts

Isto je malo puno za izbetonirana 4m2..

Sent from my ASUS_I001DA using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by memyselfandi View Post
    Isto je malo puno za izbetonirana 4m2..

Pa nije to samo izbetonirana 4m2. Podzemne garaze su skupa investicija. Racunaj iskope, okreni se oko sebe kad udjes u neku garazu pa vidi koliko ima ugradjenog betona okolo, pa izolacija spoljnih strana garaze, pa instalacije (struja, termotehnika, sprinkleri). I jos masu sitnijih stvari koje ti jedu pare. Naravno da gradjevinari imaju neku zaradu od prodaje garaznih mjesta ali to nije koliko ljudi misle.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    22 Posts

OK za garažu nego sam mislio parking samo.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Daj ljudi nećemo se zajebavat sad, garaža je vrhunska stvar i luksuz samo takav... Svako zna kakva je situacija sa parkingom u PG, tako da ne vidim višak drame uopšte...
    Kako za koga...za mene garaža nije nikakav luksuz, potreba da ali luksuz...daleko od toga, luksuz bez kojeg se lako može.

Nego, prolazih onamo ispod restorana Ribnice đe će da grade onu zgradu što li... i dalje mi je nejasno ono mjesto jer znajući kako Ribnica zna da naraste kad su kišurine, baš mi je nejasno kako misle da se obezbijede za te situacije...
    Last edited by Director; 27-07-20 at 20:27.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

A kako nije luksuz, direktore?
    Nije luksuz da po pljusku i vjetru kad ti je puno auto kesa iz prodavnice, možeš lagano na tenane da to fino izneseš do stana, direktno u lift, bez kišobrana, kvašenja i sekanja?
    Nije luksuz da sjedneš dupe u lednu kožu, i ufatiš hladan volan, dok je napolju 40c?
    Nije luksuz što kad dolaziš doma sa posla, jedva čekaš vrata da se dofatiš, ne moraš da kružiš i da se parkiraš po 5 minuta udaljen od zgrade, nego ne razmišljaš o parkingu uopšte?
    Nije luksuz što ti je auto ušuškano i izolovano od svih vremenskih nepogoda i uticaja?

Eto par razloga, a opet sasvim dovoljnih da "naćeraju" čoeka da pruži sebi to malo luksuza...

13. The Following User Says Thank You to ^^0LIvEr_QuEeN^^ For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Da PG nije ovako urbanisticki osakacena sve bi drugacije bilo. Dok nisam imao garazu u City kvartu desavalo se po pola sata da ne mogu parking naci. Par puta zena izadje na terasu pa gleda sa te strane hoce li se mjesto osloboditi, ja stojim sa druge, bukvalno cirkus. Ne znam kako je u drugim djelovima grada ali ovdje je pakao otkad je Delta zatvorila parking, plus jos i Voli stavio rampu. U zadnje vrijeme je ok, zbog korone nema guzve pa je bolja situacija. Luksuz po cijeni svakako, ali potreba jeste.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ko ima kožu u auto, zatvoreni parking / garaža je obavezna.
    Onda svakih par godina, makar u nk, padne krupan grad... zatvoreni parking / garaža spašavaju auto.
    Mada generalno držati bilo šta na otvorenom mu skraćuje životni vijek.

A plus ovo što kaže ^^0LIvEr_QuEeN^^, brate, kad sekaš nešto iz auta, koliko je lakše kad imaš garažu pa to lagano izneseš.

Cijena jes bezobrazna, ali može im biti jer će se i po toj cijeni kupovati zbog ovih stvari.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Što znam, potreba jeste ali neću se istopit ako me koja kap kiše pokvasi...neću da djecu navikavam na takvu razmaženost...pa kako smo se podizali prije klima uređaja recimo i bez garaža? Mislim, razumijem ja što ti želiš reći ali meni lično je to baš investicija na zadnjem mjestu. Radije bi đetetu platio ljetnju školu jezika recimo u Londonu za par godina da idu za te pare...Ono, ko ima viška para na raspolaganju, vjerujem da mu je to ok, ja bi radije vidio Južnu Ameriku i bio bogat u mislima za cijeli život ili mnogo drugih opcija koje bi me ispunile. Meni mnoge stvari ne znače ništa , garaža me ne bi ispunila ničim osim što bi imao sigurno mjesto da mogu da se parkiram i to je to...

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    15 Posts

Garaza je luksuz, ali se bez nje moze zivjeti. Sto neko rece, ako se ima novca ela kupi, ali bolje za te pare uzeti auto ili uplatiti neko putovanje.
    Podgorica je i dalje grad gdje se sve skoro moze pjesaka zavrsiti, ili biciklo/trotinet.

18. The Following User Says Thank You to baketa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Ti si Direktore vjecita opozicija svemu. Izgore nas brate po nekad koliko si uporan.

Poslato s Jadrana

20. The Following 2 Users Say Thank You to Tom For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Sve zaboravljam da pitam za manju zgradu koja je "prilijepljena" uz hipotekarnu banku u centru grada o čemu se radi? Izuzetno lijepa arhitektura. To me podstaklo da razmišljam koliko je Zetagradnja sa onom zgradom prema Gorici totalni promašaj sa idejnim rješenjem, apsolutno neodgovarajuća ideja za tako važan dio kakva je Gorica za Podgoricu. Kakvo je to odsustvo skladnosti u prostoru za toga koji je osmišljavao...totalno pogrešno i neskladno

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Što znam, imam garažno mjesto i platio sam ga 7k. Vrhunska stvar, pogotovo kad upeče i kad kiša pada. Kad idemo u trgovinu po nevremenu ne nosim kišobran... banja totalna.

Meni nešto veći stan bez garaže ko dobro auto bez muzike u njega.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 27-07-20 at 22:00.

23. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,569
    Thanks Thanks Received 
    5,894
    Thanked in
    2,833 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Što znam, potreba jeste ali neću se istopit ako me koja kap kiše pokvasi...neću da djecu navikavam na takvu razmaženost...pa kako smo se podizali prije klima uređaja recimo i bez garaža? Mislim, razumijem ja što ti želiš reći ali meni lično je to baš investicija na zadnjem mjestu. Radije bi đetetu platio ljetnju školu jezika recimo u Londonu za par godina da idu za te pare...Ono, ko ima viška para na raspolaganju, vjerujem da mu je to ok, ja bi radije vidio Južnu
    Ameriku i bio bogat u mislima za cijeli život ili mnogo drugih opcija koje bi me ispunile. Meni mnoge stvari ne znače ništa , garaža me ne bi ispunila ničim osim što bi imao sigurno mjesto da mogu da se parkiram i to je to...
    Pretpostavljam da nećeš đecu navikavat na luksuz i vozit ih do škole onda, nego pješke lagano put pod noge? Čisto da se ne razmaze.
    Školu jezika u London za 3,000 možeš da zaboraviš
    Bijaše li tebi ono neko mazdu grebao na parking svako malo ili sam te pomiješao sa nekim?

Kao i sve ostalo, garaža je nekome luksuz a nekome nije. U PG kod novih zgrada većinom je potreba koju mnogi ne mogu da priušte. Ja sam sačekao i sa 10,000 početne cijene kupio je na kraju za 3,000 nekih 7-8 godina kasnije.
    Mjesto u box ozidano, box inace ima 3 mjesta i za sad ja i još jedno imamo mjesta ovo srednje ćemo po pola da kupimo.
    Nije po sredini garaže da ga ništa ne dijeli sa ostalim autima.

Ja sam je platio 3,000€ i to mi je prihvatljiva cijena. Zavisi i od lokacije, ali meni je tu do 7,000€ prihvatljiva cijen. Ipak je to 11-12m2 označenih bijelim linijama. A nije jeftino da se napravi, posebni beton otporan na temperature, ventilacioni sistem, protivpožarni sistem itd itd.
    Lično mislim da su to jedne od boljih 3,000€ potrošenih.
    Napisao je neko već prednosti: ne cuka niko auto makar meni ne u boxu, čeka te mjesto uvijek osim ako se neki kreten ne parkira na tvoje mjesto, ne kvasiš se, ne duva vjetar po tebi, auto ne gori na sunce sad dok je ljeto. Ako je garaža, a ne parkng mjesto, možeš i police da napraviš pa da imaš i neku ostavu.

Sve zaboravljam da pitam za manju zgradu koja je "prilijepljena" uz hipotekarnu banku u centru grada o čemu se radi? Izuzetno lijepa arhitektura. To me podstaklo da razmišljam koliko je Zetagradnja sa onom zgradom prema Gorici totalni promašaj sa idejnim rješenjem, apsolutno neodgovarajuća ideja za tako važan dio kakva je Gorica za Podgoricu. Kakvo je to odsustvo skladnosti u prostoru za toga koji je osmišljavao...totalno pogrešno i neskladno
    Ono je ćerka Uniproma zidala ako misliš na onu na sami ćošak. Dolje posvnia na vrh valjda stan. Tako je na tablu pisalo svojevremeno.
    Mada je i upravna zgrada Zetagradnje đe je Welder i Ziraat Banka lijepo urađena.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Pretpostavljam da nećeš đecu navikavat na luksuz i vozit ih do škole onda, nego pješke lagano put pod noge? Čisto da se ne razmaze.
    Školu jezika u London za 3,000 možeš da zaboraviš
    Bijaše li tebi ono neko mazdu grebao na parking svako malo ili sam te pomiješao sa nekim?

Kao i sve ostalo, garaža je nekome luksuz a nekome nije. U PG kod novih zgrada većinom je potreba koju mnogi ne mogu da priušte. Ja sam sačekao i sa 10,000 početne cijene kupio je na kraju za 3,000 nekih 7-8 godina kasnije.
    Mjesto u box ozidano, box inace ima 3 mjesta i za sad ja i još jedno imamo mjesta ovo srednje ćemo po pola da kupimo.
    Nije po sredini garaže da ga ništa ne dijeli sa ostalim autima.

Ja sam je platio 3,000€ i to mi je prihvatljiva cijena. Zavisi i od lokacije, ali meni je tu do 7,000€ prihvatljiva cijen. Ipak je to 11-12m2 označenih bijelim linijama. A nije jeftino da se napravi, posebni beton otporan na temperature, ventilacioni sistem, protivpožarni sistem itd itd.
    Lično mislim da su to jedne od boljih 3,000€ potrošenih.
    Napisao je neko već prednosti: ne cuka niko auto makar meni ne u boxu, čeka te mjesto uvijek osim ako se neki kreten ne parkira na tvoje mjesto, ne kvasiš se, ne duva vjetar po tebi, auto ne gori na sunce sad dok je ljeto. Ako je garaža, a ne parkng mjesto, možeš i police da napraviš pa da imaš i neku ostavu.

Ono je ćerka Uniproma zidala ako misliš na onu na sami ćošak. Dolje posvnia na vrh valjda stan. Tako je na tablu pisalo svojevremeno.
    Mada je i upravna zgrada Zetagradnje đe je Welder i Ziraat Banka lijepo urađena.
    Meni dijete ide pješke, zajedno sa ostalom djecom iz škole, jedino ako je baš neki haos od nevremena , pa izađem sa posla, svakako je ljepše i da prošetaju i ispričaku usput tih 10-15 minuta, kao i ja i ti što smo pješke išli u naše vrijeme...Što se grebanja kola tiče, ne sjećam se da sam išta pisao o tome, a više ogrebotina sam pokupio sa parkinga gradskih i tržnih centara nego ovom kod zgrade, mada iskreno, prestao sam da budem picajzla oko tačkica i ogrebotina odavno. Koja je cijena škole jezika , valjalo bi da znam? Hvala na informaciji za onu zgradu, arhitekturom prelijepo ali je čudna i nedorečena onako "okinuta".

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Kako za koga...za mene garaža nije nikakav luksuz, potreba da ali luksuz...daleko od toga, luksuz bez kojeg se lako može.

Nego, prolazih onamo ispod restorana Ribnice đe će da grade onu zgradu što li... i dalje mi je nejasno ono mjesto jer znajući kako Ribnica zna da naraste kad su kišurine, baš mi je nejasno kako misle da se obezbijede za te situacije...
    Pa dobro, Nikic je napravio hotel i Daka Davidovic zgradu preko puta njega, bas na samu obalu. Ali rekao bih da je ono malo visocije stvarno
    Ima vlage u onom dijelu, ne pamtim da je bas sve plavilo da se moze plivati tako da mislim da bi neki zid rijesio te probleme. Bas kad sam gledao ovaj plan obratio sam paznji na liniju plavljenja, cini mi se da je skoro cijeli dio oznacen da plavi

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Treba svakako biti oprezan, zato smo i tu da razmijenimo informacije i mišljenja, pogotovo ako neko ima u planu da trguje.

Thanks Thanks Given 
    3,569
    Thanks Thanks Received 
    5,894
    Thanked in
    2,833 Posts

Koja je cijena škole jezika , valjalo bi da znam?
    http://turistickeponude.me/tour/skol.../#.XyCFpp4zaUk
    Imaš raznih, sve zavisi što hoćeš da uči, imaj u vidu da su ovo cijene iz 2014 nemam ažurnije nešto.
    Najobičnji da ne kažem manje poznati koledži su oko 250+ funti nedjeljno. Na to dodaj smještaj, prevoz tamo, avionske karte, džeparac, 4 nedjelje izađe to dosta para.

Oxford i Kembridž idu preko 1000 funti nedjeljno. Evo na ovaj link gore ako ćeš u campus da je smještno dijete, 4 nedjelje 3,500e sam školarina. Karte viza, administrativni troškovi i džeparac za mjesec... Ispod 5,000 teško bez ako ćeš da ne izlai iz kampusa i ne troši ništa.
    Kad sam davno gledao na London School of Economics neto za finansije i bankarstvo, imaš kurseve koji koštaju po 15,000 funti naročito ovi malo stručniji da ih tako nazovem.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

29. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Mislim da ima neka agencija iz Srbije koja ima neku dobru ponudu, a nije ovdje navedena na spisku, išla su djeca odavde preko te agencije po sjećanju iz priče. Svakako hvala. Znam da nije jeftino ali opet korisno i znam za LSE, on je prestižan, pa možeš mislit cijenu studija onda ...

Thanks Thanks Given 
    2,150
    Thanks Thanks Received 
    1,263
    Thanked in
    484 Posts

Skupe su skole stranih jezika,jer tu ima jos troskova osim same skole I puta.
    Moja djeca su bila u Londonu, nekih 35 dana.
    Sve me kostalo nesto preko 10 hiljada.
    I to su mi najpametnije potrosene pare u zivotu.
    I nijesu se vratili kao snobovi, nego samo postali jos odgovorniji, ozbiljniji I pametniji. Svakako, po svemu bolji od mene.

32. The Following 4 Users Say Thank You to mrgo For This Useful Post:

Page 192 of 213 FirstFirst ... 92142182188189190191192193194195196202 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)