Page 177 of 213 FirstFirst ... 77127167173174175176177178179180181187 ... LastLast
Results 4,401 to 4,425 of 5314

Thread: [DILEMA] Starogradnja / novogradnja

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Konačno i Zabjelo da nešto dobije

http://podgorica.me/2020/06/09/u-tok...sih-sugradana/

Thanks Thanks Given 
    69
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    15 Posts

Nisam uspio pronaći, možda je i bilo.
    Koje su cijene stanova u Zetagradnji u Baru?

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Quote Originally Posted by tigi View Post
    Nisam uspio pronaći, možda je i bilo.
    Koje su cijene stanova u Zetagradnji u Baru?
    U kojoj tacno?

Mislim da sto se Zetagradnje tice, sve je prodato.

A oni koji prodaju stanove prodaju ih radi zarade i obicno kvadrat cijene oko 1700-1800e a gledao sam i jace cijene, i do 2000e/m2 (ona prva zgrada recimo, najbliza luci/moru)
    --------------------------
    Do Not Disturb.

4. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    69
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    15 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    U kojoj tacno?

Mislim da sto se Zetagradnje tice, sve je prodato.

A oni koji prodaju stanove prodaju ih radi zarade i obicno kvadrat cijene oko 1700-1800e a gledao sam i jace cijene, i do 2000e/m2 (ona prva zgrada recimo, najbliza luci/moru)
    Ona zadnja što se napravila, bliže katedrali...

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Quote Originally Posted by tigi View Post
    Ona zadnja što se napravila, bliže katedrali...
    Nemam tacne informacije. Znam da je u izgradnji bilo kao i vecina drugih Zetagradnji tu - od 1,400 pa do 1,600 u razmaku od 50e zavisno od spratnosti i koliko soba ima stan (sto vise soba, to jeftinije po m2).

Tako da kontam da je onda i cijena zavrsenog kao i u proslim zgradama, tj. jedno 200e po m2 vise za prazan stan, odnosno 300-400e vise za opremljen stan, u zavisnosti od toga kako je opremljen.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Au ja sam mislio da su u Baru niže cijene

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Au ja sam mislio da su u Baru niže cijene
    Pa i jesu niže od tih navedenih u Zetagradnjinim zgradama, to jest u prosjeku su znatno niže od tih cijena.

To bi bilo ko da ravnaš cijene u PG sa cijenama nekretnina u zgradi Bemax/Volvox/Mitropolija pod Goricom ili sa Capital plazom.

Ove zgrade u Baru, kao i one u Soho su napucane cijene, kao i poslovnih oko robne kuće, ostalo je manje više na nekom normalnom nivou.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 11-06-20 at 12:50.

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Pa i jesu niže od tih navedenih u Zetagradnjinim zgradama, to jest u prosjeku su znatno niže od tih cijena.

To bi bilo ko da ravnaš cijene u PG sa cijenama nekretnina u zgradi Bemax/Volvox/Mitropolija pod Goricom ili sa Capital plazom.

Ove zgrade u Baru, kao i one u Soho su napucane cijene, kao i poslovnih oko robne kuće, ostalo je manje više na nekom normalnom nivou.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Pa da... pomenute cijene nikako nisu prosjek u Baru ali jesu cijene upravo zgrada koje si pomenuo - Zetagradnja, buduci Soho kao i par zgrada od centra prema marini (gledano od robne kuce - ona jedna prije MUP-a i onda poslije MUP-a).

Medjutim, nisam siguran da je prosjek novogradnje daleko ispod toga (kao sto je nekad bio, jelte). Recimo par novogradnji koje sam informativno pratio u zadnjih godinu/dvije su bile malo nizih cijena ali i dalje oko 1,300-1,400 eura/m2.

Moze se sve i detaljnije pogledat' ali mislim da je trenutno to neki prosjek za lokacije u samom gradu, nedaleko od centra (ne racunam naselja koja su dalje).

Znaci ugrubo... starogradnja oko 1000e/m2, novogradnja oko 1300e/m2. UGRUBO.

Evo i clanka od prije mjesec dana (vrlo moguce da je postavljan ovdje vec ali eto)

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ena-nekretnina

Quote Originally Posted by Vijesti

Prema istraživanju, u Podgorici u zoni katastarske opštine “Podgorica 1”, koja obuhvata dio grada Preko Morače i sada atraktivnu zonu uz Cetinjski put, kao i katastarsku opštinu “Tološi” u kojoj se nalaze i novi kvartovi iza Bloka šest, prosječna postignuta cijena kvadrata u novogradnji, u zavisnosti od investitora i mikrolokacijskih karakteristika, bila je je 1.375 eura.
    U zoni “Podgorica 2”, koja obuhvata centar grada - Mirkovu varoš, naselje pod Goricom, Ibričevinu, bliži dio Maslina i Zagorič prosječna cijena stambene novogradnje bila je 1.275 eura po kvadratu.
    U “Podgorici 3”, u kojoj se nalaze Stara varoš, Drač, Pobrežje, Zabjelo, Zelenika, Stari aerodrom i Konik, prosječna postignuta cijena u novogradnji je bila 1.097 eura po kvadratu.
    “Promjena cijena u odnosu na 2018. je simbolična. U “Podgorici 3” rast je iznosio 0,18 odsto, u “Podgorica 1” i Tološima za 0,08 odsto, a u “Podgorici 2” zabilježen je rast od 0,98%. Kod stambene starogradnje, prosječna postignuta cijena u „Podgorica I” i Tološima je 1.000 eura po kvadratu, u “Podgorici 2” 1.050, a u “Podgorici 3” 850 eura po kvadratu”, navedeno je u istraživanju.

U Budvi prosječna postignuta cijena u novogradnji bila je 1.600 eura po kvadratu, a u Bečićima od 1.950 eura po kvadratu. Cijene su u zoni Petrovca, Svetog Stefana, Bečića i Buljarice imale rast od 0,89 odsto, dok je za Budvu centar, Maine i Prijevor rast iznosio 2,03 odsto. Kod starogradnje je kvadrat stambenog prostora iznosio od 1.250 eura u Petrovcu, 1.200 eura u Budvi i Bečićima do 950 eura u Prijevoru.
    U Tivtu je prosječna postignuta cijena kvadrata novogradnje iznosila 2.820 eura uz rast od 0,47%. Kod starogradnje kvadrat u Donjoj Lastvi iznosio je 1.350, Radovićima 1.150, a u samom Tivtu 1.300 eura.
    U Ulcinju, prosječna cijena novogradnje bila je 1.000 eura po kvadratu u Ulcinjskom polju, do 1.190 eura u centru, odnosno isto kao i lani. Kvadrat starogradnje je koštao prosječno 770 eura.
    Prosječna cijena novogradnje u Baru je iznosila 1.420 eura, uz rast od 0,54%. Cijena starogradnje u Novom Baru bila je 1.100 eura, a u Sutomoru 900 eura.
    U Kotoru je rast cijena novogradnje iznosio 1,76% na 1.970 eura po kvadratu. U starogradnji najveće cijene su bile u Stolivu 1.350 eura, dok je u ostalim naseljima kvadrat jeftiniji za 100 eura.
    U Herceg Novom prosječna cijena novogradnje je bila kao i lani 1.500 eura, dok je u starogradnji iznosila od 1.450 u centru do 1.100 eura u Kutima.
    Na Cetinju su cijene na nivou lanjskih - 1.010 eura po kvadratu u novogradnji, dok je kod starogradnje kvadrat stana prodavan za 720 eura.
    U Nikšiću je novogradnja koštala 880 eura, a starogradnja 600 eura po kvadratu. Nije bilo promjena ni u Bijelom Polju gdje je kvadrat novogradnje iznosio 870 eura, a starogradnje 700 eura. U Beranama je zabilježen rast cijena novogradnje za 1,52% na 860 eura, dok je u starogradnji kvadrat koštao 600 eura.
    Last edited by Fidel Castro; 11-06-20 at 12:59.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Nadam se da Bar neće doživjeti urbanistički masakr kao Budva i Petrovac

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    28 Posts

Bar se za sad drzi kao jedan od meni najskladnijih gradova,oko svake zgrade parkinga koliko oces,dje god odes bilo do neke radnje ili stana imas se dje parkirat,sto jedna od najvecih prednosti danasnjeg stanja svuda

Послато са SM-A750FN помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Večerašnja emisija Načisto je bila kratka i kami sreće da je ovakvih emisija bilo više. Nažalost nije učestvovao niko iz opštine i MORT-a , neki lik reče da neće učestvovati jer misli da je zbog učesnika emisija politički obojena. Vidjelo se dosta toga ružnog, za mene je novost baš ovolika devastacija Gorice(ne pratim puno domaće vijesti da bi se manje nervirao i čuvao zdravlje). Gosti u emisiji za svaku pohvalu, posebno dame u studiju. Jako mi je bilo žao čuti gospođu koja je kupila stan u projektu 1000+, cijena kvadrata 1050 eura, period otplate 20 godina i da joj niče zgrada na 5 metara udaljenosti od balkona. Ne znam što čovjek da kaže na sve to. Ljudi koji dozvoljavaju ovakve stvari decenijama u Podgorici dobijaju na izborima. Izigrani stanari ih neće glasati ali hoće neko ko je na divlje gradio, hiljade kuća x 4 glasa...ima takvih koliko hoćeš. Ode na litije a glasa DPS jer će mu pomoći da legalizuje...

13. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Ja ipak mislim da je zakon ispostovan i da je sve po propisima.
    "ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Večerašnja emisija Načisto je bila kratka i kami sreće da je ovakvih emisija bilo više. Nažalost nije učestvovao niko iz opštine i MORT-a , neki lik reče da neće učestvovati jer misli da je zbog učesnika emisija politički obojena. Vidjelo se dosta toga ružnog, za mene je novost baš ovolika devastacija Gorice(ne pratim puno domaće vijesti da bi se manje nervirao i čuvao zdravlje). Gosti u emisiji za svaku pohvalu, posebno dame u studiju. Jako mi je bilo žao čuti gospođu koja je kupila stan u projektu 1000+, cijena kvadrata 1050 eura, period otplate 20 godina i da joj niče zgrada na 5 metara udaljenosti od balkona. Ne znam što čovjek da kaže na sve to. Ljudi koji dozvoljavaju ovakve stvari decenijama u Podgorici dobijaju na izborima. Izigrani stanari ih neće glasati ali hoće neko ko je na divlje gradio, hiljade kuća x 4 glasa...ima takvih koliko hoćeš. Ode na litije a glasa DPS jer će mu pomoći da legalizuje...
    Ja kad sam ti prije par dana pričao ovo što su oni noćas pričali ti si me ubjeđivao da nije to tako

Ali milo mi je da vidiš sada o čemu se radi i šta je problematika.
    Ne radi se o zelenom ekstremizmu ili to što i ja i ovi ljudi koje si gledao večeras imamo nešto protiv grada kao grada već se dešava urbicid.
    Ako ovo ovako nastavi još par godina Podgorica ce biti masakrirana. Već jeste, ali i dalje ima djelova koji se mogu spasiti.

Nadam se da sada razumiješ i moj stav i kritiku jer ja sa ljudima kao što su ovi od večeras imam prilike da saradjujem svakog dana pa znam o čemu pričam
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

I Bato Radulović iz IngInvesta koji se pravi naivan i kaže ja ne znam ništa, meni dali da projektujem, sramota.

Kako lijepo iz drona izgleda zelenilo Bulevara Svetog Petra. A na šta liči unutrašnjost zgrade Normal prekoputa Premijera. Kvadrat 2000 a ona tmina i beton iza.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ja kad sam ti prije par dana pričao ovo što su oni noćas pričali ti si me ubjeđivao da nije to tako

Ali milo mi je da vidiš sada o čemu se radi i šta je problematika.
    Ne radi se o zelenom ekstremizmu ili to što i ja i ovi ljudi koje si gledao večeras imamo nešto protiv grada kao grada već se dešava urbicid.
    Ako ovo ovako nastavi još par godina Podgorica ce biti masakrirana. Već jeste, ali i dalje ima djelova koji se mogu spasiti.

Nadam se da sada razumiješ i moj stav i kritiku jer ja sa ljudima kao što su ovi od večeras imam prilike da saradjujem svakog dana pa znam o čemu pričam
    Ti jako dobro znaš sta sam ja napadao u tvom pisanju i veoma čestim odsustvom elementarne kulture obraćanja drugima u odbrani nekih stavova(nisam ni ja svećka ali se trudim biti realan). Ja samo mislim da je prostorno planiranje u Podgorici oduvijek bilo loše. Navodio sam očigledne primjere od ranije, starih stambenih zgrada širom Podgorice i tvrdim i sada da su mnogi "city kvartovi" postojali i ranije u Podgorici. Ovo sada je samo nasljeđe jednog apsolutnog odsustva svijesti većine građana Podgorice o površinama. Uvijek se nezadovoljstvo ljudi ispoljavalo u javnom prostoru, lomljenjem klupa, dječijih parkova, drveća, ta destrukcija se prelila na devastaciju prostora u gradnji i jednostavno vremenom shvatiš da je ovdje skoro pa nemoguće mijenjati nešto što je atom ili dnk većine građana.
    Mislim, ima toliko primjera po Podgorici koje niko ne pominje toliko decenija. Pogledajte Malo brdo ljudi, pa ono su favele. Evo neka neko ko živi u Blok uslika pogled put brda. Pogledajte samo Dajbabsku goru. To se decenijama devastira. Sada se glas diže zbog one zgrade koja je pokrenula ovu priču.
    Poenta je da ovaj narod nije bolje zaslužio. Favele brale donose glasove ovima...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    I Bato Radulović iz IngInvesta koji se pravi naivan i kaže ja ne znam ništa, meni dali da projektujem, sramota.

Kako lijepo iz drona izgleda zelenilo Bulevara Svetog Petra. A na šta liči unutrašnjost zgrade Normal prekoputa Premijera. Kvadrat 2000 a ona tmina i beton iza.
    Zelenilo Bulevara je staro pola vijeka. Većina novih zasada duž ulica u PG će imati sličnu ljepotu za par decenija. Da ne ispada da ja branim vlast ali opet kako se ophodio Mugi, ja sad kad vidim da se Opština sjeti zelenila i posadi ja to moram da pozdravim. Mugi je sadio palme jer su mu se dopadale a klimoglavci se nisu pitali da li je palma odgovarajuće drvo za bulevare, pa se te greške uoče poslije 15 godina.

Ođe nije devastiran samo prostor, ođe je devastirana normalna svijest prvo, ođe je ćutanjem od ranije i saginjanjem glava, uništeno čojstvo, svi su kupljeni, svako je imao cijenu. Ostalo je da gledamo kako žene kao noćas drže čas hrabrosti svima koji ćute.

Thanks Thanks Given 
    4,214
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Steta sto onaj Trudbenik dvosobni uzas ne prikazase sa fotkama, efektivniie bi bilo... Odmah sam se Ganda śetio...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

A prodao je sve garantujem..

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Za sve sa dronovima i letećim zmajevima, osposobljen parking na tuškom putu...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Parking sa drvećem okolo

Thanks Thanks Given 
    1,807
    Thanks Thanks Received 
    2,355
    Thanked in
    1,298 Posts

Da je sreće ovako da su svudje izmedju zgrada sadili

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,467
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    156 Posts

Da li kupovati nekretninu sad? Trebao bih uskoro veći stan/ kucu, al zbog cijele situacije ne znam da li je bolje čekati još i koliko dugo? Kakve su vam prognoze?

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

Quote Originally Posted by johninum View Post
    Da li kupovati nekretninu sad? Trebao bih uskoro veći stan/ kucu, al zbog cijele situacije ne znam da li je bolje čekati još i koliko dugo? Kakve su vam prognoze?
    u ovih par mjeseci ili nikad. druga mi 4 mjeseca niko za stan nazvao nije a vec je 10 godina u tome poslu i kaze da mu se ovo jos nije desilo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    570
    Thanked in
    410 Posts

Ja mislim da je bolje sačekati, pasce cijene stanova u pg, kriza ce uciniti svoje

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Da je sreće ovako da su svudje izmedju zgrada sadili

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Renderi Central Pointa su puni drveća i raznog rastinja + fontana. Ne treba zanemariti da je ostalo još dosta da se radi, da tek ide dio početka gradnje završnog dijela zgrada koje će ići uz bulevar. Mislim da će ovaj dio Zetagradnja da odradi kako je i zamišljeno ali nisu se ranije trudili toliko...

Page 177 of 213 FirstFirst ... 77127167173174175176177178179180181187 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)