Evo ga Momo Koprivica (Demokrate)...
Znaci nemojmo ljudi, jednostavno nemojmo.
Ovo je samo slika, ja ne znam sto se desilo prije niti je to bitno kad imas golorukog co'eka koji je ledjima okrenut od policajca, od suzavca ili bibera ne moze na oci da gleda a ovaj jako hrabri i profesionalni policajac ga zasipa i dalje biber sprejom... Bice su ga naucili da kad se jednom aktivira treba cijeli da se isprazni nekome po glavi.
Nemojte ljudi da mi prvadate ovakve brutalnosti policije pa ma kakvi da su divljaci sa druge strane. Jednostavno postoji procedura za odredjene stvari i ovo se ovako NE RADI.
Jel' uradio nesto protivzakonito? Privedi ga druze i kraj price. Nemoj da ga zasipas biber sprejom da mu vid nagrdis, nemoj da ga sutiras dok lezi na podu, nemoj da se izivljavas nad njim kad ne pruza nikakav otpor, ponajmanje aktivni.
Cast izuzecima ali znam ja odlicno dostinu tih policajaca, specijalaca i inspektora. Mnogi bi bili kriminalci da nisu u uniformama. A neki su i bili prije tih uniformi. Samo cekaju prilike da se nad nekim izive, da izbace sve licne i profesionalne frustracije koje imaju...
Ni ovo na ovoj slici ni na onim snimcima ni u mnogo drugih situacija u (skoroj) proslosti... Da ne pominjem cemprese, cupanje gradjana koji MIRNO demonstriraju i sl. jer cu se udaljit' od teme...
Last edited by Fidel Castro; 24-06-20 at 23:10.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Да, никад се не каже нпр ти си загрижени сд-овац, или ма ти си обична српска комуњарс из снп-а.
Шалу на страну, овакви догађаји су вододјелница, и ту нема "колега мислим да нисте у праву" већ одмах иде етикетирање најгоре : за неког је то дпс (правда за сд) за друге су то четници.
Нас балије ко шиша...
Послато са sm-g950f помоћу Тапатока
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Zanijeli se momci. Rekao si "Novi Zeland kažeš." i okačio snimak đe policija primjenjuje silu (gle čuda, bez šutiranja u glavu), bez ikakvog daljeg konteksta, u smislu razloga hapšenja ili razloga primjene sile. Nešto mi je teško povjerovati da je ovaj momak uhapšen zato što je nešto uzvikivao po ulici, niti na snimku djeluje da se baš ne opire hapšenju. Moraš oprostit' ljudima koji ti odgovaraju što na temi "Cirkus u Budvi" pomisliše da insinuiraš nešto što je vezano za Budvu. Moj osjećaj je takođe bio da je poenta bila da se policija svugdje ponaša kao kod nas danas.
I možda si i u pravu, ljudi su ljudi i "vani" i kod nas, sa svim vrlinama i manama. Značajna je razlika da se "vani" ovakve stvari osuđuju od običnih građana, i kažnjavaju od strane nadležnih.
Last edited by LostInHollywood; 24-06-20 at 23:41.
Kakav to mentalni sklop moraš biti da nemoćnog čovjeka šutiraš. O čemu li razmišlja, i da li uopšte razmišlja, policajac sa gornje slike koji zaliva Koprivicu (već u stanju da samo o spasu razmišlja) biber-sprejom. Na kraju, može li normalno ljudsko biće opravdati takvo ponašanje pojedinih policajaca.
I na kraju, ne bi trebalo ni sve policajce u isti koš trpati.
Наравно да не треба.
Ал зато треба издвојити "труле јабуке" па их проказати, макар међу народом, кад већ неће имати санкције од надређених.
Достина полицајаца би радо била међу литијашима и демонстрантима али посао је посао.
Осим за оних 4-5 који су дали отказ због свега овога.
Како рече поп гојко, то су нам браћа. И брат погријеши, и треба му указат на грешку. Треба брата ослободити од надређених који му наређују да растура мирне протесте, и чини што не треба да се чини.
Како кажу браћа амери, није крив пиштољ већ онај који га држи.
Послато са sm-g950f помоћу Тапатока
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Sjajan primjer pravilnog policajskog postupanja, u poređenju sa brutalnim iživljavanjem CG policije... Na navedenom snimku, policija nije uputila niti jedan jedini udarac osumnjičenom, iako je možda imala pravo, budući da se isti očigledno opirao hapšenju...
Dok u CG imamo snimke đe policija KRVNIČKI BIJE šakama, nogama i pendrecima, i prska biber sprejem, ljude koji ne pružaju nikakav otpor...
#fakenews
Pas ga raskuba svo vrijeme, na 14ti sekund snimka 2 koljena na leđa demostranta i nema brutalnosti. Dodatno prije toga dvoje mu raskubaju ruke na suprotne strane svijeta. Sve je ok i pravilno i sjajno postupanje policije? Ako uhapšeni možda ima fobiju od pasa, znaš da mu to može nanijeti nesagledive posljedice gore od bilo kakvog batinjanja?
Isto to se dogodi u CG bez psa - skandal. Ah da, imamo snimak gdje prema 2 ne postupaju kako treba, udaraju nogom dok su na zemlju, i to je represija. Ovih ostalih 30 i kusur uhapšenih se ne borje, samo ova 2 koje je policija tukla.
Ok. Realno.
Da napomenem na dio koji propuštate svi odreda:
Brutalnost postoji svuđe, ne samo kod nas. Postojala i prije. I opravdana i neopravdana. Samo sad ima više snimaka dostupno nego prije. Jedina razlika.Daleko od toga da opravdavam brutalnost policije i slično. Evo na youtube možemo viđet te demokratske zemlje.
Napadaš policajca, atakuješ na njega i njegov život normalno i prirodno je da će da se brani svim silama. Kao što bi svako od nas se branio, jer je za divno čudo i policajac ljudsko biće
SKOJ iako se svim silama trudiš da odradiš zamjenu teza, ta indoktrinacija kod mene ne prolazi. To je tvoja škola, ne moja.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
a nije iskreno ni tvoja prica nista bolja. kad napises nesto ovakvo ispade da su svi nerede pravili, a evo 50 snimaka kako ih hapse jer sjede i stoje.
sad po tvome ispada da su ugrozavali policiju cim ih je toliko pohapseno.
evo te kao izjava UP "bacili su suzavac na policiju..." to sto su im ga samo vratili nazad nidje veze
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Pogrešan zaključak.
Što se tiče toga u BD juče, istina je kao i uvijek neđe između. Niti je policija nevina niti demostranti.
Što pročitah na tweeter samo se čeka da ih policija pomlati i svi srećni i zadovoljni.
DPS preuzeo vlast, opozicija pravi žrtvu od sebe, a par stotina zaluđenika dobilo batine zbog... Ni sami ne znaju čega.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Vala cudnog naroda, buni se. Da je srece pa da policija pokaze manje osjecaja i taj nezahvalni narod dobro ispendreci da im na pamet ne padne da se ikad vise posle. Rusitelji drzave, izdajnici, izazivači drzavnih udara. Hvala policiji i drzavi sto imaju strpljenja protiv tih nezahvalnika.
A dje ste branitelji partije i policije? Je li plata redovna? Svi ste dobro? Tako treba, ali se isto treba sjetiti da ce se kolo srece okrenut kad tad, mada ni to vama nije problem lako cete se I vi zarotirat.
Iskljucenje mozga samo osta.
ovako nestoovo je tehnika, ako ti glava strci....Predsjednik Autonomnog građanskog pokreta Predrag Spasojević, uhapšen je sinoć, nešto poslije ponoći, nadomak zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici.
Nakon nereda u Glavnom gradu policija je prišla Spasojeviću koji je u Ulici Svetozara Markovića stajao sa prijateljima i članovima porodice jednog od privedenih demonstranata i privela ga.
Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je Spasojević uhapšen zbog nereda tokom protesta u Glavnom gradu.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Kako ove iz DPS-a i Crnogorske... Jasno im je narod stavio do znanja da ih ne zele na vlast. Da su ljudi rekli.bi sacekacemo izbore. A ne pozivati se na neke divlje skupstine i odbornike preletace. I jos oce da budu u vlast... Obraza bez. Ovo je jos jedan dokaz da je diktatura zavladala.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Što je danas lijep i sunčan dan...
https://m.cdm.me/hronika/clanica-dem...rtskog-centra/
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Love, peace and respect.
https://www.antenam.net/drustvo/1627...-protiv-drzave
Situacije po opštinama djelovale su kao pobuna protiv države Crne Gore. Primjena policijskih ovlašćenja u takvim okolnostima ne može prestati. Zavaravaju se svi oni koji misle da se crnogorska Policija treba povući u odnosu na "spontano događanje narodaU svim tim legitimnim operacijama, Policija je dužna da ne primjenjuje neproporcionalnu silu - već kada prestane aktivan otpor, prestaje i represija. Kada se savlada otpor, uz nužno srazmjernu silu, prestaje dalja upotreba bilo koje prinude. Policijske aktivnosti su bile u skladu sa okolnostima i propisima a policijski službenici koji su kompromitovali policijske aktivnosti trebaju biti prepoznati i sankcionisani. Konstatujem da su i oni sami na granici izdržljivosti zbog kontinuirane izloženosti uvredama, nasrtajima i ponižavanju.
In vino veritas
Зашто мени цдм не избаци коментар као вијест?
А да, зато што ми коментари не иду у прилог власти....
Шта ће Зековић написати када стварно крене побуна?
Јер ако је ово синоћ било побуна.....
Поштено од њега што написа :
Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković ocijenio je da bi trebalo zaštititi legitimne akcije policije i ne kompromitovati ih upotrebom disproporcionalne sile i sredstava prinude, jer se tako ugrožava interes bezbjednosti građanina i države, i njena reputacija.
Само коме је упућено? Ко компромитује легитимне акције полиције употребом диспропоционалне силе тојест угрожавањем интереса безбједности грађана и државе и самог угледа полиције?
Питао сам је ли оно била пјп која је батињала ону двојицу, изгледа да јесте судећи по коментарима на фб, што мислите колико ће их одговарати за оно?
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Ne razumijem. Šta ti je to ?
E pa sad...
Ne izbacuju ni moje, a gledam da su mi komentari uvijek u skladu sa istinom i ispravnošću. Možda je to i problem jer me nema ni na jednoj strani, a u stvari možda je to i neki znak da tako treba.
Problem je kad od pristrasnosti, a i zbog sujete ljudi ne vide, narodski rečeno, dalje od nosa. Ostaće uvijek u zabludi.
Love, peace and respect.
Ovo bi se moglo nazvati matematičkim protestima, odakle pravo Budvi i Crnoj Gori da im je 17 veće od 16 ... I još policija staje na stranu onih koji tako misle negirajući mišljenje matematičkih odbora organizatora protesta...
Novi bilbordi Carevića i Krapovića: 1, 2, 3 ... 14, 15, 17, 16, 18, 19 ...
Eto tako![]()
One Ring to Rule them all...
Pripadnici Posebne jedinice policije blokirali su Sluźbu zaštite i spasavanja u Budvi.
Unutra je više od deset pripadnika koji su izveli vatrogasce. U toku je pretres.
izvor: www.vijesti.me
Sent from my Motorola 8400
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks