Evo Vučiću sad pa ne daj brašno![]()
One Ring to Rule them all...
A šta se dešava sa npr restoranom koji je zatvoren a radio je dostavu? Il butik obuće ili...
Imaju li oni pravo na ovo![]()
Last edited by stefke; 27-04-20 at 23:14.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Rekoh li vam
https://m.cdm.me/ekonomija/deset-ton...rajem-sedmice/
Brzi sam od CdM hahahah
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Zamislite glupost .... turističke agencije su ugrožene i one dobijaju 50%.
Formalno, nijesu zatvorene, "samo" je zabranjen ulazak stranih državljana u CG i ukinut medjunarodni saobraćaj. Ali ne, agencije su mogle da rade pa im ide 50%
Mislim....
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by Rakun; 28-04-20 at 00:17.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Kad ce se ovo pojaviti na sajtu PU...sad sam gledala nista nema...
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ja mislim da se zajebavaju ovi ljudi, nista nam ne govore.
Pitamo se
Dok se život polako vraća u normalu i približava se ublažavanje mjera mnogo je pitanja na koje niko ne odgovara, a ne možemo funkcionisati bez tih odgovora. Mediji se trude ali jednostavno nema povratne informacije.
Evo šta se sve to pitamo ovih dana :
Imamo još 6 dana do otvaranja prvih djelatnosti kojim je mjerama zabranjen rad. U Hrvatskoj recimo se već nedjeljama spremaju, daju se preporuke i smjernice kako da se vlasnici i zaposleni ponašaju. Kod nas se ne zna :
- da li je potrebno koristiti paravane u frizerskim i kozmetičkim salonima?
- da li je potrebno koristiti jednokratne papirne peškire i ukoliko jeste gdje ih kupiti?
- da li i mušterija nosi masku ili samo frizer/kozmetičar?
- ako se otvore butici i prodavnice obuće - kako će mušterija da 'proba' majicu/patike ako je prije nje dodirnulo 5-6 osoba taj dan i kakve su mjere po tom pitanju?
- do otvaranja kafića i ostalih objekata imamo 20 dana. Kako oni da se ponašaju ? Da li će biti potrebna 2 konobara po stolu - jedan da uzima porudžbu drugi da donosi i odnosi piće/hranu? Da li će moći da se služi i unutar objekta ili samo vani? Ako se djelatnost obavlja samo na terasama šta da rade objekti koji ili nemaju terase ili imaju 1-2 stola vani?
- kako da ti dođe električar/vodoinstalater/keramičar u kuću ? Kakve su mjere zaštite ? Smije li uopšte da dođe? Šta da radiš ako ti je potrebna hitnu popravku ?
- i još mnogo toga vezano za djelatnosti koje će biti otvorene
Šta znači to što će gradjani moći do vikendica ?
Ako je mjera uvedena kako bi građani mogli do imanja i da obrađuju zemljište a ukoliko na imanju nema objekta ili ima pomoćni objekat da li građani imaju pravo da idu ?
-Kako da se dokaže da je to vaša vikendica ako se većina tih objekata vodi ona oca/strica/djeda/ujaka/ženine ? Ukoliko treba posjedovni list, da li moraš da platiš 8 eur (ili već koliko ) da ga izvadiš ili možeš sam da odštampaš preko portala Uprave za nekretnine?
-Ako nije dozvoljeno preko 2 osobe iz domacinstva a neko recimo želi da poveze majku i oca ili babu i đeda na selo tj. vikendicu da li će im se pisati krivična prijava ako ih je preko 2 u autu a nisu iz istog domaćinstva ?
Nigdje nije precizirano kada se otvaraju kladionice a tamo radi na hiljade ljudi koji žele da se adekvatno pripreme.
- Kada će biti otvorene kladionice ?
U najvećoj tragediji ikada koja je zadesila turizam Crna Gora nema ministra turizma.
-Zašto ga nema ?
-Zar nije potreban čovjek koji će se posvetiti samo turizmu i biti ministar a ne da premijer vodi taj resor ?
Šta da rade vlasnici 70% smještajnih kapaciteta u CG koji nijesu ni preduzetnici ni d.o.o. već imaju rješenja za smještaj u domaćinstvu? Oni po dosadašnjim mjerama nemaju pravo ni na kakvu pomoć. Mnogima je to jedini izvor prihoda, a mnogi su podigli kredite kako bi renovirali svoje smještajne kapacitete. Radi se o desetinama hiljada porodica koje od toga zavise.
Kako da zaposleni koji nemaju svoje vozilo a putuju iz jednog grada u drugi mogu da dođu na posao ako firma ne moze da obezbijedi prevoz a međugradski javni prevoz ne saobraća ?
I još mnogo toga se pitamo, ali odgovora nema...
One Ring to Rule them all...
![]()
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
dolazak u niksicku bolnicu. ima li sta jadnije nego kad heroji nacije kojima nisu povecane plate samo 5 dana prije toga docekaju "vodju" iz auta od milion i kusur eura.
Da se nadovezem na Gandalfov post....
Ako se mora poceti s poslom u ponedeljak, kome ostaviti djecu ako vrtici ne rade? Jeli neko razmisljao o ovome?
Who let the dogs out
Who let the dogs out
sad ce ti mozda smetati, ali zamisli situaciju da si poslodavac.
otisao ti je radnik evo dva mjeseca. drzava ce dati 70% plate i isto toliko poreza i doprinosa na platu. sad ima i firmi gdje su ljudi osigurani na po 450-500 eura ili vise.
i sad sa padom prometa od 30 do 50% on treba da nadje pare da plati ostatak, jer se subvencija ne dobija ako ti kao poslodavac ne obezbijedis ostatak.
uglavnom postoje dva roditelja, sta mislis koliko se njih zamijenilo u nekom trenutku.
To je lako, ti radnici su omogucili poslodavcu da dodje do 5 auta i 10 stanova i jos ihaa haa stvari. Zasto bi poslodavcu bio problem da se oslobodi dijela zarade iz proslosti i pomogne zaposlene koji su mu omogucili svu tu zaradu?
Ovo je ona prica kako firma zaradi 2 miliona za godinu dana, a sledecu godinu milion i javi se neko i kaze: posluju sa gubitkom od milion. A makse.
Ovi aplaudiraju što je Milo uveza jeftino brašno iz Francuske i oštetio budžet Srbije za milijardu a Crnu Goru spasio za pet milijardi. Nema to veze sa koronom i platama. U pravu je acs, svuđe vidite teorije zavjere mjesto ljubav prema država i narod.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks