citam ovu temu i svake godine isto...skupo pa skupo...ja sam prošle godine na rivi u Splitu, u onom redu pored mora ispred Dioklecijnove palate popila sa kolegom i muzem po pivo i platili smo 12 eura...malo pivo...bilo mi dijete u Dubrovni ono na dan neka tur.grupa...kafa i sve je bilo nezamislivo skupo...
Ljudi, došao si na ljetovanje! Ako možete 3 eura da paćate na Zlatibor hamburger, pa možete vala i esspreso platiti 1.80!
Ne znam, meni ta skupoća nije problem...ak nijesam pri parama kupim u Voli prije mora nešto što mi se gricka, sok, vodu i uzivam,,,uzmem jednu ležaljku, ako nemam za komplet, a ako ne daju jednu, onda nne uzimam, dobar mi je i peškir!
Ako imam para uđem u restoran da pojedem nnešto ako nemam, uzmem parče pice! Taj jedan dan potrošim 2 ipo eura za to i preteknem!
Sladoled sam plaćala 0.80 centi po kugli (Panini u Petrovcu) pa ako bude 1 euro ove godine, prezivjeću! Neću pojest tri no dvije.
Ja stvarno ne mislim da je to što je na moru skupo neka velika stvar! Prosto je to tako! Poto sam u potonje vrijeme više puta bila u Splitu, reći ću vam da sam spavala jednom u hotelu Bellevue na Prokurative-ma ada centar na samoj rivi, 180 eura je bila noć...stari hotel, 3 zvjezdice, sobe ništa posebno, ali hotel u krv! Onda smo iznajmili stan, sledeći put, odatle mozda pdeseta metara, u zgradi, dvosoban stan....ravno 300 eura dnevno! Istini za volju, oba puta je bilo održavanje Ultra festivala i SVI imaju istaknute dvije cijene za jul, jedna normalna i za vrijeme Ultre DUPLO! Znači ovaj naš stan je koštao 150 dnevno, a u vrijeme Ultre, 300 dnevno (eura)....Hotel Bellevue 3 zvijezdice je koštao za tri noći oko 260 eura, ovako nas je skoro 600 ispao i to samo doručak ide uz sobu....a onda smo išli na pizzu, ruku na srce, ne pamtim da sam ikad bolju pojela i tu sam posle išla kad god odem u Split, isto tu na Prokurativima je pizzerija, stara kuća, pa uz stepenice...nema tu pize ispod 10 eura...nas troje je uz pivo, vodu, sok, napravilo 50 eura ladno! Eto tako
Ako nemate para, sendvič ponesi, peškir, flašicu vode i da te bog vidi...ako imaš, ubaci u dzep koji euro i uzivaj u onome pto možeš za te pare.
Sticajem okolnosti jedna grupa Njemaca, drugara, dolazi svake godine a odmor ovdje kod nas pa mijenjaju lokacije....prošle godine su bili u jednoj kući sa bazenom u Buljarici, mislim da su dnevno 350-400eura plaćali, došli su na 10 dana ostali 18!!! Njima je sve ljudi bilo dzabe...da ne pominjem da su isključivo na rivi večerali, od Budve, Kotora, Tivta, Porta, Petrovca, Bara, Ulcinja....svaki dan drugo mjesto i to gala, jelo se tipa donesite malo da zamezimo račiće pohovane i školjke, vino na flaše (po preporuci konobara, bilo je tu i vina od više od 150 eura po boci) nijesu za cijenu pitali, samo su imali uslov da je crnogorsko vino i nijesu pare mogli da potroše ...eto tako

Bilo ih je šestoro odraslih i svi su imali djecu (momci i cure sve, odrasli) neko dvoje neko 1 i svi su u toj vili imali svoje sobe...mislim da ima 6 soba u vili...plus dnevna i trpezarija...uzivanje!
oću da kažem da prosječnom stranom turisti kod nas nije skupo....što smo mi tuga, naš je poblem, pa nam je sve skupo! A kad odemo u inostranstvo onda nam je sve ok

Bookmarks