Od kad je 47 vise od 160 ili 77?
Prema tome, šta da ti kažem?
U odnosu na populaciju gledaj.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Fond danas raspisao hitnu nabavku 17 respiratora, 493.000 €, niko nije dostavio ponudu. Baš nejasno, čudno da se to radi a da se nisu dogovorili sa dobavljačima.
Last edited by Djed_Djuro; 12-03-20 at 16:34.
live update
nothing comes from violence and nothing ever could
evo sta sam ja procitala:”Some disinfectant agents effectively reduce coronavirus infectivity within 1 minute such 62%–71% ethanol, 0.5% hydrogen peroxide or 0.1% sodium hypochlorite. Other compounds such as 0.05%–0.2% benzalkonium chloride or 0.02% chlorhexidine digluconate are less effective.”
cijeli rad ovdje: https://www.sciencedirect.com/scienc...90088920300081
Crna Gora testira po jasnim kriterijumima. Kao što je Djed_Djuro napisao gore, broj testiranih na 100.000 stanovnika je 7,5. Identično koliko i Mađarska, a više nego recimo Poljska [58], i pogotovo Turska i SAD.
Crna Gora je prosjek. Opuštite se. Ili još bolje, prepustite stručnjacima.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Кинеске пошиљке за Италију (два милиона маски, 20.000 заштитних одела, 1000 апарата за помоћ дисању и.. рijeчи. Обичне. Од срца)“Siamo con voi. Forza Italia!”"С вама смо. Напред Италија!"
![]()
Kanadski premijer Justin Trudeau trenutno se nalazi u samoizolaciji nakon što mu je supruga počela imati simptome gripe i testirana je na koronavirus. Rezultati se čekaju, a premijer nastavlja sa svakodnevnim aktivnostima te sam nema nikakvih simptoma zaraze, javlja NBC News.
Glasnogovornik brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara koji je pozitivan na novi soj koronavirusa samo je nekoliko dana ranije bio na večeri s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2164584
vjerovatno je bilo ali valja još koji put pročitati
Ministarstvo zdravlja: Šta je COVID-19, koji su simptomi, a kakve mere zaštite
http://rs.n1info.com/Vesti/a577292/M...e-zastite.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by outline; 12-03-20 at 16:40.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Češka zatvara granice za putinke iz 15 zemalja
PRAGUE (Reuters) - The Czech Republic will close its borders to travellers crossing from Germany and Austria and also ban the entry of foreigners coming from other risky countries to contain the coronavirus outbreak, Prime Minister Andrej Babis said on Thursday.
Czechs will also be barred from travelling to those countries, and to and from and other countries deemed risky, effective from Saturday (2300 GMT on Friday).
The full list includes other EU members Italy, Sweden, Norway, France, Netherlands, Belgium, Spain and Denmark, and also Britain, Switzerland, China, Korea and Iran.
International public transport vehicles with more than nine seats will also be banned from crossing borders.
https://www.swissinfo.ch/eng/czechs-...tries/45613134
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
Prvi Crnogorac zaražen, ali nije ovdje nego u inostranstvu.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Najjaca fora je to mogla da bude
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ajde ne iznosite proizvoljne informacije, deluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije, gljivice, kao i na pojedine tipove virusa: viruse influence, herpesa simpleksa, virusa koji izaziva new castle bolest živine. Ako sapun ubija koronu nema razloga da asepsol ne razbije koroni proteinski omotač kad je i sam deterdžent. Bez onih proteinskih pipaka na membrani virus nema čime da se zakači na membranu ćelije i infiltrira unutra da bi započeo replikaciju. Samo ga treba ispravno koristiti i to je to.
Mene zanima ako virus umire na 25 stepeni kako se razbolijevaju ovi u Emirate?
One Ring to Rule them all...
Ljudi, navodite izvore za to sto pisete. Pustite to “nema razloga da ga ne ubije”.
u onome sto sam navela pise da alkohol ubija korona virus za manje od 1 min, a da je bezalkonijun hlorid (asepsol) manje efikasan (ali ne navode koliko manje).
Mene je u kuću kad se nakrka šporet 30+, kod mene nema korone
Послато са Mi Note 3 помоћу Тапатока
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks