jes li pročitao što sam napisao..naravno da je trebalo zabranit masovna okupljanja a pogotovo u unutrašnjim prostorima(u šta spadaju i svadbe/sahrane/kafići/škola)
kako su ovi prvi zarazili njih 30? pa upravo u školama/kafićima itd a ni oni ne bi da nisu izvrdali da izbjegnu karantin
She is only here to annoy herself!
Last edited by high; 21-04-20 at 20:35.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Last edited by Gandalf_White; 21-04-20 at 20:41.
One Ring to Rule them all...
Notorna glypost, al ajd. Postovacemo. Pa cemo iz dva dana. Promijenit saradnike![]()
Last edited by mexiko; 21-04-20 at 20:45.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
napisao sam i škole i slično, pročitaj opet, stvarno mi se nije dalo da nabrajam sva mjesta na kojima se okuplja po 20+ ljudi
She is only here to annoy herself!
Ma koje vracanje mjera, i ovo je nepodnosljivo za drzavu. Naravno da nije bilo realno da prvi dan sve otvore, ice to polako od 1. Maja...
Možeš da voziš u kolima koliko god ti članova domaćinstva može stati![]()
Možeš i da odeš na selo ako je u istoj opštini, izuzimajući PG i TZ, kao i izuzumajući one koji imaju registrovana poljoprivredna domaćinstva, koji mogu uz potvrdu od početka. Pitaće te đe ideš i kojim poslom i to je to. Identifikaciona dokumenta treba da ponesete za svaki slučaj.
Last edited by D.S.; 21-04-20 at 20:53.
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
kukali ste kako nema posla, kako je narod gladan, a evo od maja pocinju djelatnosti jedna po jedna da rade, a vi raspravljate o tome koliko moze osoba u kolima. stvarno vam nikad ugodit.
nothing comes from violence and nothing ever could
Ova iz NKT noćas za kafiće reče, 14 dana zaredom po 0 zarazenih i onda moguce otvaranje.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Je li dovoljna potvrda od poslodavca za odlazak u drugi grad ?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
this time next year...
Pa ako je tako da odem da kupim neku garnituru za bastu u lokal neki jer ce ih otvorit 2022
Dosad je Crna Gora prosla odlicno. Treba biti oprezan i lagano ublazavati mjere. Ako ne bude nekih problema, ocekujem sredinom maja ukidanje vecine restriktivnih mjera. Granice bih drzao zatvorenim dokle god se situacija u okruzenju ne stabilizuje.
Kad pročitah koliko se radujete (čitaj sprdate) vi negatori korona virusa zbog ukidanja, tj ublažavanja mjera za suzbijanje zaraze, pomislih da smo "slobodni" da su nam skroz ukunuli sve zabrane....kad, vi se stvarno radujete, doduše više se sprdate državi i njenim mjerama, sprdate se narodu koji poštuje mjere, tj radujete se jer mislite da ste bili u pravu i da je sve ovo bilo uzalud i sad su mam mjere ublažene...i vi srećni...samo je problem što ovdje ništa naročito nije promijenjeno...umjesto u 19 h, možemo do 22h biti napolje...sve je ostalo isto, pa se malo sebi nasmijte..inače, reče Gando gore da se cijela familija ređa na pašče i šetaju ga svi po po ure iz kuće, a ranije pašće nikad izveli nijesu....ovo je živa istina...ono pašče nesrećno ne zna što ga je snašlo...a najsmješnja moguća scena, žena koja bukvalno godinama ne izlazi iz kuće, čak vrlo rijetko i samo ako je moguće taksijem do ispred vrata (sve što uključuje šetanje makar 20 metara ne dolazi u obzir zbog zdravstvenih smetnji) juče veli da ne može više u kuću da joj se smučilo od mjera...konstatujem da nikad i nije izlazila, što je promijenjeno sad? Eto, to što mi brane!![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Sjecam se realne procjene od 600 zarazenih, cini mi se za sredinu aprila?
Svaka cast ljudi!
Ja sam bas zadovoljan odlukama Vlade (mozda 1. put od 91.), od momenta uvodjenja nekih mjera prije prvog zarazenog lica u CG do danas. Resursi su nam uglavnom losi, to znamo...ali reakcije...svaka cast!
Ajde da sve prodje i da ljudi nastave sa svojim rabotama
Jos malo strpljenja.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
P r i m o r a c
e pa bogu fala sto su nam stariji ljudi u vlasti i imaju povjerenja i znaju kakav je zdrastveni sistem pa su uveli ove mjere predostrožnosti koje su bile jedino resenje za spas i zdravlje naroda. nadam se da ce sad biti ulaganja u zdrastvo i poljoprivredu a ove druge zdrave grane ce se izboriti
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ti me posebno iznenadjuješ na ovoj temi. Ali mislim da tačno znam i što je ali to možemo na PM
Kako je virus n aistom nivou kao na početku? Bačenih mjesec dana? A nij enego nijesu mogli biti bolj eiskorišteni, da se narod malo strpi i da se obuzda virus.
Sad je lakše preći na Švedski model kada je zaraza prilično suzbijena, a Švedjani će sad malo na naš model sa svojim mentalitetom i kod njih će začas proći.
Naš mentalitet je takav kakav jeste, neobuzdan, južnjački, kao italjinaksi i španski i zato mjere kod nas i Švedjana ne mogu biti iste. Ja prva volim red i disciplinu, ali i moj mentalitet je južnjački i nikad se ne bih u Švedsku uklopila. Ali to n eznači da sdravorazumski ne treba ovdje da ispoštujemo nešto od čega će nam svima biti bolje.
Ovo je samo produžetak vremena kretanja vani, ali i dalje važi po jedna osoba, i dalje distanca.
Mislim da su sve donešene mjere itekako doprinijele da imamo situaciju da imamo od 1 do 5 zaraženih i ukupno smao 5 mrtvih.
Zato bolje još malo da ispoštujemo svojom glavom neku logiku kako da se sve suzbije do kraja.
I dalje je aktuelna prica oko Svedske.
Svedska je drustvo sa razvijenom gradjanskom svjesti. Kod nas imamo gradjansku svijest prosirene familije odnosno plemensko uredjenje. To su ogromne razlike.
Druga stvar, zdravstveni kapaciteti Svedske su takvi da su oni u mogucnosti prihvatiti veliki broj oboljelih u kracem vremenskom periodu a nas zdravstveni kapacitet znamo svi na kakvom je nivou.
Tesko da smo sa nasim kapacitetima mogli odabrati bolji model.
Tako da svi mozemo samo biti jako zadovoljni kakva je situacija sa virusom i ako izadjemo iz ove price sa ovakvim rezultatima koje imamo do sada, mi smo prosli odlicno.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks