Page 39 of 487 FirstFirst ... 293536373839404142434989139 ... LastLast
Results 951 to 975 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    9,198
    Thanks Thanks Received 
    4,014
    Thanked in
    2,409 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ovaj Marcus je otelotvorenje prosjecnog DPS glasaca... I jako je zabrinjavajuce da su ovako mozgovi nastelovani za oko 30% gradjana CG...

Opet kazem,ja ne vidim kako narednih 4 godine mogu da prodju kao prethodnih 14. Vise se plate i penzije nece moc finansirati zaduzenjima sa strane. I bas me zanima kako ce to uticati na DPS glasaca... Da vidimo moze li se zivjet od 200e plate i 100e penzije... Radikalan zaokret ce se morati napraviti.

Ali izgleda da DPSovci i nemaju puno u tintaru kad ne razumiju osnovne ekonomske tokove... Ne treba ti visoka strucna sprema za to.

Jedino da krene neki sverc ogroman opet i da krenu biznismeni bliski vlasti preko crnih fondova da ubrizgaju 2-3 milijarde... Drugacije ne mogu opstati. No mozda sam ih potcijenio, mozda stvarno imaju plan kako na crno da upumpaju 2-3 milijarde.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...ani-sa-slobode

Evo izgleda moze,nekad su bile cig i nafta,sad cemo ovako!
    ...

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...gledati-izbore

Evo EU parlamentarci neće nadgledati izbore zbog epidemiološkog rizika, al vele ovi naši da je bezbjedno.... a ni veći dio opozicije se ne buni (sem URA i Damjanović).

Pa kako ćemo??

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ovaj Marcus je otelotvorenje prosjecnog DPS glasaca... I jako je zabrinjavajuce da su ovako mozgovi nastelovani za oko 30% gradjana CG...
    A meni je bas simpaticno kad ih gledam koliko samo zla zele spostvenom narodu. Nevjerovatna mentalna vratolomija, stalno se nesto upiru protiv izdajnika nekih, nesto oni brane.. a ustvari najveci dusmani sopstvenog naroda. Jebali su mu majku, a tek dolazi na naplatu.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

4. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,452
    Thanks Thanks Received 
    8,612
    Thanked in
    3,312 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    A meni je bas simpaticno kad ih gledam koliko samo zla zele spostvenom narodu. Nevjerovatna mentalna vratolomija, stalno se nesto upiru protiv izdajnika nekih, nesto oni brane.. a ustvari najveci dusmani sopstvenog naroda. Jebali su mu majku, a tek dolazi na naplatu.
    Meni je fascinantno, kad mi kriticari vlasti,koji isto placamo porez u budzet, nesto kritikujemo, i ovi ne mogu prosto da prihvate kritiku. Alo, 2020ta godina je, a oni se jos nisu razvili da prihvate kritiku... Znaci komunizam u srcu evrope se jos bastini poslije 30 godina od pada beelinskog zida... Misle da mi ne volimo CG.

CG se voli tako sto se ne izbjegavaju obaveze prema drzavi. A nama sve 'patriote' milione duguju za poreze, doprinose, koncesije i ko zna sto jos. Djukanoviceva firma Global Montenegro duguje za porez. Pa to je sramota za predsjednika jedne drzave.

CG se voli tako sto imas mozak da razmisljas svojom glavom. Jer 2 mozga bolje mogu da shvate situaciju od jednog. I tako ce vazda bit u organizacijama koje ja nadgledam.

A dok je jednoumlje na sceni, bicemo zadnja rupa na svirali evrope, zadnji patrljak komunizma.

I ovaj veli ovi oce da nas uvedu u EU. Pa sa su htjeli da nas uvedu u EU vec bi 2015te bili tamo. Umjesto toga imamo zarobljene institucije.

Mozda nekad se svijest probudi. A mislim da oce, jer kad crijeva krenu da pjevaju od gladi, i mozak reaguje.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Mozda nekad se svijest probudi. A mislim da oce, jer kad crijeva krenu da pjevaju od gladi, i mozak reaguje.

Samo da nam ne naprave da je debelo crijevo Srbin a tanko Crnogorac :-)
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

I ovaj veli ovi oce da nas uvedu u EU. Pa sa su htjeli da nas uvedu u EU vec bi 2015te bili tamo. Umjesto toga imamo zarobljene institucije.
    ma lik troluje i zadovoljan je kako vas je "popalio". to sto mu je 4ti izborni krug sa istom pricom a ima 30+ godina. i bavi se onim cime se bave klinci iz podruma u USA jer nemaju prijatelje, a to vise govori o njemu i stanju neodraslog karaktera nego sva DPS prica. sreca pa nismo u USA davno bu citali da je pobio pola komsiluka.

na konto EU price i DPS. mozemo da se pohvalimo samo jednom stvari. da je EU prvi put od nastanka izmijenila pravila pristupa samo zahvaljujuci CG. tako da imamo vime da se pohvalimo. uspjeli smo da za*****o sve ostale drzave koje budu zeljele da pristupe. i to treba znati iskreno

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Last edited by Hell Raiser; 20-07-20 at 13:11.

8. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...gledati-izbore

Evo EU parlamentarci neće nadgledati izbore zbog epidemiološkog rizika, al vele ovi naši da je bezbjedno.... a ni veći dio opozicije se ne buni (sem URA i Damjanović).

Pa kako ćemo??

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Izbori se moraju održati.

Odlaganje je gora opcija, jer niko ne garantuje da će epidemiološka situacija biti povojnija u septembru/oktobru ili kad već. Štaviše, zbog pojave sezonskog gripa, vraćanja ljudi sa odmora, početka škole (ako ne bude online), fakulteta, vjerovatno će biti i izazovnije. Potrebno je smanjiti rizik prenosa i širenja što je više moguće (ulazak sa maskama, BO i posmatrači sa maskama, distanceri, mjerenje temperature, obavezna dezinfekcija pri ulazu i izlazu, maks. br. ljudi na BM, glasanje sopstvenom olovkom i sl). Kroz slično su prošle Hrvatska, Srbija i Poljska.

Jedni je problem kako omogućiti ostvarivanje biračkog prava osobama koje su pod mjerama karantina i samoizolacije, kao i lakših bolničkih slučajeva.
    Last edited by johnny bravo; 20-07-20 at 13:16.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Opozicija nema uvid u birački spisak, onaj dan kada je izglasan zakon o slobodi vjeroispovesti izglasano je i ovaj o biračkom spisku.
    Jesi ti siguran u ovo, brate? Ne bi me vise nista zacudilo, ali opet mi malo nelogicno.. Poslanik bi trebalo da UVIJEK ima to pravo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Izbori se moraju održati.

Odlaganje je gora opcija, jer niko ne garantuje da će epidemiološka situacija biti povojnija u septembru/oktobru ili kad već. Štaviše, zbog pojave sezonskog gripa, vraćanja ljudi sa odmora, početka škole (ako ne bude online), fakulteta, vjerovatno će biti i izazovnije. Potrebno je smanjiti rizik prenosa i širenja što je više moguće (ulazak sa maskama, BO i posmatrači sa maskama, distanceri, mjerenje temperature, obavezna dezinfekcija pri ulazu i izlazu, maks. br. ljudi na BM, glasanje sopstvenom olovkom i sl). Kroz slično su prošle Hrvatska, Srbija i Poljska.

Jedni je problem kako omogućiti ostvarivanje biračkog prava osobama koje su pod mjerama karantina i samoizolacije, kao i lakših bolničkih slučajeva.
    U Hrvatskoj je izlaznost bila 46% a na dan izbora imali su 842 potvrdjena slučaja ili 18 na 100 000 Crna gora u ovom trenutku ima 281 oboljelog na 100 000 I situacija ne usporava i nece dok se ne uvedu rigoroznije mjere.
    Hrvati makar ne lažu za brojke.

Srbi lažu i lagali su za brojeve pa zato pogledaj dolje prilog svakako.

U Poljskoj su izbori odloženi - trebali su da budu 6 maja ali su ih odložili za kraj juna / početak jula a da ne pričamo koliko je problema bilo tamo oko glasanja i kontroverzi iako su EU.

Održani su i u Makedoniji prije par dana a rezultate epidemioloske vidjecemo za 10ak dana.

Apsolutno je ludilo izvoditi ljude na izbore u trenutno zemlju koja ima najviše zarazenih u odnosu na broj stanovnika.
    DPS - u odlaganje naravno ne odgovara zbog propasti sezone i zbog ekonomske propasti kasnije, zbog smanjenja plata u javnom sektoru i neizbježnih otpuštanja pa će da žrtvuju narod svjesno.
    Opozicja se ponadala da ima šanse jer su granice zatvorene ka EU a u povratku treba 14 dana izolacije u skoro sve zemlje.

Tako da se ne pretvaramo zašto se ne odlažu - znamo svi dobro.
    Milo je htio da ih raspiše u julu ali nije dala EU, da ne pričamo da su neustavno raspisani itd.

Milo ima pravo da izbore donošenjem odluke o izmjeni odluke pomjeri za najkasnije 18.10
    Last edited by Gandalf_White; 20-07-20 at 13:32.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Razumijem sve, ali to su izbori. Moraju se održati kad-tad (isto kao što svi moramo u radnju ići po namirnice).
    Uz sprovođenje mjera poput ovih što sam naveo gore, rizik za prenos je minimalan (mogu se uvesti i dodatne - barijere od pleksija i sl).

Osim toga, imaju 6 nedjelja da saniraju stanje, a opet, ko kaže da situacija neće biti još složenija do 18.10? Bitno je da se institucionalno obezbijede sve mjere zaštite.

Što se grafika tiče, on prikazuje neku korelaciju, ali ne dokazuje kauzalnost (mogao si uzeti datum 10. jun - polufinale Kupa Srbije ili 23. jun - finale ili bilo koji od događaja masovnog okupljanja - prikazao bi istu poentu).
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Razumijem sve, ali to su izbori. Moraju se održati kad-tad (isto kao što svi moramo u radnju ići po namirnice).
    Uz sprovođenje mjera poput ovih što sam naveo gore, rizik za prenos je minimalan (mogu se uvesti i dodatne - barijere od pleksija i sl).

Osim toga, imaju 6 nedjelja da saniraju stanje, a opet, ko kaže da situacija neće biti još složenija do 18.10? Bitno je da se institucionalno obezbijede sve mjere zaštite.

Što se grafika tiče, on prikazuje neku korelaciju, ali ne dokazuje kauzalnost (mogao si uzeti datum 10. jun - polufinale Kupa Srbije ili 23. jun - finale ili bilo koji od događaja masovnog okupljanja - prikazao bi istu poentu).
    Naravno da se moraju održati ali ne može se ni narod pustiti da skapa.

Sve mjere do sada nijesu urodile plodom, u Beranskoj bolnici trenutno (covid bolnica za 8 opština na sjeveru) zauzeto je oko 70% covid kreveta. Epidemija ne usporava što znači da će ovi kreveti biti popunjeni sledećih 6-9 dana.
    Nikšić je novo žarište i tamo će opasno da bukne.

Sve su prilike da nece biti dobro a i brojevi ne govore u prilog.

Mislim da u ovom trenutku imamo preko 10k u samoizoalciji na 3 nedelje ... Koliko će ih biti 30 avgusta ? Svi oni koji posle 9 avgusta udju u samoizolaciju imaćemo ogroman problem kako da glasaju a dok se ne potvrdi ozdravljenje ne zna se ni oboljeli kako ce.

Ono što ja očekujem je srpski scenario.
    U jednom danu ili 5-6 dana zaredom imaćemo 300-400 Oporavljenih dnevno i tuci.
    Pa posle izbora zatvaranje

Thanks Thanks Given 
    523
    Thanks Thanks Received 
    2,103
    Thanked in
    1,202 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Sve mjere do sada nijesu urodile plodom, u Beranskoj bolnici trenutno (covid bolnica za 8 opština na sjeveru) zauzeto je oko 70% covid kreveta. Epidemija ne usporava što znači da će ovi kreveti biti popunjeni sledećih 6-9 dana.

Mislim da u ovom trenutku imamo preko 10k u samoizoalciji na 3 nedelje ... Koliko će ih biti 30 avgusta ? Svi oni koji posle 9 avgusta udju u samoizolaciju imaćemo ogroman problem kako da glasaju a dok se ne potvrdi ozdravljenje ne zna se ni oboljeli kako ce.

A kako to da im prodje kad su i zidovi provalili ove u srbiju?

Thanks Thanks Given 
    19,592
    Thanks Thanks Received 
    9,174
    Thanked in
    4,471 Posts

Brojevi(covid19)koji su sad idu u prilog održavanju izbora jer je pred izbore,npr, 60 novoinficiranih u stvari smanjenje od 50% u odnosu na,npr,jučerašnji dan, pa se to uzme kao odgovoran rad i uspjeh NKT.
    To najbolje odrade sve stranke koje izgube izbore:izvade statistiku koja njima odgovara i prikažu to kao "uspjeh"

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Mislim da kod nas neće biti muljanja sa brojem zaraženih. Za sada nikakve sumnje u integritet podataka nema (ako ne računamo nebuloze DF-a za PCR laboratorije i sl).
    Zadnji podatak o broju lica u samoizolaciji je iznio IJZ, 8. jula, pozivajući se na Upravu za inspekcijske poslove: 1,897.

U svakom slučaju, ako do 30. avgusta bude situacija kakvu ti prognoziraš (a to je potpuni kolaps zdravstvenog sistema), sigurno će biti odloženi.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Mislim da kod nas neće biti muljanja sa brojem zaraženih. Za sada nikakve sumnje u integritet podataka nema (ako ne računamo nebuloze DF-a za PCR laboratorije i sl).
    Zadnji podatak o broju lica u samoizolaciji je iznio IJZ, 8. jula, pozivajući se na Upravu za inspekcijske poslove: 1,897.

U svakom slučaju, ako do 30. avgusta bude situacija kakvu ti prognoziraš (a to je potpuni kolaps zdravstvenog sistema), sigurno će biti odloženi.
    Ovako, da ti postavim jedno potpuno legitimno pitanje. Nadam se da se neces osjetiti uvrijedjenim niti napadnutim sto pitam ovo.

Zar nije dovoljno muljanje to sto se testira upola manje (oficijalno) nego sto se dnevno uzme uzoraka? Negdje sam postavio grafikon prije sedmicu, dvije, sta se desava sa tom situacijom (i evo upravo se podudara sve sa ovim sta imamo danas) te mozes isti pogledati, mada uostalom ni nema potrebe jer je racunica veoma lagana...
    Ako dnevno radis 500injak testova, a uzimas 800-900 uzoraka. Zar to nije "muljanje"? Za mjesec dana imas tipa 9000-1200 neobradjenih, te samim tim 900-2400 vise slucajeva nego sto su oficijalni brojevi?

Svi "muljaju" na jedan ili drugi nacin, samo je razlika sto to neki rade potpuno svjesno, dok je kod nekih produkt raznih drugih parametara.

Odrzavanje izbora u situaciji u kojoj se nalazimo (a bit ce daleko gora do kraja avgusta, osim u slucaju da skoro skroz prestanu sa testiranjem ili uvedu drasticne mjere) je ravno samoubistvu.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Uz sprovođenje mjera poput ovih što sam naveo gore, rizik za prenos je minimalan (mogu se uvesti i dodatne - barijere od pleksija i sl)..
    Uopste se ne moraju odrzati. Proglasenje vandrednog stanja omogucava odlaganje izbora i posle oktobra.

Mada, svakome je jasno sto se DPS ovako zuri. I zbog predstojeceg kolapsa ekonomije i da iskoriste da odrze izbore dok su jos litije zabranjene. Ali onda neka priznaju da zrtvuju zivote desetina crnogorskih gradjana zbog svog politickog profita.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ja imam podatak od 3 jula 3000( a priznaces da je teško moglo 50% da se skine za 5 dana) večeras se nadam da će reći koji je to broj.

Što se tiče podataka IJZ ja sam apsolutno uvjeren da ne muljaju jer pratim od samog početka šta se radi. Podatke koje oni imaju oni i objave .
    Vidjecemo noćas koliko je bilo testiranih i zarazenih jer ono što je zabrinjavajuce je da su promijenili protokol pa se ne testira široko kao prije.
    Pa onda to nije muljanne

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Brojevi(covid19)koji su sad idu u prilog održavanju izbora jer je pred izbore,npr, 60 novoinficiranih u stvari smanjenje od 50% u odnosu na,npr,jučerašnji dan, pa se to uzme kao odgovoran rad i uspjeh NKT.
    To najbolje odrade sve stranke koje izgube izbore:izvade statistiku koja njima odgovara i prikažu to kao "uspjeh"

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Samo što se u epidemiji ne radi tako nego se uzima prosjek od više nedjelja obično 14 dana pa se tako računa.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

....

Thanks Thanks Given 
    9,470
    Thanks Thanks Received 
    6,899
    Thanked in
    2,715 Posts

Ovo je najgora kampanja na svijet svih vremena
    Takodje ka sekta su mi vize dosli sa kravatama crvenim. Gore su mi razocarenje od pozitivne nekad

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

23. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Članovi Demokrata Budve prelaze u Pozitivnu,da li zbog ličnog nezadovoljstva oko pozicioniranja na odborničkim listama,ili ima sistemski problem,ne bi znava.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Quote Originally Posted by Marcus Aurelius View Post
    Oće li mi neko reć kad je Crna Gora bila ispred Srbije, BiH i Makedonije po životnom standardu? No ne vjerujem da će iko ovdje o ovome da priča objektivno, kad ljudi zauzmu stav teško ga je promijenit jer su ukopaju u njega kao u rovove. To je ljudska osobina i samo vrlo inteligentni (i emotivno inteligntni) mogu da se izdignu iznad toga. Ajde da vidimo kolko vas je takvih ovdje?
    ja se izvinjavam je li ti nesto govoris o nekoj kao drzavi gde crkne magnetna i ne moze se snimat po mjesec dana a i za zracenje isto pa salju bolesnike autobusom za banja luku je li mi se ucinjelo ili tako nesto pricas o nekoj kao drzavi i nekom kao sistemu a idi sine promijeni terapiju prodavca idi radi sklekove cini nesto od sebe

26. The Following 4 Users Say Thank You to Beton For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Beton View Post
    ja se izvinjavam je li ti nesto govoris o nekoj kao drzavi gde crkne magnetna i ne moze se snimat po mjesec dana a i za zracenje isto pa salju bolesnike autobusom za banja luku je li mi se ucinjelo ili tako nesto pricas o nekoj kao drzavi i nekom kao sistemu a idi sine promijeni terapiju prodavca idi radi sklekove cini nesto od sebe
    Ili pričamo li o onoj zemlji koja je za mjere pomoći u korona epidemiji izdvojila manje od najsiromašnije zemlje Evrope - Kosova ?
    Dok je kosovo subvencionisalo plate po 250eur socijalnim slučajevima davalo minimalne, plaćalo pola ili cijelu rentu itd itd
    cG je dala 2 paketa pomoći hahahhaaa 111 ili 222 eur i po 50 eur socijalnim slučajevima jednokratno.
    Srbija svim zaposlenima po 250 eur 3 mjeseca bez obzira primaju ili ne primaju platu
    Po 100 eur svim gradjanima i tako dalje da ne pričam o Hrvatskoj, Albaniji itd

28. The Following 2 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Dozvolite covjeku da nas ubijedi kako nam je dobro, majku muuu...

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

cG je dala 2 paketa pomoći hahahhaaa 111 ili 222 eur i po 50 eur socijalnim slučajevima jednokratno.
    Srbija svim zaposlenima po 250 eur 3 mjeseca bez obzira primaju ili ne primaju platu
    Ovo mi je najzalosnije u cijeloj prici, odnosno kada vidim nekoga kako se brani stavom tipa "Bolji smo od Srbije!" ne shvativsi da je Srbija uradila mnogo vise (materijalno naravno) za svoje gradjane nego CG u "prvom talasu". Nije ni cudo, ipak imaju veoma, veoma dobre devizne rezerve u odnosu na ostatak Balkana a pogotovu u odnosu na CG gdje su devizne rezerve drzave NACIONALNA TAJAN (alo????? jel' to realno????).

----

Odmah da se ogradim da ovaj reply dolazi od nekoga ko nema apsolutno nikakvog razloga da se saosjeca sa Srbijom, niti da ih favorizije, od nekoga ko je dobar dio zivota izgubio i proveo u ratu upravo radi politike Srbije (a i dijelom Crne Gore). Ipak, uz sve covjek nekad treba biti realan pa sagledati stvari objektivno.
    Last edited by beatnological; 20-07-20 at 17:59.

Page 39 of 487 FirstFirst ... 293536373839404142434989139 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)