View Poll Results: Kako je naša Vlada (država) reagovala na COVID-19 prijetnju?

Voters
117. You may not vote on this poll
  • 1. Reakcija je bila adekvatna i pravovremena

57 48.72%
  • 2. Ništa nije bilo dobro

12 10.26%
  • 3. Reakcija je bila pretjerana od početka

13 11.11%
  • 4. Počeli su dobro, ali kratko je trajalo

35 29.91%
Page 229 of 383 FirstFirst ... 129179219225226227228229230231232233239279329 ... LastLast
Results 5,701 to 5,725 of 9560

Thread: [UPDATE] Crna Gora COVID-19

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Čega ne vjeruješ ne sprdaj se...
    Imao si sahrane dje je 5 klastera se otvorilo, dok nije hapšenje krenulo nijesi mogao da ubjedis ljude da obavljaju sahrane u krugu najuže porodice i da nema saučešća - jer tradicija

Jesmo li imali situacije da u sred frke i zaraze ne možeš ljude da ubjedis da ne idu u crkve i na pričešće i jesu li prošle nedjelje frku digli jer su se pored sve ove muke pojavili vjernici i ladno izljubili svi Amfilohija - eto koliko ih zanima i on i sve a ugrozili su ga samim tim - jer tradicija

Jel imamo situacije da bravi rostiljaju sjede na klupu pred zgradu i piju iz iste boce ?

Jesmo li imali situaciju da se klinci voze po 6-7 u vozilo po kraju dok nisu krenuli da kontrolišu ?

Jesmo li imali otvaranje lokala i dok nijesu 10 gazda uhapsili nijesu stajali ? Jedno jedino lice iz prvog klastera uspjelo je da inficira 30 osoba za samo 2 dana slobodnog kretanja ALO !

Ovo prvo popuštanje mjera je šarena laza i da se popusti psihološki pritisak u stvari ništa realno nije doneseno.
    Ja sam gledao tipove da trče i treniraju, i onaj što nikad na biciklo nije sjeo i dalje ga vozi a ovo do 23:00 uvece vala ne znači nista bez da odeš do marketa.
    Ovo što su produžili rad marketima je super jer neće sada da se nakrka po 300 ljudi u isto vrijeme a pogotovo ne subotom i ponedeljkom.

Ali do pravog ublazavanja mjera nije došlo.

Nece ni doći jer ce kad krene opet po 5-6 slučajeva dnevno reci - vi ste narode stoka ne pridržavate se mjera - nijeste zaslužili da vam se ublaže.

Upravo sam čuo ovu spodobu od Miranovicke na Reflektoru da će 'da nagrade' građane tako što će da im popuste mjere hahahahahahha
    jes li pročitao što sam napisao..naravno da je trebalo zabranit masovna okupljanja a pogotovo u unutrašnjim prostorima(u šta spadaju i svadbe/sahrane/kafići/škola)

kako su ovi prvi zarazili njih 30? pa upravo u školama/kafićima itd a ni oni ne bi da nisu izvrdali da izbjegnu karantin
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    900
    Thanked in
    375 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Aaaa, ne trci pred rudu. Ocu da podjem na selo, imam neke rabote, da se okosi, da se nesto preore, da se sredi kuca malo, ocistu, opere po nesto, nesto spremit za iźest. Ne mogu sve sam. Svi voljni da idu. Zato pitam, ne da zanovetam. Imam par hiljada kvadrata zemljenkoje trba dovest u red moj Gando
    Pa nikad nisu ni zabranili da clanovi istog domacinstva budu zajedno u kolima.

Edit> Samo do kola morate doci jedno po jedno….. jer je zabranjeno da od stana do kola budete zajedno :stupid:
    Last edited by high; 21-04-20 at 20:35.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

3. The Following User Says Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,672
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,146 Posts

Quote Originally Posted by high View Post

Edit> Samo do kola morate doci jedno po jedno….. jer je zabranjeno da od stana do kola budete zajedno :stupid:
    Vidji, ja cu onda odit. Ako me ufate, reci cu da si mi reka da.moze hahahaha.

Gando to "ne trci pred rudu" , šala mala, zabiravih da stavim.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    jes li pročitao što sam napisao..naravno da je trebalo zabranit masovna okupljanja a pogotovo u unutrašnjim prostorima(u šta spadaju i svadbe/sahrane/kafići/škola)

kako su ovi prvi zarazili njih 30? pa upravo u školama/kafićima itd a ni oni ne bi da nisu izvrdali da izbjegnu karantin
    Nijesi nidje rekao okupljanja nego škole i obezbijediti distancu.
    A možeš je obezbijediti ti i u lokalima i dje hoćeš i na sahrani...

2 punoljetna i maloljetna.
    Ako hoćeš 2+ punoljetna ne može
    Last edited by Gandalf_White; 21-04-20 at 20:41.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    3,672
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,146 Posts

Notorna glypost, al ajd. Postovacemo. Pa cemo iz dva dana. Promijenit saradnike
    Last edited by mexiko; 21-04-20 at 20:45.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

napisao sam i škole i slično, pročitaj opet, stvarno mi se nije dalo da nabrajam sva mjesta na kojima se okuplja po 20+ ljudi
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    900
    Thanked in
    375 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

2 punoljetna i maloljetna.
    Ako hoćeš 2+ punoljetna ne može
    Nije. Lijepo je pisalo da ogranicenje ne vazi ako su u pitanju clanovi istog domacinstva.

Thanks Thanks Given 
    1,255
    Thanks Thanks Received 
    1,750
    Thanked in
    953 Posts

Ma koje vracanje mjera, i ovo je nepodnosljivo za drzavu. Naravno da nije bilo realno da prvi dan sve otvore, ice to polako od 1. Maja...

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    12 Posts

Nije. Lijepo je pisalo da ogranicenje ne vazi ako su u pitanju clanovi istog domacinstva.
    Tacno tako
    niujedne mi gace lastike nema

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    178
    Thanked in
    104 Posts

Vidji, ja cu onda odit. Ako me ufate, reci cu da si mi reka da.moze hahahaha.

Gando to "ne trci pred rudu" , šala mala, zabiravih da stavim.
    Možeš da voziš u kolima koliko god ti članova domaćinstva može stati
    Možeš i da odeš na selo ako je u istoj opštini, izuzimajući PG i TZ, kao i izuzumajući one koji imaju registrovana poljoprivredna domaćinstva, koji mogu uz potvrdu od početka. Pitaće te đe ideš i kojim poslom i to je to. Identifikaciona dokumenta treba da ponesete za svaki slučaj.
    Last edited by D.S.; 21-04-20 at 20:53.
    "K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
    a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."

Thanks Thanks Given 
    3,672
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,146 Posts

Ubacim auto u dvoriste i udjemo svi od jednom ,������
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Moja loša, izvinjavam se

Ja se od početka pridržavam da ne vozim nikoga hahahah
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    900
    Thanked in
    375 Posts

Notorna glypost, al ajd. Postovacemo. Pa cemo iz dva dana. Promijenit saradnike
    Sluzbeni list 19/20 od 19.03.2020, clan 1.

Pusti Gandalfa, za mjesec dana je samo 4 puta izasao iz bunkera….nije obavijesten.
    Ja sam vise puta isao sa cijelom familijom do sela. 5 u kola, 4 punoljetno.

15. The Following User Says Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,241
    Thanks Thanks Received 
    9,499
    Thanked in
    4,606 Posts

kukali ste kako nema posla, kako je narod gladan, a evo od maja pocinju djelatnosti jedna po jedna da rade, a vi raspravljate o tome koliko moze osoba u kolima. stvarno vam nikad ugodit.
    nothing comes from violence and nothing ever could

17. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Ova iz NKT noćas za kafiće reče, 14 dana zaredom po 0 zarazenih i onda moguce otvaranje.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

Šetajte ljudi, ima još finih pola sata

20. The Following 2 Users Say Thank You to Samo Niksic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    8 Posts

Je li dovoljna potvrda od poslodavca za odlazak u drugi grad ?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    this time next year...

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Pa ako je tako da odem da kupim neku garnituru za bastu u lokal neki jer ce ih otvorit 2022

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Dosad je Crna Gora prosla odlicno. Treba biti oprezan i lagano ublazavati mjere. Ako ne bude nekih problema, ocekujem sredinom maja ukidanje vecine restriktivnih mjera. Granice bih drzao zatvorenim dokle god se situacija u okruzenju ne stabilizuje.

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Kad pročitah koliko se radujete (čitaj sprdate) vi negatori korona virusa zbog ukidanja, tj ublažavanja mjera za suzbijanje zaraze, pomislih da smo "slobodni" da su nam skroz ukunuli sve zabrane....kad, vi se stvarno radujete, doduše više se sprdate državi i njenim mjerama, sprdate se narodu koji poštuje mjere, tj radujete se jer mislite da ste bili u pravu i da je sve ovo bilo uzalud i sad su mam mjere ublažene...i vi srećni...samo je problem što ovdje ništa naročito nije promijenjeno...umjesto u 19 h, možemo do 22h biti napolje...sve je ostalo isto, pa se malo sebi nasmijte..inače, reče Gando gore da se cijela familija ređa na pašče i šetaju ga svi po po ure iz kuće, a ranije pašće nikad izveli nijesu....ovo je živa istina...ono pašče nesrećno ne zna što ga je snašlo...a najsmješnja moguća scena, žena koja bukvalno godinama ne izlazi iz kuće, čak vrlo rijetko i samo ako je moguće taksijem do ispred vrata (sve što uključuje šetanje makar 20 metara ne dolazi u obzir zbog zdravstvenih smetnji) juče veli da ne može više u kuću da joj se smučilo od mjera...konstatujem da nikad i nije izlazila, što je promijenjeno sad? Eto, to što mi brane!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

25. The Following 4 Users Say Thank You to zvoncica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Sjecam se realne procjene od 600 zarazenih, cini mi se za sredinu aprila?
    Svaka cast ljudi!
    Ja sam bas zadovoljan odlukama Vlade (mozda 1. put od 91.), od momenta uvodjenja nekih mjera prije prvog zarazenog lica u CG do danas. Resursi su nam uglavnom losi, to znamo...ali reakcije...svaka cast!
    Ajde da sve prodje i da ljudi nastave sa svojim rabotama
    Jos malo strpljenja.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    P r i m o r a c

27. The Following 7 Users Say Thank You to cattaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

e pa bogu fala sto su nam stariji ljudi u vlasti i imaju povjerenja i znaju kakav je zdrastveni sistem pa su uveli ove mjere predostrožnosti koje su bile jedino resenje za spas i zdravlje naroda. nadam se da ce sad biti ulaganja u zdrastvo i poljoprivredu a ove druge zdrave grane ce se izboriti

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,241
    Thanks Thanks Received 
    9,499
    Thanked in
    4,606 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Kad pročitah koliko se radujete (čitaj sprdate) vi negatori korona virusa zbog ukidanja, tj ublažavanja mjera za suzbijanje zaraze, pomislih da smo "slobodni" da su nam skroz ukunuli sve zabrane....kad, vi se stvarno radujete, doduše više se sprdate državi i njenim mjerama, sprdate se narodu koji poštuje mjere, tj radujete se jer mislite da ste bili u pravu i da je sve ovo bilo uzalud i sad su mam mjere ublažene...i vi srećni...samo je problem što ovdje ništa naročito nije promijenjeno...umjesto u 19 h, možemo do 22h biti napolje...sve je ostalo isto, pa se malo sebi nasmijte..inače, reče Gando gore da se cijela familija ređa na pašče i šetaju ga svi po po ure iz kuće, a ranije pašće nikad izveli nijesu....ovo je živa istina...ono pašče nesrećno ne zna što ga je snašlo...a najsmješnja moguća scena, žena koja bukvalno godinama ne izlazi iz kuće, čak vrlo rijetko i samo ako je moguće taksijem do ispred vrata (sve što uključuje šetanje makar 20 metara ne dolazi u obzir zbog zdravstvenih smetnji) juče veli da ne može više u kuću da joj se smučilo od mjera...konstatujem da nikad i nije izlazila, što je promijenjeno sad? Eto, to što mi brane!
    zatvor u glavi, zvoncice. nikad tu slobode nece biti.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Hvala Lepo. Polako se ukidaju mjere. Virus je na istom nekom nivou kao i do sad. Bacenih mjesec dana u nepovrat nesagledive posledice po gradjane. Drzava ocigledno nema novca da nas drzi duze od ovoga u izolaciji. Dje su dežurni pljuvaci da pljunu na drzavu jer pusta ljude da treniraju na javnim povrsinama.
    Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Zašto ne izadje neko iz NKT i kaze:
    "Zajebavali smo vas mjesec dana a sad cemo da predjemo na Švedski model za koji smo tvrdili da je pogresan".
    Ti me posebno iznenadjuješ na ovoj temi. Ali mislim da tačno znam i što je ali to možemo na PM
    Kako je virus n aistom nivou kao na početku? Bačenih mjesec dana? A nij enego nijesu mogli biti bolj eiskorišteni, da se narod malo strpi i da se obuzda virus.
    Sad je lakše preći na Švedski model kada je zaraza prilično suzbijena, a Švedjani će sad malo na naš model sa svojim mentalitetom i kod njih će začas proći.
    Naš mentalitet je takav kakav jeste, neobuzdan, južnjački, kao italjinaksi i španski i zato mjere kod nas i Švedjana ne mogu biti iste. Ja prva volim red i disciplinu, ali i moj mentalitet je južnjački i nikad se ne bih u Švedsku uklopila. Ali to n eznači da sdravorazumski ne treba ovdje da ispoštujemo nešto od čega će nam svima biti bolje.
    Ovo je samo produžetak vremena kretanja vani, ali i dalje važi po jedna osoba, i dalje distanca.
    Mislim da su sve donešene mjere itekako doprinijele da imamo situaciju da imamo od 1 do 5 zaraženih i ukupno smao 5 mrtvih.
    Zato bolje još malo da ispoštujemo svojom glavom neku logiku kako da se sve suzbije do kraja.

31. The Following 3 Users Say Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

I dalje je aktuelna prica oko Svedske.

Svedska je drustvo sa razvijenom gradjanskom svjesti. Kod nas imamo gradjansku svijest prosirene familije odnosno plemensko uredjenje. To su ogromne razlike.
    Druga stvar, zdravstveni kapaciteti Svedske su takvi da su oni u mogucnosti prihvatiti veliki broj oboljelih u kracem vremenskom periodu a nas zdravstveni kapacitet znamo svi na kakvom je nivou.

Tesko da smo sa nasim kapacitetima mogli odabrati bolji model.
    Tako da svi mozemo samo biti jako zadovoljni kakva je situacija sa virusom i ako izadjemo iz ove price sa ovakvim rezultatima koje imamo do sada, mi smo prosli odlicno.

Page 229 of 383 FirstFirst ... 129179219225226227228229230231232233239279329 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)