Slazem se da se siri neki negativni naboj.
Ja jesam prokomentarisao da je cijena nerealna, ali slozicu se da je I cijena zemlje u PG postala nerealno visoka. Znaci kuca je bas postala luksuz, odnosno treba bash dosta para da se zavrsi cijela konstrukcija. Ako nemas svoj plac tesko je razmisljati o tome, sem ako covjek nije bash u keshu pa ide sebi merak da ispuni.
Gledam neki plac da uzmem u okolini PG, da nije predaleko a da je jeftin, da imam vikend varijantu za rostilj I sjutra da poperim neku kucicu manju I da se kulira tamo cesto I zanima sa vocem itd. Sto vise gledam to kapiram da za tu varijantu treba bas dosta para. E sad ja gledam tu oko 1000m2 I bih sto jeftinije da prodjem. Jedino u Martinice se moze natrcati na nesto jeftino.
Kupio sam neki plac na Verusi ima 10 godina za smijesne pare. Tacno vidim da ce se tamo raditi ova varijanta o kojoj pricam jer ce biti na 15tak minuta autoputem.
P.S. kad izvadis UT javljaj se...
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
Taj dio je van DUPa, to je gledao moj jedan drug prije dvije nedjelje, skoro sam ubijedjen da je to ista prica. Ako imas broj telefona proslijedi ili broj parcele I naziv KO, cisto da provjerimo u planskim dokumentima... ako ima DUPa ima nas vise zainteresovanih.
Problem je I sto vecina prodavaca ne zna sta prodaje jer se ne razumiju. Logika im je tu na 100metara ima kuca, mora da moze I odje da se gradi. Mozda su komsije na divlje, mozda je DUP istekao (rok vazenja DUPa je 5 godina) itd.
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
60e je plac od 600 kvadrata posle groblja u tolose. Drugi od ulice. Za kucu fantazija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Meni nisu jasne nikad bile paprene cijene placeva u tološima, donjoj i gornjoj gorici...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Zašto da ne, širi se grad, ta naselja nisu više odsječena kao prije...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Sve ok ali posebno tološi...ta lokacija po meni nije ništa bolja od zlatice recimo. Danas sam prolazio opet pored Zagoriča i nesuđenih zgrada Čelebića u kojima sam ganjao stan sa pogledom na Moraču. Jako lijepo. A onda one zgrade manje kao kontejneri u Momišiće, pa ono ni da su vrela ribnička pa mnogo jada.
Često razmišljam koliko naši investitori, opština i država nisu vodili računa o izgledu samih zgrada i koliko odsustvo za lijepo ima većina izvođača. Najveći minus ide Zetagradnji koja je i najviše gradila. Ne u smislu kvaliteta , nego vizuelno koliko eksterijer i utisak kvare njihove zgrade koje će ostati decenijama. Grad tj opština je sa druge strane učinila malo da ne dozvoli istima da rade kako žele.
Bijah maloprije u deltu i pitah onu djevojku za standom, i dalje u master quart cijena 1200 eura kvadrat ali zavrsetak radova avgust 2021 godine
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
Par drugova koji su mogli bukvalno da biraju đe će su napravili kuće u Donju Goricu. U početku mi nije bilo jasno ali kako često odem do njih u suštini tamo strateški ne fali ništa, još ovaj novi bulevar sad, časkom si đe god.
A tek jedan drug kakav je potez napravio, uzeo je u Rogame plac uz samu Zetu, prije 5-6 godina, bješe neka bagatelna cijena tipa 15-20e. Znači uz samu Zetu, napravio tu kao dok/splav i kućerinu samo takvu.
Roštiljanje i okupljanja kod njega su priceless, a do Preko Morače si za tačno 5min lagane vožnje. (još sad ide ova nova petlja dolje)
Zamisli trip da pecaš ispred kuće, moj san bukvalno.
Ali nema takvih placeva više, tj. u krv je sad tamo, na cijeni...
Da da, po sistemu plati sada pa se možda klatiš za 2 godine...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
A meni bi smetalo da 24 mjeseca ranije dam novac.
To su 24 kirije više, neka bude po 200e to je 5000e više za stan.
Ako se uzme 50 kvadrata već cijena skoči po kvadratu na 1300e.
Za 2 godine će po 1500 biti tamo stanovi tako da nije baš računica 24x200 no si još i uštedio na razliku u kvadratu...
Da je tako ne bi ih oni sada prodavali za 1200e.
Svjesni su investitori da će zaoštravanjem dobijanja kredita od strane Centralne Banke pasti kupovina moć, a samim tim i cijena kvadrata.
Ali ajde, totalno su nam različite prognoze, neko će biti u pravu... Ja čekam
Koliko je kvadrat u City Kvart druže, manjih stanova?
Zaoštravanje kredita je vezano za keš kredite, ne za stambene...
Sent from Tapatalk
#fakenews
Ne znam na osnovu cega temeljis ovako optimisticne pretpostavke?
Kreirala se apsolutno ista usijana biznis klima kao pred krizu 2008me. U januar ove godine prosjecan kvadrat je bio 1000e u Pg, a 9 mjeseci kasnije 20% vise. To nema u normalnim ekonomijama. Znaci trziste nekretnina se pregrijalo, svuda se gradi, balon s cijenama se naduvao... a kad se nesto naduva i pregrije... Necemo morati dugo da cekamo, vec dogodine cemo vidjeti kako ce kriza da pokosi trziste i pocne da vraca cijene u normalu.
Sigurno će tako biti. Projekat mastera je bomba samo da ispoštuju sve sa zelenilom, aluminijum+drvo ide na sve terase i francuske balkone, kvalitet će biti bolji svakako nego svi koji trenutno nude po toj cijeni. Mislim da će cijena biti nova kao Zetagradnjina u central pointu, što znači jednosoban neće biti ispod 1400, za veće kvadrature niže
Ja bi razumio da se govori da je usijano a da su cijene 2000 eura za m2. One postoje samo kod nekih egzotičnih izvođača luksuznih manjih stambenih objekata. Podgorica se razvijana i gradi čak i sporo i cijene o kojima govorimo su sasvim realne. Pitajte ljude u regionu za glavne gradove koje su cijene... Nista Srbija ne živi bolje , već i lošije recimo a tamo se o pucanju balona priča 10 godina a cijene samo rastu nekretnina
Kažem, nema greške sa Masterom, imam stan u jednoj od njihovih zgrada (iza kafane Lovac), i odrađena je brutalno, nisu šteđeli na materijalima (bravarija alu/drvo kombinacija, itd...) Ne vjerujem da će biti taj kvalitet jer je u ovoj zgradi ima svega 22 stana ali sam siguran da neće škartariti, gledao sam projekat i izgleda jako dobro.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks