Evo nas zaobilazi ka' da smo gubavi
Nismo mi tu neke sise da priznamo
Pitanje je da li su nasi uopste nekoga do sada testirali.
Je li bila kakva izjava o broju testova kojim raspolazemo? Ja je nisam cuo.
Kako ih nijedan novinar to nije pitao?
Last edited by high; 07-03-20 at 18:31.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
ne ides kod doktora dok ne dobijes simtome hronicnog bronhitisa ili embolije i odma ce te testirati
nothing comes from violence and nothing ever could
Prekid rada zbog virusa Korona od ponedeljka 09.03.2020 do subote 14.03.2020 za sve zaposlene na teritoriji Crne Gore. Više informacija na linku:
https://t.co/efZzvf5fqa?amp=1
Jesi li realan![]()
Tu es mon héro!
Neko ce kliknuti?![]()
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Novih 1250 slučajeva u Italiji danas...
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Skoro sam nedjelju u Njemackoj i jos ne vidjoh nijednog "maskiranog". Veliki kontrast u odnosu na Japan i Koreju dje sam bio prije Njemacke. Tamo prakticno pola naroda nosi maske. Istina, tamo se maske nose i bez Corone. Maske nijesu efikasne da zastite, ali kazu da sprecavaju da dodirujete nos i usta. I mogu da sprijece da se virus prenese na druge. I ja sam nosio dok sam bio tamo. Nije bas prijatno, ali se naviknes.Ono sto mi nije jasno jeste da kazu da se u Njemackoj ne moze doci do maske, da su sve rasprodate. Ako je tako, dje su majka mu stara? Djaolju ne vidjoh.
Cuvaju za crne dane.
Odoh ja da kupim 20 dzaka brasna u Lakovic dok nije poceo ovaj zombi apokalips kod nas.
Black Mamba
8 & 24
<3
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2162993
Malo o tom zdravstvenom sistemu
Upravo tako. Ka' da su citali Marka Miljanova:fat:
U tom dijelu Azije je jako ukorijenjen osjecaj da treba voditi racuna o drugima i da se nekom, makar bio nepoznat, ne napravi problem.
Za razliku od Crnogoraca, oni se ne nikad pozivaju na obraz i postenje. Ali vas konobar niti kasirka nikad nece zakinuti za cent. Ne treba ni brojati kusur.
Izaci ce oni na kraj s coronom, disciplinovan je to narod.
.
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
Samoregulacija tržišta. Šta imate protiv slobodne trgovine i zakona ponude i potražnje?![]()
U Italiji smrtnost blizu 4 %.....u Njemackoj 0%
U Italiji u kriticnom stanju 10%....u Njemackoj 1%.
Italija uvodi drastične mjere
Talijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju Lombardije i još 11 provincija. Odluka još nije objavljena, ali će biti u sljedećih nekoliko sati, javlja Corriere Della Serra. Jedino zbog "teških i neodgodivih razloga" će se moći izaći ili ući u ta područja.
Odlukom su obuhvaćene Venecija, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Padova, Treviso, Asti i Allessandia.
Stanovnicima će biti preporučeno da ne izlaze iz kuća osim u hitnim slučajevima.
U nacrtu mjere uspostavlja se "sigurnosna zona" koja obuhvaća Lombardiju i 11 provincija, gdje su predviđena vrlo stroga ograničenja. Konkretno: zatvaranje škola na svim razinama, obustava skijaških aktivnosti i javnih događaja. Muzeji, teretane, bazeni, kazališta, društveni i kulturni centri također će biti zatvoreni.
Barovi i restorani mogu ostati otvoreni, ali oni će morati osigurati udaljenost od jednog metra među posjetiteljima ako žele imati dozvolu za rad. U nacrtu uredbe također se poziva na ograničavanje interne mobilnosti na "sigurne zone".
Onima koji imaju simptome respiratorne infekcije i vrućicu veću od 37,5°C preporučuje se "ostati kod kuće i ograničiti društvene kontakte što je više moguće te kontaktirati svog liječnika".
Nedjeljom i državnim praznicima bit će zatvoreni srednji i veliki trgovački centri, kao i trgovine unutar trgovačkih centara i tržnica.
Poslovni sastanci će se morati odgoditi. Crkve mogu ostati otvorene, pod uvjetom da su u stanju jamčiti da nema velikog okupljanja ljudi. Međutim, građanski i vjerski obredu se obustavljaju, uključujući i sprovodi.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Ni su ni u Njemackoj momci.....nego je Italija raspala drzava sa losim zdravstvom.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks