Promaklo mi je to da je neko napisao/izjavio/receno mu je da el. cigarete spadaju u grupu gdje se naplacuje PDV bez obzira da iznos.
To je apsolutno netacno, 100%.
Kao prvo, ta kategorija uopste ne postoji. To je izmisljena glupost koja izgleda prolazi ali, koliko ja znam, nema nikakvo utemeljenje u zakonu niti ikakvom pravilniku poste.
Kao drugo, el. cigarete su u jos goru grupu, tj. potpuna zabrana uvoza. To vec ima neko kvazi utemeljenje u zakonu koji je namjerno pogresno 'preveden' iz EU direktive a sve u cilju kako bi se IQOS-u otvorio slobodan put ka nazem trzistu i kako bi se dio 'vejpera' ponovo vratio cigaretama, jednom od jacih biznisa u CG, pored goriva (a u oba su kljucni ljudi zemlje direktno povezani). Tu je vec odgovorno ministarstvo zdravlja koje vjesto ignorise sva pitanja dok se ministar Krap Hrapovic ne prozove po medijima. Nego to je vec druga, specificnija prica u koju necu ovdje ulazit'. Samo da razjasnim neke stvari jer sve vise i vise dezinformacija citam... izgleda lupaju gluposti (mislim na postu, carinu i ostale 'nadlzene) kako bi zbunili svakog, da se vise nista ne zna nego se odlucuje kako im dune u datom trenutku...
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks