Page 52 of 487 FirstFirst ... 24248495051525354555662102152 ... LastLast
Results 1,276 to 1,300 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

citam ovo dans poslije100 godine ne mogu da vjerujm da je razmisljanje ostalo na 2006,07,08... par forumasa koji drve jednu te istu pricu...
    i ovo ako si pravoslavac moras biti vjernik??? Odavno nisma piao ovdje ne znam koja ste gosdista, ne zelim da vrijedjam, nikad to ovdje radnio nijesam, ali ovo je razmisljanje na nivou nekog mladjeg srdnjoskolca... uz duzno postovanje
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Ima li ve da ve crkva ne interesuje?
    2020 ljudi, kakva crkva

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
    Zbilja postavljas ovo pitanje u drzavi u kojoj se 98,69% gradjana izjasnilo kao vjernici i pripadnici neke vjerske zajednice, a samo 1,31% kao agnostici/ateisti?
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    9,337
    Thanks Thanks Received 
    6,823
    Thanked in
    2,687 Posts

To znaci da smo kameno doba

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    citam ovo dans poslije100 godine ne mogu da vjerujm da je razmisljanje ostalo na 2006,07,08... par forumasa koji drve jednu te istu pricu...
    i ovo ako si pravoslavac moras biti vjernik??? Odavno nisma piao ovdje ne znam koja ste gosdista, ne zelim da vrijedjam, nikad to ovdje radnio nijesam, ali ovo je razmisljanje na nivou nekog mladjeg srdnjoskolca... uz duzno postovanje
    Stani, ti oces da kazes da ima nekakva mega velika grupa stanovnika 5, 10, 20, 30% koja eto tako voli da kaze da je vjernik pravoslavac ili neka druga vjera, a zapravo nije vjernik i ne zanima ga to nego mu iz zajebancije došlo da to u popisu izjavi? sva silo nebeska šta neću pročitati
    Last edited by lucke91; 26-07-20 at 13:39.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ja se nijesam pisao kao pravoslavac nego kao nešto drugo.
    Ali jedan moj sjajan drug se pisao kao pravoslavac ne zna da se prekrsti u crkvu ulazi kao turista...
    On ide u taj popis.

Ja vjerujem da je od 70% pravoslavaca sa popisa polovina vjernici koji slave slavu itd a druga polovina se pišu kao pravoslavci ali ne praktikuju.

Ono što je zanimljivo oko ovog zakona i svega što se dešava je da crkve nikada nisu bile punije i sve se više ljudi vraća vjeri
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Stani, ti oces da kazes da ima nekakva mega velika grupa stanovnika 5, 10, 20, 30% koja eto tako voli da kaze da je vjernik pravoslavac ili neka druga vjera, a zapravo nije vjernik i ne zanima ga to nego mu iz zajebancije došlo da to u popisu izjavi? sva silo nebeska šta neću pročitati
    evo od prilike zelim reci upravo sto je rekao Gandalf_White

Blo bi zanimljivo utvrditi koliko pravoslavaca u Cg je krsteno, a onda od tog broja koliko ih je posjetilo neku crkvu/hram (a da nije u turisticke povode) preko 3x u godinu dana...ne racunajuci litije

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ja se nijesam pisao kao pravoslavac nego kao nešto drugo.
    Ali jedan moj sjajan drug se pisao kao pravoslavac ne zna da se prekrsti u crkvu ulazi kao turista...
    On ide u taj popis.

Ja vjerujem da je od 70% pravoslavaca sa popisa polovina vjernici koji slave slavu itd a druga polovina se pišu kao pravoslavci ali ne praktikuju.

Ono što je zanimljivo oko ovog zakona i svega što se dešava je da crkve nikada nisu bile punije i sve se više ljudi vraća vjeri
    Last edited by komsija; 26-07-20 at 13:51.
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Takvih ima kolko oces, svako stavlja da je pravoslavac na popisu a ustvari pola od njih nisu vjernici, ne znam sto ti je tu cudno

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ono što mene zanima je kakav 'vjernik' možeš da budeš pa da zaokružiš DPS poslije donošenja ovog zakona i proganjanja sveštenika ...

9. The Following User Says Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Pterodaktil View Post
    Takvih ima kolko oces, svako stavlja da je pravoslavac na popisu a ustvari pola od njih nisu vjernici, ne znam sto ti je tu cudno
    a i vi postavljate to pitanje ko jeste a ko nije vjernik.
    kako vi to zamisljate danas? zivimo po 10 bozijh zapovjesti, plasimo se pakla, i spremamo se za sledeci krstaski rat... strah nas kletvi i nismo dovoljno pismeni pa nas plase svjestena lica rijecima iz biblije.
    druze, proslo je vrijeme bozanskih kraljeva poduprtih religijom i svjestenstvom.
    ali vidim da se u CG ponovo gura prica koju je evropa zavrsila u 16tom vijeku na kraju 30 godisnjeg rata.
    hocemo li i vjestice da pocnemo da nalazemo

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Ono što mene zanima je kakav 'vjernik' možeš da budeš pa da zaokružiš DPS poslije donošenja ovog zakona i proganjanja sveštenika ...
    Lično me priča oko zakona ne zanima kao što rekoh neku stranu ranije, ali definitivno da to što si napisao predstavlja faktor koji niko ne može predvidjeti kako će uticati na izbore... vidjecemo... koliko cujem po procjenama je sve ok kao do sada, ali šta ce narod zaokruzit kad ga niko ne vidi ko ce ga znat... mislim da jedino što može da komplikuje jeste izlaznost... vidjecemo...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Ne znam je li ovome mjesto ovdje, ali neka ide:

https://www.facebook.com/watch/?v=286442742445867

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,948
    Thanked in
    1,461 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Ne znam je li ovome mjesto ovdje, ali neka ide:

https://www.facebook.com/watch/?v=286442742445867
    30.000 eura sa Vrela Ribnickih i isto toliko od korisnika socijalne pomoci u Beranama. Seems legit

Nadam se da se nesto od tih para slilo i za ove nesrecnike sto ih brane po internetu. Ne brane ih valjda za dzabe sto ih vole. Nije valjda do toga doslo?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Pa ima nas masu. Ja sam pravoslavac, Crnogorav iz pravoslavne porodice. Nisam ni katolik ni musliman, ali nijesam vjernik, to jest ne pridajem neku veliku važnost crkvi. Vjerujem da postoji nešto, a za to nešto mi ne treba posrednik u vidu crkve koja je grešna koliko i svi mi.

Nijesam kršten. Đetetu nijesam dao da se krsti pod uticajem babe vjernice, no sam rekao kad napuniš 18 donesi samostalnu odluku na osnovu svog mišljenja.

Izašao sam dva puta na litije, ne toliko iz neke potrebe da branim crkvu, koliko iz osjećaja solidarnosti prema onima koje je taj zakon pogodio. A smatram da je zakon nefer i da ga treba povući.

OT

URA je znala da ako uđe u koaliciju sa DF makar pola njenih glasača bi iskuliralo izbore, ja prvi vjerovatno. Ostatak opozivije se bori za slično biračko tijelo, uglavnom konzervativno i logično je bilo da izađu zajedno. Ta velika lista bi uzela više od DPSa, a URA bi morala da anulira SD i možda manjine. Dont bi odradio svoje.

Nestranačka vlada je jedini način da se stimulišu apstinenti jer malo ko želi da vidi ove opozicione lidere na mjestu ministara.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,163
    Thanks Thanks Received 
    6,720
    Thanked in
    3,207 Posts

Tacno. Koliko oces. Na popisu pravoslavac (po DNK-u), a jedina veza sa pravoslavljem je groblje.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

bolje pitanje je - da li je Crnogorcu preče materijalno ili duhovno?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

ovjde ko krene da cita forum rece da u CG sve vjernik do vjernika...

18. The Following User Says Thank You to komsija For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

OT

URA je znala da ako uđe u koaliciju sa DF makar pola njenih glasača bi iskuliralo izbore, ja prvi vjerovatno. Ostatak opozivije se bori za slično biračko tijelo, uglavnom konzervativno i logično je bilo da izađu zajedno. Ta velika lista bi uzela više od DPSa, a URA bi morala da anulira SD i možda manjine. Dont bi odradio svoje.

Nestranačka vlada je jedini način da se stimulišu apstinenti jer malo ko želi da vidi ove opozicione lidere na mjestu ministara.

Iskulirao bi izbore da je URA ušla u koaliciju sa DF-om?
    E zbog ovih stvari smo mi tu đe jesmo. Ja nikada ne bi iskluirao zajedničku listu za opšte interes.
    Vjerujem i podsticaću đecu da studije završe u inostranstvu ako uopšte i budu imali ambicije, kako bi što dalje odavde otišli jer upravo je ovo suština, baš ovakav komentar, da nekome je opšti interes manje bitan ako se za taj opšti interes bori neko koga ne volimo u političkom smislu.

Ja ne da ne volim Rakčevićevu politiku , nego fras dobijem od pomisli na takve patriote ali mi nikad ne bi palo da iskuliram ako je za opšti interes.

No dobro...ne možemo biti svi istih nastojanja i doživljaja opšteg interesa jer ođe kao što je jako dobro @recbok primijetio u svim svojim komentarima koje ste kudili i pozivali na ban i lijepili etikete da je bot

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Lično me priča oko zakona ne zanima kao što rekoh neku stranu ranije, ali definitivno da to što si napisao predstavlja faktor koji niko ne može predvidjeti kako će uticati na izbore... vidjecemo... koliko cujem po procjenama je sve ok kao do sada, ali šta ce narod zaokruzit kad ga niko ne vidi ko ce ga znat... mislim da jedino što može da komplikuje jeste izlaznost... vidjecemo...
    Ne ulazim uopšte u analizu tvojih ličnih osjećanja nego genrralno pričam.

Kao što rekoh lično nijesam vjernik, nemam poziitvni stav prema SPC i onome što je radjeno u CG 90ih i do skoro. Ali sam podržao i litije i moje prijatelje koji idu na litije.
    Podržao sam prvo naravno zbog mojih prijatelja a onda i zbog sramnog zakona i načina na koji je donesen i ko ga je donio.

Ali ako neko na kongresu otvoreno izađe i kaže da će da napravi državnu crkvu pa onda u 3 ujutro donese sraman zakon koji krši i ustav i zdrav razum a potom hapsi sveštenike, ponižava najveće crkvene glavare i javno ulazi u poltiicku kampanju protiv njih... Ne znam sta reci.
    Ali znam da ne mora taj neko da glasa opoziciju već da ostane kuci.

Sto se tiče ovog drugog dijela i procjena, nije tajna da već mjesec i kusur aktivisti u štabovima DPS rade po 12-16 sati i da pozivaju sve redom bukvalno isto što radi i Vučić i da se opučiše.
    Nije tajna ni da su u prvom talasu štabovi za dodjelu pomoci bili u kancelarijama DPS-a.

Ali ovo je prvi put da mene lično izbori previše ne zanimaju, jer znam da bez obzira na ishod izbora narod će uzeti stvari u svoje ruke zimus i ovaj put nece biti lijepo ni lako da se ti neredi suzbiju ili razbiju.

A jednostavno nema ni mehanizma ni načina da se to spriječi
    Last edited by Gandalf_White; 26-07-20 at 16:02.

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,350
    Thanked in
    2,653 Posts

Realnost je malo drugacija.

Postojala je zelja kod svih za zajednickom listom osim kod URA. Oni jedini to nisu htjeli. I svjesno su poturili nestranacku listu jer su znali da ce taj uslov biti odbijen. Ono čemu su se oni nadali jeste da će dcg, df napraviti jednu listu bez ura, i da oni onda pokupe sve cg i gradjanske glasače dcg, demosa itd koji tu listu ne bi glasali jer je df u njoj... demokrate su to znale i morali su da spasavaju i ovako smanjenu podrsku jer su ih mnogi napustili, i bili su prinudjeni da idu odvojeno...
    Narod je rekao bih prepoznao ovaj potez ura, i mislim da se nece proslavit na izbore.... da ne pricam da ih aktivno bije glas da su spavači i da su novi primjer pozitivne cg...

U svakom slucaju ura hvala vam, olaksali ste DPSu pobjedu
    Za prosle izbore Demokrate su zestoko provlacile kroz forum i medije, naravno u negativnoj konotaciji, ovaj put je u pitanju URA-e, i to bas kroz ovu recenicu. I to najcesce od DPS i DF glasaca. URA je, za razliku od DCG, toliko marginalna stranka da ne mogu da provalih svrhu plasiranja ovakve price.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    bolje pitanje je - da li je Crnogorcu preče materijalno ili duhovno?

Zavisi kojem Crnogorcu. Gvozdenovicu i Amfilohiju nece biti isto.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Gandalf jel stvarno misliš da će ovaj narod na ulice? Ajde zapamti što si napisao pa se pišemo Bože zdravlja na zimu... A đe brate ovaj narod da izlazi pa ako nisi shvatio kakvi su ljudi ođe do sada onda nikad shvatit nećeš.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Za prosle izbore Demokrate su zestoko provlacile kroz forum i medije, naravno u negativnoj konotaciji, ovaj put je u pitanju URA-e, i to bas kroz ovu recenicu. I to najcesce od DPS i DF glasaca. URA je, za razliku od DCG, toliko marginalna stranka da ne mogu da provalih svrhu plasiranja ovakve price.
    Ja sam demokrate glasao ali moj glas gledat više neće. Razloga ima mnogo, a najveći je anemično ponašanje u slučaju zakona o Crkvi. Da nije bilo ovog zakona o Crkvi, a da se opozicija kao sada nije mogla dogovoriti oko zajedničke liste, vjerovatno bi u inat pošao i dao glas DPS-u , ovako, izaći ću na izbore samo da ne ode glas ovim fašističkim atacima bošnjaka, esdea i depeesa na MCP. Zaokružiću one koji imaju najmanje šanse da uđu u parlament, pod tim ne podrazumijevam manjinske partije koje otvoreno su podržale podjele u CG i atak na MCP

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Iskulirao bi izbore da je URA ušla u koaliciju sa DF-om?
    E zbog ovih stvari smo mi tu đe jesmo. Ja nikada ne bi iskluirao zajedničku listu za opšte interes.
    Vjerujem i podsticaću đecu da studije završe u inostranstvu ako uopšte i budu imali ambicije, kako bi što dalje odavde otišli jer upravo je ovo suština, baš ovakav komentar, da nekome je opšti interes manje bitan ako se za taj opšti interes bori neko koga ne volimo u političkom smislu.

Ja ne da ne volim Rakčevićevu politiku , nego fras dobijem od pomisli na takve patriote ali mi nikad ne bi palo da iskuliram ako je za opšti interes.

No dobro...ne možemo biti svi istih nastojanja i doživljaja opšteg interesa jer ođe kao što je jako dobro @recbok primijetio u svim svojim komentarima koje ste kudili i pozivali na ban i lijepili etikete da je bot
    Ne znam šta ti je nelogično.

Ja da glasam da Peđa i Andrija bude ministri ne mogu.

Mogao bih da glasam za zajedničku opozicionu listu kad bi se znalo da bi vlada bila sačinjena od ljudi od struke, a ne od profesionalnih političara.

Last edited by kimmi; 26-07-20 at 16:17.

Thanks Thanks Given 
    293
    Thanks Thanks Received 
    283
    Thanked in
    123 Posts

Realnost je malo drugacija.

Postojala je zelja kod svih za zajednickom listom osim kod URA. Oni jedini to nisu htjeli. I svjesno su poturili nestranacku listu jer su znali da ce taj uslov biti odbijen. Ono čemu su se oni nadali jeste da će dcg, df napraviti jednu listu bez ura, i da oni onda pokupe sve cg i gradjanske glasače dcg, demosa itd koji tu listu ne bi glasali jer je df u njoj... demokrate su to znale i morali su da spasavaju i ovako smanjenu podrsku jer su ih mnogi napustili, i bili su prinudjeni da idu odvojeno...
    Narod je rekao bih prepoznao ovaj potez ura, i mislim da se nece proslavit na izbore.... da ne pricam da ih aktivno bije glas da su spavači i da su novi primjer pozitivne cg...

U svakom slucaju ura hvala vam, olaksali ste DPSu pobjedu
    Kolike su sanse da razocarani DPS glasac glasa opozicionu koaliciju stastavljenu i od DFa, URAe, Demokrata....? Po meni veoma male.
    Ali sanse su vece, dosta vece, da isti taj glasac glasa URA koja samostalno izadje.
    URA ima racunicu. I po meni, kao vjecitom opozicionom glasacu (a bicu opozicija i kad ovi sto ih glasam uzmu vlast), je najbolji model da URA ide sama i uzme koliko toliko razocaranih DPS SD glasova.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by konzul View Post
    Kolike su sanse da razocarani DPS glasac glasa opozicionu koaliciju stastavljenu i od DFa, URAe, Demokrata....? Po meni veoma male.
    Ali sanse su vece, dosta vece, da isti taj glasac glasa URA koja samostalno izadje.
    URA ima racunicu. I po meni, kao vjecitom opozicionom glasacu (a bicu opozicija i kad ovi sto ih glasam uzmu vlast), je najbolji model da URA ide sama i uzme koliko toliko razocaranih DPS SD glasova.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    To je to... al Bečić se sakrio iza URE jer ga strah da mu ne uzmu koji glas. Kao da nije odavno u silaznoj putanji zbog partitokratije i svega ostalog. Opozicija gleda prvo stranački interes prvo. Naravno, puna su im usta nečeg drugog, al kad se dodje na djela trt.

Last edited by kimmi; 26-07-20 at 16:32.

Page 52 of 487 FirstFirst ... 24248495051525354555662102152 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)