Slazem se da su marze u nekim slucajevima nebitne ali u ovom nisu jer imaju retardirano velika marze i abnormalne zarade a radnike placaju mizerno. U jeku sezone se u par dana zarade plate (sve zajedno sa opterecenjima za iste) u vecini suvernirnica i radnji tipa "sve po 1 euro".
Pazljivo sam procitao ali ne vjerujem da ce kod nas cijene pasti 20-50%. Sta vise, mislim da kod nas nece skoro pa uopste. Zivi bili pa vidjeli, ionako mozemo da nagadjamo samo.![]()
https://www.vijesti.me/svijet/evropa...je-crvena-zona
Opširnije, Vijesti brži od Bljuca![]()
Nesto gledam ove cifre zarazenih i umrlih po zemljama.. Ispada nekako da svaki 50-i umire. Pa zar nije tako nesto i sa obicnom gripom?
Ali Njemacka je apsolutni sampion, 900 zarazenih, 0 umrlih. Kakav zdravstveni sistem, sunce ti...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
I onda uporedis sa Italijom... Njemacka trenutno 1176 vs 2 preminulih a Italija 9172 vs 464...
Velika je vjerovatnoca da ima mnogo, mnogo vise zarazenih i onih koji su se oporavili jer pak mnogi prodju sa samo blagim siptomima te i ne odu doktoru, al' ipak ovo sa Italijom je stvarno katastrofa iz kojeg god ugla da se sagleda.![]()
https://www.cdm.me/svijet/evropa/cij...i-kod-doktora/
Logicna posledica debakla sa pokusajem izolacije dijela sjevera.
Procitao sam objavu ovoga doktora iz Bergama....valjda sad shvate ovi sto pricaju o obicnom gripu.
Italija je u ratnom stanju….i Italijani bi sad najradje kapitulirali….ali to ovoga puta ne mogu.
Ekonomske posledice svega ovoga su vec sigurne.
Ja mislim da su neminovne I politicke posledice.
Volio bih da ovaj virus skloni napuvane pajace tipa Trampa…. ali se bojim da ce rezultat biti ogranicavanje ljudskih sloboda.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Situacija u italijanskom komšiluku,
Švajcarska:
https://www.swissinfo.ch/eng/covid-1...rland/45592192
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
hipotetički ukoliko bude i kod nas virusa ja bih odma’ primijenio ovaj model Italije od prije par sati. ne može se iz CG a ni u CG, obrazovne ustanove ne rade. prodavnice tipa do 3-4 sata. kafići isto da se zatvore (to bi nama najteže palo vjerovatno) i što manje ljudi na ulicama
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Za kraj još jednog turbulentnog dana, možda bi valjalo ubačit i malo šale. Mada, vele da u svakoj šali ima istine...
![]()
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Pregled slučajeva po državama i globalno u realnom vremenu
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
Nije mi jasno što se ovo dešava sa Italijom! Tolika neozbiljnost, sunovrat?! Ne daj bože da nas pogodi ovaj virus ali nekako vjerujem da ne bismo ni u ludilu prošli kao ovi Italijani, iako nam je zdravstveni sistem u haosu a doktori još gori haos...
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Sve me strah da se na kraju ne ustanovi da je ona životinja iz Kine koja je sve zeznula jela žabe
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Moja sestra od tetke se vraća ove sedmice sa kruzera sa Cariba. Na brodu imaju stalne kontrole. Javiću vam kakve je kod nas kontrole prošla. Let je Majami-Pariz-Podgorica.
Nema kontrole, zamolice je da ze redovno javlja i to je to....
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Ljudi, moze li mi neko razjasniti je li utvrdjeno da virus opstaje na vecoj temperaturi ili ne ? Jer koliko se sjecam jedna od prvih ino destinacija mu je bio Singapur koji je realno blizu ekvatora, pitam zbog eventualnog trajanja ovog cuda. Da li organizam ljudi koji su ga dobili moze da ponovo bude napadnut od istog virusa ili stvara neka antitijela, koja se eventualno mogu iskoristiti za vakcinu? I poslednje, mislim da je veca smrtnost u Italiji i zbog vece prosjecne starosti stanovnistva, italijani su poznati kao i japanci, kao dugovjecna nacija, te je moguce da im je samim tim i populacija ranjivija, mada je to negdje slucaj sa cijelom Zap. Evropom.
Takodje, ljudi koji se ne plase ili kazu da je bezopasan ovaj virus, jer se osjecaju mladim i snaznim i smatraju da su samim tim bezbijedni, su strasno sebicni. Iako mozda smrtnost i opasnost nije velika za nas mladje, shvatite da je veoma velika za starije i da svojom neodgovorsnocu mozete bukvalno da ugrozite zivot svojih starijih clanova porodice.
Last edited by Cogerchina; 10-03-20 at 08:40.
Australija 100+ potvrdjenih slučajeva - Tajland - Singapur - Indija - Vijetnam sve temperature 25-30+ stepeni
I ako ne opstaje na direktnom suncu jer ih ubije UV zračenje, toplota i vlažnost.
Opstaje u zatvorenim prostorima tako da ti je isto
Ja se i dalje nadam u tu teoriju sezonalnosti kao u jedini izlaz - ali mi se čini da je mrka kapa.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
A obzirom na to da ih ima 5,5 miliona na ostrovcetu, da se gužvaju kao sardine u javnom prevozu a samo 166 zaraženih, znači da teško opstaje na 35C t.j. gubi infektivnost.
Mada je to disciplinovan narod sa najboljim zdravstvom na planeti i vjerovatno i najbolje resurse tako da me ne iznenađuje što nisu prošli ka Kinezi i Italijani. Od temperature ubojitiji za viruse i bakterije su UV zraci tako da će porastom temperature i sunčanih dana kao kod gripa i u cov-u definitivno će padati potencijal širenja preko zaraznih kapljica ali i dalje ostaju mnogi putevi širenja zaraze koji se mogu blokirati disciplinom ili samodisciplinom i organizovanim djelovanjem.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks