Izuzetno hladni i nepristupacni ljudi. Mozes ih docekati i servisirati najjace na svijetu, faca ce im biti ista. Imaju para i nemaju problem da plate - turu/sobu/veceru.
Ako je sve kao sto ocekuju ostave bas dobar komentar, i svaki put se iznenadim jer mislim da ce da me opljuju i da im nesto nije potaman.
Ovo je kada pricamo o solo travellerima i parovima.
Ako su u grupi od 3-4-5 momaka onda su uvijek teski gosti jer vole da popiju
One Ring to Rule them all...
Znaš kako, ako odsedneš u Beogradu kod tetke ili strica, nećeš platiti boravišnu taksu, niti ćeš uopšte prijaviti boravak.
Ali ako odsedneš u nekom hotelu, oni će ti sigurno naplatiti cenu boravišne takse i prijaviti te kao stranca koji se smestio kod njih.
Zato što su na udaru inspekcija uglavnom pravna lica koja se bave uslugama smeštaja. Znači, hoteli, moteli i slično.
Kazne su velike i niko sa tim neće da se zaebava.
Pretpostavljam da su te inspekcije u Crnoj Gori postale rigoroznije i agilnije, pa se kontrolišu svi koji bi da izdaju kakvu sobu ili krevet,
Na tren sam samo, kratko, pomislila da je do mene, pa reko ajde da pitam. Od skandinavaca, oni su mi baš to - hladni, poker face, osmijeha bez. I onda se desilo čudo po odlasku - hvalospjevi u poruci, a onda uživo suza u oku i zagrljaj.
Nice, ice baby.
U sustini, ne, ne treba bijeli karton vise. I da, kao sto rekoh, skeniranjem pasosa imaju i uvid u to ko je prijavljen ili nije (dal' je tako na svim granicnim prelazima stvarno ne bih znao) al' dal' to gledaju ili ne je neka totalno druga tema.
@Tigrovo oko
Dio posta je bio upucen ka Biznismen Podgorica otud i zabuna. Sorry!
Last edited by beatnological; 07-08-19 at 16:43.
Ne, prijava boravka se radi u lokalnom Turistickom Info Punktu, oni skeniraju pasoše i šalju policiji i gost se "knjiži" na vlasnika smjestaja.
Kada na aerodromu skeniraju pasoš, (trebalo bi da) odmah vide gdje je gost bio i na koje datume?
A uplata takse, pazi sad, nema veze sa time.![]()
Ko shvati, zna znanje...
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
Ako je neko uplacivao boravisnu taksu neka je slika i izbaci ovdje i sve ce mu biti jasno.
To vam je isto kao kad placate parking a onaj vam napise 3e dan na obican papir.![]()
![]()
![]()
Kasnila sezona u Pluzine - ali je vise turista nego u isti period prosle godine.
Kaze ovaj svake godine je sve vise i vise > dovoljno je otici po ulici okrenes se i vidis cuju se razni jezici.![]()
Yep, ista stvar.Ja sam zaprepasten evo vec mjesec dana od kako je tako... Samo neka potraje.
Meni licno najdraza radi ambijenta.
https://www.google.com/maps/place/Pa...4!4d18.3208421
![]()
Last edited by beatnological; 07-08-19 at 20:46.
Sad kad nagrnu PG table sa foruma, nije trebala ova info da procuri
Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
opet invazija na Konavle..
She is only here to annoy herself!
http://primorskenovine.me/index.php/...PRjRmQ-d52IV3k
Ako je suditi po naplati boravišne takse , Budva se može pohvaliti odličnom sezonom. Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zaključno sa 5.julom naplatila je 1.974.976 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 200 hiljada eura više nego u istom periodu lani.
To je za “Primorske novine “ saopštio sekretar za finansije i direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić (SDP) navodeći da su premašeni prošlogodišnji rekordni rezultati.
„Od ukupno naplaćenog iznosa 980.912 eura eura odnosi na naplatu boravišne takse za privatni smještaj. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 1.898.344 eura eura , od čega se 925.651 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve
Podsjetio je da će od početka juna na terenu timovi turističkih inspektora , ovlašćenih za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.
„Planiranamo da kontrole u privatnom smještaju budu do kraja septembra, dok ćemo hotele kontrolisani tokom čitave godine. I pored velikih napredaka u naplati boravišne takse, prostor sive zone je još uvjek veliki, ali zajedničkim naporima lokalne i državne turističke inspekcije, trudićemo se da sivu zonu svedemo na minimum“, kazao je Odžić.
Podsjetio je da cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80- prema 20 odsto dijele Turistička organizacija Budve i Nacionalna turistička organizcija.
Turistička organizacija Budve dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3.5 miliona eura.
One Ring to Rule them all...
Bio sam kod druga juce u rafailovice i ono sto sam svojim ocima gledao,
4 inspekcije za 3 sata.turisti se cudu ne mogu nacudit ,kupe im racune sa stolova izgledaju kao debili.jedan iz poreske se obukao ka djilkos i zvace zvaku.sve je bulo ispravno,ali zalud, oce da napisu kaznu na silu na sramotu.
i napisu je!! da je iz ledomata veca koncetracija hlora nego sto je dozvoljenokao da on proizvodi vodu i sipa hlor u istu.pa dje mi zivimooooo eeeeeej???????
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Last edited by aleksa111111; 08-08-19 at 11:35.
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...tize-i-u-budvu
Jedna od najpopularnijih turističkih manifestacija u Srbiji - Sabor trubača u Guči, trebalo bi da dobije svoju mediteransku verziju, nakon što je Opština Budva izašla u susret i obezbijedila plato na Jazu da se 24. i 25. avgusta organizuje Sajam hrane i pića sa tradicijom pod nazivom “Guča u Budvi”.
ionako je Budva odavno vašar postala, ovo će se odlično uklopiti u ponudu![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
“Guča u Budvi”?
![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks