A ako bude kakva pomama reći će "Mi smo lijepo rekli, no narod ne sluša"
kazu im da dodju za par dana opet da ih pogledaju.
nothing comes from violence and nothing ever could
A ako bude kakva pomama reći će "Mi smo lijepo rekli, no narod ne sluša"
This time next year we'll be millionaires
Najbolje im je ovo "pod nadzorom"... Okaci macku o rep sto bi se reklo.
Iako je stvarno dosta manja vjerovatnoca da je neko kod nas zarazen (dosta manja populacija i okruzenje u kojem nema veci broj zarazenih), zar stvarno ima neko iole normalan sa misljenjem i da imamo zarazenih da bi se to znalo? Pa nikoga ne testiraju... Ko zna koliko ljudi bi prelezalo virus a da se to ni ne zna, pogotovo uzevsi u obzir da je grip nesto za sta rijetko ko u nasim krajevima i ide doktoru osim kad dodje do malo vecih komplikacija.
jedan moj drug koji živi u kini je, po izbijanju epidemije tamo, odatle pobjegao u Italijunaravno, i tamo se za*****lo pa je došao ovdje. nema potrebe pominjati da ga niđe testirali nijesu, nego je sasvim regularno prošao sve moguće prelaze, prolaze i provjere. Nakon 2 dana pošto je stigao, počeo je da šmrkće i odlučio da se javi KBC-u. Zovne, objasni situaciju i ovi mu kažu da dođe kolima do KBC ali da ne izlazi iz kola nego samo da spusti staklo, i tako su mu uzeli bris. Poslije mu javili da je sve ok, u pitanju neka obična prehlada.
E sad, da nije bila obična prehlada nego ovaj virus, računam da bi fešta već bila uveliko. Uglavnom, mislim da samo pukom srećom i time što nijesmo frekventna destinacija (koliko god Monstat imao drugačije "mišljenje") do sad izbjegavamo neki kaštig, a svakako ne prevencijom jer to kod nas ne postoji
Ajmo ovako, u susret nadolazećem Uskrsu relacija od Debelog Brijega do Sukobina/Božaja CG stavlja u tranzitni kontekst, dio albanskog življa iz Italije i Švajcarske će kao i svake godine u to vrijeme ići na proljećne ferije.
Da ne govorimo o svakodnevnom teretnom saobraćaju i prevozu robe iz Italije, Mađarske...itd. za KS i AL. Neko će u CG sipati gorivo, popiti kafu, kupiti vodu u Voli.. Dovoljno je da jedan vozač zarazi graničnog policajca
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Last edited by starwalker; 09-03-20 at 16:25.
The more things change, the more they stay the same.
Meanwhile in HDL Igalo
Bus splitskih tablica iskrcao Kineze da naprave predah i okrijepe se Nikšićkim s nogu.
Update: Svi stranci koji ulaze u HR iz žarišnih zemalja moraju u karantin 14 dana
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2163450
Bukvalno na svaki cosak su svi prehladjeni sa svim simptomima sezonske gripe odnosno istim kao korona virusa. Sigurno je dostina i zarazena Koronom, ali to nece ni saznati mnogi vec ce prelezati.
Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
Gledala sam vijesti na TV Vijesti i ne mogu da vjerujem da je ovo bila tek peta ili sesta vijest po redu. Nevjerovatno.
i to samo da se pojavio i u Albaniji i neka uopstena prica. Sve ukupno minut nije trajala vijest.
Danas sam na magistrali sreo grupu od 5 italijanskih automobila koji su (smrknuti) išli ka BD. BS tablice to je Breša, maltene centar epidemije, biće su utekli prije totalnog karantina. :/ Da me neko ne shvati pogrešno, ne etiketiram nikoga niti širim neku homofobiju, svijestan sam da se ne možemo izolovati od svijeta (bar ne u ovom trenutku) ali gajiti iluziju da nemamo već zaraženih i da će nas nekim čudom "corona" zaobići, nije glupost nego totalno ludilo. U ovom trenutku, litije su koliko god to nekome ne odgovaralo, kao najmasovnije grupisanje velike mase ljudi najveći potencijal za širenje virusa ne samo Corone nego i običnog gripa. Da naglasim, meni ne smetaju uopšte, što se mene tiče u regularnim okolnostima mogu svaki dan do 2050. Ali situacija nije regularna već veoma "vanredna"!
Kako si to zakljucio ? Samo nabrajam sva masovna okupljanja
Skole su cak i najopasnije . Malo ce se njih razboljeti ali zato ce masovno sititi zarazu .
Da je Italija to uradila na vrijeme nebi imala ovu bruku . Oni bre nisu u stanju ni podatke da daju , sve zemlje imaju podatke od juce ili cak azurirane sem njih
Malo bi ti ljudi zamjerilo što širiš homofobiju, vjerujem.
U Italiji su počeli da imaju problema sa zatvorima, izbijaju masovni neredi. Za Foggiu znam sigurno da je bilo onih što su pobjegli mada mali broj. Dostina je zaustavljena brzo posle kapije zatvora.
Si registrano disordini diffusi nelle carceri, Roma, Milano, Pavia, Modena, Foggia, Palermo, Matera. In alcuni casi sono state tentate evasioni di massa a modena deceduti 6 detenuti, a Lecce molti hanno superato i cancelli e poi quasi tutti sono stati subito catturati.
Gledam sinoć klip na YT o situaciju u Indiji, od 28 potvrđenih slučajeva, 16 među njima su Italijani.
Reklo bi se da Italijani imaju neku grešku u 'sistemu' .
Last edited by starwalker; 09-03-20 at 17:40.
Koliko ljudi ima ovdje koji imaju simptome a ne zele da se testiraju jer ih je strah da ih ne smjeste u onaj sator kod klinickog? :'D
Ovdje sigurno ima vec oboljelih, ali i dalje stojim pri tome da je ovo jednako obicnoj gripi, sa razlikom da je veci procenat prenosenja zaraze.
Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
Evo i zabrana dolaska kruzerima
https://www.cdm.me/drustvo/cdm-sazna...u-u-crnu-goru/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuh da ima i potvrdjenih slucajeva kod nas, ali da cekaju cetvrtak da objave, kako i zasto ne znam..
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
sad bi Prijeki reka' mora da čekaju četvrtak zbog litija![]()
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks