Page 1 of 7 12345 ... LastLast
Results 1 to 25 of 167

Thread: Crna Gora i Hrvatska

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Crna Gora i Hrvatska

U nekoliko navrata,Hrvati su pozdravili obnavljanje drzavnosti Crne Gore,iz razloga sto im je bolje da se granice sa Crnom Gorom,nego sa velikom Srbijom,ali da su dobili i konkurenta u turizmu.Sta mislite,kakvi su trenutno odnosi Crne Gore i Hrvatske? Ja im dajem ocjenu 3-dobar.:dring:
    Last edited by Wolf_; 06-01-07 at 23:39.
    Ti si zadnji romantik na ovom svijetu,sto se sporo krece i ceka raj...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se tice samih Dubrovcana,zna se da nas ne mogu smisliti,a zna se zbog cega.Oni k'o da su se zaustavili u toj odvratnoj '91.

Procitajte kako je ona docekala Novu 2007. u Dubrovniku!

''Ona druga strana nase dubrovacke avanture.Ulazi bus u grad,tip pogleda registraciju pa fino pokazuje srednji prst.A ima cetiri busa sa hn registracijom. Fino vidjeh,muka me malo uhvati.Pomislih,nece biti toga mozda toliko.Dosli smo pred stari grad,samo osjecam poglede dok izlazimo,niko nas ne dira a bi nas rastrgli.Nista ne govorimo jedna drugoj,blesave se pravimo.A frka,ne znate koja. Setamo Stradunom.Prvo,nekako mi je narod cudan.Jes da ja nijesam ni osjecala neko ngd raspolozenje ni prije ali ovdje ga nidje nema. Totalno drugacija atmosfera,koncert vec poceo Matt Bianco grupa pjeva,niko nista,setaju se,ozbiljni,zagledaju nas...A mi jos pod utiskom doceka sa prstom,mucno...Skinite sesire,nijesu mashkare,govore nam,ne samo jednom...Svasta.Ne znam je li u Kotoru i Budvi na trgovima ikad ikome branjeno da se obuce i obuje kako hoce.Prosto osjecam neuklapanje.Ne daj boze da provale odakle smo.Kako da vam objasnim taj osjecaj,kao Jevreji u Berlinu.U picku materinu mi krivo.Nekakav cudni snobizam i hladnoca,to nidje osjetila nijesam.
    Nikad nijesam bila politicka odje.Sad moram malo. Dakle,uvijek protiv rata i ja i cijela moja porodica.Kad smo ovdje pricali o tome,skoro da sam bila na stubu srama.Uvijek sam branila Hrvatsku i Hrvate shvatajuci kako je to kad te neko napadne,osudjujuci te budalastine koje su cinili neki od mojih sugradjana. Znam odavno za `Sa Lovcena vila klice, oprosti nam Dubrovnice`...Proslo je petnaest godina.Da,krivi sto smo napadali,kao nacija,kao narod.Ali do kad, vise,majku mu.Ocigledno meni ne vrijedi sto sam bila protiv.Nijesu nas odobravali odje,evo sad ni tamo.Samo jebena generalizacija.I do kad ce to da traje,nije mi jasno...Ono,znaju da ne smiju da nas diraju a bi nas polomili. Moras da pazis sta ces reci,kako ces se ponasati,da udjemo u kafic,daleko bilo.Nevjerovatan osjecaj kakav u zivotu nijesam iskusila.I tako mi zao i krivo. Moram li da nosim tu neciju krivicu do kraja zivota? Pucalo se i po Sarajevu i dje sve ne,bijah i tamo,pa ovo osjetila nijesam.Mrznja nevjerovatna.
    Govori mi Samba, pa nije to tako, cini se tebi, i mi ovdje govorimo dje i nosimo sesire...Ona je divna i sve to,ali ja znam sta sam osjetila,kad smo cekajuci nas bus ispred starog grada,dok je prvi vec dosao,cule kako neki tipovi psuju i govore- sve bih ih pobili,da mi je sad pistolj da pucam na *****.I policija opkolila buseve a mi ulazimo,da,kao Jevreji u Berlinu.Tako mi jebeno zao.Do kad,ej,do kad...
    Pricam ocu,i on kaze,pa jes,****** smo im napravili,nemoj da se cudis.E pa cudim se...Znam da se ovdje svaki Hrvat moze osjecati veoma bezbjedno i neugrozeno.A meni tamo nije tako bilo.U Kotoru pjeva Doris Dragovic,niko je ne dira,u Budvi Colonia,prosle godine u Bijelom Polju.Evo Sandija Cenova u kotorskoj diskoteci.Dlaka sa glave mu ne fali.
    Poznajem mnogo drugacijih i zato me je ovo jako iznenadilo.Nijesam mogla vjerovati da pazim sta cu reci i kako cu progovoriti...Veli jedan momak tokom koncerta- vidi vam se da nijeste odavde...Po tome kako igramo,kako se zezamo,kako smo opustene – to tokom Gibovog koncerta...Prosto drugaciji mentalitet nekako,ne znam kako da objasnim...Kaze Zorica,ok,iz susjedstva smo,iz Kotora.I to tako prodje.A da smo pomenule bas nas grad,ko zna...Da, zloglasan je.A meni zao.Jer znam sta sam mislila o svom tom sranju od kad sam postala svjesna svijeta i zbivanja tadasnjih...Sta i danas mislim.Ali, zaludu je.Zorica kaze,ja vise necu tamo.Ja hocu.Nadam se boljem i vjerujem u to...Iako je ostao gorak okus,vrlo.Gibo pozdravi sve gradove,osim Beograda i Podgorice.Ratovali su i sa Bosancima,pa nista...Tesko, tesko...
    Hladno. Krivo.

I odzavanja ona Gibova:

Vec je vrime da se pomirim sa svitom
    i tiho (k’o da zaronim na dah),
    u svemu sad mogu naci nesto lipo
    i reci: “Zivote dobar ti dan!”
    www.momentomentalna.mojblog.co.yu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa... nije cudo. Posle toliko opljackanih kuca. Zamisli kako bismo mi bili "milosrdni" da je obrnuto bilo.
    'Atomik, o-o, atomik, ou tunajt'

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ok,to stoji,a sto se ne ugledaju na nas? Ovdje nijednom Hrvatskom pjevacu nije zabranjeno da pjeva.Oni tjeraju svoj inat.No,njihov izbor.Ali,srecom nije sva Hrvatska u Dubrovniku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A i mi pozurili u susjedstvo, kao da nemas gdje drugo otic... Ako smo vec nostalgicni za istocnim blokom moze se do Madjarske ili Poljske.
    'Atomik, o-o, atomik, ou tunajt'

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Wolf_ View Post
    Ok,to stoji,a sto se ne ugledaju na nas? Ovdje nijednom Hrvatskom pjevacu nije zabranjeno da pjeva.Oni tjeraju svoj inat.No,njihov izbor.Ali,srecom nije sva Hrvatska u Dubrovniku.
    Salis li se ti kralju? Pitao bih tebe bili se ti ugledao na njih da su ti spalili sve sto imas i ubili nekog bliznjeg?!
    Lako je tebi da 'oprastas' i zaboravljas odavde kad odje niko nije zario, palio, pljackao, ubijao... sa te strane, ali njima je puno teze da predju preko toga i vjerovatno ce morati proci generacija ili dvije prije nego nam u potpunosti oproste. Nekad ce nam oprostit ali nikad ne smiju zaboravit, jer 100ki se nikad ne zna kad joj slicne ideje mogu panut na pamet.

Sto se odnosa tice, sve su bolji ali i dalje je to zategnuto. Kao sto rekoh,mora tu jos vremena proci da bi bilo kao nekad.
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve sto kazes je tacno,bio je rat,ne znam da li nam mogu oprostiti,zaboraviti sigurno ne mogu,ali im samo zamjeram sto ne odu malo dalje,pa makar ako ni zbog cega drugog,vec zbog interesa dviju zemalja i niceg vise.Mi smo se razliku od Srbije i izvinuli i zapoceli proces ratne odstete,a sto je najzanimljivije,izvinula im se upravo ona vlast,koja ih je i napala.Samo nek gledaju na interes i nista vise.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Odnosi Crne Gore i Hrvatske ce biti sve bolji i bolji, to je i vrapcima na grani vise jasno. Sa Dubrovnikom se stvari nece bas tako lako izgladiti, ali nije ni cudo sto je tako, sobzirom na sve sto se tamo desilo. Znas kako, DBV je mali grad, nesto kao Bijelo Polje, stim sto je vec 16 godina slijepo crijevo Hrvatske. Mnogo se tu izbjeglica pokupilo i desnica je veoma jaka u cijeloj dubrovacko-neretvanskoj zupaniji. Mislim da su jedino Zadar i Knin gori po tom pitanju od Dubrovnika.
    Svugdje ima pakosnih i zlih ljudi, stim sto se tamo oni najvise eksponiraju jer za to imaju jako dobar alibi.
    Jednostavno treba ih izcool-irati, a nikako se njih plasiti ili nedaj boze pravdati.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Odnosi sa Hrvatskom će bivati sve bolji. Što se tiče Dubrovnika načinjeli smo tamo zaista veliko ******. Znam jer sam bio tamo. Na njihovom mjestu ne bih nikad zaboravio. Tačno je da smo se pokajali, to nije dovoljno, treba proći puno vremena da bi nas počeli gledati nezainteresovano. Razumijem ih potpuno. Na žalost desilo se što se desilo sami smo krivi i sad trpi.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

mora biti bolje.. a sto se dubrovcana tice to ce malo teze ici.mada sam ih ja upoznao raznih-od onih koje briga za sve do onih koji bi te "rastrgli" da mogu.
    jbg, veliko smo s**** napravili.
    uh sjecam se ja prvog odlaska u dubrovnik prije 6 godina(taj osjecaj necu zaboravit nikad).No kao sto rekoste, dubrovnik nije hrvatska.Zagreb,pula,rijeka,split i ostali vs. zadar i dubrovnik .
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    No kao sto rekoste, dubrovnik nije hrvatska.Zagreb,pula,rijeka,split i ostali vs. zadar i dubrovnik .
    Zaboravio si još poneki grad, i gradić
    vs. zadar i dubrovnik
    ... Gospić, Sinj, Knin... da ne nabrajam one manje vukojebine ala Biograd, Bibinje i slična okupljališta svjetske intelektualne elite ... no dobro, ima i finih mjesta

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Wolf_ View Post
    Sto se tice samih Dubrovcana,zna se da nas ne mogu smisliti,a zna se zbog cega.Oni k'o da su se zaustavili u toj odvratnoj '91.
    Siguran sam da ce odnosi izmdjue Cg i HR svakog dana biti sve bolji i bolji, sto me iskreno raduje. Oni su vec danas daleko bolji nego sto su recimo HR i SRB.

Sto se tice Dubrovnika, to ce sigurno ici malo teze, ali to ne treba da cudi svi dobro znamo zasto je to tako, postavite sebe u njihovoj situaciji i sve ce vam biti jasno, zamislite da vam neko zapali kuci i svo pokucinstvo, da vam ubije zenju, djecu... ne bih sad citirao ono cuveno ``UMRI KAO HEROJ``

Medjutim vremenom ce sve to doci na svoje mjesto a Crnoj GOri ostaje jedna crna fleka na njenu istoriju a ta fleka je upravo DUBROVNIK.

Svakoako da je HR dobila jednog konkurenta sto se tice turisticke strane sto su osjetili vec ovo ljeto, ali CG mora paziti sto radi sa turizmom, ja stojim iza moje ranije teze da Cg NE SMIJE graditi masovni turizam... vijdecemo u godinama ispred nas..
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Niposto masovni turizam,vec onaj tip turizma,koji odgovara jednom tipu turista sa veoma dubokim dzepom:mrgreen: Splendid,Maestral... ,vec je u planu i gradnja hotela Hilton,eto nama drage Paris,uskoro

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by Wolf_
    Unekoliko navrata,Hrvati su pozdravili obnavljanje drzavnosti Crne Gore,iz razloga sto im je bolje da se granice sa Crnom Gorom,nego sa velikom Srbijom,ali da su dobili i konkurenta u turizmu
    Konkurenciju u turizmu? Tesko.

Nasi odnosi sa Hrvatskom... Vrlo dobri.

Dje se nece Dalmacija odvojit od onih purgera... Glavni grad Dalmacije - Split! Ionako se sjeverni dio i Dalmacija ne mogu podnijet.
    Last edited by Hari Krisna; 06-01-07 at 21:55.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

''Condor'' - Konkurenciju u turizmu? Tesko.

Zasto tesko? To sam inace cuo od samih Hrvata.Samo polako.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zasto tesko ? podji do dubrovnika,za svaki opusak i papiric na ulici dam ti euro,za svaku folk pjesmu dam ti 5 eura,da ne nabrajam dalje,svakako ne bi skupio ni za koka-kolu ovako... Daleko smo mi od Hrvata i dzaba nam sva ljepota,ako je ne umijemo unovcit da valja,za turizam je potrebna na prvom mjestu kultura,pa onda sve ostalo...

offtopic: Bio sam za docek NG u kolashin i reko da svratim da vidim kakva je "Bianca" i odusevih se izgledom,ali zaposleni su na nivou kafane,cak ni toliko. Em sto sam cekao za kafu (bez secera i vode ) pola sata i jos toliko da bih dobio ovo u zagradi i ne samo ja vec i ostali u kafeu,em mi je konobar na moje pitanje "sta ima od kolaca?" rekao "nema sanse,nemam ti ja sad vremena,pa mozda kasnije".. Ako nam je to najeltitniji hotel (medju 3 svakako) onda se ja ne brinem za Hrvate..

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,626 Posts

evo zasto tesko.

U Splitu sam boravio dvije nedjelje. U toku te dvije nedjelje u Hrvatsku je uslo 800 000 ljudi (izvjestaj sa radio Splita).
    To je broj ljudi za samo dvije nedjelje. A ljeto ima mnogo vise od dvije nedjelje.
    Sam Dubrovnik predstavlja jedan od najposjecenijih gradova u Evropi.

Crna Gora ima srecu te se granici sa Dalmacijom, jer dio tog naroda prolazi i preko nje.
    Inace, za jedno 10-20 godina Crna Gora ce i najvjerovatnije biti kokurencija Hrvatskoj.
    I ja sam ovo cuo od Hrvata
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Crna Gora teško da će ikada biti konkurencija Hrvatskoj, prosto zato što su smještajni kapaciteti HR valjda pedeset puta veći nego CG kapaciteti, što je razumljivo i obzirom na činjenicu da CG ima 300 km obale, a HR bar 5 puta više (ne računajući otoke !).
    Stoga je zapravo i nerealno voditi diskusiju o tome može li CG biti konkurent HR.
    Ono što se može je ići na elitni turizam, iako ne znam koliko ljudi koji o tome odlučuju u CG, vode o takvim stvarima računa. Ali ako se još par godina bez snažnije reakcije vlasti bude provlačilo pitanje betonizacije obale , tj. priobalja; onda CG neće biti sposobna za ništa, a kamoli za elitni turizam. No, u svakom slučaju, za zemlju veličine CG, i njene obale od jedva 300 km; - sve osim elitnog turizma je propast, i po mom sudu, prvoklasna glupost. Masovni turizam može si dopustiti jedna Turska, ili Španija, a nikako majušna Crna Gora.
    Inače, ni u HR ne cvatu ruže, iako se situacija unazad par godina promijenila. Sjećam se slučajeva od prije nekoliko godina, kao da je bilo juče, kad su nam oni lijeni dalmatinski nazovi-konobari i ugostitelji po Vodicama recimo, ali i Biogradu, i drugim mjestima uz more; pravili sendviče od 100 godina stare salame, a ajvar i kečap razmazivali po hamburgeru golim rukama, s prstima koje nijesu prali po neđelju dana - kao da sam na odmoru u nekakvom sibirskom gulagu, a ne u mediteranskoj (i kao fol civilizovanoj) zemlji.
    Srediće se i u CG stvari, prije ili kasnije. Samo treba konjoslave pokrenuti i dovesti u red... što s našom marvom nikad nije lako išlo.

Ali potreban je i mnogo veći oprez kod gospodarenja obalom i resursima u primorju - nego je bio u HR recimo - pošto mi ne raspolažemo s toliko obale da ju možemo olako uništavati. A ta je odgovornost prema onome čime raspolažemo mnogo veći problem od lijenosti konobara, neispravne vodoopskrbe, i poslovične uspavanosti kod Crnogoraca. Kako će to skončati, moraćemo pričekati još koju godinu da vidimo...
    Last edited by The Severed Garden; 06-01-07 at 19:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zivi bili,pa vidjeli!;-)

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Jes...frka je Hrvatima od nas...namrtvo...
    Nije kod nas problem samo u turistichkoj ponudi koja stagnira josh od `70ih,lishe onog McDonald`s-ove letece karivolice,nego u glavama ljudi...
    Neljubazno,nepismeno,nekulturno.
    Ne vjerujem da ce Hrvati chekat da se to kod nas promijeni na bolje,vec ce i oni ici sve dalje,tako da nama ostaje da stalno kaskamo za njima.To je chinjenica.Nije da navijam za njih,daleko bilo,ali su stvari jednostavno takve.Ljetos sam prolazio kroz HR,proshao cijelu obalu,stajali smo u Makarskoj da se okupamo...Jednostavno nemam rijechi koliko su ispred nas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E pa da i ja jednu naklopim, baš mi je tema bliska. Prvo ću komentirati onu priču o dolasku u Dubrovnik i neuklapanju u gradski mentalitet- ja sam eto Hrvatica, katolkinja rođena i odrasla u Dubrovniku, a srećom studiram u Zagrebu. Svaki put kad se vratim doma za praznike nailazim na istu stvar, takozvani gospari i gosparke ( ugalvnom seljačine s kompleksima manje vrijednosti) marširaju Stradunom sređeni tip-top, mjerkaju druge prolaznike, i uglavnom se drže ko elita a samo su puni gov... Dakle, takvi su, jelte , po prirodi, to je mali grad kako neko reče u slijepom crijevu ,ne događa se tu bogzna što pa se ljudi orijentiraju na trice i kučine, šminku, cipele i sl. Ali nisu svi takvi. To da se na nekome vidi da je iz Crne Gore...to ne vjerujem. Bila sam na Stradunu ove godine i svi mi ljudi izgledaju...pa ko ljudi. Šta ja znam ko je Negrogorac kad vidim par tisuća ljudi! Registracije su već druga priča, svako ljeto neko auto ofabrika zbog registracija, a jbg...još je sve to freško ljudima. Preko nekih se stvari ne može prijeć, a što jest jest dobro ste nam ga zaćerali...mene samo zanima tko to ima srca pucat na nešto kao Stari grad, rat je generalno ******, gine se ko na filmu i tako je u svakom ratu, ali ej, granatirat Stari grad...
    I nije vam to bilo prvi put da nas napadate, al dobro ajde, tko sad broji...

Btw, srpski pjevači nastupaju u Hrvatskoj i to Seka Aleksić, Željko Samardžić,Indira Radić i slični. Imali koncerte u Zg i Splitu! O Balaševiću da ne pričam. Al to je offtopic.
    Ovo ljeto sam prolazila kroz CG, i nisam imala nikakvih neugodnosti, svi su bili oduševljeni činjenicom da sam iz Dubrovnika, osim neke bitchure na kolodvoru u HN koja me bušila pogledom. Mah, dao njoj Bog svake sreće i zdravlja...i vama svima. Ja eto ne sanjam o tome da bilo koga pobijem, pa ni vas
    Dalmacijo more moje
    jedna duša-a nas dvoje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cool

Hahaha, mi i turizam, hahaha....rekoh li vec "Hahaha"?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dubrovčanka View Post
    Btw, srpski pjevači nastupaju u Hrvatskoj i to Seka Aleksić, Željko Samardžić,Indira Radić i slični. Imali koncerte u Zg i Splitu! O Balaševiću da ne pričam. Al to je offtopic.
    I shto mi sad imamo s tim?

Da je Amfi nastupao pa ajd', ovako.. Nista.
    I am patiently waiting here
    to see which of us survives
    when all of this collides
    with reality..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I nije vam to bilo prvi put da nas napadate, al dobro ajde, tko sad broji...
    Nemojmo sad od toga pravit grčku tragediju u trajanju od 200 god. Ono što je bilo početkom 19. vijeka, bila je ipak nešto drugačija priča. I nije imala veze sa širenjem teritorija, ili s nacionalizmima - prosto zato jer tada to nije postojalo. Uostalom, da tada nije bilo Francuza, ne bi ni bilo Crnogoraca podno dubrovačkih zidina. Nije da opravdavam išta, no poznat je mentalitet CG-aca u to doba (a i danas), kao i činjenica da su izbijali i surovi sukobi unutar, ili između plemena, npr. u doba krvnih osveta (dakako ne takvog ala Dubrovnik razmjera) - pa jedno pleme ipak neće drugo optužiti za nacionalizam:mrgreen:. Stvari ipak treba svest na neku prizemniju razinu.
    Kako kaže jedan moj prijatelj - "sve je to džez"... tj. u slučaju Crnogoraca pod Dubrovnikom (ili nad njim) moglo bi biti, dakako malo iskarikirano: "sve je to četovanje":-D, iliti prekrasna prilika da se lijepo popljačka i oplijeni, pa od toga živi narednih mjeseci... it's nothing personal, just the brđanski mentalitet
    Ovako gledano, ispada da Crnogorci imaju na Hrvate pik već 200 godina, što je besmisleno, iako hrvatskim "istoričarima" tipa Iva Perića proturanje upravo takvih teza donosi lijep novac, pa zato sličnim sranjima napajaju hrvatsku mladež... i kako to mudro veli psihoanalitičar Eduard Klain - mržnja se transgeneracijski prenosi (valjda s ciljem da nam svima bude garant lijepe i sigurne budućnosti)...

I shto mi sad imamo s tim?

Da je Amfi nastupao pa ajd', ovako.. Nista.
    Hahaha... Amfi :mrgreen:

Već ga vidim:

diskoteka THE BEST, Zagreb:

M.C. Amfi & KUD "Bradonje" - upad 50 kuna
    Last edited by The Severed Garden; 07-01-07 at 02:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slažem se s tobom severed garden, sve je to četovanje tj. lijepa prilika za pljačku, nisam ni napisala da je u 19.st. bilo nacionalizma, samo sam htjela istaknuti kako crnogorci imaju i malo prakse u svom haračenju dubrovačkom okolicom. Baš to što ti kažeš, brdjanski mentalitet. Ja ne znam da su tako Dubrovčani ikoga opsjedali, mi smo ti čeljad od diplomacije, trgovine i duge plovidbe.

A srpski pjevači koji dolaze u HR, pa ni njima ne padne vlas s glave...ne razmumijem čemu pisati ''Doris Dragović pjeva u Kotoru i nitko je ne dira'' kad u Hrvatskoj po mojim saznanjima nije ubijen/silovan/osakaćen nijedan srpski pjevač( većini Hrvata su Srbi i Crnogorci ista stvar, i nemam pojma ko vam je taj Amfi ). Najžalosnije od svega je što te cajke sluša puno desničara, pa se u 8.00 kune u Pavelića i Crnu legiju,a u ponoć ''Zašto baš ti, moja ikono sa zida...'' :twist:
    Dalmacijo more moje
    jedna duša-a nas dvoje...

Page 1 of 7 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)