polakote u Tehnopolis je krem nauke
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Predsjednik Češke - Ovog ljeta nema putovanja u druge države
Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je građanima da uživaju u ljepoti vlastite zemlje ovoga ljeta budući da će putovanja u druge države biti zabranjena cijelu godinu, kao rezultat pandemije Kovida-19.
Zeman je rekao u intervjuu za radio u nedjelju da bi trenutna ograničenja na granicama trebala trajati godinu dana "kako putnici ne bi donijeli novi talas zaraze s putovanja u zemlje u kojima epidemija još nije završila".
Turizam veli 2020 godina![]()
One Ring to Rule them all...
Iz Češke u HR godišnje ljetuje milion turista a kod nas gotovo 100k.
Za prevazilaženje posledica krize neophodno dodatno zaduženje od oko 600 miliona eura
https://www.bankar.me/2020/04/20/za-...-miliona-eura/
Imaju ovo shto kalape shishmisheve josh ravno 3 HILJADE i 100 milijardi rezervi...da imamo muda a imamo ih kad su pare u pitanju, taman da im uzmemo jedno 5,6 milijardi i da nam oproste autoban,jes!
...
Nemam link, no su mi interesantno Česi i Slovaci i to đje putuju, pa sam to uhvatio poprije. Iz razloga jer sam ih dosta primjećivao na dva točka da dolaze.
Auh![]()
Ode ispod 20 centi jbt, sta se desava? Imas live cijenu na ovaj sajt https://www.dailyfx.com/crude-oil
Ovo ce haos da izazove. Krah ekonomije, berze.
EDIT:
Zakucalo se na 1 cent, jbt barel nafte 1 cent
Last edited by lucke91; 20-04-20 at 19:12.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Mozemo li mi kupit ikako
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
Eo negativnih 0.66$
Plaćaju te da ga kupis
I ja se pitam mozemo li kako,makar koji tanker.
...
Ice Cream is now 10X more expensive than oil. INVEST IN ICE CREAM STOCKS NOW
Shitpost
Oil has fallen to below $11 for a 42-gallon barrel but Hershey's premium bulk ice cream is holding at $23 for 3 gallons making a barrel worth $322. This clearly means that consumers value ice cream more highly than oil. The market cap for Exxon is 180B and Hershey is only 21B; clearly, this development has not been priced in yet.
THIS CANNOT GO TITS UP
Ako pada laka nafta(WTI), a i brent to se mora odraziti i na kretanje vrijednosti dolara, odnosno dovodi do pada te valute. Mada, još ne kapiram ovoliki pad. Tražnja je očajna ali da postoji ovoliki pad...
Evo sta kaze Financial times, najpoznatija ekonomska novina. Proizvodjaci ovime pokusavaju da se rijese viska nafte jer su im prepunjeni kapaciteti jer je zbog korone potraznja pala na nivou svijeta za 80%. Ako se sad ne oterase nafte dolaze u situaciju da ce morati oni da plate kupcima da im maknu naftu iz skladišta ili da odu u bankrot. Danas se dvije rafinerije zatvorile, to izazvalo paniku i pala berza na 1 cent!
Od ovoga ce se svijet godinama oporavljati, a imace katastrofalne uticaje na ekonomiju!
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Ovo je cijena za neki majski period koliko ja shvatam ovu komplikovanu tematiku
https://www.ft.com/content/a5292644-...8-ace55d766654
Junske cijene, sto god to bilo, su na 20+...
The May U.S. WTI contract fell $17.37, or 99%, to $0.15 a barrel at 1.50 PM EDT after touching an all-time low of $2.26. Brent was down $1.76, or 6.3%, to $26.32 a barrel.
The June WTI contract is trading more actively at a much higher level of $22.25 a barrel. The spread between May and June was more than $19, the widest in history for the two nearest monthly contracts.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Last edited by Mojsije; 20-04-20 at 19:40.
Kako loša trgovina.
Negativnih 35 dolara...
Ja se za ovo pripremam godinama ali sad kad se dešava ne vjerujem
#ostanidoma, izbiće 3. svjetski zbog paničara...
She is only here to annoy herself!
Indeksi će bit haos.
Ako smo mi uzeli kredit za autoput u dolare......
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks