https://www.vijesti.me/sport/fudbal/...i-kaznicemo-ih
samokazni se...
Njemci su nacija iznad svake. Bili su sravnjeni sa zemljom posle rata pa su sad top 5ekonomija svijeta.
Njihovi kapaciteti, strucnost, disciplina u zdravstvu nije za mjeriti sa ostalim zemljama Evrope.
Nazalost znam kako rade. Bio sam sa majkom u jednom onkoloskom centru. U vizitu jednom zakasnili nisu, a kamoli sta drugo.
Odatle I takva statistika broja zarazenih I preminulih.
The more things change, the more they stay the same.
Ne znam je li bilo, ali gledajte svakako, šta može biti ako se ljudi zajebavaju:
Nijesam sve citao jer povremeno udjem na forum, onda vidim panicne komentare ili "ushicenje" zbog svega sto se desava pa izadjem.
Ali ovo objasnjenje mi nije bas logicno pa ne znam koliko puta da ste pisali.
Njemacka ima 82 a Italija 60 miliona stanovnika, oko 35% vise stanovnika... ako je i tacan podatak da su Italijani prosjecno najstariji, broj tih starijih osoba mora biti priblizno isti obzirom da je Njemaca 20 miliona vise.
Ovo za veci broj testiranja mi zvuci logicnije, ali ne vjerujem da se radi samo o tome. Nijesam neki matematicar ali ispada da je u Italiji smrtnost preko 8% a u Njemackoj manje od 0,3%. To bi znacilo da je u Italiji 20-30 puta vise zarazenih nego u Njemackoj pa se postavlja pitanje otkud onda tako mali broj zarazenih u tako velikoj naciji u srcu Evrope koju posjete milioni turista/putnika
Nijesam vala nesto pratio teorije o ovoj apokalipsi pa ne znam da li su Njemci preduzeli neke posebne preventivne mjere ili sta vec
Last edited by Totalno Lagan; 19-03-20 at 23:22.
Sve to stoji ali ne zaboravi Italijansko zdravstvo je cetvrto u Evropi i raspalo se . Raspad ce se i prvo samo je pitanje dana . Jednostavno svako zdrastvo ce se raspasti na ovakom necemu . Kina je imalajos desetine hjada doktora i tehnicara koje je mogla angazovati . Druge zemlje to nemaju .
Sto se tice Kine, ok, imaju ogromne ljudske resurse, ali ima tu jos nesto. Disciplina, brzina reagovanja i bezpogovorno izvrsavanje naredjenja. Demokratija se u ovakvim momentima zamrzava i pocinje diktatura za dobrobit nacije. Nema molbi i uoozorenja danima preko tv. Jednom se opomene sledeci put se zna sto ceka neposlusne. Svjedoci smo kaznjavanja i za.mnogo manje stvari a ne kad je cijela drzava u pitanju, i gradjani i ekonomija. Nas danima mole da ostanemo kuci i narod seta ka da se pomamio. A toga ima po svijetu dosta. E kod brace kineza nema, kad partija nesto naredi ima da se slusa. Zato su tu dje su.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Kina je imala nekoliko pokusaja narusavanja karantina . Na 160 miliona ljudi . Jedan tezi gdje su ubijeni dva cuvara . Ubica je uhapsen i treci dan osudjen na smrt . Pretpostavljam da je vec izvrena kazna a porodico poslat racun za utrosen metak
Zamislite kod nas da krenu svakog van kuce u zatvor . A Kinezi bi to uradili i
Last edited by brodomaketar; 19-03-20 at 23:38.
Ne, ali jedan od indikatora.
Njemacka, Njemci su superiorna rasa. To je dokazana teorija. Uzmi koji god hoces aspekt zivota njih ces naci u vrhu liste.
Ali nije to tema.
Ovo je epidemija gdje je bitna disciplina najvise, a onda tek kapaciteti, pa strucnost.
Zato sam ja bio za to da se ovaj narod isprepada. Da se uvedu stroge kazne za one koji se ne pridrzavaju propisanih mjera.
Ako su Njemci superiorna rasa kako su onda brutalno izgubili rat od Rusa?
Izgubili su i prvi svjetski rat.
Znas li da Njemacka danas nema sopstvenu vojsku vec
joj je ogranicen kontigent vojnika i pod strogom je kontrolom RUS-USA. A sta mislis
kako bi se provela tvoja majka na onkologiji da Njemacka ima sopstvenu vojsku ili
da ste dosli 50 godina ranije ?
Evo ja cu ti reci: zavrsili bi u radnom logoru.
Njemacka je danas u rasulu, dnevno nestaje po desetine hiljada radnih mjesta.
Firme se zatvaraju i narod gomila zalihe vise nego mi. To je ta superiornost ?
Kina je u svoj ovoj situaciji pokazala i dokazala mnogo toga, baš su NEVJEROVATNI u svakom pozitivnom smislu!
I definitivno su br.1 na svijetu u suočavanju sa ovakvim pošastima!
Ovo me zanima-koja je "taktika" u borbi sa virusom? Nasa i cijelog svijeta? Da se izolujemo dok se svi ne izlijece? Jel to uopste moguce? Da cekamo vakcinu i lijek? Oce li se virus ponovo javiti sledece godine mutiran ili je ovo kao SARS sto je bio prije 10 godina
Sve zavisi od toga kako se posmatra cijela situacija, kao nešto što se neočekivano i neplanirano desilo, ili kao temeljno isplanirana akcija?![]()
Genijalnost povlaci ludost cesto.
Sve navedeno znam. I treba tako da bude, jer su skloni "osvajanjima".
Ali nisi bas u pravu kad je u pitanju rasulo.
Moj otac od kako prima penziju nikad vecu nije imao. Prije 4mjeseca je uvecana za 6%.
Sa njegovom penzijom bi mogle dvije familije da zive bez problema, da nista ne rade drugo.
Meni kao njegovom sinu je u 3 navrata nudjen posao.
Da ne ulazimo u istoriju. Da nabrajam bitne I znamenite licnosti. Njemacka ima preko 110 Nobelovaca. Samo su Ameri ispred njih.
Nije na kraju krajeva bitno. Statistika kod ove muke dovoljno govori o njima. Odnos bolesnih ~ preminulih. Oni su inace I najgusce naseljena Evropska drzava. Mislim da su I najbrojniji.
Kina je super. Samo je trebalo da bude super i u decembru prošle godine, kad su ućutkali onoga doktora koji je upozorio na opasnost od novog virusa, čime su značajno doprinijeli situaciji kojoj svjedočimo danas.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Bas sam u pravo za rasulo u Njemackoj. Drugarica koja radi u njemackoj zdravstvenoj
ustanovi ne moze da se testira na coronu. Odbijaju joj zahtjev jer nema dovoljno testova. Kako
je onda obicnom narodu?
Slazem se da nije rasulo bas kao u Italiji, ali ni izbliza nije idealno.
Njemacka je cetvrta po gustini naseljenosti poslije Holandije, Belgije i V.Britanije.
Vecinu nobelovaca su procerali ili su emihrrali, od Remarka do Ajnstajna...
Danas u Njemackoj poslanik jedna od vladajucih partija potpuno
negira postojanje logora i holokausta. Kaze da nicega nije bilo. Vjeruje u to
Totalno vam je suluda ova priča o Njemačkoj i rasulu u njoj, sprdate li se?
Definitivno je daleko od slike savršenstva i bajkovitog stanja, ali u poređenju sa drugim evropskim državama? Daj, nemojmo se zafrkavat...
Izolazija i postovanje mjera i preporuka dok 50% ne stekne imunitet. Izolacija da bi se sirenje virusa usporilo maksimalno da nam se ne desi talijanski scenario, a ne treba nam mnogo cini mi se da bi dosli do tacke pucanja. Sigurno jos 6 nedjelja ce bit ovakva situacija.
Sad me cerate da ulazim u dublju raspravu.
Je li prosle godine Spiegel pisao o aferama u zdravstvu kada je preko hiljade hirurga
uhapseno i osudjeno jer su operisali zdrave ljude.
Naime, troskove operacije u Njemackoj snosi drzava tako da bolnice zaradjuju,
a onda su direktori bolnica lazirali dijagnoze zdravih ljudi koji su dolazili na rutinske preglede.
Onda su ih operisali, (otvore i zatvore stomak) i naplate se od drzave bolnica i ljekari.
To je ta superiorna Njemacka o kojoj govorite. Dodjes u bolnicu ker tw boli zeluac, oni kazu
mora operacija pa ti laziraju nalaze i dijagnozu da bi izvukli pare od drzave. Ni u Africi toga nema.
A i standard im nije neki kada se plati stan. Bogati su industrijalci a
sve ostalo ceka platu i stede par stotina eura sa strane.
Dobra im je ekonomija ali to je posebna tema u kojoj mmogi parametri igraju ulogu.
Katar i Bahrein imaju vece plate od Njemacke. Shvatate poentu.
Last edited by prosjek; 20-03-20 at 01:47.
Sjutra da naprave hiljadu testova od ovih 4-5 hiljada koji su na posmatranju ubijedjen sam da bi stotine bilo zarazenih....ovako ce svaki dan praviti po 10-20 testova bice zarazenih po 2-3-4... masu njih koji su zarazeni prelezace bolest doma nece se ni znat
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks