Ja sam sa ERSTE davno zavrsio, moguce da sam o tome i posao ovdje, odavno.
Ukratko, otvorio sam racun u vrijeme kad nije bilo odrzavanja. Koristio karticu vrlo kratko (tad sam povlacio pare par puta sa tadasnjeg MoneyBookers-a) i onda batalio zbog prevelike provizije. Fast forward par godina, ja cujem za famozno 'odrzavanje' i idem od banke do banke da vidim kakvo je stanje, s' obzirom da imam otvorenih racuna u vise njih. ERSTE tvrdi da im dugujem 50-60e za odrzavanje za racun koji godinama ne koristim. Najveci problem je bio sto ja o tome nikad nisam bio obavjesten niti sam se ikad slozio sa placanjem odrzavanja (nikad nista potpisao nisam).
Odbijam da platim a oni pocinju da prijete tuzbama i sl. Zahtjevam da mi se ugasi racun i da me tuze ako oce jer sam prilicno siguran da mogu da me uFate za onu rabotu. Odustaju od tuzbe ali odbijaju zatvaranje racuna dok ne izmirim dug. Na kraju je racun ostao otvoren a meni je navodno zabranjeno koriscenje te banke (na nekoj sam kvazi crnoj listi kod njih). Ko zna postoji li taj racun i dalje i koliko (stotina) eura sad dugujem...
Imam svu dokumentaciju, ugovor potpisan bez odrzavanja, mail-ove i pisma u komunikaciji sa tadasnjim direktorom filijale i "koordinatorom regije" tako da ako se kad odluce na tuzbu... ja sam spreman. Naybeace kao zuti mada su vjerovatno toga i oni svjesni pa ce to tako ostat'.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks