Quote Originally Posted by pecaros View Post
Isus je mnogo toga pojednostavljivao da bi ga ljudi mogli shvatiti. Ali u ovom slučaju se ne radi o nikakvom "pojednostavljivanju". Već se stvarno molio Ocu, i to su često bile vrlo, vrlo duge molitve.
O čemu se tu radi?......
Radi se o neophodnosti molitve čak i Isusu kao Bogu ali Bogu u tijelu čovjeka. Jer Bog Otac za sebe kaže... "Ja sam put, istina, pravda, ljubav...... i između ostalog On je i zakon! Čak i Isus je morao da putem molitve dobije milost od Oca, a da bi bio u savršenom skladu sa zakonom i da bi milost mogla da se "ostvari". Hijerarhija u tom međusobnom odnosu postoji. Ali, ne radi se tu o hijerarhiji koja funkcioniše poput ovozemaljske.
Ako misliš da smo mi u stanju da shvatimo kako funkcioniše Bog??? Varaš se. A jedino čega treba da se držimo jeste ono što je Isus rekao.... "ko vidje mene vidje Oca jer sam ja u njemu i on je u mene"
I sve osim ovoga vodi u vrlo klizav i opasan teren. Idolopoklonstvo je najperfidniji način odvajanja čovjeka od Boga, ali i negiranje Isusa kao Boga nije ništa manje destruktivnije od idolopoklonstva.
A obije "ideje" dolaze sa iste adrese.
Mislim da u ovom postu ukazujes na postojanje ocigledne hijerarhije izmedju Isusa i Boga, cim MOLI za milost, znaci da mu tu milost moze samo neko VECI obezbijediti. I ona je shvatljiva iako tvrdis da nije "ovozemaljska", ili se baziras na ono "tako treba shvatati, tako je oduvijek, i ne moze se to mijenjati sad".

Ima li dje u Bibliji da Isus potvrdjuje i govori da je Bog, da treba da ga posmatramo kao Boga, obozavamo ga i slicno? Suprotno od ove teze gore, imamo evandjelja koja JA mozda pogresno tumacim, ali evo tu sam da spoznam i ukoliko dodjem do objasnjenja koji se ne kosi sa logikom i zdravim razumom, priznam gresku

Jovan 14:28 "Čuste da vam ja kazah: idem, i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k ocu; jer je otac moj veći od mene"

Jovan 5:30 "Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju oca koji me je poslao."

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk