Originally Posted by
BiTrAtE
Je li mlijeko u kese (na koje se većina nas podigla), koje treba skuvati prvo zdravije no mlijeko u tetapracima tipa Kravica i slična?
Logika mi nalaže ovo prvo ali reko da pitam?
Pitam zbog bebe, počeli smo bili sa "Kravicom junior" i "Dukatom 7 vitamina" mada se brzo prešaltasmo na ovo iz kese jer se i meni i supruzi učinje kao zdravije rješenje. (Nika u kese, 3.2 masti)
Bez filozofiranja tipa "nema zdravije no direkt ispod kravine sise i slično" nemam đe to nabavljat...
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
ja sam sigurna da jeste, prvo što ga kuvanjem fino sterilišeš, a već je pasterizovano kad je sipano u kese i trajnost mu je bukvalno par dana, naravno kad ga skuvas može i nedelju dana u frizideru, ne naravno za dijete, njemu uvijek daj svježe ali za pripremu palačinki, priganica, tijesta i sl možeš i nakon 5, 6 dana (otkako je skuvano) da ga koristiš.
Za ljeto, da znaš, jako se lako kvari na visokim temperaturama pa moja preporuka (pošto će ti dijete piti mlijeko i ljeti ka svako dijete) da obavezno rano ujutro odeš, kupiš dva litra odmah kući bez zadržavanja ( ono da odem do pošte ili pijacei sl.) jer na 40 stepeni mu je to dovoljno da se pokvari!
Znači, ovo ti je iz 1 u 1! Ljeti sam znala da odem ujutro kupim sve u voli pa do pijace pa tamo ovamo, ako sam kući dosla dva sata pošto sam mlijeko kupila, ono je bilo pokvareno! Zato sam posle mlijeo potonje kupovala pa trk kui, skuvam i posle može u frizider bez problema! Čak sam nosila i one termo torbice radi mlijeka kad odem u nabavku, jer stvarno ne trpi vrelinu
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks