Nisam siguran ali mislim da ima nedje na Stari A. ciscenje dpf filtera
U bidone od ulja i držim ih u ćošku. Eno ih paučina zahvatila.![]()
Nisam siguran ali mislim da ima nedje na Stari A. ciscenje dpf filtera
But if you never try, you'll never know..
Kakva ekoloska osvijescenost svaka cast
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Donesite kod nas, stigla nam peć na staro ulje, da se griju majstori ove zime!
Novice, servis prije Zaljevo komerca, Italservis se zove, neki Italian(barski zet) je otvorio skoro. Nekadašnji servis Alida( Ruzda Šainovica).
Poslato s Jadrana
@Tom
Znam gdje je, sad sam se sjetio da sam ga vidio. Super, hvala
@Laz
Iskreno, prespem ga u bidon i bacim u kantu za smece. Ali, mozda ovu turu ponudim mom majstoru ako mu to znaci sto.
Ili ako kome treba u Baru, neka javi
Veceras sam svaki tocak skinuo, ocistio, makao svaki teg jer ga sjutra vodim u Castellanu na zamjenu guma i reglazu.
Ovo sam uradio iz razloga sto zadnji vulkanizer nije ocistio ostatke ljepila sa felme od starih tegova, lose zalijepo nove (neki su cak i otpali u medjuvremenu).
Znam da ce se Tico ljutiti sto sam koristio sonu kiselinu ali sa njom je brze islo nega sa Sonax sprejom za felme. Koristio sam benzin za skidanje ostatke ljepila i spatulicu metalnu za struganje.
Evo par slika:
Teg viri van felme:
Lijepljeni tegovi preko starog ljepila od prijasnjih tegova:
Blago namazao centar svake felme sa mascu
Usput ocistio cosak, ali samo na desnoj strani jer me mrak uhvatio kad sam dosao do lijeve strane. Taj cu ocistiti na sledece rotiranje guma.
Svi tegovi:
Nadam se da nece biti nekih posledica sto cu ga voziti sjutra nekih 60tak km do Castellane nebalansiranih guma. Nemam obraza traziti im da mi ociste felme komplet od ljepila sto su ostavili vulkanizeri prije njih.
Gume sam preuzeo. Hankook Kinergy 4S˛ H750 All season.
Sve 4 Dot 1619, dimenzije 205/60R16 96V XL placene nepune 360€.
Dubina sare 8mm.
Ima indikator za potrosnju na 4mm:
I naravno, indikator za 1.6mm
Za sad mi se jedino ne svidja sto su radjene u Kini. Mozda to nece uticati na kvalitet (nadam se) ali mi nije milo svakako.
Sjutra montaza i reglaza
Od mene dosta, sad mora da me slusa i sluzi![]()
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
ove allseason gume su dobre ali su više za zimu..pa na ljeto bolje neke druge da ove pričuvaš jer se bojim da će se istopit na ove naše vrućine
She is only here to annoy herself!
Nece se istopit.
Novice, javi razliku izmedju ovih i CrossClimate.
Prema tome, šta da ti kažem?
@NSX
Sto im Bog da, uzeo sam all season bas iz razloga da se bakcem sa 2 seta guma
@Takumi
Javljam utiske
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Sad je izasla CrossClimate Plus. Tu cu ja...
Dje ces je uzet
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Uzeh selen blokove u roksped, jesam li se zajeba? 75e komad
Il su ista go.na ka u kabrio samo skuplje?
Last edited by stefke; 01-11-19 at 21:10.
@stefke
Nisi se zajbo sto se tice kvaliteta, ali si mogao jeftinije proci da si izabrao lemforder.
Imam jedno pitanje za vas momci...
Evo mjesecima se razmisljao sta da trgujem od auta. Nekako sam se skoro bio pa odlucio za novog dustera 4X4, napucan nov sa opremom, kamerama svuda oko auta itd... izadje oko 15 bez PDVa.
E sad, ne znam sto i kako dodjoh do toga da bacim pogled na Q7. Nadjoh neki S Line 2007 godina 3.0 dizlo presao 150k za neku cijenu od cca 10k. Ajde racunam da se moze spustiti malo. Znam kolko je rega i kolko trosi, ajde da kažem da to nije problem.
Interesuje me par stvari...
Kako su se pokazali? Kvare li se.. Koliko je skuplje održavanje..... Kolko je mali a kolko veliki servis, pakne, gume itd. Ok znam da je skuplje, al ja bas nemam predstavu kako se kreće za ovaj tip auta.
Drugo, može li se nekako u CG proveriti sa sigurnošću jel vraćanja kilometraža.
Auto je bomba, baš se osjeća čovjek premocno i nije problem ta registracija i potrošnja, merak je merak, interesuju me ove druge stvari.
Nisam vozio ovog, al jesam drugog od jednog prijatelja. Stvarno je poseban feeling.
Evo ga
https://autodiler.co/A16K
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 01-11-19 at 21:35.
dizel 12 godina 150.000...i to koji se uglavnom vozi na otvoreni put...možda ako je stajao 8 god
a što se održavanja tiče računaj da ti je u prosjeku sve duplo skuplje od npr. A4 2.0
She is only here to annoy herself!
Ufff...
Nov auto vs 3.0 dizel star 12-13 godina
audi je mocniji u svakom pogledu, ali mislim da trebaju bas duboki dzepovi za odrzavanje, plus ce se tesko prodat posle
daster novi dobar, medjutim cim izadje iz salona izgubio si 5000e ako odlucis da ga prodajes
Q7 brate, voziš se i osjećaš se predobro, jedva čekaš da uđeš u auto, sviđa ti se sve u vezi njega, to je dovoljan razlog da njega trguješ, jer ćeš se osjećati ispunjeno, a to je faktor koji nema vrijednostKako se osjećaš dok voziš dustera, prije nego sjedneš u njega, osjećaš li se ponosno, moćno, uspješno?
Ogromna je to stvar.. koja mijenja svakodnevno čovjekovo raspoloženje i mindset..
Mene iskreno q7 nije oduševio, ništa u meni nije probudio, nego ti pričam zbog tvog utiska kakva je situacija
Moj 3.0 dizel me bolje služi nego ijedno drugo auto do sad, nikad smrti. Registracija ti je na mjesečnom nivou skuplja možda 20 eura nego na neki 2.0, tako da to po meni nisu neke razlike za merak koji ti pruža...
Kolko vidim duster dosta dobro drži cijenu, makar na autodiler.
Što se tiče dalje prodaje q7 vjerovatno si u pravu. Ljudi koji imaju love kupuju mlade ili novo. Strah me da ne ostane poslije par godina zarobljen kod mene ... Jos ako krene da se kvari muka..Razbija me ovo sto se tice dalje prodaje. I druga stvar je sto Ipak pitanje je kolko je covjek siguran kad krene na put sa njim. 12 godina, odnosno brzo 13 nije malo.
A sto se tice meraka to me jedino i privlači. Bem mu mater, jednom se živi
Interesuju me cijene malog i velikog servisa, guma, pakni.... Bas nemam predstavu. Da je samo rega i potrošnja lako bih ...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
A brate godište uopšte nije bitno kod tih stvari, ne kupuješ godine, nego auto. Može godinu dana biti staro a da je kanturina koja je obrnula milion km, rashodovana maksimalno, koja će te ostaviti đe god da kreneš... ako je auto održavano i ako nije obrnulo 500.000km, godine su nebitne.. a posebno te godine, to je ništa. Za održavanje i pouzdanost toga auta stvarno ne znam.. održavanje ti je isti đavo, sve su to nijanse... jedino gume ako je velik točak mogu znatno skuplje da ti budu, sve drugo ti je isti đavo.. meni je 3.0 jeftiniji za održavanje ispao nego 1.9 benzin...
Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 01-11-19 at 22:35.
Taj Q7 ce te o jadu zabavit.
Ne mogu se oteti utisku da se radi o ovom (istom) vozilu...
https://autodiler.me/automobili/prod...va-ad3202074me
Inace, vozim model iz 2008. 3.0 ,176 kw, vec sestu godinu, kupljen na pravih 85000, nisam imao nijedan ozbiljniji kvar osim redovnog odrzavanja (sad je na 180000 km). Auto generalno ima neke slabe tacke koje se mogu otkloniti bez problema. Odrzavanje je na nivou auta iz premijum klase, dakle nista strasno. Ako te zanima mogu ti napisati po stavkama. Potrosnja zavisi koliko upres u pedalu gasa, gradska voznja na vrh gasa je 15, otvorenog magistralnog 8,5, autoputa (do 150 km/h) 10 litara. Ako trazis modele starije od 10 godina, izbjegao bi modele sa zracnim ovjesom, upravo zbog krstenice.
Sto se tice vracanja kilometraze znas kako to vec ide kod nas. Za ovoga gore ne vjerujem da je tacna, moze se provjeriti kilometraza, kao o da li je (i koliko) ispalilo vazdusnih jastuka.
Savjet bi bio kupiti od prvog ili provjerenog vlasnika kupljenog u CG. Iz uvoza ga sigurno nema starog 10 godina ispod predjenih 300000km.
Inace, feeling voziti ga je stvarno poseban, mene ne napusta skoro kao i prvog dana, a nije da nisam probao dosta auta iz tog segmenta.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks