Page 108 of 315 FirstFirst ... 85898104105106107108109110111112118158208 ... LastLast
Results 2,676 to 2,700 of 7871

Thread: [COVID-19] S v i j e t

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by Emp View Post
    Ne znam od kad je curenje nosa počelo da bude automatska diskfalifikacija za testiranje na Koronu?

Cura koju znam već nedelju dana ima temperaturu, odmara, zvala telefonom i rekli joj "Curi ti nos, ništa, nije korona, to je prehlada"

Momak koji je zvao instutut da kaže da je baš bolestan i da je imao kontakt sa italijanima, isto. Curi ti nos, to je prehlada, sjedi kući.

O čemu se radi?
    Šta treba da se desi da se neko testira?
    Od početka je to automatska diskvalifikacija za coronu. Ona dolazi kao suv kašalj sa temperaturom, bez curenja nosa. Imaš da nađeš dosta tekstova o tome.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Ne znam od kad je curenje nosa počelo da bude automatska diskfalifikacija za testiranje na Koronu?

Cura koju znam već nedelju dana ima temperaturu, odmara, zvala telefonom i rekli joj "Curi ti nos, ništa, nije korona, to je prehlada"

Momak koji je zvao instutut da kaže da je baš bolestan i da je imao kontakt sa italijanima, isto. Curi ti nos, to je prehlada, sjedi kući.

O čemu se radi?
    Šta treba da se desi da se neko testira?
    Pa vele da nije corona kad je vlazno, curenje nosa, šlajm, "mokar" kašalj.....
    Vjerovatno po tome određuju.

Corona je naglo visoka temperatura i suvi kašalj, poslije ide na pluća itd itd.

This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    363
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Znaci testovi sluze samo za one kojima NE curi nos?
    Ne kapiram, sta ako jednostavno osoba ima osjetljive sinuse, ili joj curi nos iz desetog razloga..
    Nigdje do sad nisam procitao da je curenje nosa 100% da nemas koronu.

4. The Following User Says Thank You to Emp For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Od početka je to automatska diskvalifikacija za coronu. Ona dolazi kao suv kašalj sa temperaturom, bez curenja nosa. Imaš da nađeš dosta tekstova o tome.

koji su više puta demantovani.. dolazi i sa curenjem nosa i u svakoj verziji kašlja, samo u manjem broju slučajeva...

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Ne kapiram, sta ako jednostavno osoba ima osjetljive sinuse, ili joj curi nos iz desetog razloga..
    Pa dobro onda neka ih Bog čuva, ne možemo im pomoći pisanjem po forumu jbg
    Last edited by sparky; 16-03-20 at 09:36.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    51 Posts

Nomrlano da moze da bude korona iako nije suv kasalj... pusti ove strucnjake...

Najcesci simptom je temperatura i suv kasalj, nego je bila ona fake poruka kao od kineskog ljekara koji je pricao kako ako nije suv kasalj onda nije korona...

Cijela poruka je izmisljena i sve novine koje su prenijele su se izvinjavale ali kad se pusti tako nesto u javnost kasno je
    Bez potpisa.

8. The Following User Says Thank You to esimidobar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Vjerovatno ne testiraju sve jer nema testova, i ja sam svudje procitao da cim ima curenje iz nosa smatraju da imas sezonski grip.
    Koad nas je sezonski grip ove godine dosta jak i ima ga i imalo ga je dosta ljudi, prvi ja, i neki simptomi su dosta slicni sa koronom, stim sto vidimo za koronu je specificno da se javlja gubitak daha.
    Kod mene se manifestovao visokom temperaturom, malo kaslja i malaksalost tipa prebili su me desetorica motkama i to me tako drzalo 3 dana, dobio sam antibiotike i kada sam ispio cijelu terapiju proslo me.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Ja se izvinjavam, ko veli da curenje nosa nije moguće u slučaju koronvirusa? Na koji se izvor pozivate?
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by loodilo View Post
    Je li ti troluješ ili si stvarno toliko "prepametan"? Ako posle 15 dana od današnjeg dana ne bude virusa, koji je nekontrolisano ušao u državu što je moglo da se desi sve do juče, mi ni necemo imati virusa u drzavi, jer su zatvorene granice do daljnjeg, dakle niko zaražen ne moze da nam širi virus po teritoriji Crne Gore, je li to toliko teško ukapirat? Pošto je otvorena granica za naše državljane koji bi da se vrate, svaki mora u izolaciju 15 dana, tako da ako ga neko i donese, nece moci da ga siri, vrlo jednostavno za razumjet ko ima osnovnu logiku u glavu!
    ne trolujem. ne pricam o granicama i njihovom zatvaranju. pricam o zatvaranju svega i svacega i cuvenom pojmu samoizolacija. donijeto je jos 13 mjera pored te

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Koja je mogućnost da smo mi ovo preboljeli u januaru/februaru nego ne znamo ?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
    Love, peace and respect.

13. The Following User Says Thank You to mneonly For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ja sam baš pročitao neđe, ne sjećam se sad đe, da u rijetkim slučajevima nosilac korone može da ima i curenje iz nosa. No naši štede testove vjerovatno.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    2,519
    Thanks Thanks Received 
    1,163
    Thanked in
    527 Posts

@Rodion Romanovich
    Preko 30% mladjih ljudi sa tezim simptomima ne umiru ali takodje zavrsavaju na respiratoru po 3 nedelje, naravno i oni bi odapeli bez respiratora, tako daj vise da se batali prica samo stari i bolesni umiru...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

Je li ti troluješ ili si stvarno toliko "prepametan"? Ako posle 15 dana od današnjeg dana ne bude virusa, koji je nekontrolisano ušao u državu što je moglo da se desi sve do juče, mi ni necemo imati virusa u drzavi, jer su zatvorene granice do daljnjeg, dakle niko zaražen ne moze da nam širi virus po teritoriji Crne Gore, je li to toliko teško ukapirat? Pošto je otvorena granica za naše državljane koji bi da se vrate, svaki mora u izolaciju 15 dana, tako da ako ga neko i donese, nece moci da ga siri, vrlo jednostavno za razumjet ko ima osnovnu logiku u glavu!
    Ovo ce trajati bar dva tri mjeseca . Ako za 15-ak dana ne bude zarazenih najveca greska je otvoriti granice . Sve dok ima epidemije to je greska . Svijet je spavao dok se Kina borila , granice otvorend i evo imamo sto imamo

17. The Following User Says Thank You to brodomaketar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Ja se izvinjavam, ko veli da curenje nosa nije moguće u slučaju koronvirusa? Na koji se izvor pozivate?

https://www.bbc.com/serbian/lat/svet-51324227

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Onda se izvinjavam na pogrešnoj informaciji da ne može biti curenja kad je corona, propustio sam te demante. U pravu ste, sve da corona ne izazove curenje, može alergija na polen ili nešto drugo što neko ima u tom trenutku uporedo. Imaju onda ovi drugi simptomi koje navedoše ljudi iznad, od gubitka daha i sl.

Sezona gripa je stvarno jaka kod nas ove zime, ljude je obaljivao po 3-4 dana u postelju, ali nakon antibiotika i sl. su svi normalno ozdravili.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

Quote Originally Posted by METZ View Post
    @Rodion Romanovich
    Preko 30% mladjih ljudi sa tezim simptomima ne umiru ali takodje zavrsavaju na respiratoru po 3 nedelje, naravno i oni bi odapeli bez respiratora, tako daj vise da se batali prica samo stari i bolesni umiru...
    U Francuskoj je 300 kriticno od toga pola njih mkadji od 60 godina

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ova slika ne ide u onu drugu temu jer se uopšte ne zajebavam što dijelim mišljenje ovog tipa.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

22. The Following User Says Thank You to Dejan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Koja je mogućnost da smo mi ovo preboljeli u januaru/februaru nego ne znamo ?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
    Najgore od svega je sto se ni dan danas ama bas nista ne zna, kod nekoga se blazi oblik korone pojavi sa simptomima sezonskog gripa, ako ne testiras te ososbe ti ne mozes ni da znas da je to korona.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

ugroženi su svi. samo što su ugroženiji stariji ljudi i oni koji su hronični bolesnici. ako to treba nekome da se crta jer ne razumije onda ne znam. uostalo svako ima internet i ovo je glavna vijest svuda

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Onda se izvinjavam na pogrešnoj informaciji da ne može biti curenja kad je corona, propustio sam te demante. U pravu ste, sve da corona ne izazove curenje, može alergija na polen ili nešto drugo što neko ima u tom trenutku uporedo. Imaju onda ovi drugi simptomi koje navedoše ljudi iznad, od gubitka daha i sl.

Sezona gripa je stvarno jaka kod nas ove zime, ljude je obaljivao po 3-4 dana u postelju, ali nakon antibiotika i sl. su svi normalno ozdravili.
    Meni su prvo đeca pa onda supruga preležali taj sezonski grip, iskren da budem supruga je toliko loše bila tri dana da nije mogla da hoda jer su je boljele i ruke i noge ili što bi rekli "život je cijeli bolio" ali sad je sve OK.

Ni ja nisam znao da curenje iz nosa može biti corona, postavio sam link đe sam ja čitao o onome što sam pisao, izvinjenje i sa moje strane. Nisam stručnjak kako neko napisa, no sam samo htio da pomognem.

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    ne trolujem. ne pricam o granicama i njihovom zatvaranju. pricam o zatvaranju svega i svacega i cuvenom pojmu samoizolacija. donijeto je jos 13 mjera pored te

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Ne znam što je pjesnik htio da kaže, i treba da se samoizoliramo svaka mjera je odlična, možda su mogle bit i strožije!

27. The Following User Says Thank You to loodilo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Trenutno stanje. Planeta Zemlja koja broji preko 7,7 milijardi stanovnika na danasnje jutro ima 85.880 oboljelih, od cega 5.925 u ozbiljnom ili kriticnom stanju.
    Lose percipiranje.
    Ok, oces da kazes da je trenutno zarazeno 0,001% planete.
    Jesi cuo za eksponencijalni rast?
    Ne moze se do vrhunca doci sad i odma.
    I od spanskog gripa je u nekom trenutku bilo zarazeno 0,001% planete, pa je na kraju grip zarazio 27% svjetske populacije i usmrtio 4% svih ljudi na svijetu, sto je od tadasnjih 2.000.000.000 ljudi cinilo 70.000.000.
    Nadam se da se slazes da nije malo.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,219
    Thanked in
    1,558 Posts

ne mora da znači,u pojedinim državama je karantin 28 dana jer se dešavalo i da virus bude aktivan i po mjesec pa čak i kod asimptomatskih slučajeva đe ljudi ne osjećaju nikakve tegobe, + to se ne može znat na ovako mali broj testova

generalno ako izguramo do 15. aprila bez zaraženih onda bi se moglo reći da smo imali baš nenormalnu sreću, a sa ovakvim mjerama i ako se pojavi par zaraženih i budu hitno izolovani mougće je da ćemo proći neokrznuti (tipa da se ne zarazi više od par desetina ljudi ukupno)
    She is only here to annoy herself!

30. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ugroženi su svi. samo što su ugroženiji stariji ljudi i oni koji su hronični bolesnici. ako to treba nekome da se crta jer ne razumije onda ne znam. uostalo svako ima internet i ovo je glavna vijest svuda

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Zbog cega se onda kod nekih pola simptoma ne javlja nego kao obicna prehlada se ponasa? Ako mozes da mi objasnis posto si nacitan sa interenta? I sta se desi ako te ljude ne testiramo nego konstatuje se nije to korona aj kuci?

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    3,473
    Thanked in
    1,556 Posts

Pi kakav gadluk od trgovine.
    Btw od sjutra zaposleni u trgovini obavezni nositi maske i rukavice.
    Tu es mon héro!

Page 108 of 315 FirstFirst ... 85898104105106107108109110111112118158208 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)