Page 88 of 213 FirstFirst ... 387884858687888990919298138188 ... LastLast
Results 2,176 to 2,200 of 5314

Thread: [DILEMA] Starogradnja / novogradnja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    16 Posts

Viđe li ko onu treću KIPSovu zgradu i novu zgradu od Central Point po nazivu Linea ? Razdaljina između zgrada 5m ... A ona jedna strana KIPS zgrade neće vidjeti sunca nikad ?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by aigokeros View Post
    Viđe li ko onu treću KIPSovu zgradu i novu zgradu od Central Point po nazivu Linea ? Razdaljina između zgrada 5m ... A ona jedna strana KIPS zgrade neće vidjeti sunca nikad ?
    Amaterizam

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,848
    Thanks Thanks Received 
    2,438
    Thanked in
    1,347 Posts

A m2 1500-1600 LOL

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Veće zastiđe je nadogradnja spratova u nekoj od onih zgrada. Mislim da to postoji samo na balkanu, ovakav urbanistički masakr

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by johninum View Post
    Ne bih kupio u izgradnji stan živ. Nikad ne znaš koji investitor će da propadne. Samo se sjetite Katela
    Quote Originally Posted by acs View Post
    Naravno... a i cijena ti je ista

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Samo u izgradnji, jer nemate pojma što kupujete Vjerujte mi na riječ a imam i sve dokumentovano.

Quote Originally Posted by stefke View Post
    A m2 1500-1600 LOL
    1900 eura

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Prodaje li se što onu zgradu Mitropolije kod Stadiona? Ono je bas strasna lokacija, i ima rampa za ulazak na parking tako da ne moze svako da se mota okolo.

Thanks Thanks Given 
    1,848
    Thanks Thanks Received 
    2,438
    Thanked in
    1,347 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    Prodaje li se što onu zgradu Mitropolije kod Stadiona? Ono je bas strasna lokacija, i ima rampa za ulazak na parking tako da ne moze svako da se mota okolo.
    Kupili prijatelji skoro 2200€ m2

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Dosta ali vrijedi svaku paru, prije bih tu kupio nego recimo u Atlas Capital Centar.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Ko kupuje stan da bi tamo proveo zivot do penzije treba samo da razmisli kako ce taj kvart izgledati za 20-30 godina. Ako je samo beton okolo, treba izbjegavati.
    Valjalo bi, ako postoji mogucnost, gledati nedje pored rijeke, parka, brda, skole, vrtica, tako nesto. Zgrade izmedju zgrada su mi bas los izbor.

E sad, neko pomenu kako se nada da ce brzo skola tamo kod Master kvarta I Citija.

Ja se sjecam kad me lik, koji je 2008€ kupio stan iza Delte, ubjedjivao da ce kolektor da se rijesi u maksimalno 2-3 godine.

Ne racunam da ce skola tamo biti napravljena ni za 3-4 godine. Vlasnistvo nije rijeseno.... dok se rijesi.... sredstva, budzetiranje, tenderi, rok izgradnje... ima da prodje vremena. Volio bih da grijesim.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ko kupuje stan da bi tamo proveo zivot do penzije treba samo da razmisli kako ce taj kvart izgledati za 20-30 godina. Ako je samo beton okolo, treba izbjegavati.
    Valjalo bi, ako postoji mogucnost, gledati nedje pored rijeke, parka, brda, skole, vrtica, tako nesto. Zgrade izmedju zgrada su mi bas los izbor.

E sad, neko pomenu kako se nada da ce brzo skola tamo kod Master kvarta I Citija.

Ja se sjecam kad me lik, koji je 2008€ kupio stan iza Delte, ubjedjivao da ce kolektor da se rijesi u maksimalno 2-3 godine.

Ne racunam da ce skola tamo biti napravljena ni za 3-4 godine. Vlasnistvo nije rijeseno.... dok se rijesi.... sredstva, budzetiranje, tenderi, rok izgradnje... ima da prodje vremena. Volio bih da grijesim.

E kada bi to u realnosti bilo tako. Sve dobre lokacije su uglavnom luksuzni stanovi tako da je gotovo nemoguće uzimati stan čiji je kvadrat preko 2000 eura osim ako niste bogat ili ste u top menadzmentu neke jake firme, pa vam je plata par hiljada eura. Najveći problem po meni nije samo beton koliko nedovoljan broj parking mjesta. Pa samo na Zabjelu ispod Ljubovića sve one nacickane zgrade su pravi primjer koliko je investitore bilo briga u smislu ako nemas da platis garazno mjesto ko te yebe. Tako je skoro pa svuda i nista manji problem nemaju ni drugi veliki gradovi. Kada govorimo o dobrom mjestu za život , ja tu posmatram širi prostor, blizine vrtica, skola, prodavnica, magistrale itd. Pricalo se o betonu uglavnom negativno ali ja iz iskustva kao roditelj mogu reci da je meni licno prostor unutar bloka zgrada bio itekako koristan jer dok sin vozi biciklo, ćerka vozi rolere, ja kuliram dok sam bio potreban da ih "dežuram" . Dakle, ogromnom broju djece je beton bio idealan da bi se vozili rolerima i biciklima, ne samo mojoj. Naravno da bi bilo odlično da se igraju po travi ali po kojoj travi smo mi to igrali kao djeca? Stari je na početku svog razvoja bio livada, a kada se napravio prvi parking , stigao je sa njim i prvi koš, pa prvi mali golovi koje smo pravili i taj dio je bio svojevrsno igralište. Podgorici fali zelenila u smislu da svaki kvart ima dovoljno drveća, ne može se svuda imati velika zelena površina jer nije moguće...
    Svako ima svoje dakle želje i prioritete, naselja koja voli ili ne voli ali Podgorica osim dijela ispod Gorice nije imala neki prestižan dio grada...

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

samo treba cekat pad cijena stanova i kolaps drzave... do tad naravno kao podstanar placat kiriju.
    f6

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Radojica Perovic već n emože da upiše djecu iz Bloka 9 koji su tu, jer je škoal prepunjena. Djeca iz City kvarta idu tu i Štampar makarije koji je takodje pretrpan. Samo zamišljam kad se napravi još Master Kvart i Central Point useli. Pa gdje će ta djeca u školu i vrtiće? Kakvo j erasulo u državi takvo je rasulo u urbanizmu i izgradnji.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Radojica Perovic već n emože da upiše djecu iz Bloka 9 koji su tu, jer je škoal prepunjena. Djeca iz City kvarta idu tu i Štampar makarije koji je takodje pretrpan. Samo zamišljam kad se napravi još Master Kvart i Central Point useli. Pa gdje će ta djeca u školu i vrtiće? Kakvo j erasulo u državi takvo je rasulo u urbanizmu i izgradnji.
    Roditelji skupljaju pare da kupe vrtićima klime, osnovne škole dobijaju klime donacijama firmi eto kakvo je stanje, da ne pominjem da roditelji kupuju osnovne stvari djeci za vrtić, drug je kupovao i posteljinu i jastuke za novi vrtić. Mugi je recimo toliko štete nanio Podgorici i državi , pa samo ovo sa KIPS-om i presudom da ga naćera čovjek da svaki cent lično on plati. Nema se novca za škole a ima da se plaća šegačenje jednog međeda sa cijelom državom.

Thanks Thanks Given 
    4,445
    Thanks Thanks Received 
    8,580
    Thanked in
    3,300 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Plan u urbanizmu je ekstra profit ekipe iz Granda. I to je to.

Skola kosta 5-6 miliona. Pojedene su dvije milijarde u zadnjih 10 godina, a koliko je to skola, univerziteta, bolnica, domova zdravlja i raznih drugih objekata od javnog interesa. Skupo je imati ovu nasu drzavu, ne opravdava svrhu postojanja, rekao bih.

Thanks Thanks Given 
    1,200
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Cekam da kolega zavrsi kucu koju je zapoceo da vam ispisem sve koliko je kostalo i trajalo. Znam da ce on to sve upisati u Excel. Inace ide kuca modernog dizajna, 4 spavace sobe, velika dnevna,kuhinja, garaza, ostava, dvije velike terase, osvijetljenja.

Pretpostavljam da bi to bi kostalo u City Beton NoZelenlo Kvart 216000 EUR + garaza 7000 EUR = 223000 EUR.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Meni nisu jasne sve ove diskusije tipa kuća vs stan. Jednostavno mene ne može niko ubijediti što je bolje ako se ja neđe osjećam dobro. Tu uvijek bude sijaset likova koji će ubjeđivati u suprotno pa se pitam čemu to? Jel ljudima dobro u kućama, zadovoljni ste kvartom u koji živite? Ostavite i drugima pravo na isti ugođaj... No se to ne može izgleda

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    580
    Thanked in
    417 Posts

Samo da vas obavijestim da je garsonjera u bloku 5 od 38 kvadrata za 45000 prodata davno nego se vrti oglas po tenderu uveliko. Eto koliko se na tim lokacijama ne prodaju stanovi.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by straus View Post
    Samo da vas obavijestim da je garsonjera u bloku 5 od 38 kvadrata za 45000 prodata davno nego se vrti oglas po tenderu uveliko. Eto koliko se na tim lokacijama ne prodaju stanovi.

Znaci, prodata je po 1000 e kvadrat, jos Blok 5 slovi kao bolja lokacija. A i to je skupo za starudiju od zgrade. Kazem ja da je kvadrat jednosobnog ispod 1000e, ako nije neuseljavan.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    580
    Thanked in
    417 Posts

Quote Originally Posted by Balzak View Post
    Znaci, prodata je po 1000 e kvadrat, jos Blok 5 slovi kao bolja lokacija. A i to je skupo za starudiju od zgrade.
    Prodata je za 1180 eura, znam zenu koja je prodavala, kaze dosao covjek donio kes i nije se cjenkao i to je to. Bilo je jos 5000 za ulaganje

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Sve je to ok Straus. Ja bi lično za te pare uvijek ganjao novogradnju tj doplatio bi još 20 eura za 1200 eura po kvadratu. Neko baš hoće Blok, uglavnom zbog blizine fakulteta i izdavanja ali realno, zgrade u bloku su stare, neću ulaziti kakav je kvalitet tada bio, bilo je dosta kvalittenih zgrada po Titogradu izgrađenih u to vrijeme, ali meni djeluje poprilično nerealno da cijena u starim zgradama za veću kvadraturu budu pandan onima u novogradnji. Doduše, garsonjere i jednosobni stanovi su uvijek držali cijene.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Samo da vas obavijestim da je garsonjera u bloku 5 od 38 kvadrata za 45000 prodata
    Quote Originally Posted by Balzak View Post
    Znaci, prodata je po 1000 e kvadrat

Može li ovo uopšte???

Thanks Thanks Given 
    6,275
    Thanks Thanks Received 
    14,082
    Thanked in
    5,355 Posts

Kakva trolčina, ko je uopšte lik?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    580
    Thanked in
    417 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Sve je to ok Straus. Ja bi lično za te pare uvijek ganjao novogradnju tj doplatio bi još 20 eura za 1200 eura po kvadratu. Neko baš hoće Blok, uglavnom zbog blizine fakulteta i izdavanja ali realno, zgrade u bloku su stare, neću ulaziti kakav je kvalitet tada bio, bilo je dosta kvalittenih zgrada po Titogradu izgrađenih u to vrijeme, ali meni djeluje poprilično nerealno da cijena u starim zgradama za veću kvadraturu budu pandan onima u novogradnji. Doduše, garsonjere i jednosobni stanovi su uvijek držali cijene.
    Kvalitet starih zgrada je mnogo bolji u odnosu na nove zgrade, ulozis u dobro renoviranje i top. Pogotovo vojne zgrade u bloku 5 koje su radjene posle zemljotresa, a sada ne dao bog da bude jaci zemljotres ne znam sta bi se bas desilo novogradnji.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Kvalitet starih zgrada je mnogo bolji u odnosu na nove zgrade, ulozis u dobro renoviranje i top. Pogotovo vojne zgrade u bloku 5 koje su radjene posle zemljotresa, a sada ne dao bog da bude jaci zemljotres ne znam sta bi se bas desilo novogradnji.

Zgradu u kojoj žive mojih rodtelji je gradila isto jako dobro i kvalitetno stara firma ex Jugoslavije. Ja uopšte ne stičem utisak da su kvaliteti starih zgrada tako drastično dobri kako se govori. Dobri jesu ali šta konkretno misoliš da je kvalitteno ako se treba renovirati? Beton je svuda isti.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    580
    Thanked in
    417 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Zgradu u kojoj žive mojih rodtelji je gradila isto jako dobro i kvalitetno stara firma ex Jugoslavije. Ja uopšte ne stičem utisak da su kvaliteti starih zgrada tako drastično dobri kako se govori. Dobri jesu ali šta konkretno misoliš da je kvalitteno ako se treba renovirati? Beton je svuda isti.
    Debljina nosecih i pregradnih zidova, onda izolacija je mnogo bolja u starijim zgradama. Ove zgrade po bloku su stare 30 godina, cekam samo recimo zgrade u novu dalmatinsku kako ce da izgledaju za 30 godina. Ovo je neko moje mišljenje, ne znači da je tacno. Laicki razmišljam

Page 88 of 213 FirstFirst ... 387884858687888990919298138188 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)