Page 2 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast
Results 26 to 50 of 167

Thread: Crna Gora i Hrvatska

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa chula si za AMFITEATAR? To ti je Amfilohijevo pozorishte, tj. kazalishte :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dubrovčanka View Post
    I nije vam to bilo prvi put da nas napadate, al dobro ajde, tko sad broji...

Ne brojis kazes...

Avaj, tesko je govoriti "objektivno" o tim stavrima kako i sama rece jer je to jos relativno svjeze a sigurno je da u ratnim okolnostima svaka strana osjeca da je ona bas ta koja trpi nepravdu i kad bi sad krenuli unazad u istoriju, svak bi nekako nasao opravdanje za svoju netrpeljivost, zato je najbolje izbjegavati "objektivnu" pricu o tim stvarima dok ne podje odredjeni vrmenski period kad ce se moci realnije pricati. Tako da je anjbolje skoncentrisati se na neke pozitivnije dogadjaje i teme a izopcanih ce vazda biti

Sto se tice srpksih i hrvatskih pjevaca, koliko ja znam hrvatski pjevaci odavno gostuju po CG a i Srbiji a i na TV-u su prilicno zastupljeni, dok su nastupi srpskih pjevaca lise Balasevica i Bajage, uglavnom do skoro bili da kazem "tajni" odnosno to su bila gostovanja po nekim klubovima a na TV-u ih skoro pa i da nema, ispravi me ako grijesim, ti ipak bolje znas
    Kako Vaša bolest ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by The Severed Garden View Post
    upad 50 kuna
    To dodje neshto oko 7 eura? Alooo, za te pare da ti pjevaju 2 sata? Shalish se Crkva commerce to nece dozvoliti! :mrgreen:
    I am patiently waiting here
    to see which of us survives
    when all of this collides
    with reality..

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Najžalosnije od svega je što te cajke sluša puno desničara, pa se u 8.00 kune u Pavelića i Crnu legiju,a u ponoć ''Zašto baš ti, moja ikono sa zida...'' :twist:
    Hahaha:lolblue:
    Jedan od jachih komentara:yipiiii:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne razmumijem čemu pisati ''Doris Dragović pjeva u Kotoru i nitko je ne dira''
    Ni ja pošto, ako me sjećanje služi, je Doris porijeklom Crnogorka :grin: (Zapravo, može biti da su joj starci, ili samo stari, iz Nevesinja, ali mislim da je porijeklom iz CG... U konačnici, hrpa tih estradnjaka (i ne samo njih) po HR je iz ovijeh krajeva).

ko vam je taj Amfi
    Amfi, iliti Amfilohije Radović - Vladika crnogorski, mitropolit crnogorsko-primorski, tj. cetinjski; sluga božji, pastir stada crnogorskago, blaženik još za života... Pravednik među narodima, i svjetlo u mraku balkanskome... da ne nabrajam druge titule tog moralnoga džina s crnogorskog krša.
    Poznat i pod nadimcima: fra Risto (moj omiljeni), Risto Mefisto (Risto Radović mu je svjetovno ime) ... Njegovo Visokopreosveštenstvo... itd.
    Amfi je ujedno i jedan od crnogorske Svete Trojice: uz Amfija tu su još i Milo Đukanović (zvan "Nepotkupljivi"), i Svetozar Marović (znan i kao: Sveto "INZD" Marović).

(Ovo INZD je skraćeno od: "i ne znači da"... al' to je već interna fora).

To dodje neshto oko 7 eura? Alooo, za te pare da ti pjevaju 2 sata? Shalish se Crkva commerce to nece dozvoliti!
    Da, taman nešto manje od 7 E. Pa dobro, podignućemo cijenu ulaznica... ljudi smo, dogovorićemo se.:grin: Nećemo valjda dopustiti da nam naši voljeni dušebrižnici gladuju, ili nešto takvoga... ni u bunilu:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najžalosnije od svega je što te cajke sluša puno desničara, pa se u 8.00 kune u Pavelića i Crnu legiju,a u ponoć ''Zašto baš ti, moja ikono sa zida...''
    Da, jedna od bolesnijih im je bila kad su kamenovali, lii petardama gađali binu na Bajaginom koncertu (u Splitu ja mislim), a onda to veče otišli na koncert Vesne Zmijanac....heheheeheh... :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma bilo je pjevača, Seka Aleksić u Bestu ( to jedna od najvećih diskoteka u Zagrebu), pa Neda Ukraden, Balašević u pulskoj areni (mislim da je to i na tv-u bilo)...a da vidiš plakata polijepljenih! Nije to baš tako kriomice, ispod pulta, ovdje su cajke skoro pa mainstream, puno ljudi to sluša i ide po takvim klubovima.( u Zagrebu, u Dubrovniku je hm,malo napetija situacija)
    Na Bajaginom je koncertu netko bacio suzavac...koliko se ja sjećam. I nisam znala da je Doris dijelom vaša ( žena pjeva:''ovo je naša krv u pepelu i vinu, u mojim venama,ocu,bratu,sinu'' i ''malo mi za sriću triba, da me zove moja lipa, vilo moja dalmatinska....''). Inače, primijetih da su Crnogorci baš kao i Dalmatinci jako talentirani za pjevanje
    A Amfi je faca, znači?:grin:
    Dalmacijo more moje
    jedna duša-a nas dvoje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    Hahaha:lolblue:
    Jedan od jachih komentara:yipiiii:

ovo ću shvatit kao kompliment
    Dalmacijo more moje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

A Amfi je faca, znači?:grin:
    Amfi ti je sve u jednom. Bozji covjek, politicar, vojni zapovjednik....Ekspert za sve oblasti!
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

milo mi je da imamo nekoga "sa strane" da diskutuje o ovome zajedno sa nama.
    Pozdrav dubrovcanka!!!
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma bilo je pjevača, Seka Aleksić u Bestu ( to jedna od najvećih diskoteka u Zagrebu), pa Neda Ukraden, Balašević u pulskoj areni (mislim da je to i na tv-u bilo)...a da vidiš plakata polijepljenih! Nije to baš tako kriomice, ispod pulta, ovdje su cajke skoro pa mainstream, puno ljudi to sluša i ide po takvim klubovima.( u Zagrebu, u Dubrovniku je hm,malo napetija situacija)
    Na Bajaginom je koncertu netko bacio suzavac.
    Svi ti likovi te ih nabroja su Srbi a ne Crnogorci,tako da ne znam cemu prozivanje istih ? Odje je rijec o crnogorsko-hrvatskim odnosima...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    Svi ti likovi te ih nabroja su Srbi a ne Crnogorci,tako da ne znam cemu prozivanje istih ? Odje je rijec o crnogorsko-hrvatskim odnosima...
    Evo objasnit ću još jednom- u Hrvatskoj tko mrzi, mrzi Srbe, malo tko razmišlja o Crnogorcima, na utakmici Hr-SCg( ili je tad još bila Jugoslavija) svi se deru :ubij,ubij Srbinaaaaaaa!. A niđe :ubij Crnogorca. Dakle tu ste malo u drugom planu. Elem, kad isti ti ''omraženi'' Srbi gostuju u Hrvatskoj i nitko im ne skine skalp to znači da mogu doć i Crnogorci, znači sigurni ste ako ste Bojan Marović ( koji je bio u Zagrebu u 10.mjesecu na premijeri svog filma). To što Bojan Marović nije popularan ko Seka nek se obrati svom tekstopiscu,aranžeru i sl. Ja bi na Bojana išla, al na Seku nema šanse ( zbog muzike, ne nacionalnosti).

Pozdrav i tebi Laciale!
    Dalmacijo more moje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na Bajaginom je koncertu netko bacio suzavac...koliko se ja sjećam. I nisam znala da je Doris dijelom vaša ( žena pjeva:''ovo je naša krv u pepelu i vinu, u mojim venama,ocu,bratu,sinu'' i ''malo mi za sriću triba, da me zove moja lipa, vilo moja dalmatinska....'').
    To je bilo prvi puta, a drugi mislim da je bilo i više od suzavaca.

Hehe.. da... čuj, pjeva i Đapić danas razne pjesme, iako mu je prađed dojahao u hrvatske krajeve na magarcu iz Šumadije prije 100-tinjak godina.
    Možda je još zgodniji primjer naš Crnogorac Zlatko Pejaković, koji je '90. propjevao neke druge pjesme (za HSP)... Iako je moj favorit vođa "nove hrvatske desnice" Mladen Švarc - po ocu Jevrej (Židov), a po materi Srbin... kuku lele majko čega sve nema...
    U svakom slučaju, ne vidim ja kao upitno to što će Doris pjevati o Dalmaciji, ili Arsenije (Arsen) Dedić, o ne znam Šibeniku recimo, bez obira na njihovo porijeklo. Meni su mnogo fascinantniji primjeri gore pomenutog Đapića, Švarca, pa čak i recimo pokojnog Šuška - 'Rvatine iz 'Erceg-Bosne. Inače, Šušci su, koliko mi je poznato, do neđe 1878. slavili slavu (sv. Toma ja mislim) i krstili se s tri prsta... to što je Gojku raketiranje srpskih sela po Slavoniji (iako ta priča o njemu i Vukojeviću nije do kraja potvrđena, ni dematirana) kasnije postalo životna zanimacija, to je druga priča...
    Last edited by The Severed Garden; 07-01-07 at 19:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mladen Švarc je lik samo takav.Čula sam neđe da je on neki udbaš koji se infiltrirao među desničare. Meni se čini da je on redikul ko što i jest.
    Prvi put čujem to za Đapića i Pejakovića ( on je pjevao: nemoj nemoj Dunave ljubiti jednako obje strane svoje obale,a žena i đeca mu bili u Srbiji tada), a bogami i za Šuška. O Šušku imam svoje mišljenje kojeg ovdje neću iznosit.
    Elem, nešto konstruktivno da napišem: imate jako lijepu obalu i trebali bi ganjat elitni turizam ( ko i mi u Dbk:wink, svakako se malo upristojit i unaprijediti ponudu jer lijep krajolik ne čini državu turističkim centrom. I ne betonirajte rive,mule i ružne apartmane!!!
    Dalmacijo more moje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

''dubrovcanka'' - Elem, nešto konstruktivno da napišem: imate jako lijepu obalu i trebali bi ganjat elitni turizam ( ko i mi u Dbk:wink, svakako se malo upristojit i unaprijediti ponudu jer lijep krajolik ne čini državu turističkim centrom. I ne betonirajte rive,mule i ružne apartmane!!![/quote]

Ti si zadnji romantik na ovom svijetu,sto se sporo krece i ceka raj...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni se čini da je on redikul ko što i jest.
    Jeste, rekao bih da su svi oni redikuli na neki način... iako, šteta koju su svojim ponašanjem neki od njih proizveli nažalost i nije tako bezazlena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by The Severed Garden View Post
    Poznat i pod nadimcima: fra Risto (moj omiljeni), Risto Mefisto (Risto Radović mu je svjetovno ime) ... Njegovo Visokopreosveštenstvo... itd.
    Ima i ono BrdskoBrzinski, čini mi seda sa neđe čuo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima i ono BrdskoBrzinski, čini mi seda sa neđe čuo
    hehehe

Taj si moram zapisati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima i Risto Sotona... ako vec ne pomenuste Sve su to njegova umjetnichka imena..
    I am patiently waiting here
    to see which of us survives
    when all of this collides
    with reality..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da ga malo ne preceraste a?
    Na stranu to sto ni ja ne volim pomenutog gospodina ili to sto on nije predmet ove price, ali mogli biste se uzdrzati od ovkavih komenatara obzirom da ima dosta vjernika SPC i obzirom na to da je danas ipak Bozic
    Kako Vaša bolest ?

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Quote Originally Posted by milicaaaaaaa View Post
    Na stranu to sto ni ja ne volim pomenutog gospodina ili to sto on nije predmet ove price, ali mogli biste se uzdrzati od ovkavih komenatara obzirom da ima dosta vjernika SPC i obzirom na to da je danas ipak Bozic
    Slazhem se...
    Ja sam jedan od vjernika SPC,tako da mi nije ni malo prijatno chitat vashe ironichne komentare,jer ipak chovjek,shodno svojoj poziciji ako ne chemu drugom,zasluzhuje poshtovanje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slažem se. (posebno radi žića-Bo)

Izražavam svoje žaljenje svakome ko se našao uvrijeđenim dijelom nekog komentara (ili čitavim komentarom) koji sam nakeljio na ovaj topic danas.

Mea culpa.:-?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

djapic je, valjda, porjeklom hercegovac. vi mora da gledate nedjeljom u 2?
    'Atomik, o-o, atomik, ou tunajt'

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

djapic je, valjda, porjeklom hercegovac. vi mora da gledate nedjeljom u 2?
    Ja povremeno .

Inače, koliko znam, Đapiću je ranije pomenuti prađed (ili takvo nešto) u Hercegovinu došao iz Srbije, kao što već rekoh. (Iako, preciznosti radi nije zgorega navesti da su Đapići koliko znam starinom iz CG... kada su tačno otišli za Srbiju, to mi nije znano.)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Recite vi meni ko onda nije Crnogorac? Aje baš me zanima ima li i takvih čudesa u 'rvatskoj...:mrgreen:
    Dalmacijo more moje

Page 2 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)