Originally Posted by
D.S.
Ne znam đe ti živiš, ali u CG nije umrlo 10-20 ljudi od Covida. Umrlo je 9 ljudi sa Covidom, od čega 1 ili 2 od Covida. To je Jevto izjavio ili rekao na nekoj od ovih konferencija.
Tako da džaba mažeš oči proizvoljnim podacima.
Druga stvar, ekonomija nije samo sezona iako nosi veliki kolač. Ovdje zatvaranjem jedino profitiraju veliki trgovinski lanci i donekle prehrambena industrija. Njima je zatvaranje pogodovalo. I pogodovalo bi im opet. Ali mnogima drugima ne bi. I ti drugi su problem koji vi zanemarujete. I vjerovao ili ne, imaš u CG ljudi koji su gladni, koji ne mogu djeci da priušte ni najosnovnije stvari, koji mrče i rade za minimalac ili imaju penziju od 120 eura. Preživljavaju, životare.
Koliko će još takvih biti ako mi nastavimo da zatvaramo? Je li vrijedno? Floskule tipa, svaki život je vrijedan su licemjerne u ovom slučaju. Koliko je ljudi nastradalo ili će da nastrada od posledica ovih restriktivnih mjera jer nisu mogli da na vrijeme posjete doktora, dobiju adekvatan tretman, jer su preporuke bile da samo hitni slučajevi imaju redovan pristup doktorima? To se zanemaruje, isto kao što se zanemaruje uticaj Covida na psihu ljudi. Misliš li ti da ljudima (pogotovo mladima) nije pun kufer svega i da im još jedno 2-3 godine životarenja treba? Na osnovu čega zasnivaš tezu da će zatvaranje donijeti neku korist? Isto bi se desilo kao i prvog puta. Čim otvorimo granice, eto nama Covida. Hoćemo li tako do vakcine? Malo se otvorimo, malo se zatvorimo, rastegnemo krivu, pa ko preživi pričaće. Mislim da su se i doktori malo osvijestili i jasnija im je mnogo sada nego prije 3 mjeseca druga opasnost, gora od Covida.
Život nije i ne treba da bude životarenje.
Bookmarks