Originally Posted by
high
Ovo ste ste ispisali me natjeralo da pogledam emisiju.
Vec posle 20 minuta mi je bilo dosadno, ali sam natjerao sebe da pogledam do kraja....da ne pisem komentar na osnovu dijela emisije.
Slazem se sa kimmijem da je gospodja imala solidan nastup.
Ali da krenem redom.
Mislim da je veoma pohvalno sto se osjetila prozvanom I trazila gostovanje u emisiji. To je pravo osvezenje u odnosu na druge direktore koji se prave mrtvi kad im neko trazi da gostuju.
Ja bih je odmah na startu emisije iskreno pohvalio zbog toga. Svaka joj cast kako je izasla na crtu i junacki do kraja izdrzala napade 3 na 1.
Ovo konstatacija vazi bez obzira sto ja mislim da Monstat proizvodi pogresne podatke, sto opet znaci da ona kao direktor ne radi svoj posao korektno.
Emisija mi je bila dosadna jer je strategija bila potpuno pogresna, a sama emisija uzasno konfuzna.
Komnenic je ispao nesposoban da organizuje preciznu I smislenu diskusiju.
Ako u sat I po ubacite sto tema, pricate o nebitnim detaljima I glupostima….onda zakljucka ne moze ni biti.
Profesor je dosta emisije potrosio da glupu pricu kako je on iznenadjen I uvredjen ….a ima 40 godina iskustva.
Kad imas iskustva onda to pokazes kvalitetom svojih argumenata, a ne kao on.
Komnenic nije razumio sta gospodja prica I nervirao se sto ne moze da se prepucava oko pojedinacnih detalja, da upada u rijec, da postavlja nova pitanja prije odgovora na stara itd.
Nije mu prolazilo sve ono sto inace radi. Sve ono zbog cega mi se ne svidja. Sve ono zbog cega bi ga ja kao gost rasturio. Gospodja je prilicno uspjela da ga zaustavi i na tome joj cestitam, IAKO se sa njom uopste ne slazem.
Komnenic nije uspijevao da nju poremeti, ali je uspjesno prekidao ovog iz Fidelitija. Ima jedan ocigledan primjer, kad ovaj postavlja konkretno pitanje gospodji…..a onda upada Komnenic sa desetom pricom I spasava je od davanja odgovora.
Kako bih ja sve ovo?
Mislim da ovakve ljude ne treba tretirati isto kao nekog politicara lopuzu. Takve bih i ja napao iz sveg oruzja I pokusao da ih unistim.
Od ove zene se mogao napraviti saveznik.
Pobjeda bi bila da su je argumentima, kulturno I bez tenzija doveli do toga da prizna da ono sto radi nije najbolje i da treba bolje. A to je moglo. Vidjelo se par puta da je umije da prihvati drugacije misljenje.
Ona je emisiju trazila jer su Monstatovi podatci pogresno tumaceni I zloupotrijebljeni. To je bilo FENOMENALNO....ali je ostalo potpuno neiskorisceno.
Umjesto da se ovo razjasni odmah na pocetku….to se razvlacilo citavu emisiju.
Na kraju se profesoru izvinula, a I on njoj.
Sto se tice zloupotrebe ...vjerovatno je upravu za ono sto je rekla Fidelitiju….ali to nije bila zloupotreba podataka nego pogresno tumacenje metodologije...I moze se pripisati neznanju.
Potpuno je u pravu da je trebalo pricali o metodologiji. To I jeste sustina problema. Ali je to nerviralo voditelja kome se to nije uklapalo u njegov stil konfuznog vodjenja emisije.
Posle uzasno puno izgubljenog vremena doslo se do price o prosijecnoj plati. Konacno dobra tema.
Izmedju dosta glupe price sam zakljucio da se prosijecna plata drugacije racuna u svim zemljama okruzenja I da Srbija daje puno vise statistickih podataka. BINGO.
To je bilo to...ali nije iskorisceno.
Trebalo je gospodju uljudno pitati je li bolje to kako radi Srbija ili kako radimo mi? To je pitanje o metodologiji na kojoj je ona insistirala.
Ako mi radimo po Evropskoj, znaci li to da Srbija ima metodologiju bolju od Evropske?
Sta ona kao naucni radnik profesionalno misli…..sta je bolje?
Morala bi da prihvati da su podatci koje daje Srbija potpuniji.
Imajuci to u vidu, da li ona kao direktor ima namjeru da uvede te dodatne kategorije.
Ako nece, zasto nece? I tako dalje….sve o istoj temi.
Aposolutno nije bilo potrebe da se otvara nista drugo dok se ovde ne dodje do korisnog zakljucka.
Davio bih je zmija zabu, dok ne prihvati da dopuni statistiku.
Nije tacno da je to definisano neki standardom kako ona prica. Svaki standard daje minimalne zahtijeve. Ti uvijek smijes bolje od toga.
Imajuci u vidu da je jako lijepo reagovala kad je neko javno zloupotrijebio podatke, pitao bih je da li je i ranije primjetila javnu zloupotrebu podataka?
Ako se metodologija obracuna prosijecne plate u Srbiji i kod nas razlikuje….to znaci da se ovo ne moze uporedjivati.
Sto znaci da Vlada svaki put kad to uradi…..a rade svako malo…..pravi klasicnu zloupotrebu podataka.
Zasto gospodja tada ne reaguje saopstenjem da se ne uporedjuju babe I zabe???
I tako dalje…..imao bih jos …..ali udavih.
Bookmarks