To je to nebrano grožđe u kojem smo se našli, zato mi nisu jasni ljudi koji su stopostotno ubijeđeni u bojkot, a ni ovi drugi koji su stopostotno ubijeđeni da treba probati. Evo Srbije što se tiče trejlera za bojkot. Nešto mi Vučić ne izgleda naročito potrešeno što je uzeo preko 2/3 parlamenta i sada može da radi bukvalno šta god hoće. A eto nam svi prošli izbori što se tiče trejlera za nastup. Vrlo nezgodna situacija.

Bilo kako bilo, jedno sam siguran. Sada je već prilično jasno da partije ne planiraju da bojkotuju, i da su prelomili na ovu drugu stranu. To sporadični bojkot u smislu pojedinačne apstinencije potpuno obesmišljava. Neka narodna samoorganizacija dovoljno "upečatljivog" bojkota, u smislu slanja poruke svim subjektima, je vrlo vjerovatno nemoguća. Čekanje da DPS promijeni zakone koje su sami donijeli iz razloga ustoličavanja i povećanja moći je takođe svojevrsna naivnost. Tako da ispada da je na kraju jedina opcija izlazak i vjera u neku landslide pobjedu, đe ne pomažu ni kupljene lične karte, ni neregularan birački spisak, ni ostale raznorazne taktike. Realnost je da su vrlo loši izgledi, ali dešavalo se na lokalu prilično nedavno, tako da nije ni nemoguće.