Page 21 of 229 FirstFirst ... 111718192021222324253171121 ... LastLast
Results 501 to 525 of 5715

Thread: Načisto / Reflektor - teme, gosti... [reakcije]

Thanks Thanks Given 
    9,162
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Mislim da onaj ko je kazao u emisiji (Marko Sosic) da je sve bilo po zakonu nije u pravu. Postoji nesto sto se zove nacelo savjesnosti i postenja. Sve sto je suprotno tom nacelu ne moze biti zakonito. Primiti 180.000 poslije samo nekoliko mjeseci clanstva u odboru direktora ne moze biti zakonito. To je za pljackanje drzave. To je za zatvor.
    Za dugogodihnje lomljenje krsha u Hajnehaj!
    ...

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,091
    Thanked in
    2,944 Posts

Da se vratimo emisiji Nacisto. Verica Maras imala platu 7.400 eura (!!!), Djoko Rajkovic, njen prethodnik, dobio otpremninu 400.000 eura (!!!), Savo Paraca koji je bio par mjeseci clan upravnog odbora zeljeznice dobio otpremninu 180.000 eura (!!!)....spisak ide dalje.... I jos neko u emisiji kaze da je sve bilo "po zakonu"...kako moze biti po zakonu nesto sto je zloupotreba prava?

Jel' ovo moguce?

O kukalo crnogorstvo ugaseno..........:hammer:

Znaju li ovi ljudi sto je to stid? Postoje li granice gramzivosti? Kud cete s time, sve vam po spisku, sramote ljudske!!! Sad bih tako socno opsovao. Necu, da mi se post ne brise, a vi slobodno zamislite najgore sto zamislit mozete. Napunih se safre.

Pih, sad mi je zao sto odgledah ovu emisiju. Petru Komnenicu svaka cast, da ne bude zabune.
    Quote Originally Posted by outline View Post
    koje su to cifre. 400.000e otpremnina ej! i plus koliko sam ja skapirao sinoć vratio se u UO Plantaža. po kom osnovu neko dobije otpremninu u iznosu od skoro pola miliona eura?

ne mogu razumjeti granice te pohlepe. samo daj, daj i daj. pa zar ne postoji momenat dje je dovoljno nekad?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Prvi put cujem za ovu otpremninu od 400K... Znam za cuvenu Paracinu...

Narod voli idole, idoli vole drzavu i cerupaju je... Ova ce nas kriza dokrajcit konacno. Ona prosla nije mogla jer smo imali nizak javni dug pa smo mogli da se zaduzujemo u nedogled, ali ova sad ce da nas poklopi jednom za svagda i vrati nas 100 godina unazad. Neka nam je bog upomoc, a ko moze nek se spasava.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Quote Originally Posted by outline View Post
    ja od sinoć ne kapiram na osnovu čega neko dobije toliku otpremninu? pa to je suma nerealna za CGu. još jedna stvar koja lagano prolazi odje. pa samo u poslednjih 3-4 mjeseca smo imali 155mil u MA i novi zakon o radu za koji garantujem da masu radnika ne zna kakav je. i većina preko toga olako predje

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Odmah ćete da me šikanirate, ali u cijeloj priči otpremnina Rajkovića je najmanji problem a pokušaću da pojasnim zašto.

Čovjek je došao u Plantaže tokom 90tih kao direktor i od jednog raspada od firme kakve su sve bile tada u SRJ, je napravio odličnu firmu u državnom vlasništvu. Sve te godine koliko je bio direktor, a bio je preko 15 godina, on je imao nešto što se zove menadžerski ugovor. To nije običan ugovor o radu, već se njime definišu precizno kolika je zarada, koliko su varijable ako se postignu neki i slični rezultati.
    Suma sumarum, da su pratili taj ugovor njemu bi trebali da isplate preko 2 miliona otpremnine. Ovih 400 hiljada što mu je isplaćeno je odlučio bord direktora da mu se isplati.

Đoko je bio SDP kadar, i dugo vremena se opirao partijskom zapošljavanju, gomilanju radnika zbog partije vlasti, i slično. Svake godine je kompanija imala investicije, nikad kredite, i bila super likvidna. I to iz razloga jer je čovjek domaćinski vodio firmu. Vratio se u UO na nagovor Vlade inače može da uživa u Crmnicu kao što i uživa vjerovatno.

Sve ovo gore što sam napisao, možete potražiti u novinskim člancima.

Ovo što danas imamo priliku da gledamo je neko omogućio. Onih 80 i kusur što sjede ili ne sjede u skupštinu i izglasavaju zakone. Dobro je rekla direktorica Plantaža, nije ona sebi platu određivala nego joj je to neko drugi omogućio.
    Što je trebala da uradi, da reče a nemojte mnogo je? Budimo realni to nikad niko nije rekao niti će.
    A te osobe bira Vlada. A vladu biraju izbori. A na izbore izlaze glasači.

Plantaže svake godine imaju dobit. I može se voditi polemika je li naštelovana ili nije. Ali sjetite se da je u istoj emisiji rečeno da direktor MNE Airlinesa je imao preko 4,000e platu. A firma najveći gubitaš u istoriji CG ekonomije ikad.
    Firme gdje imaju dobit da se isplate bonusi nagrade i slično svakako da da. Kod gubitaša kako opravdat takve plate? Isplaćivanja neiskorišćenih odmora članovima UO i slično? Nemojmo ni zagreblo se nije što se sve radi po firmama državnim. Drugo je što je ovdje prisutan rivalitet i očigledan sukob na relaciji Saveljić - Maraš i što su vijesti to ispratile. Mada dok su plantaže plaćale reklame, bogami se nije tako pisalo.

Najveći problem u tome je što većinom u upravnim i revizorskim odobrima sjede ljudi koji ne znaju ama baš ništa o finansijama. Sve i da znaju, tu su samo da klimnu glavama, niko ništa da ne pitam.
    Drugi najveći je što niko ne poštuje zakone, počev od same Vlade.
    Treći je što preporuke i mišljenja DRI svi samo stave u arhivu.
    Da ima volje, to bi se sve lako riješilo, kao mnogo toga u državi.

Jedna Bugarska je zarad fine pomoći od EU, u mjesec dana riješila pirateriju. Za mjesec dana je suzbila prodaju kopija, pogasila torent sajtove i slično.

P.S. Nemojte zaboraviti činjenicu da kad se glasalo o zakonu o poslanicima i namještenicima su svih 80 i kusur to podržali. Jedini zakon za koji su i pozicija i opozicija bili saglasni. Zato su pojedini sad u oba tabora zadrigli.
    To vam je ovo 2 mandata i max penzija, godinu dana po prestanku funkcije se prima plata dok se ne snađu za posao i slično. Svima njima je dobro, samo se ovako kolju nama pred oči. Evo sad će litije, pa će se zaboraviti Ramada, MNE Airlines, Plantaže, podjele stanova, Marović, Mugoša, Carine, Kips, Šofranac i da ne nabrajam u nedogled.

Jer, jbg crkva i svetinje da se odbrane. Od toga se živi na kraju, ne od plata i standarda.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

3. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Čovek koji je ubačio ćerku se opirao partijskom zapošljavanju i preko veze zanimljivo a kakav je kao čovek dovoljno govori njegova osnovna kultura da ne umije da odgovori na dobar dan u lift i pokupio je on još što šta pored tih 400 000

Thanks Thanks Given 
    9,162
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

@hercules.shto se tiche poslanika i njihovog odnosa medjusobnog,to samo ludi ne zna i penzioneri u godinama,odnosno zna ludi no ne vidi slijepi,nažalost.
    Pomenu litije,a juche ih prvi Pipun pomenu,kojeg smo bilo ocijenili kao mozda i najposhtenijeg igracha iz te garniture,ehehe,naivno bash!
    ...

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    130
    Thanked in
    76 Posts

Istina je sto pricate i jedan i drugi.Ali svi ce ti reci i slozitse da je on odlicno vodio Plantaze i napravio od njih ozb firmu i da je sve opravdano sto je radio,svi bi..

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

[QUOTE=hercules;5348667] otpremnina Rajkovića je najmanji problem a pokušaću da pojasnim zašto.

Sve te godine koliko je bio direktor, a bio je preko 15 godina, on je imao nešto što se zove menadžerski ugovor. To nije običan ugovor o radu, već se njime definišu precizno kolika je zarada, koliko su varijable ako se postignu neki i slični rezultati.
    Suma sumarum, da su pratili taj ugovor njemu bi trebali da isplate preko 2 miliona otpremnine. Ovih 400 hiljada što mu je isplaćeno je odlučio bord direktora da mu se isplati.
    Iznos od 400.000 je enorman za Crnu Goru. Nije normalan. I nije moralan. Radi se o DRZAVNOM preduzecu, a ne necijoj privatnoj prciji. U SAD postoje ta perverzna placanja direktorima, tzv. "zlatni padobrani" ("golden parachute"), sto je i tamo kontroverzno zbog enormne visine. Ali, to su privatne kompanije koje prave stotine miliona dolara profita.

Drzavna preduzeca su nesto drugo. Ona moraju biti pod kontrolom drzave. A kod nas se tretiraju i ponasaju kao privatna preduzeca. Znaci, napravi se ugovor, bord to odbobri, pa se nekome po tom osnovu mogu isplatiti milioni eura? I to je u redu? Epa, nije. Djoku Rajkovicu svaka cast, ali je on profit napravio na osnovu neceg sto pripada drzavi. I nije sam napravio, vec su valjda doprinijeli i zaposleni. Ono sto nijesam bas dobro shvatio iz emisije jeste kako to da drzavna ne moze da kontrolise sto se radi u drzavnom preduzecu?! Valjda su nesto zamutili s Zakonom o preduzecima?

Posebna prica su ti upravni odbori u kojem sjede, kako vidjosmo, partijski uhljebi. Koji sjede tamo po partijskoj liniji, a ne sto nesto znaju (ko onaj primjer iz Luke Bar dje su za direktora u bordu poslali covjeka sa srednjom skolom). I tako se napravi neki menadzerski ugovor koji odobre ti clanovi koji veze nemaju i sve u redu? Ili primjer sa Savom Paracom koji je dobio ogroman novac "prema pravilniku"? Meni je taj slucaj Parace daleko gori nego Rajkovica. Jer, Rajkovic je nesto korisno uradio za fiirmu, a Savo je samo dosao da pokupi pare od zeljeznice, koja nema para da sredi vagone, a ne da daje tolike pare nekom ko prakticno nista nije radio. Kakav crni pravilnik koji omogucava pljackanje propale zeljeznice od jednog partijskog uhljeba koji ne umije pertle na cipele vezat? Pravilnik koji je suprotan nacelu savjesnosti i postenja je suprotan zakonu. Po njemu se ne smije vrsiti isplata i to je bilo protivzakonito. Da ima zakona i suda u CG, Savo bi svaki cent vratio. I jos da pjeva ako ga ne posalju u zatvor. Kako ga, stvarno, nije bilo sramota da uzme toliki novac?

Da li bi, stvarno, svako uzeo toliki novac, zato sto je "bord tako odlucio"? Ja prvi ne bih. Ne bih jednostavno mogao da mirno spavam ako sam svjestan da sam uradio nesto nemoralno. Makar sve bilo "u skladu s pravilnikom".

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Verica Maras dijete firme. Ljubav prema plantazama i tom grozdu. Uzivanje i druženje i Veso koji se znoji na cemovskoj pustari. Trebalo bi sniimit Last Dance sa ovim likovima. Kao MJ.

http://www.vukotic.net/files/publika...10316_2938.pdf

9. The Following User Says Thank You to PrijekiLijek For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,091
    Thanked in
    2,944 Posts

Quote Originally Posted by Beton View Post
    Čovek koji je ubačio ćerku se opirao partijskom zapošljavanju i preko veze zanimljivo a kakav je kao čovek dovoljno govori njegova osnovna kultura da ne umije da odgovori na dobar dan u lift i pokupio je on još što šta pored tih 400 000
    Istina ćerku je zaposlio. I dosta zaposlenih je svoju đecu zaposlilo. Za javljanje i ličnu kulturu ne znam pa nisam o tome ni pisao
    Quote Originally Posted by Utoka View Post
    Istina je sto pricate i jedan i drugi.Ali svi ce ti reci i slozitse da je on odlicno vodio Plantaze i napravio od njih ozb firmu i da je sve opravdano sto je radio,svi bi..

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Upravo to.
    Quote Originally Posted by hercules View Post
    otpremnina Rajkovića je najmanji problem a pokušaću da pojasnim zašto.
    Iznos od 400.000 je enorman za Crnu Goru. Nije normalan. I nije moralan. Radi se o DRZAVNOM preduzecu, a ne necijoj privatnoj prciji. U SAD postoje ta perverzna placanja direktorima, tzv. "zlatni padobrani" ("golden parachute"), sto je i tamo kontroverzno zbog enormne visine. Ali, to su privatne kompanije koje prave stotine miliona dolara profita.

Drzavna preduzeca su nesto drugo. Ona moraju biti pod kontrolom drzave. A kod nas se tretiraju i ponasaju kao privatna preduzeca. Znaci, napravi se ugovor, bord to odbobri, pa se nekome po tom osnovu mogu isplatiti milioni eura? I to je u redu? Epa, nije. Djoku Rajkovicu svaka cast, ali je on profit napravio na osnovu neceg sto pripada drzavi. I nije sam napravio, vec su valjda doprinijeli i zaposleni. Ono sto nijesam bas dobro shvatio iz emisije jeste kako to da drzavna ne moze da kontrolise sto se radi u drzavnom preduzecu?! Valjda su nesto zamutili s Zakonom o preduzecima?

Posebna prica su ti upravni odbori u kojem sjede, kako vidjosmo, partijski uhljebi. Koji sjede tamo po partijskoj liniji, a ne sto nesto znaju (ko onaj primjer iz Luke Bar dje su za direktora u bordu poslali covjeka sa srednjom skolom). I tako se napravi neki menadzerski ugovor koji odobre ti clanovi koji veze nemaju i sve u redu? Ili primjer sa Savom Paracom koji je dobio ogroman novac "prema pravilniku"? Meni je taj slucaj Parace daleko gori nego Rajkovica. Jer, Rajkovic je nesto korisno uradio za fiirmu, a Savo je samo dosao da pokupi pare od zeljeznice, koja nema para da sredi vagone, a ne da daje tolike pare nekom ko prakticno nista nije radio. Kakav crni pravilnik koji omogucava pljackanje propale zeljeznice od jednog partijskog uhljeba koji ne umije pertle na cipele vezat? Pravilnik koji je suprotan nacelu savjesnosti i postenja je suprotan zakonu. Po njemu se ne smije vrsiti isplata i to je bilo protivzakonito. Da ima zakona i suda u CG, Savo bi svaki cent vratio. I jos da pjeva ako ga ne posalju u zatvor. Kako ga, stvarno, nije bilo sramota da uzme toliki novac?

Da li bi, stvarno, svako uzeo toliki novac, zato sto je "bord tako odlucio"? Ja prvi ne bih. Ne bih jednostavno mogao da mirno spavam ako sam svjestan da sam uradio nesto nemoralno. Makar sve bilo "u skladu s pravilnikom".
    Moj Ostoja, zato ti i slični niste u politiku. Ovo se prati evo 5-6 godina. Zamsli od kad je marka uvedena, kad nije bilo sve ovako dostupno, i kad nisu mogli da cure podaci viberom, mailom i slično. Koliko je tu do sad para isplaćeno. Koliko je stanova podijeljeno i svega ostalog. Koliko je firmi sa atraktivnom imovinom kupljeno u MVP sa ambicionim planom da se dignu na noge, a samo su postale hipoteke za kredite i ništa drugo.

Golden parachute u toj istoj Americi koju pominješ nije riješen ni dan danas. Pa CEO JP Morgana Dzejmi Dajmon je dobio 16 miliona bonusa u akcijama u kriynoj 2009 godini. Iste godine kad je Kongers radio bailoute. I tada je i tamo bilo pri;e oko toga i svelo na se na: sve je po zakonu radjeno. Nemoralnom, ali legalno.

E sad sto svi ne prate onu "nije moralno sve sto je legalno" je potpuno druga stvar. Ali s obzirom da sve što nije zakonom i Ustavm zabranjeno je dozvoljeno, ima ljudi koji to praktikuju.
    Last edited by hercules; 08-05-20 at 23:49.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Kad je djoko dosao da vodi plantaze iste su postale gigant,dugo su muku mucili s njime jer nije dao da se rasipaju prodaju i poseru u njih kao sto su na sva drustvena preduzeca prethodno.i nije imao platu 7000 ka ove gnjide danas sto ne znaju ni nos da obrisu.radio je ka crnac i prosta mu bila otpremnina.
    Prica sa unistavanjem i sminkanjem balansa je pocela kad je todoric htio da kupi plantaze.e taj dio price je top secret, sta se posle desavalo...

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post

Moj Ostoja, zato ti i slični niste u politiku. Ovo se prati evo 5-6 godina. Zamsli od kad je marka uvedena, kad nije bilo sve ovako dostupno, i kad nisu mogli da cure podaci viberom, mailom i slično. Koliko je tu do sad para isplaćeno. Koliko je stanova podijeljeno i svega ostalog. Koliko je firmi sa atraktivnom imovinom kupljeno u MVP sa ambicionim planom da se dignu na noge, a samo su postale hipoteke za kredite i ništa drugo.

E sad sto svi ne prate onu "nije moralno sve sto je legalno" je potpuno druga stvar. Ali s obzirom da sve što nije zakonom i Ustavm zabranjeno je dozvoljeno, ima ljudi koji to praktikuju.
    Za politiku si u pravu. To me nikad nije interesovalo. I nikad ne bih tamo usao. Ja sasvim pristojno mogu da zivim od svog rada. Vise mi i ne treba.

Iz onog sto si napisao u prethodnom postu se dosta moze saznati o uzrocima. Napravljen je sistem "ja tebi - ti meni". Pa se to upakuje u nekakvu formu "menadzerskog ugovora", "odluke borda", "pravilnika"....i sve ispada "po zakonu". Iako bi se to moglo dovesti u pitanje. Da ima ko da to pokrene. No, svi cute i gledaju svoj interes. Ili primjer koji si dao o slozi poslanika kad odlucuju o svojim platama. Ljepota. Tako se arci i unistava drzava. I niko i ne pokusava da to zaustavi. No, eto, barem imamo ovaj forum da istresemo frustracije.

13. The Following 2 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    prosta mu bila otpremnina.
    Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Bez namjere da dovodim u pitanje rad tog covjeka, o kojem inace nista ne znam, prosto bode oci iznos od 400.000 koji je dobio. To je ogroman novac. Posebno za siromasnu drzavu kava je CG. Mislim da je prosjecna plata oko 500 eura? To znaci da je on dobio 800 prosjecnih plata. Da nije to malo-mnogo? I to od drzavnog preduzeca? Da nije on napravio onaj podrum u Sipcaniku? Ili je i to bilo drzavno, napravljeno nasim parama?

Postoji nesto sto Englezi zovu "common sense". U slobodonom prevodu "zdravi razum". Ne znam za druge, ali meni se to debelo kosi sa zdravim razumom. Jednostavno, ne ide.

15. The Following 2 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,440
    Thanks Thanks Received 
    8,579
    Thanked in
    3,299 Posts

Vukovica iz Fidelity-ja za ministra finansija, direktora poreske i guvernera centralne. Izdigli bi se ovoga pepela za koju godinu ako bi ga slusali.

17. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

FiX

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Vukovica iz Fidelity-ja za ministra finansija, direktora poreske i guvernera centralne. Izdigli bi se ovoga pepela za koju godinu ako bi ga slusali.

Hahahhahahha, nista naucili niste sve ove godine...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Zašto to kažeš ?

Evo recimo jedan post od danas :
    GROZNICA SUBOTNJEG SABIRANJA ili đe je 6 MILIONA eura

Oprostite na današnjem smaranju ali stvar je vanredna: direktor Monteputa ne zna da sabira.

U pedantnom izvještaju o zaduženju koje smo danas imali prilike da čitamo, jasno piše: "Ukupno preuzeto kreditno zaduženje iznosilo je 47.287.776 eura i to za glavnicu 24.000.000 eura i za kamatu 17.287.776 eura" (pogledajte sliku).

Sve bi ovo bilo OK da zbir 24 miliona eura i 17.287.776 eura ne iznosi TAČNO 41.287.776 eura a ne 6 miliona eura VIŠE, kako danas pobjednički tvrdi direktor Monteputa.

Zato, hajde da pitamo direktora: u kom prevodu se izgubilo 6 miliona eura, što je baš tačno jednako ČETVOROGODIŠNJEM profitu kompanije kojom rukovodi?
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Meni to djeluje kao stamparska greska. Napisano 47.287.776 umjesto 41.287.776?
    To mi djeluje nalogicnije. Ako je stvarno napravljena greska u racunu, a ne u pisanju, onda....auh...

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Meni to djeluje kao stamparska greska. Napisano 47.287.776 umjesto 41.287.776?
    To mi djeluje nalogicnije. Ako je stvarno napravljena greska u racunu, a ne u pisanju, onda....auh...
    A cus, ovaj podatak se svako malo provlaci, vise ga napamet znamo, nego je vazno pisati. Sa smislom ili bez - zar je vazno? Vazan je marketing, ostalo su besmislice.

Thanks Thanks Given 
    4,440
    Thanks Thanks Received 
    8,579
    Thanked in
    3,299 Posts

A sto rece to djede Pero.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

A sto rece to djede Pero.

Vrijeme ce pokazati

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Po znanju Vuković može biti šta hoće. Nije da su mu konkurenti onaj direktor direktorata za budžet i slični. Mada kažu za Radunovića da je vrstan ekonomista. Druga je stvar koliko radi u interesu države, to nije ni poenta. Sa druge strane, ako je u pitanju isti čovjek na kojeg mislim, svoje bogatstvo je stekao radeći u ckb na mjestu na kojem je sam sebi odobravao kredite i bio zadužen za praćenje realizacije tih istih kredita. Pare je koristio za mešetarenje na berzi. Očigledno da je znao u šta treba ulagati jer se napunio para. Mislim da je čak i nesrećna cbcg to otkrila tamo neđe 2005. ili 2006. godine. Napustio je banku bez ikakvih posljedica. Sve se to radilo u doba Bose i Milke.

Da se ogradim, znam da je priča tačna samo nisam sto posto siguran da je on u pitanju.
    Last edited by ćepanica; 09-05-20 at 14:44.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Ne može gore da se edituje. Ipak nije bio on.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Ne može gore da se edituje. Ipak nije bio on.
    Bice onda da ih je bilo dvoje sa istim profilom, posto se poklapa sve sto si napisao

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

U Milkino doba je bilo svašta moguće.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    U Milkino doba je bilo svašta moguće.
    Mnogim nasim kontroverznim pricama kad krenes da pratis trag novca dodjes do Milke i Bose. Nevjetovatno je sta se sve radilo. To kako je ovaj izvlacio pare iz banke je mala maca u odnosu na sve sto se radilo. Milionski kredit si mogao uzeti na rijec, pare dobijes na ruke, sve bez problema.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Vrlo je vjerovatno da su se takve malverzacije radile za račun Milke i njenog okruženja, a onda je više tih izvršilaca samo uzimalo procenat za sebe. Što se tiče davanja i otpisivanja milionskih kredita rođenom bratu, o tome bi se moglo razgovarati. Čisto da se ima u vidu i ta perspektiva kad se Vijesti proglase borcem za nekakvo pravo i pravdu. Samo goli lični interes je u pitanju i ništa drugo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Vrijeme ce pokazati
    SUBOTNJI FINANSIJSKI INTERMEZZO

Još jednom: pardon zbog smaranja subotom, ali današnji intervju direktora Monteputa je bio mnogo inspirativan, pa smo mu posvetili malo više pažnje.

Tema broj 1: veli direktor ladno sljedeće: "Ovdje treba istaći da su Vam dati prihodi i rashodi umanjeni za iznos PDV-a. Dakle, bruto prihodi i rashodi su veći za 21 odsto.". Vjerovatno nesvjesno, direktor je dao nemjerljiv doprinos svjetskoj ekonomskoj netačnosti. Naime, direktor ne zna da se na plate, koje jesu rashodi, ne obračunava PDV već se plate prikazuju u bruto iznosu. Takođe, amortizacija se takođe prikazuje bez dodavanja PDVa. Hoće li nam direktor prirediti još neko finansijsko nabudženje kako bi nabildovao milionske rezultate na poprilično pecki način?

Tema broj 2: Kako bi valjda "digao" sam sebe u top menadžment helijumske visine sa kojih mu se izgleda ne silazi, direktor moćno grmi: "Company Will business iz Londona je izdala bonitetnu ocjenu za 2019. godinu ovom preduzeću sa ocjenom AAA". Sve je tu: najbolji rejting, London pa i rejting firma seksi engleskog naziva... Ipak, provjerili smo ovu kompaniju u zvaničnom registru sertifikovanih rejting agencija u Evropi, koji izdaje European Securities and Markets Authority. Naravno, kompanije Will business iz Londona nema na tom spisku, kao ni na spisku priznatih rejting agencija Centralne banke Crne Gore.

Hoće li nam direktor možda nekada objasniti koliko je platio ovaj bezvrijedni rejtig neke lijeve firme iz Londona ili se ovo uklapa u danas pomenutih 6 miliona zagubljenih eura?

One Ring to Rule them all...

Page 21 of 229 FirstFirst ... 111718192021222324253171121 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)