Italija potvrdila 307 novih slučajeva danas...
Skok za 25% u jednom danu
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Italija potvrdila 307 novih slučajeva danas...
Skok za 25% u jednom danu
One Ring to Rule them all...
Po meni neko bi trebao da odgovara za onu bruku sa satorom iz 45 . Vidjeli ste da su nekoliko puta mijenjali saopstenja , pa stigose na kraju da je za presvlacenje pa jos navode da su tako satore Italijani podigli a oni uz Japan daleko najgore reagovali . Stigise do 29 umrlih , danas jos 8 .
Ovo je za sator iako mislim da nas zdravstveni sistem prvenstveno zbog kadra moze da se nosi sa eventualno oboljelim . Vise se bojim sto i dalje turisticki poslanici drze glavu u pijesak
Predstavnici turisticke privrede u CG su Žakson Radulović i Purko.
Rekoše juče ujutro sad je najveća turistička berza pa cemo vidjet poslije toga.
Sinoć otkazali najveći sajam i turističku berzu - ni jedan mediji nije prenio.
Ostalo niko ne smije živ da se čuje da ga ne masakriraju inspekcijama.
A svi iz turizma znaju da su masovno počela otkazivanja prvo Kineza pa židova i amera sad već za ljeto.
Ali nema veze, lagano.
Hrvatska je spremna ako dodje do kiksa da obori poreze i pomogne turističkim radnicima - nama će pojačati inspekcije ne bi li brže kaznama napunili budžet
I u ameriku prvi smrtni slucaj. Zena 50 tih godina umrla
Black Mamba
8 & 24
<3
Vrlo dobar pregled situacije sa koronavirusom iz dana u dana i kredibilan izvor - European Centre for Disease Prevention and Control (Agencija EU):
https://www.ecdc.europa.eu/en/geogra...019-ncov-cases
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Interesantno da u Juznoj Koreji od preko 3000 zarazenih samo 10 kriticno a u Italiji od nekih 1100 zarazenih preko 100 u kriticnom stanju..
...
Prema zaslugama.
I meni institucije veoma cesto odmazu....najcesce time sto izmisljaju razloge da ne rade svoj posao.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
U Švedskoj 12 slučajeva u 4 regije
Njemačka 66 slučajeva u 6 drzava (regija)
Norveška 8 novih juče - ukupno 15 zaraženih
Hrvatska 6 zaraženih
Italija 1128 slučajeva
Južna Koreja 3526
Amerika je imala prvi smrtni slučaj na svom tlu. Tamo se izgleda sprema sledece žarište - izgleda da je skoro pola pacijenata i osoblja jednog staračkog doma zaraženo a do sad su imali 4 misteriozna slučaja - koja niti su bila u dodiru sa zaraženim niti su putovali u zaražene zemlje
Tokijski maraton je jedan od najvećih sportskih događaja u Japanu.
Obično je oko 35 000 učesnika i 10 000 volontera
Ove godine 300 učesnika i 600 volontera
ima li gdje podatak koliko su godina imala lica koja su preminulaod ovog virusa?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Od 21.9% potvrdjenih slučajeva ovo je mortality rate.
Ekonomska panika u hrvatskoj.
Mi nemamo tvrtke pa nas ne pogadja hahahahaha
ANKETA HGK-a pokazala je da dvije trećine (66 posto) hrvatskih tvrtki već osjeća negativne posljedice situacije s koronavirusom na svom poslovanju, a preko polovice njih (53 posto) je izjavilo da im je pao promet. Najviše su pogođene putničke agencije, firme koje se bave pružanjem smještaja, pripremom i posluživanjem hrane te logistika, a zasad male i srednje tvrtke osjećaju veći negativan utjecaj nego velike kompanije, priopćili su iz HGK-a.
Naravno da stanje nije idealno. Samo pircam o nasem ponasanju kao drustvu u cjelini. Da se pospradamo, i baci se fora. I da izadjemo na podgoricki. Extra.
Tokom 90tih pod sankcijama smo prezivjeli isto nekakve viruse i cuda a mnogo manje ljekova i opreme se imalo nego danas. Nego neki ovdje ocigledno ne znaju o tome previse. Ti zbog godina znas dobro kako je bilo zivjeti 90tih ovdje ja isto tako. Sjecamo se cuvenih prica o tarifama pojedinih doktora. Neki to znaju i iz licnog iskustva. Imali smo i restrikcije struje i vode pa se nisu zaraze stvarale npr.
Ma naravno. Dotice me dovitljivost naroda koja se sprda sto god da se uradi. U prvom redu su ljudi koji su pomislili da bi stvarno onamo se dezinfikovali medicinski radnici koji bi lijecili oboljele od virusa. Da ne idemo sa pricom o prioritetima i cinjenicom da je do prije par godina u CG postojala 1 (slovima jedna) magnetna rezonanca. Da nemamo PET skener npr, da se najveci broj tendera obara upravo u zdravstvu itd itd.
Tema o crkvi broji preko 200 strana od kad je usvojen zakon, a tema o pomoci MNE airlinesu od 155 miliona nije skupila ni dvije pune strane. Za 155 miliona se moglo dosta domova zdravlja i bolnica napravit. Ali to smo mi na zalost, nasa surova realnost o prioritetima i zelji da se nesto poboljsa i bude bolje. Nego je sad najbintnije da se ne zabrane masovna okupljanja kao predostroznost jer bi vecina zakljucila to DPS radi protiv litija, i tada bi pojedini pricali nije to nikakavi virus. Nikako ugodit narodu.
Ono sto je dobro sto CG jos nema zabiljezen slucaj korona virusa. A da ce turisticka privreda patiti, hoce definitivno. Samim tim i Vlada ce biti na mukama, jer prilivi u budzet nece biti kako se ocekuje, a idu izbori. A treba jos dosta transi za auto put da se povuce.
Pa je rjesenje novo zaduzivanje. Sad mozda pojedini i shvate koliko je 155 miliona bio los potez. Njie mogao u gorem trenutku doci.
Nego nece CG jedina patitit od turizma. Prosle godine je preko 150 miliona kineza putovalo van Kine i potrosilo skoro 300 milijardi dolara. Toliko sve ostale zemlje svijeta su imale prilive u svoje ekonomije samo od Kine. Bombasticni naslovi, dizanje tenzija, preuvelicavanje i pravljenje problema gdje ga mozda i nema pogadja privrede u cjelini. Narocito one grane privrede koje su u mnogome zavisne od Kine. A takvih je bas dosta. A pogadja i Kinu. Na danasnji dan 90% hotelskih kapaciteta je prazno u Hong Kong.
Jedina dobra strana virusa ako se to moze tako nazvati je sto je visestruko smanjena zagadjenost vazduha u Kini jer vecina fabrika ne radi. To pokazuju svi moguci satelitski snimci.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Mislim da sam cuo da je u ameriku prvi slucaj (osoba koja je umrla od korone) odma vanredno stanje u vasington.
Osoba je imala 50god. -> i nije isla na mjesta koja su pogodjena virusom.
da li Gandova smanjena aktivnost na ovoj temi znači i da je virus malo skalao?
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Meni i dalje nista noje jasno . Sve je to relativno mali broj za ovolika otkazivanja . Bukvalno vijest jedna drugu stize sta je otkazano . GP moto u Kataru otkazan , Luvr zatvordn , maraton u Tokiu stotinak ucesnika nula gledalaca , skole zatvorene . Masi zemalja nece da orimi putnike iz Juzne Koreje . Sjeverna sve strance u karantin . Po Karibima haos sa kruzerima. . Itd itd . Amerika vandredno zasjedanje zbog jedne smrti
Samo postoje dvije mogucnosti
Prva da su vrlo vrlo oprezni
Druga ( obzirom da se radi o ozbiljnim drzavama ) da oni znaju vise nego sto kazu
isto to sam i ja pretpostavila...kao da imaju informacije koje mi ne znamo i da s stvari izmakle kontroli...a ne smiju paniku da stvaraju, pa se prave "mrtvi"
Šta je tu je...ne može se iz ove kože niđe...da ti kažem da me nije briga, slagaću, ali stvarno nijesam u fazonu paničnog straha ili izbjegavanja izlaka, ili bilo koje obaveze koju u toku dana imam...mislim glupavo je kriti se jer je toliko situacija koje mogu da budu rizične...recimo, dijete mi radi, u kancelariji je svako bio bolestan...nije ni moj član porodice bio pošteđen...u to vrijeme išla sam do doma zdravlja, stotine bolesnih oko mene, dzaba maska...prije par dana kod kozmetičarke, veli bila mi sestra bolesna, juče na pijacu i žena kod koej trgujem veli "nećemo se ljubit znaš li kako sam bila bolesna mislila sam kraj mi je"...danas kod tate na selo odem strika da vidim, veli strina striko ti je evo par dana pod 39..ako zanemarimo to da sam ja već imala grip prije mjesec dana, pa koliko sam još onih za koje i ne znam da su bili bolesni ili im je neko bolestan srela...brate, nema mi spasa, mog se čuvat koliko oću...eto to ti je danas svakodnevnica...a juče u Gintaš kunem ti se par Kineza ide iz one garaže u lift i mi ispred lifta već čekamo....a oni me onako bojažljjivo pogledahu, misle se da ih neću spriječiti da mi se u liftu pridruže...stadoše podalje malko....izvolte, rekoh....ajde časti ti ne može se pobjeć!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks