Originally Posted by
SKOJ
Nije ih nikad zvanicno obavijestio.
Значи НАТО никад није рекао да Црној Гори није потребан радар.Ето сам си себе демантовао.

Originally Posted by
SKOJ
Ako zemlja clanica zapne da kupi radar nece joj oni braniti. Receno im je nekoliko puta na bilateralnim sastancima.
Нормално да НАТО неће бранити земљи чланици да купи радар, нити то НАТО може, а како је то опште позната чињеница, не вјерујем да је ико из надлежних НАТО органа са нашима водио такав беспредметни разговор.
Као кад би из заједнице црногорских општина, рекли општини Бар ми се не противимо да поставите хоризонталну сигнализацију на градским улицама.
У суштини све вечерас што си написао је у рангу следећих вијести, рекла-казала, и не води нигдје:
https://www.raskrinkavanje.me/analiz...a-nego-kasarni

Originally Posted by
SKOJ
Potrebe VJ za radarskom pokrivenoscu su sasvim drugacije, cak bi se moglo reci i suprotnog predznaka, u odnosu na potrebe NATO za radarskom pokrivenoscu.
Мрежа стационарних радара и војна и цивилна има прије свега улогу контроле ваздушног саобраћаја.Конкретно у Црној Гори је проблем што се више од половине територије на висинама нижим од 3.000 метара, са постојећим радарима НАТО-а чланца, односно некад са мрежом радара ВЈ, не види.
То значи да се на половини територије Црне Горе не може пратити рецимо хеликоптерски саобраћај преко слике коју наш центар већ добија, односно некад из команде ВЈ.А колико су само спасилачких и медицинских мисија одрадили наши хеликоптери, без да их ико прати гдје су, мимо радио везе.
То је само један баналан примјер, упрошћен ради лакшег разумијевања.
Last edited by BAR; 06-10-19 at 21:28.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bookmarks