View Poll Results: Da li podržavate odluku Vlade da objavi spisak osoba koje su u samoizolaciji?

Voters
80. You may not vote on this poll
  • Da

52 65.00%
  • Ne

23 28.75%
  • Ne razmišljam o tome, samo da ovo prođe

3 3.75%
  • Ne mogu da odlučim

2 2.50%
Page 17 of 24 FirstFirst ... 7131415161718192021 ... LastLast
Results 401 to 425 of 592

Thread: Spisak osoba u samoizolaciji

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Prijatan čovjek, uvijek kulturan i ljubazan. Neđe je u komšiluku pa ponekad trguje kod mene i tako sam stekao utisak o njemu, nisam znao da je pri mornarici.
    Cudi me da je sebi dozvolio ovakav peh. Očigledno nije ozbiljno shvatio sve ovo.

Poslato s Jadrana

2. The Following User Says Thank You to Tom For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Bilo bi dobro kad bi pustio čovjeka da se sam izjasni da li je situaciju doživio kao maltretiranje. Osim toga, nije isto nadležni organ kad postupa po nekakvoj prijavi i kad te zivkaju na telefon, eventualno prijete i zaustavljaju na ulici kad se samoizolacija završi. Opet si promijenio tezu usred diskusije.

Da ponovim, neka čovjek sam kaže da li je situaciju doživio kao maltretiranje, a ti bi mogao da prestaneš sa slobodnim tumačenjima koja su obavezno uskladjena sa tvojim tezama.
    Pa jeste, mozda mu nije maltretiranje lazna prijava policiji, koja mu dolazi na kucu da ga optuzuje da krsi pravila o samoizolaciji i da ga laze kako postoji snimak.

U stvari, to ubrzano postaje samo jos jedan obican dan u Crnoj Gori.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    A ja sam sve cekao da komentarises onu presudu kojom si mahao kao kljucnim argumentom. Ojde u dim i pepeo:icon_cry:
    Nije bilo svrhe komentarisati. Ako ti nisu dovoljna pravna misljenja najboljih pravnika koje CG ima nego se oslanjas na vlastitu gugl-analizu tu se nema sta dalje pricati.

kad nekog uhvate zahvaljujuci spisku i posalju ga u karantin, kao onog Tomanovica iz mornarice.
    A ti znas da je Tomanovic uhvacen zbog spiska? Pa ispricaj, kako?

Neka se time sprijeci jedan slucaj sirenja virusa, a vjerovatnije je da ce vise, ove neprijatnosti ce se nekako izdrzati.
    Posebno kad tudje porodice treba da trpe ta maltretiranja. Cijena jeste visoka, ali si ti spreman da je platis. Postujem.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

koji se odnose na viruse,
    Pogledao sam taj slucaj. Znate o kojem virusu je bilo rijec? HIV.

Jedna je situacija objaviti spisak ljudi koji su putovali u inostranstvu i, mozda, imaju corona virus, a potpuno druga situacija je objavljivate podatke onih koji jesu zarazeni HIV virusom. Naravno da ce odnos ljudi prema nekom ko je zarazen HIV virusom biti potpuno drugaciji od odnosa prema nekom ko je, recimo, bio u Srbiji i nalazi se u samoizolaciji. Dakle, radi se o spinovanju Agencije za ljudska prava. Citiraju presudu, a kad se dodje do kljucne stvari, koja daje potpuno drugaciji kontekst, onda prepravlaju tekst presude.
    Evo originalnog teksta:
    "The above considerations are especially valid as regards protection of the confidentiality of information about a person’s HIV infection. The disclosure of such data may dramatically affect his or her private and family life, as well as social and employment situation, by exposing him or her to opprobrium and the risk of ostracism." Obratiti paznju na prevod Agencije: "kada je riječ o zaštiti povjerljivosti podataka koji se odnose na viruse" Preradjen originalni tekst presude kako bi se izbjeglo pominanje HIV infekcije, pa se u prevodu to smandjalo i glasi "odnose na viruse". Izgubljeno u prevodu. Zlo(namjerno). Kad se doslo do HIV infection, to Agencija prevodi kao "virusi", kako bi se uklopilo u potpuno drugi kotekst. Kakav spin, hebo te lebac. Agencija za ljudskja prava to radi? Prepravlja tekst presude?! Tea, zasto ovo radis? Bas si me razocarala. Ovo sto ste uradili je sramota i blamaza za Agenciju. Ako ovako nastavite, ostacete bez kredibiliteta. Kako god hocete, ali ovo vam nista ne valja.

Evo, ko ne vjeruje meni, nek pogleda:
    https://hudoc.echr.coe.int/eng#{%22itemid%22:[%22001-58033%22]}

Ako se ne moze otvoriti, presuda je: CASE OF Z v. FINLAND
    (Application no. 22009/93)

Google ce je naci.
    Recimo da se ne radi o spinovanju i da je u pitanju zaista stav ECHR. Pa šta? Zar ljudi nemaju pravo da se ne slažu sa zvaničnim stavom međunarodnih sudova? I da Akcija za ljudska prava nije spinovala ovu odluku, i dalje ne bi bili u pravu.

Mi smo previše mala sredina u kojoj se zna i ko je za koga glasao i zašto, i u kojoj virus može veoma brzo da se proširi po cijeloj državi. Objavljivanje imena u ovoj situaciji je važnije od iluzije prava na privatnost. Radi se o informacijama koje su odgovornim građanima itekako potrebne u trenutnoj situaciji. Ako se ovih dana nađete u prodavnici i vidite komšiju, vjerovatno vam je u interesu da znate da li je isti na spisku ljudi koji treba da sjede kući. Sva prava su ograničena nekim drugim pravom. A pravo na život i zdravlje imaju prioritet.
    I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Capitalist View Post
    Recimo da se ne radi o spinovanju i da je u pitanju zaista stav ECHR. Pa šta? Zar ljudi nemaju pravo da se ne slažu sa zvaničnim stavom međunarodnih sudova? I da Akcija za ljudska prava nije spinovala ovu odluku, i dalje ne bi bili u pravu.

Mi smo previše mala sredina u kojoj se zna i ko je za koga glasao i zašto, i u kojoj virus može veoma brzo da se proširi po cijeloj državi. Objavljivanje imena u ovoj situaciji je važnije od iluzije prava na privatnost. Radi se o informacijama koje su odgovornim građanima itekako potrebne u trenutnoj situaciji. Ako se ovih dana nađete u prodavnici i vidite komšiju, vjerovatno vam je u interesu da znate da li je isti na spisku ljudi koji treba da sjede kući. Sva prava su ograničena nekim drugim pravom. A pravo na život i zdravlje imaju prioritet.
    Potpuno istu argumentaciju mozes da primijenis na svaku zaraznu bolest. Zasto nismo objavljivali spiskove HIV-pozitivnih? Realna je opasnost da ne oni svoje stanje precutkuju seksualnim partnerima i tako sire virus. Pa ipak niko to ne objavljuje.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Porediš babe i žabe. Ljudi sa hiv virusom moraju da žive do kraja života. Ljudi sa korona virusom žive mjesec dana ako ga uopšte zakače. Poslije toga više nemaju virus. Osim toga ljudi sa hiv virusom nemaju mogućnost da za nekoliko nedjelja zaraze cijelu populaciju niti se širi tako lako. Ako neko namjerno širi hiv to je krivično djelo i ide se u zatvor.

8. The Following User Says Thank You to ćepanica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Potpuno istu argumentaciju mozes da primijenis na svaku zaraznu bolest. Zasto nismo objavljivali spiskove HIV-pozitivnih? Realna je opasnost da ne oni svoje stanje precutkuju seksualnim partnerima i tako sire virus. Pa ipak niko to ne objavljuje.
    što je još gore to ne bi bili spiskovi samo HIV pozitivnih nego spiskovi svih seksualno aktivnih jer bi oni mogli da imaju HIV (znam da se može prenijet i drugim putem ali eto)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,506
    Thanked in
    2,649 Posts

Samo što je sex (najčešće) obostrana želja i seksom možeš da zaražiš (najčešće) jednu osobu.

Kod Corona virusa nije obostrana želja, nema uživanja i možeš da zaraziš pola grada...

Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

11. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,725
    Thanked in
    2,103 Posts

Los ti je primjer SKOJ, zamisli neko objavi da ima HIV i ondaoraju da se jave sve ili svi koji su ili sa njim/njom. I zamisli da medju potencijalnim ima udatih/ozenjenih. E poslije objave bila stigmatizacija. Opet, ti mozes da sjedis sa oboljemi, da rukujes, poljubis pozdravis, ...i nece ti bit nista. Ajd sa zarazenim od coronavirusa. Prc, gotov si za dvije nedjelje i ti i filija. Taj sa koronom ide i kaslje dira sve i svasta, postaje bomba. Ovaj sa HIV...moze da zarazi nekoga ko ne koristi zastitu u toku sexa.
    " Pametni ce prestati da pricaju, da se glupi me bi osjecali ugrozeno" Eto, otprilike ljuCka prava idu u tom pravcu.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Porediš babe i žabe. Ljudi sa hiv virusom moraju da žive do kraja života. Ljudi sa korona virusom žive mjesec dana ako ga uopšte zakače. Poslije toga više nemaju virus. Osim toga ljudi sa hiv virusom nemaju mogućnost da za nekoliko nedjelja zaraze cijelu populaciju niti se širi tako lako. Ako neko namjerno širi hiv to je krivično djelo i ide se u zatvor.
    Da ne pominjem koliko je HIV opasniji od korona virusa. Do prije neku godinu se od HIV-a umiralo a od korona virusa ti je sansa 1% ili tu negdje.

Od HIV-a ostajes izvor zaraze dozivotno, korone se otarasis za 14 dana.

Daleko bi vise smisla imalo objavljivati spiskove HIV zarazenih.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Ajd sa zarazenim od coronavirusa. Prc, gotov si za dvije nedjelje i ti i filija. Taj sa koronom ide i kaslje dira sve i svasta, postaje bomba.
    Precerujes, ada nije ebola u pitanju, ako drzis propisanu distancu od zarazenog (a trebao bi da drzis od svakog, racunaj da je svako na spisku), skoro je izvjesno da ti nece bit nista. Da ne pricamo da vecina ljudi u samoizolaciji i nije zarazeno.
    Last edited by MadGod; 26-03-20 at 22:41.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Nije bilo svrhe komentarisati. Ako ti nisu dovoljna pravna misljenja najboljih pravnika koje CG ima nego se oslanjas na vlastitu gugl-analizu tu se nema sta dalje pricati.
    Jesi ti procitao ono sto sam napisao na tu temu? Izgleda nijesi. Ili nijesi pazljivo citao. Da ponovim relevantan dio. Najprije ide originalni tekst citirane presude:

'"The above considerations are especially valid as regards protection of the confidentiality of information about a person’s HIV infection. The disclosure of such data may dramatically affect his or her private and family life, as well as social and employment situation, by exposing him or her to opprobrium and the risk of ostracism."
    Prevod Agencije glasi: "kada je riječ o zaštiti povjerljivosti podataka koji se odnose na viruse" Preradjen originalni tekst presude kako bi se izbjeglo pominanje HIV infekcije. Jer, nije isti odnos ljudi prema nekom ko jeste zarazen HIV virusom i prema nekom ko je bio u inostarnstvu i ko je moguce zarazen corona virusom, a vjerovtnije da nije. Zbog toga je Agencja za ljudska prava falsifikolavala nezeljeni dio kako bi postigla zeljeni efekat. A ti, opterecen raznim predrasudama zbog kojih ne vidis dalje od nosa, toliko da vise vjerujes nekome ko pise ono sto se tebi dopada, nego svojim ocima. Da bi se razumjelo o cemu se radi ne treba pravnicko znanje. Samo dovoljno znanje egleskog jezika. Koje, pretpotstavljam imas. I malko zdravog razuma. Koji je kod tebe razjeden usadjenim unaprijed zauzetim rovovskim stavovima koji su nepromjenljivi. Ne osporavam ja strucnost Agenicije. Osporavam nesto drugo. Radije bih izbjegao tu rijec

A ti znas da je Tomanovic uhvacen zbog spiska? Pa ispricaj, kako?
    Znam ono sto su mediji objavili. Da je na spisku za izolaciju i da je snimljen u nekoj prodavnici. Iz ovoga se moze zakljuciti da je spisak odigrao ulogu. Covjek mozda ima coronu, mozda nema. I meni ga je zao, jer cujem da je dobar covjek. A svoju odgovornost je potvrdio podnoseci ostavku.

Posebno kad tudje porodice treba da trpe ta maltretiranja. Cijena jeste visoka, ali si ti spreman da je platis. Postujem.
    Ja ne znam sto je gore: da te neko greskom opomene, pa se poslije povuce kad vidi da je napravio gresku, ili da ti neko virusom zarazi porodicu?

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Treba li podsjecatoi na sluacejve djece iz osnovnih skola u Podgorici koja su bila zarazena HIV virusom, pa su se citava odjeljenja ispisivala da ne bi bili u istom razredu s tim djetetom?

Porediti nekog ko ima HIV virus sa nekim ko je, recimo, bio u Srbiji i zbog toga je na spisku je toliko besmisleno da nema potrebe komentarisati. Kome to nije jasno, mislim...stvarno....

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,725
    Thanked in
    2,103 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Precerujes, ada nije ebola u pitanju, ako drzis propisanu distancu od zarazenog (a trebao bi da drzis od svakog, racunaj da je svako na spisku), skoro je izvjesno da ti nece bit nista. Da ne pricamo da vecina ljudi u samoizolaciji i nije zarazeno.
    "ako" i "dako" najgori ljudi, tako su stari reki...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    "ako" i "dako" najgori ljudi, tako su stari reki...
    Ako i dako su, u ovom slucaju, pitanje odgovornosti. Ti evo deset dana kritikujes neodgovornost ovih sa spiska i prijetis im milicijom i zatvorom, medjutim ako se ti sam odgovorno ponasas i sjedis doma i postujes preporuke prilikom izlazka, ne treba ti spisak nista.

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,725
    Thanked in
    2,103 Posts

Jeste, ali ja svaki dan idem na posao, i imam kontakte sa ljudima i ne mogu biti 24 sata kuci. Znaci da odgovornost nije samo moja. I ja ne prijetim nikome, pogotovo ne ovdje, koliko mi se cini. A tto sto imam neke tvrdje stavove po pitanjubdiscipline u ovakvim slucajevima, to je druga prica.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

20. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Jesi ti procitao ono sto sam napisao na tu temu? Izgleda nijesi. Ili nijesi pazljivo citao. Da ponovim relevantan dio. Najprije ide originalni tekst citirane presude:

'"The above considerations are especially valid as regards protection of the confidentiality of information about a person’s HIV infection. The disclosure of such data may dramatically affect his or her private and family life, as well as social and employment situation, by exposing him or her to opprobrium and the risk of ostracism."
    Prevod Agencije glasi: "kada je riječ o zaštiti povjerljivosti podataka koji se odnose na viruse" ...
    Znaci ne mogu da vjerujem da si me navukao da se bavim tvojom pravnom argumentacijom, iako znam da ne moze biti smislena.

Tvoj citat veze nema sa HRA citatom, koji glasi:

“the right to privacy applies especially when it comes to protecting the confidentiality of data relating to viruses, since disclosure of such information can have detrimental effects on the private and family life of the individual and his or her social and professional situations, including exposure to stigma and possible exclusion from the community.” (vidi englesku verziju na linku)

Na kraju, HRA citira misljenje European Data Protection Board specificno of COVID-19 virusu (link).

"It is important to adopt adequate security measures and confidentiality policies ensuring that personal data are not disclosed to unauthorised parties"
    Ima li veceg prekrsaja toga principa nego kad se licni podaci stave na raspolaganje svim stanovnicima drzave?

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

[QUOTE=SKOJ;5320184]Znaci ne mogu da vjerujem da si me navukao da se bavim tvojom pravnom argumentacijom, iako znam da ne moze biti smislena.

Tvoj citat veze nema sa HRA citatom, koji glasi:

“the right to privacy applies especially when it comes to protecting the confidentiality of data relating to viruses, since disclosure of such information can have detrimental effects on the private and family life of the individual and his or her social and professional situations, including exposure to stigma and possible exclusion from the community.” (vidi englesku verziju na linku)
    Moj citat iz engleske presude nema veze sa citiranim dijelom Agencije za ljudska prava? Ili, mozda, HRA citat nema veze s presudom koju citira? Ono, nije da HRA citat bas nema veze s originalnom presudom. Problem je u tome da je Agencija “preradila” tekst presude. Ili, da budemo direktni, falsifikovala.
    Citirao si engleskji prevod Agencije, koji, u stvari, predstavlja prevod teksta Agencije na nasem jeziku. Ti, izgleda, nijesi svjestan sto si time uradio. Ovim tekstom sada postaje nesumnjiva namjera Agencije za ljudska prava da falsifikuje tekst originalne presude koju, navodno, citira. Ako je, eventualno, prije i moglo da se kaze da se radilo o nekvalitetnom prevodu, sada postaje potpuno jasno da se radi o svjesnom falsifikovanju teksta presude. Ovo je originalni tekst presude Z protiv Finland koju "citira" Agencija:
    Uporedi tekst koji citira Agencija i koji je, navodno, citat iz presude Z v. Finland sa originalom te presude. I? Sto kazes? Ajde, da te cujem: Je li Agencija falsifikovala tekst presude? Ili, ajd da ublazim: Je li Agerncija tacno citirala tu presudu? Pominje li se u originalu HIV infection? Je li taj dio u engleskom tekstu Agencije zamijenjen sa "viruses"? Sto to znaci? Ajde, budi jedom objektivan. I pokusaj biti iskren, sto si pomislio kad si vidio da se radi o falsifikatu? Svojom neznavenošću ti se pokazao da se, u stvari, radi o dvostrukom falsifikatu.
    Ako ne vjeruješ meni, ni svojim očima, zašto ne pogledas što piše u presudi na koju se pozvala Agencije? Evo ti link:
    https://www.refworld.org/cases,ECHR,3ae6b71d0.html
    Mislim da je pod brojem 96. Džaba ćeš dalje tražiti, tekst koji citira Agencija u presudi ne postoji. Ako nađes taj tekst, onako kako ga je citirala Agenicija, samobanovaću se na mjesec dana. Ako ne nađeš, očekujem isto od tebe. Pošteno. Evo, ja tvrdim da se radi o besramnom falsifikatu Agencije za zaštitu ljudski prava. Mašala, mašala...A vjerovao sam Tei i njenoj Agenciji...

Mislim da bi ti iz Agencije za ljudska prava bili zahvalni da ih više ne braniš. Jer, samo ih dublje ukopavaš.

Znaci ne mogu da vjerujem da si me navukao
    Navlacis ti sam sebe. Jer si tvrdoglav i nećeš da vidiš ono što je svakom jasno. Ne treba tu nikakvo pravničko znanje. Samo znanje engleskog i malo mozga. E sad, ja stvarno ne znam s čim od ovo dvoje ti imaš problem. A mislim da se radi o nečem trećem. Tome nema lijeka:crushed:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

SKOJ mi neće vjerovati, ali u neku ruku bih stvarno volio kad bi našao taj tekst u presudi onako kako ga je objavila Agencija za zaštitu ljudskih prava. Ja još nekako ne mogu da vjerujem da su falsifikovali tekst presude. U ovu Agenciju i Teu Gorjanc sam zaista imao veliko povjerenje i poštovanje za ono sto rade, tako da bi mi lakše pao taj jedan mjesec samobanovanja s foruma nego saznanje da su uradili nešto ovako nečasno.

Evo, uzdam se u SKOJa da će uspjeti da nađe taj tekst. A onda ću se izviniti i izgubiti s foruma taj jedan mjesec. Ništa strašno.
    Last edited by Ostoja; 27-03-20 at 04:02.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Da se još jednom ponovi da se HIV prenosi putem krvi i polnim odnosom i da je mogućnost širenja daleko manja od širenja korone. Svaki čovjek sa koronom može za par dana ili za dan direktno da zarazi stotine ljudi, a indirektno na hiljade. Nema puno ljudi sa HIV koji mogu da dođu u situaciju da zaraze stotine ljudi. Osim toga, ako je problem da se narušava privatnost na 2-3 nedjelje, sve i da se korona virus zakači i preleži i da svako zna za to ne postoje nikakve posljedice u pogledu ponašanja ostalih ljudi, pri zapošljavanju, pri socijalnoj interakciji itd. Na kraju, vrlo mali broj ljudi sa HIV-om namjenski trči okolo i ponaša se rizično. I takvi su za zatvor i završavali su u zatvoru. Isto tako je već rečeno da bi i eventualno namjerno prenošenje HIV-a moglo da se dogodi samo uz rizično ponašanje svih strana koje učestvuju u seksualnom odnosu. Nisam uimao u obzir širenje zaraze putem transfuzije jer to nije dio obrazaca ponašanja o kojima govorimo.

Znači, HIV mnogo opasniji po život, zdravlje i socijalni život ljudi, korona bezbrj puta opasnija po pitanju mogućnosti širenja zaraze, uz potpuno zanemarljiv ili nepostojeći uticaj na socijalni život poslije završetka samoizolacije, karantina ili poslije ozdravljenja.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

..
    Citirao si engleskji prevod Agencije, koji, u stvari, predstavlja prevod teksta Agencije na nasem jeziku. Ti, izgleda, nijesi svjestan sto si time uradio. Ovim tekstom sada postaje nesumnjiva namjera Agencije za ljudska prava da falsifikuje tekst originalne presude koju, navodno, citira. Ako je, eventualno, prije i moglo da se kaze da se radilo o nekvalitetnom prevodu, sada postaje potpuno jasno da se radi o svjesnom falsifikovanju teksta presude. Ovo je originalni tekst presude Z protiv Finland koju "citira" Agencija...
    HRA je citirao dvije presude, i vrlo cesto presude istog suda po slicnim predmetima koriste slicnu terminologiju. Tesko je povjerovati u tvoju pricu da je neko iskrivio presudu u prevodjenju na nas jezik a onda je opet iskrivio u prevodjenju nazad na engleski. Slobodno potrazi obije presude i provjeri.

Sto se tice glavne teme, da ponovim, iz dokumenata i uputstava koje je izdao European Data Protection Board specificno o COVID-19 je sve jasno

"It is important to adopt adequate security measures and confidentiality policies ensuring that personal data are not disclosed
    to unauthorised parties"

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

... i da svako zna za to ne postoje nikakve posljedice u pogledu ponašanja ostalih ljudi, pri zapošljavanju, pri socijalnoj interakciji itd....
    To ces objasniti Stadivariju i ostalim forumasima ovdje koji su se vec zalili na lazno prijavljivanje policiji, telefonske pozive, nazivanje koronasi "pri socijalnoj interakciji" itd.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Šta pričaš to? Kažeš da će kad se završi samoizolacija ili kad se završi cijela ova pandemija ljude koji su bili u samoizolaciji drugi ljudi da zaobilaze, da traže da im djecu ispisuju iz odjeljenja u kojima su djeca onih koji su bili u samoizolaciji ili djeca onih koji su imali koronu, da neće moći da dobiju posao zbog toga što su bili u izolaciji? Jesi li svjestan šta pišeš?

I da ponovim, oćeš li da prestaneš da stavljaš riječi u usta drugim ljudima? Siguran sam da su sposobni da pričaju za sebe. Stradivari i ako je mislio da nije ugrožen, čitajući šta ti pišeš ima da se uspaniči. Ostavi čovjeka na miru.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

HRA je citirao dvije presude, i vrlo cesto presude istog suda po slicnim predmetima koriste slicnu terminologiju. Tesko je povjerovati u tvoju pricu da je neko iskrivio presudu u prevodjenju na nas jezik a onda je opet iskrivio u prevodjenju nazad na engleski. Slobodno potrazi obije presude i provjeri.
    Pa zar mislis da bih ono napisao da nijesam provjerio obje presude? Evo i druge, Mockutė v. Lithuania:
    https://www.globalhealthrights.org/w...judgment-1.pdf

Ova druga presuda je neki psihjatrijski slucaj. Nema ni pomena o virusima, sto je i logicno, jer se ne radi o prenosivoj bolesti.

Teško je povjerovati? E za ovo se jedino slazemo. I meni je još uvijek teško da povjerujem da se Agencija za ljudska prava ovim služi. Ali, uhvaćena je na djelu. Tj. nedjelu. Postoji corpus delicti

Pa da ponovim. Agencija za zastitu ljudskoh prava je falsifikovala presudu koju je, navodno, "citirala". Engleski tekst koji "citira" Agencija se razlikuje od originalne presude koju citira. U tekstu Agencije stoji "viruses", u originalnoj presudi "HIV infection". U drugoj presudi se ne pominje ni HIV ni virusi. Ovo moze da provjeri svako ko ima pristup internetu i zna engleski, nema sto da ja nekog ubjedjujem.

I što cemo sad, SKOJevac? Uhvaćen si u laži. I ti i Agencija. Nema više mrdanja-vrdanja. Nema treće presude. Te su dvije. Ako ni u jednoj nijesi u stanju da nađeš tekst onako kako ga je citirala Agencija, to znači da je Agencija falsifikovala presudu. Još jednom pitam: Možeš ili ne? Ako možeš, ko što napisah, izviniću se i samobanovati na mjesec dana. Što ćemo ako ne možeš? Da sam na tvom mjestu, ja bih se izvinio i napustio forum na određeno vrijeme. A ti, kako oćeš.

29. The Following 2 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Šta pričaš to? Kažeš da će kad se završi samoizolacija ili kad se završi cijela ova pandemija ljude koji su bili u samoizolaciji drugi ljudi da zaobilaze, da traže da im djecu ispisuju iz odjeljenja u kojima su djeca onih koji su bili u samoizolaciji ili djeca onih koji su imali koronu, da neće moći da dobiju posao zbog toga što su bili u izolaciji? Jesi li svjestan šta pišeš?

I da ponovim, oćeš li da prestaneš da stavljaš riječi u usta drugim ljudima? Siguran sam da su sposobni da pričaju za sebe. Stradivari i ako je mislio da nije ugrožen, čitajući šta ti pišeš ima da se uspaniči. Ostavi čovjeka na miru.
    Cekaj malo, ti mi objasnjavas da ove ljude ne maltretiraju objavljujuci im imena i adrese, a onda, kad ti dokazujem suprotno, trazis da ne navodim njihova svjedocenja koja su javno objavili na ovom forumu?

Da nisi mozda Vesna Medenica, jedino na njeno shvatanje pravde ta tvoja prica lici?

Page 17 of 24 FirstFirst ... 7131415161718192021 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)