Originally Posted by
pecaros
Isus je mnogo toga pojednostavljivao da bi ga ljudi mogli shvatiti. Ali u ovom slučaju se ne radi o nikakvom "pojednostavljivanju". Već se stvarno molio Ocu, i to su često bile vrlo, vrlo duge molitve.
O čemu se tu radi?......
Radi se o neophodnosti molitve čak i Isusu kao Bogu ali Bogu u tijelu čovjeka. Jer Bog Otac za sebe kaže... "Ja sam put, istina, pravda, ljubav...... i između ostalog On je i zakon! Čak i Isus je morao da putem molitve dobije milost od Oca, a da bi bio u savršenom skladu sa zakonom i da bi milost mogla da se "ostvari". Hijerarhija u tom međusobnom odnosu postoji. Ali, ne radi se tu o hijerarhiji koja funkcioniše poput ovozemaljske.
Ako misliš da smo mi u stanju da shvatimo kako funkcioniše Bog??? Varaš se. A jedino čega treba da se držimo jeste ono što je Isus rekao.... "ko vidje mene vidje Oca jer sam ja u njemu i on je u mene"
I sve osim ovoga vodi u vrlo klizav i opasan teren. Idolopoklonstvo je najperfidniji način odvajanja čovjeka od Boga, ali i negiranje Isusa kao Boga nije ništa manje destruktivnije od idolopoklonstva.
A obije "ideje" dolaze sa iste adrese.
Bookmarks